Autoverhuur Italië

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Italië

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Italië van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Italië via ons.

Italië gids

Bilutleie Italia
Autoverhuur Italië

Italië ligt in het uiterste zuiden van Europa en heeft een gemeenschappelijke grens met Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië in het oosten. Binnen de Italiaanse grenzen zijn de smallput staten van San Marino en het Vaticaan. Italië is een van de oorspronkelijke EU-landen. Het land heeft een oppervlakte van iets meer dan 300 000 km2 en heeft een bevolking van iets minder dan 60 miljoen (2010).

Italië bestaat voornamelijk uit het Apennijnen schiereiland, een groot schiereiland in de Middellandse Zee, evenals de twee belangrijkste eilanden Sicilië en Sardinië. In het noordoosten ligt de Adriatische Zee, in het zuidoosten de Ionische Zee, in het zuidwesten de Tyrreense Zee en in het noordwesten de Ligurische Zee.

De hoofdstad van Italië is Rome, dat ongeveer 2,7 miljoen inwoners heeft. Andere grote en populaire steden zijn Milaan, Florence, Venetië, Napels en Palermo.

Attracties

Er zijn veel bergen in Italië. Langs het schiereiland – van zuid naar noord – strekt de Apennijnen zich uit tot de Alpen, waar enkele van de hoogste bergen van Europa liggen. Ook vermeld moet de “slapende” vulkaan de Vesuvius in de buurt van Napels en de actieve Etna in Sicilië. Anders wordt het land door verschillende lange rivieren doorgesneden, o.a. Po (wat belangrijk is voor de vruchtbare Po Plain in het noorden), arno en tiberen (die door Rome stroomt).

Italië is een van de populairste toeristische landen van Europa vanwege zijn rijke geschiedenis, zijn vele culturele schatten en zijn wereldberoemde eet- en wijncultuur. Het land heeft verschillende overlevende oude monumenten (o.a. de opgegraven steden Pompeii Herculanum in de buurt van Napels– en het hele oude centrum van de hoofdstad Rome is een UNESCO World Heritage Site.

De grootste en drukste luchthaven van Italië is Fiumicio International Airport (“Leonardo da Vinci”) buiten Rome. Andere belangrijke internationale luchthavens zijn De Luchthaven van Milaan – Malpensa en Luchthaven Napoli – Copodichino.

Rijden in Italië

De kwaliteit van de wegen in Italië is gevarieerd, maar voor het grootste deel het wegennet handhaaft een hoge standaard. Er zijn snelwegen tussen de grootste steden, en in het grootste deel van het land. De landwegen en kustwegen kunnen enigszins uitdagend zijn, mede omdat ze vaak heuvelachtig terrein ingaan en de wegen behoorlijk bochtig kunnen zijn. Verkeer op de wegen is niet zo in tegenstelling tot wat je vindt in landen als Frankrijk, Duitsland en Spanje.

In tunnels is het verplicht met dagrijverlichting.

Verkeersregels in Italië

 • In Italië, rijden aan de rechterkant van de weg.
 • Rijlichten zijn verplicht op de auto buiten steden, en door verminderde zichtbaarheid overdag.
 • Het is verplicht met dagrijverlichting in het donker, en in tunnels.
 • Al het gebruik van een mobiele telefoon is verboden wanneer de motor draait, behalve handsfree.
 • Het is verplicht met veiligheidsgordel voor bestuurder en passagiers.
 • Kinderen jonger dan 3 jaar moeten altijd gebruik maken van een goedgekeurd kinderzitje/kinderbeveiligingssysteem dat geschikt is voor de lengte en het gewicht van het kind.
 • Kinderen ouder dan 3 jaar, maar minder dan 150 cm, moeten in een goedgekeurd kinderzitje/kinderbeveiligingssysteem zitten of een booster gebruiken.

