Autoverhuur Sicilië

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Sicilië

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Sicilië van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Sicilië via ons.

Sicilië Autoverhuur

Sicilië Gids

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee,en een van de vijf autonome regio’s van Italië. Er wonen hier iets minder dan 5 miljoen inwoners. De geschiedenis van Sicilië is lang en spannend. De eerste mensen op het eiland zijn meer dan 14.000 jaar geleden aangekomen, voordat onder andere Faeröer, Grieken, Romeinen en Moren het gebied veroverden.

In de moderne tijd staat Sicilië onder meer bekend als een beslissende rol in de associatie van Italië en voor de plaats waar de criminele organisatie Cosa Nostra vandaan komt.

De grootste steden van het eiland zijn Palermo (668.000 inwoners), Catania (312.000 inwoners) en Messina (234.000 inwoners). Langs de kust en in de bergen zijn er vele prachtige vissersdorpjes en bergdorpjes.

Toerisme is uitgegroeid tot een van de belangrijkste industrieën van het eiland, samen, maar onder andere landbouw, chemische industrie, technologie en winning van zout.

Attracties

Het nachtleven, winkelmogelijkheden, restaurants en ga zo maar door zijn ongeveer hetzelfde in de Siciliaanse metropolen, zoals wat je elders in Italië zult vinden. Op het gebied van kunst en cultuur wordt Sicilië in De Europese context als belangrijk beschouwd. Veel dichters, schrijvers, schilders en andere creatieve zielen zijn geboren en getogen in Sicilië, of ze hebben hier een lang verblijf gehad.

De vele archeologische opgravingen op Sicilië behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden. U vindt hier verschillende plaatsen met ruïnes en overblijfselen van Faeröer, Romeinen, Moren en oude Grieken, zoals tempels,arena’s, amfitheaters en villa’s.

Het eiland staat ook bekend om zijn honderden forten en kastelen,om nog maar te zwijgen van de vele torens die langs de kust staan. De natuur is gevarieerd en mooi. In Sicilië vindt u de Berg Etna, met een hoogte van 3326 meter boven de zeespiegel.

Het aangename klimaat van Sicilië, de tradities van het goede eten, gevarieerde dorpjes, prachtige stranden en spannende cultuur hebben het eiland tot een zeer populaire vakantiebestemming gemaakt.

Sicilië heeft verschillende vissersdorpjes met fijne stranden en restaurants met traditionele gerechten.

Verken Sicilië met autoverhuur

Het is geen probleem om vele weken door te brengen met het verkennen van Sicilië met autoverhuur. Het eiland is groot, en het aantal plaatsen die een bezoek waard is overweldigend. Hier vindt u alles van rustige en rustige vissersdorpjes, tot grote steden als Palermo waar de puls compleet anders is. Sicilië is vol met prachtige stranden langs de kust, en landinwaarts zijn er bergen met dorpen, wijngaarden, olijftuinen en prachtige landschappen. Er zijn ook veel archeologische opgravingen in Sicilië die vertellen over de spannende geschiedenis van het eiland. Hier is een kleine selectie van aanbevolen rijroutes.

Afstanden en rijtijd in Sicilië

Het verstrekken van afstanden en rijtijd aan de aanbevolen ritten is niet geschikt in deze gids. In plaats daarvan kiezen we ervoor om afstanden en rijtijd tussen enkele van de grootste steden te laten zien. Dit geeft je een idee van wat je nodig hebt van tijd tot tijd om tussen de plaatsen die je wilt zien. Houd er rekening mee dat deze afstanden zijn die op de snelweg.

  • Trapani naar Palermo – de afstand is 107 kilometer, de rijtijd is 1 uur en 25 minuten.
  • Palermo naar Messina langs de kust – de afstand is 225 kilometer, rijtijd is 2 uur en 30 minuten.
  • Palermo naar Catania via A19 binnenlandse – de afstand is 210 kilometer, rijtijd is 2 uur en 25 minuten.
  • Messina naar Catania langs de kust – de afstand is 96 kilometer, de rijtijd is 1 uur en 10 minuten.
  • Catania naar Siracusa langs de kust – de afstand is 67 kilometer, de rijtijd is 55 minuten.
Palermo biedt veel spannende architectuur uit verschillende tijdperken, hier van de kathedraal van de stad.

