Autoverhuur Atlanta

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Autoverhuur VS
  4. chevron_right
  5. Autoverhuur Atlanta

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Atlanta

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Atlanta van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Atlanta via ons.

Atlanta gids

Bilutleie Atlanta
Atlanta Autoverhuur

Het is de hoofdstad en grootste stad in de staat Georgia.
De stad hier heeft ongeveer 420.000 inwoners, terwijl de hele stedelijke regio heeft een bevolking van meer dan 5,2 miljoen.

Atlanta werd opgericht in 1837 als een spoorwegknooppunt. Vandaag de dag is de stad een toonaangevend financieel en commercieel centrum voor het zuidwesten van de Verenigde Staten,en heeft veelzijdige industrie. Verschillende grote bedrijven hebben hun hoofdkantoor in Atlanta, waaronder de Coca Cola Company en de CNN nieuwszender.

Atlanta heeft meer dan 20 universiteiten en hogescholen, en is ook een belangrijk cultureel en congrescentrum. De stad was gastheer van de Olympische Zomerspelen 1996.

Attracties

Atlanta is een populaire toeristische stad en heeft meer dan 35 miljoen bezoekers per jaar. Het stadsbeeld wordt gedomineerd door moderne wolkenkrabbers en hoogbouw, en in het stadscentrum vindt u goede winkelmogelijkheden met winkels en winkelcentra.

De dierentuin “Atlanta Zoo“, aquarium “Georgia Aquarium” evenals pretpark “Six Flags over Georgia” zijn populaire toeristische attracties voor het hele gezin. Atlanta heeft ook theaters, opera en tal van kunstgalerijen.

Atlanta heeft talloze musea – waaronder een museum gewijd aan het leven van Jimmy Carter. Het Martin Luther King Jr. Museum kan ook worden aanbevolen voor een bezoek. Anders heeft de stad een Joods museum, verschillende historische musea, een papieren museum, een natuurhistorisch museum, een planetarium en een botanische tuin.

Het stadsbeeld van Atlanta wordt gedomineerd door moderne wolkenkrabbers. In het centrum van de stad zijn er goede winkelmogelijkheden.

Ontdek Atlanta met autoverhuur

De meeste mensen die op vakantie zijn in de Verenigde Staten, behalve in grote steden zoals New York City,gebruiken autoverhuur om overal te geraken. Het kan vele uren achter het stuur betekenen, omdat de Verenigde Staten een vrij ruim land is. Tegelijkertijd is het gemakkelijk om te rijden in de Verenigde Staten. Hier zijn er snelwegen tussen de meeste plaatsen, en met goede eetgelegenheden overal op de rijbanen. Kijk ook naar de kaart en op het internet voordat je lange etappes uitvoert. Vaak zijn er spannende plaatsen langs de weg te stoppen.

Alpharetta Stadhuis – een van de vele historische gebouwen van de stad.

Alpharetta – Een historische en authentieke zuidelijke stad

Alpharetta is een van de buitenwijken van Atlanta. De kleine stad heeft een centrum met een groot aantal historische gebouwen die goed bewaard zijn gebleven en wordt beschouwd als een van de meest leefbare plaatsen van de staat om te bezoeken. Hier zijn er concerten zowat elke dag. Er worden vaak muziek- en culturele festivals gehouden, de stad heeft meer dan 200 goede eetgelegenheden, brouwerijen, bars en een nachtleven met een goede sfeer, evenals veel groene ruimtes en mogelijkheden voor excursies in de natuur. Het is ook een korte afstand naar Atlanta, waardoor het gemakkelijk is om een authentieker deel van de staat Georgia te bezoeken.

  • Het is slechts 27 mijl van het centrum van Atlanta naar Alpharetta. Zolang u spitsverkeer vermijdt, brengt de rit u in ongeveer 30 minuten vooruit.
In Helen, hebben zij wetten geïntroduceerd die dicteren dat alle gebouwen in Beierse bouwstijl zouden moeten zijn.

Helen – Een “Duitse” bergstad in Noord-Georgië

In veel steden in de Verenigde Staten, bewoners zijn zeer bezorgd over hun oorspronkelijke wortels. Dit kan vooral gelden voor Helen, een Amerikaans gebouwde kleine stad met iets minder dan 600 inwoners. Daar hebben ze wetten ingevoerd die bepalen dat alle gebouwen in Beierse bouwstijl moeten zijn. Oktoberfest is een vanzelfsprekendheid in de stad, en wordt al meer dan 50 jaar op rij gehouden. Helen is ook in de Appalachian Mountains, de bergketen die zich uitstrekt helemaal tot aan Canada. Hier vindt u tal van spannende dingen om te doen in het wild, vooral voor gezinnen die samen reizen. Het lijkt misschien een beetje Disneyland-achtige met een Beierse stad in de Verenigde Staten, maar toch helen is een ervaring die je moet zien als je een reis naar Georgië.

  • Vanuit het centrum van Atlanta is het ongeveer 90 mijl naar het Alpendorp Helen. U rijdt meer dan de helft van de afstand op de snelweg en moet ongeveer 2 uur en 10 minuten berekenen op de reis.
In Nashville gaat het vooral om muziek en je elke avond livemuziek beleven.