Snelheidsbeperkingen in Italië

In Italië is het belangrijk om de borden bij te houden. Er is een onderscheid tussen snelwegen in buitengebieden en stedelijke gebieden. Bovendien worden de grenzen op de snelwegen verminderd door neerslag. Vergeet ook niet dat de maximumsnelheid in woonwijken kan worden ingesteld op 30 kilometer per uur. Indien anders niet gespecificeerd, zijn de volgende limieten van toepassing:

 • Steden en steden: 50 kilometer/u
 • Landwegen: 90 kilometer per uur
 • Vierbaanswegen in stedelijke gebieden (type C): 110 kilometer per uur (90 kilometer per uur bij slecht zicht)
 • Autosnelwegen (type A): 130 kilometer/h (110 kilometer/h bij slecht zicht)
De maximumsnelheid in steden en steden is 50 km/u.

Alcohollimiet in Italië

In Italië is rijden niet toegestaan als het alcoholgehalte in het bloed hoger is dan 0,5° (0,5 g/l). Als u een alcoholgehalte van meer dan 0,5 heeft, wordt u beboet en in beslag genomen door een rijbewijs. De grootte van de boete, en de lengte van de confiscatie van uw rijbewijs, hangt af van hoe hoog uw alcoholgehalte hoger is dan 0,50.

Aanbevolen autoverhuur diensten

Italië is een zeer divers land om te verkennen met autoverhuur, vooral als het gaat om geografische omstandigheden. In het noorden vindt u de Alpen en prachtige bergdorpen, valleien met wijngaarden, de beroemde meren, en een nogal andere cultuur dan u zult ontmoeten in het uiterste zuiden van het land. Als je stopt bij eilanden als Sicilië en Sardinië, kan het bijna lijken alsof je in een heel ander land bent. Gemeenschappelijk voor de meeste regio’s van Italië is dat de landschappen zijn meestal erg mooi, het eten tradities prachtig, de architectuur oogverblindende, en het is dicht tussen de onvergetelijke ervaringen.

Laga di Como is een van de beroemdste meren van het land.

Italiaanse meren

Een vakantie in Noord-Italië kan een onvergetelijke ervaring zijn, vooral voor diegenen die de beroemde meren van de regio verkennen. De bekendste zijn Lago di Garda en Lago di Como. Rond beide meren zijn er prachtige kleine stadjes op een rij, omgeven door een uniek landschap. Veel van de steden zijn beroemd om hun architectuur, geweldige tuinen, bezienswaardigheden en een aangename sfeer. Het is mogelijk om in één dag rond de meren te rijden, maar je krijgt veel meer uit de reis als je een of meer nachten neemt. Als u soortgelijke plaatsen wilt ervaren die niet zoveel toeristen aantrekken, overweeg dan een rit rond een van de andere meren. Lago Maggiore, Lago di Lugano, Lago d’Orta, Lago di Varese en Lago d’Iseo bieden veel van hetzelfde als het gaat om pittoreske kleine steden, lekker eten, zwemmogelijkheden, enzovoort, maar kan worden omschreven als meer rustig en vredig.

De stijl past bij zijn bochtige haarspeldbochten en met een prachtig uitzicht op de Alpen.

Ortler Alpen

Dit deel van de Alpen ligt in de drie provincies Sondrio, Trentino en Zuid-Tirol. Het gebied is een van de mooiste in Italië en is ideaal voor autoverhuur reizen van steden zoals Milaan, Bergamo en Venetië. Het hoogtepunt van de reis is de bergpas genaamd Stilfspasset (ook wel de Stelvio Pass genoemd). Daar bevindt u zich op maar liefst 2.757 meter boven de zeespiegel, met een prachtig uitzicht op de Alpen. Aan beide zijden van de pas lopen de verkrampte haarspeldbochten op en neer op de berghelling. Hoe je er komt hangt af van waar je je reis begint en wat je onderweg zult ervaren. U bijvoorbeeld via Lago di Garda naar de bergbeklimmersstad Bolzano rijden en door de prachtige vallei waar de rivier de Adige stroomt. Welk einde je ook begint, je passeert een aantal prachtige bergdorpjes met hotels, restaurants en bezienswaardigheden. Houd er rekening mee dat de StilfsPasset in de winter gesloten is voor auto’s.