Palermo – Een culturele smeltkroes

Als je in Sicilië bent en genoeg tijd hebt, zul je bijna een bezoek aan Palermo moeten maken. De stad is de grootste op het eiland, en was ook de hoofdstad van wat ooit het Siciliaanse Koninkrijk was, en later in het Heilige Roomse Rijk. Palermo is een mekka voor degenen die van cultuur houden, oudere geschiedenis, prachtige gebouwen en, niet in het minst, zeer goed eten. In Palermo, moet men de tijd nemen om te kijken naar de grote architectuur van verschillende tijdperken,bezoek de prachtige pleinen,ga naar de voedselmarkten,zitten naar de cafés, en misschien een shopping ronde. De stad heeft allerlei culturele evenementen te bieden, er zijn veel spannende musea hier, en je vindt meestal centraal gelegen. Als u wilt ontspannen met wat zonnebaden en zwemmen daarna, heb je prachtige stranden net aan de rand van het stadscentrum.

Taormina – Spannende badplaats aan de voet van etna

Als u in de buurt van Messina of Catania bent wanneer u Sicilië bezoekt, overweeg dan een reis naar het kleine stadje Taormina. Het is gelegen op een klif aan de oevers van de Ionische Zee,en aan de voet van de Etna. De stad wordt beschouwd als erg mooi. De Duitse dichter Goethe beschreef Taormina in een van zijn boeken, en geloofde dat de stad was een van de mooiste van Europa. Naast de locatie is de belangrijkste attractie van Taormina een amfitheater dat na oude Grieken is achtergelaten. Aan de noordkant van de stad vindt u vestingwerken die werden gebouwd toen Arabieren het eiland regeerden, en in het centrum domineren prachtige bakstenen huizen en kerken uit de 13e en 14e eeuw. Na een kijkje in de stad op de klif, u een wandeling naar de zee en de stranden. Ook stoppen bij het kleine eilandje is Isola Bella (je gaan droog geschoeid) en kijk naar zeldzame bloemen en planten die er worden geteeld.

Taormina’s belangrijkste attractie is een amfitheater links na oude Grieken.
Barokke architectuur kenmerkt de stad Ragusa.

Ragusa – Een van de mooiste kleine steden van Sicilië

In 1693 werd het zuidelijke deel van Sicilië getroffen door een krachtige aardbeving. De aardbeving veroorzaakte grote schade in de steden, en veel levens gingen verloren. De barokke bouwstijl heerste in Italië toen de steden herbouwd zouden worden, wat je heel duidelijk ziet in onder andere Ragusa. De stad ligt vrij dicht bij de luchthaven in Comiso, en is een van de zes soortgelijke steden in hetzelfde gebied dat nu een UNESCO World Heritage Site. De gebouwen strekken zich uit op een heuvel, zoals vele anderen doen in Sicilië. Het is verdeeld in twee, Ragusa Ibla in de bodem, en Ragusa Superiore aan de top, en verbonden door vier prachtige bruggen. U vindt er vele mooie kerken in de stad, verschillende kleine paleizen, mooie kleine straatjes, trappen en een rustige sfeer. Het eten geserveerd in het lokale restaurant is hemels, en het gebied heeft een verscheidenheid aan traditionele gerechten die niet elders in Sicilië te vinden zijn.

Cefalù – Een van de beste badplaatsen

Cefalú is een van de beste kleine steden om te bezoeken in Sicilië, als je wilt combineren prachtige architectuur,leuke sfeer en lekker eten, met geweldige stranden en badleven. De stad ligt rond een rotsachtige klif, waar u de ruïnes van een Arabisch fort vindt,en een nieuwer fort uit het Heilige Roomse Rijk. In het historische deel van Cefalú zijn er vele indrukwekkende gebouwen. De bekendste is de Duomo di Cefalú, een unieke kathedraal die al in 1130 werd gebouwd. De kust rond de stad is vol met mooie stranden. In het centrum van Cefalú ligt degene die het meest populair is, het strand il Lungomare. Het is meer dan vijf kilometer lang en heeft goud en schoon zand. Hier is het ondiep,waardoor de badtemperatuur meestal uitstekend is. Tijdens het toeristische seizoen is er veel activiteit bij Il Lungomare, maar als je wilt genieten van een rustiger strand, vindt u veel opties in de buurt.