Nashville, Tennessee – De muziekhoofdstad van de Verenigde Staten

Nashville wordt door velen beschouwd als de muziekhoofdstad van Amerika– en niet alleen op het gebied van countrymuziek. Dit is een grote stad die gevangen zit in een klein lichaam. De bewoners zijn aardig en behulpzaam, de bezienswaardigheden zijn veel, en je niet wade in goede bars en pubs met live muziek elke nacht. Veel van de scènes van de stad zijn legendarisch en maken de weg vrij voor een aantal beroemde kunstenaars. De stad is ook bekend om het hebben van vele goede eetgelegenheden, spannende musea (waarvan vele zijn gericht op muziek), en het grootste deel van het is relatief betaalbaar hier in vergelijking met de rest van het land. Merk op dat er veel Amerikanen die naar Nashville in het weekend gaan. Misschien wilt u een reis plannen tijdens de week, zelfs met betrekking tot het verkeer op de wegen.

  • Het is 250 mijl tussen Atlanta en Nashville. U rijdt het hele stuk snelweg, en zonder het stoppen van de reis duurt meestal ongeveer 4 uur.

Savannah – “Hometown” van Forrest Gump

Savannah is de oudste stad in de staat Georgia, opgericht in 1733. Het trekt veel bezoekers, deels omdat het een mooi centrum heeft met veel oude en eerbiedwaardige gebouwen,met geplaveide straten, geweldige parken en beroemde bezienswaardigheden. Savannah staat ook bekend om zijn vele en fijne zandstranden gelegen op de Tybee-eilanden buiten het stadscentrum (u bereikt een aantal van die met de auto). Dit is ook een van amerika’s beste steden als het gaat om voedsel. De nabijheid van de Atlantische Oceaan betekent goede toegang tot verse zeevruchten,die je krijgt geserveerd in overvloedige porties in de vele goede restaurants van de stad.

  • Het is vrij nauwkeurig 250 mijl van Atlanta naar Savannah, waar de hele reis gaat op de snelweg. Als u zonder stop rijdt, duurt het ongeveer 4 uur.
Savannah biedt verschillende geweldige parken zoals Forsyth Park.
Verkeer in Atlanta kan vrij fors en tijdens de spits is het een voordeel om de auto staan.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Atlanta is een van de goedkoopste grote steden in de Verenigde Staten om in te parkeren. De stad heeft ook een zeer hoog aantal parkeerplaatsen in verhouding tot het aantal auto’s op de wegen. U vindt parkeren op straat overal, maar houd er rekening mee dat het niet zo veilig is in alle plaatsen. Sommige gebieden van het stadscentrum kunnen voorkomen, hoewel statistisch gaat het meestal goed. Breng alle waardevolle spullen uit de auto en de kans op inbraak zijn zeer laag. Als je gaat verblijven voor een lange tijd in de stad met autoverhuur, is het misschien een goed idee om de ParkWhiz app te downloaden. Het toont beschikbare parkeerplaatsen en parkeergarages, en vertelt u wat de prijzen zijn.

Verkeer in Atlanta wordt beschreven als vrij fors tijdens de spits. Er kunnen lange wachtrijen, met veel agressieve chauffeurs op de wegen. De stad is de laatste jaren sterk gegroeid, wat bijdraagt aan het probleem. U vermijdt het ergste door het verlaten van de auto voor die uren wanneer mensen gaan naar en van het werk. Houd er rekening mee dat u een boete krijgen in de staat Georgia als u te langzaam rijdt in het linkerbestand op de snelwegen. U ook worden beboet als er open flessen of blikjes met alcoholische dranken in de auto compartiment, zelfs als de drank wordt gehouden door een passagier.

De luchthaven in Atlanta is ’s werelds grootste gemeten in het aantal passagiers.

Luchthaven

De belangrijkste luchthaven in Atlanta heet Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, vernoemd naar twee van de voormalige burgemeesters van de stad. De luchthaven is ’s werelds grootste gemeten in aantal passagiers, en is verbonden met 150 steden in eigen land in de Verenigde Staten, en meer dan 70 steden elders in de wereld. Alleen vanuit Parijs krijgt de luchthaven in Atlanta bijna 900.000 passagiers per jaar.

Ondanks de grootte van Hartsfield-Jackson Airport, is het relatief eenvoudig met autoverhuur daar. Alle autoverhuurbedrijven zijn gebundeld in een apart centrum (RCC – Rental Car Center) dat 24 uur per dag geopend is. Het centrum is via een apart efficiënt transportsysteem (SkyTrain) verbonden met de terminals en parkeerplaatsen op de luchthaven. Vanaf 2020 zijn er 13 autoverhuurbedrijven op de luchthaven. Dit zijn veel van de internationale bedrijven zoals Avis, Alamo, Sixt, Budget en Hertz, evenals verschillende lokale en Amerikaanse, zoals Payless en Dollar Rent A Car.

  • Hartsfield-Jackson ligt op slechts 10 mijl ten zuiden van het centrum, met een rijtijd van ongeveer 15 minuten.