Toscane

Velen geloven dat de regio Toscane de meest romantische en mooiste regio van Italië is. Dit gebied biedt een zeer gevarieerd en spannend aanbod van rijroutes. Toscane is ook centraal gelegen in het land en is binnen enkele uren bereikt van steden als Rome, Milaan, Bergamo, Turijn en Venetië. Er is bijna te veel van het goede in Toscane, en het is niet gemakkelijk om prioriteit te geven wat te krijgen als je er bent. De meeste mensen rijden langs de prachtige steden Pisa,Florence en Siena, waar prachtige architectuur, kunst, cultuur en geschiedenis de sleutelwoorden zijn voor de ervaringen. Velen bezoeken ook de Chianti regio, beroemd om zijn wijngaarden, prachtige dorpen en fascinerende landschappen. De kust van Toscane heeft ook vele prachtige gebieden, en misschien vooral de provincie Versilia gelegen in de noordwestelijke hoek van de regio. Daar vindt u verschillende oude vissersdorpjes, prachtige strandenen enkele van de beste resorts van Italië.

Prachtig landschap in Toscane, de meest romantische en mooiste regio van Italië.

Een aantal prachtige kleine steden langs de kust van Amalfi zijn de thuisbasis van unieke architectuur.

De kust van Amalfi

Costiera amalfitana is een kustgebied in de provincie Salerno in Zuid-Italië. Het gebied is vooral populair geworden bij bezoekers die van kunst, cultuur en geschiedenis houden. Er zijn een aantal prachtige kleine steden langs de kust van Amalfi,met unieke architectuur, en in een aantal van hen vindt u ruïnes uit het Romeinse tijdperk en beroemde kerkgebouwen. Dit heeft geleid tot de unesco-beschermdeUNESCO Werelderfgoedlijst. De Amalfi Coast staat ook bekend om zijn eettradities en zeer goede restaurants. De stad Napels is een goed startpunt voor een rit hier. Dan heb je ook een kijkje op de Vesuvius en Pompeii,voordat je een paar kilometer doorrijdt naar de prachtige kleine stadjes. Het stuk dat langs de Amalfikust loopt is niet meer dan 50 kilometer lang en je krijgt een prachtig uitzicht op de zee langs de hele route.

Sicilië is vooral beroemd om zijn vele en gevarieerde bezienswaardigheden

Sicilië

Sicilië is een prachtig mooi eiland om te verkennen met autoverhuur. Hier vindt u zowel grote steden zoals Palermo, Catania en Siracusa, en enkele van de mooiste vissersdorpjes en bergdorpjes in Italië. Het eiland is vooral beroemd om zijn vele en gevarieerde bezienswaardigheden. Er zijn vele sites met archeologische opgravingen, ruïnes en architectuur uit de oude Grieken, uit de Romeinse tijd, en uit de tijd dat de Moren heerste op het eiland. Verschillende steden worden gedomineerd door prachtige huizen, kerken, kathedralen, forten en kastelen uit de Middeleeuwen. Het aanpakken van alles in Sicilië kan enkele maanden duren, maar je nog steeds veel zelf ervaren in een paar dagen. Er zijn goede snelwegen op de belangrijkste stukken, en het verkeer op het eiland is meestal niet een afschrikmiddel.

Bedrijven waar u een auto van huren in Italië

De grote internationale bedrijven, zoals Hertz, Sixt, Budget, Europcar, Avis, Thrifty, National, Enterprise en anderen, zijn overal in Italië te vinden. Dit is een bedrijf dat huurauto’s heeft op vrijwel alle luchthavens, bekende badplaatsen, en in alle grote en middelgrote steden. Ze zijn meestal ook vertegenwoordigd in kleinere plaatsen waar toeristen vaak reizen. In Italië zijn er ook een aantal nationale bedrijven die zich bezighouden met autoverhuur, zoals Maggiore en Primerent. Veel van deze zijn regionaal, en dus alleen vertegenwoordigd in specifieke gebieden, zoals Olbia Car Rental in Sardinië, of Sicilië By Car in Sicilië.