Il Lungomare Beach is meer dan vijf kilometer lang en heeft goud schoon zand. Hier is het ondiep, waardoor de badtemperatuur meestal uitstekend is.
De Tempel van Concordia in heeft alle Dorische zuilen intact.

Agrigento – De stad van de Griekse tempels

De stad Agrigento ligt op een heuvel, een paar kilometer van de zee aan de zuidkust van Sicilië. Vanaf Palermo is het ongeveer 127 kilometer daar, en een rijtijd van ongeveer 2 uur. De stad zelf is een reis waard door, zowel omdat het landschap en het uitzicht er geweldig zijn, en omdat het een oud en mooi centrum heeft. Het grote migratievlakte is echter Valle dei Templi (Tempeldalen) in de buurt van Agrigento. Daar vindt u goed bewaarde ruïnes van verschillende tempels, begraafplaatsen, crypten en meer, daterend uit ongeveer 500 jaar f.Kr. De tempel van Concordia is de meest indrukwekkende. Alle kolommen zijn intact, die u slechts een paar plaatsen in wat vormde oude Griekenland te vinden.

In de grotere steden vindt u een aantal parkeergarages waar u uw huurauto verlaten.

Parkeren op Sicilië

In de steden van Sicilië, zijn lijnen gemarkeerd waar u parkeren in de straten. Blauwe lijn betekent dat iedereen kan parkeren, en meestal moet je een vergoeding te betalen. Op sommige plaatsen zijn er tal van automaten voor belasting te betalen,maar elders, automaten kan moeilijk te vinden. Houd er rekening mee dat het parkeertarief ook kan worden betaald in tabakskiosken. De ontvangst van de betaalde belasting wordt zichtbaar gelaten in de voorruit van de huurauto. Witte lijnen betekenen dat alleen bewoners in het gebied mogen parkeren, terwijl gele lijnen alleen zijn voor bestelwagens die ophalen en leveren.

Op sommige plaatsen vindt u ook de zogenaamde Zona Disco. Dit betekent dat parkeren op plaatsen gemarkeerd met blauwe lijn is gratis, maar je moet een oblat (blauw) in het raam van de auto. De oblats zijn te vinden bij postkantoren, banken, tabakskiosken en toeristische informatie. Houd er rekening mee dat parkeren bij Zona Disco beperkt is in de tijd.

In de grotere steden vindt u een aantal parkeergarages,en veel hotels hebben hun eigen garages die vaak ook toegankelijk zijn voor degenen die niet in het hotel verblijven.

Het verkeer is iets rustiger en comfortabeler buiten de steden, maar ook hier moet men een beetje extra aandacht besteden.

Verkeer op Sicilië

Rijden in het centrum van de grotere steden zoals Palermo, Catania, Siracusa en Messina is niet moeilijk als het gaat om het navigeren zijn weg vooruit. Het verkeer is echter agressiever dan de meeste andere plaatsen in Europa. Het wordt aanbevolen dat u een beetje defensief rijden,en extra aandacht besteden. Volg de doorstroming in het verkeer en vergeet niet dat niet alle bestuurders zich aan de verkeersregels en borden houden.

In kleinere steden en gebieden met een historisch centrum, kan het erger zijn om hun weg vooruit te navigeren dan in de grotere steden. Hier kunnen delen van het stadscentrum worden afgesloten voor verkeer. Deze zones heten Zona Traffico Limitato (ZTL) en worden gemarkeerd met borden.

In Sicilië u rijden op goede snelwegen langs de gehele noord- en oostkust. Er is ook een lang stuk snelweg (A19) in het land, over van de noordkust naar Catania. Het maakt het gemakkelijk om tussen Palermo, Messina, Siracusa en Catania, en de bijbehorende gebieden.

Het verkeer is iets rustiger en comfortabeler buiten de steden, maar ook hier moet men een beetje extra aandacht besteden. Veel van de landwegen gaan in heuvelachtig terrein, en kan heel kronkelend.

Luchthaven

Er zijn vier internationale luchthavens in Sicilië, naast een paar die alleen Italiaanse binnenlandse vluchten. De overgrote meerderheid van de toeristen een bezoek aan het eiland hebben aankomsten en vertrekken van ofwel Falcone Borsellino Airport buiten Palermo, of Catania-Fontanarossa Airport. Dit is veruit de grootste in het aantal passagiers geserveerd. Sommige chartervluchten en goedkope luchtvaartmaatschappijen maken ook gebruik van Trapani-Birgi Airport aan de noordwestkant van Sicilië, en Comiso Airport, die dicht bij het zuidelijke puntje van het eiland ligt.

Falcone Borsellino Luchthaven

De luchthaven buiten Palermo is de tweede grootste in Sicilië gemeten in het aantal passagiers. Hier vliegen een aantal Europese bedrijven vanuit vrijwel elke grote stad op het continent, evenals Alitalia uit zowel Rome als Milaan. Er zijn momenteel ook directe vluchten vanaf New York hit (United Airlines). Veel goedkope luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten naar Palermo, net als chartermaatschappijen.

Luchthavenverhuur in Palermo

Op Falcone Borsellino Airport vindt u alle autoverhuurbedrijven verzameld in de aankomsthal. Hun auto’s zijn in een speciale omgeving direct buiten geparkeerd en u zult geen vervoer nodig. Vanaf vandaag vindt u huurauto’s van Avis, Hertz, Europcar, Goldcar en Sixt op de luchthaven, evenals een aantal Italiaanse bedrijven.

De luchthaven buiten Palermo is de tweede grootste in Sicilië gemeten in passagiers.

Luchthaven Catania-Fontanarossa

De luchthaven buiten Catania is de grootste op het eiland, met ongeveer 10 miljoen passagiers per jaar. Hier u vliegen vanuit de meeste Europese steden, evenals een aantal andere plaatsen, waaronder Israël en Dubai. Goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair vliegen hier vanaf twintig plaatsen in Europa, en er zijn veel chartervluchten naar dit deel van Sicilië.

Autoverhuur op de luchthaven van Catania

Autoverhuurbedrijven gevonden op de luchthaven van Catania zijn Sixt, Dollar Car Rental, Thrifty, Holiday Car Rental, Alamo, Enterprise, National en Hertz, evenals vijf Italiaanse bedrijven. Deze worden verzameld in de aankomsthal, met parkeerplaats in de buurt.

Trapani-Birgi Luchthaven

De luchthaven in Trapani heet officieel Vincenzo Florio Airport Trapani-Birgi, maar meestal wordt alleen Trapani Airport gebruikt. Het is gelegen in het uiterste noordwesten van Sicilië, en is ook de basis van de Italiaanse luchtmacht. Vanaf vandaag u hier vliegen met Ryanair uit geselecteerde steden in Italië en Nederland, evenals enkele andere kleine luchtvaartmaatschappijen en chartermaatschappijen.

Autoverhuur op Trapani Airport

Op de luchthaven van Trapani zijn er 9 bedrijven die autoverhuur doen. Deze omvatten Hertz, Avis, Europcar en Enterprise, evenals Italiaanse spelers zoals Locauto, Essepirent en SicilyByCar.

Luchthaven Comiso

Momenteel u vliegen naar Comiso Airport met low-cost luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair en easyJet, evenals Alitalia en Brussels Airlines. De luchthaven is geschikt voor diegenen die op vakantie zijn aan de zuidkant van het eiland, of beginnen met het verkennen van Sicilië met de autoverhuur vanaf deze rand van het eiland.

Autoverhuur op de luchthaven comiso

Op deze luchthaven vindt u slechts een klein aantal autoverhuurbedrijven. Vanaf vandaag hebben Avis, Budget en Maggiore een gemeenschappelijk loket op de luchthaven. Daarnaast hebben de lokale bedrijven SiciliyByCar en Sicily Rent Car hier kantoren.