Veel van de bekende autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd in een aantal van de beroemde toeristische steden van Italië.

7 veelgestelde vragen over autoverhuur in Italië

Wat moet ik met de huurauto doen als mijn hotel zich binnen een ZTL-zone bevindt?

Om te rijden binnen een ZTL-zone in een Italiaanse stad, moet u een aparte vergunning hebben. Als het hotel zich binnen de zone bevindt en u er parkeren, zal dit meestal verdwijnen door van tevoren contact op te nemen met het hotel. Het hotelpersoneel zal dan helpen bij het verkrijgen van de vergunning. Houd uw kenteken bij de hand en geef het tijdstip van aankomst en vertrek op.

Wat is de leeftijdsgrens voor het huren van een auto in Italië?

De meest voorkomende leeftijdsgrens voor het krijgen van een autoverhuur in Italië is 21 jaar. Er zijn echter enkele bedrijven die auto’s verhuren aan personen die slechts 18 jaar oud zijn. In alle gevallen moet u minstens 1 jaar in het rijbewijs hebben. Chauffeurs jonger dan 25 jaar betalen normaal gesproken een toeslag. Dit geldt ook voor extra chauffeurs.

Wat voor soort autotype moet ik huren in Italië?

Tenzij je gaat rijden in de Alpen of andere bergachtige gebieden in de winter, zullen de meeste mensen maken het met een gewone personenauto. Als je naar gebieden met sneeuwval en steile beklimmingen gaat, kan een SUV of andere vierwielaangedreven auto een betere oplossing zijn. Het belangrijkste is dat u kiest voor een huurauto die u voldoende ruimte geeft en die veiligheid en comfort garandeert.

Kan ik langs een van de buurlanden met de huurauto?

Het is populair om excursies te maken naar vooral de buurlanden van Italië in de Alpen, en naar, onder andere, Frankrijk en Slovenië. Dit wordt geaccepteerd door vrijwel elk autoverhuurbedrijf, maar ze kunnen een kleine vergoeding in rekening brengen. Vraag het altijd van tevoren.

Kan ik een auto huren op het Italiaanse vasteland en naar een van de eilanden reizen?

Sommige autoverhuurbedrijven geven geen toestemming om uw voertuig op autoveerboten te brengen, en dit kan ook van de categorie van auto afhangen u huurt. Het kan ook nodig zijn om een aanvullende verzekering te trekken om uw auto te nemen op een veerboot. Dit kan van toepassing zijn als u een veerboot wilt nemen van het vasteland naar bijvoorbeeld Capri, Sardinië en Sicilië. Vraag het altijd van tevoren.

Is het gebruikelijk voor tolhuisjes in Italië?

De snelwegen in Italië zijn vaak belast met tolhuisjes. Er zijn ook verschillende tunnels die een vergoeding in rekening brengen. De meeste toeristen met een huurauto betalen met contant of kaart. Sommige autoverhuurbedrijven bieden elektronische chips (TelePass) aan waarmee u dwars door de tolstations rijden op uw eigen rijstroken. U ook prepaid kaarten (Viacard) kopen bij de meeste benzinestations, evenals enkele tabakskiosken en banken.

Met wie moet ik contact opnemen als ik betrokken ben bij een autoverhuurongeval in Italië?

Het alarmnummer in Italië voor ambulance, brandweer en politie is 112. U mag dit alleen bellen als u betrokken bent geweest bij een ongeval waarbij persoonlijk letsel is opgelopen, in geval van brand of in andere ernstige gevallen en noodsituaties. Neem ook contact op met het autoverhuurbedrijf en/of de verzekeringsmaatschappij die u gebruikt.

Tweede nummer:

 • Politie – 113
 • Brandweer – 115
 • Medische hulp – 118
 • Pechhulp – 116

Bestemmingen