Autoverhuur Bergamo

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Bergamo

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Bergamo van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Bergamo via ons.

Bergamo gids

Bilutleie Bergamo
Bergamo Autoverhuur

Bergamo is de hoofdstad van de provincie Bergamo, gelegen in het Italiaanse platteland van Lombardije – 40 km ten noordoosten van Milaan. Het is een korte afstand van de Alpen,en de prachtige valleien van Valle Brembana en Valle Seriana liggen in de omgeving van Bergamo. Ongeveer 115.000 inwoners wonen in Bergamo (2010), die een aantal industrie heeft (vooral in textiel, voedsel en elektronica). De stad heeft ook een eigen universiteit, die in 1968 werd geopend.

Bergamo, net als zoveel andere Italiaanse steden, werd gesticht in de oudheid door de Romeinen – en het droeg toen de naam Bergomum. In de recente geschiedenis, was de stad onderworpen aan verschillende regel. Het is onder andere niet de eerste keer dat The New York het behoorde tot Venetië van 1428-1797 – en later Oostenrijk– tot het Italiaans werd in 1859.

Attracties

Het beroemde Plein Vecchia in Bergamo

De oude stad, Città alta, is zelf een belangrijke toeristische attractie – en hier zijn ook enkele van de architectonische juweeltjes van de stad – onder anderen. Piazza Vecchia Plein. Bij het plein vinden we het 1190s Palazzo della Ragione – het oudste stadhuis van Italië – en het Palazzo della Biblioteca uit het begin van de 17e eeuw. Andere belangrijke gebouwen zijn Palazzo Broletto en de kerk van Santa Maria Maggiore, beide uit de Hoge Middeleeuwen.

De nieuwe wijk Città bassakenmerkt zich door een hectisch zakenleven – en er zijn ook verschillende winkelcentra. De straten worden anders gedomineerd door een breed scala van zakelijke en financiële instellingen.

Ontdek Bergamo met autoverhuur

De stad Bergamo is interessant genoeg, maar de meeste mensen die hier vliegen gaan ofwel naar Milaan, of het verkennen van de regio. Dit is een zeer goed uitgangspunt voor het verleden. De afstand van Bergamo en naar prachtige valleien met mooie dorpjes, is slechts een paar kilometer. De mooiste meren van Italië liggen ook in de buurt. Hier zijn enkele suggesties voor het rijden routes.

San Pellegrino Terme ligt in een prachtige vallei.

San Pellegrino Terme – Het bronwater in u baden in

Dit is het kleine stadje waar het beroemde bronwater waar je vaak in restaurants wordt geserveerd vandaan komt. San Pellegrino Terme ligt op slechts een klein eindje rijden van Bergamo, in een prachtige vallei, ingeklemd tussen de bergen. Het bronwater waar je in baden, terwijl je je tegelijkertijd afvraagt of het bijna 30 jaar duurt om van de Alpen naar de stad te gaan waar het op flessen wordt afgevoerd. Aangezien het water zogenaamd gezond is, vindt u verschillende goede kuuroorden in San Pellegrino, ook in sommige van de hotels in de stad. Het oudste thermisch bad is uit 1840. In San Pellegrino Terme wandel je door rustige straten, omringd door prachtige gebouwen in art nouveau-stijl.

  • Het is slechts 26 kilometer op een landweg van Bergamo naar San Pellegrino Terme, die u in ongeveer 40 minuten rijdt. Dit is het begin van een mooie route die je door de bergen voert, en bijvoorbeeld naar de noordkant van het Comomeer.
Rond het Comomeer zijn er vele mooie dorpjes.

Comomeer – Misschien wel het mooiste meer van Italië

Como is het derde grootste meer in Italië,en wordt vaak beschouwd als de mooiste. Het lijkt erop dat de letter Y op zijn kop draaide. Langs het hele meer vindt u mooie kleine dorpjes,naast de grotere steden Como en Lecco die aan elk uiteinde van de armen van het meer. Op het Comomeer maak je een boottocht,kijk je naar de architectuur,zit je in leuke cafés, bars en restaurants, zwem je, geniet je van de kinderen, of ze nu met de kinderen zijn, of gewoon genieten van het rustige leven van een van de mooiste gebieden van Italië. Het kleine stadje Bellagio wordt door velen beschouwd als de parel van het Comomeer. Het is te vinden op de punt waar de twee armen van de zee zijn vertakt naar Como en Lecco respectievelijk.

  • Vanaf Bergamo is het 57 kilometer naar Bellagio, en de hele reis gaat over landweg. Normaal gesproken breng je 1 uur en 20 minuten door met autoverhuur. Je passeert dan Lecco op de weg. Voor Como is het ongeveer dezelfde afstand, en even lange looptijd.
Instrumentenmaker in Cremona.

Cremona – De muziekstad van de Po-vallei

De stad Cremona in de Po-vallei is vooral bekend om zijn muziekgeschiedenis,en vooral om zijn eeuwenoude tradities van het maken van muziekinstrumenten. Het is van hier onder andere de exclusieve violen van de familie Stradivari komen uit, beter gekend als Stradivarius. In totaal zijn er meer dan 150 verschillende instrumentenmakers in Cremona. Natuurlijk zijn er concerten hier bijna continu, er zijn regelmatig festivals, en het volksleven wordt omschreven als aangenaam en gastvrij. De stad is ook een van de mooiste in de regio.

  • De snelste route tussen Bergamo en Cremona loopt via Brescia over de snelweg. De route is dan 98 kilometer, die je normaal gesproken 1 uur zou rijden.
  • Als u tijd hebt en meer van het landschap wilt zien, u rijden op een landweg die het dichtst bij de rechte lijn tussen de twee steden ligt. Dit duurt meestal een half uur meer, ondanks het feit dat de afstand bijna 20 kilometer korter is.
Voor natuurliefhebbers is de Seriana-vallei de plek om zowel in de zomer als in de winter te gaan.

Val Seriana – Prachtige natuurervaringen

De Seriana Vallei is een mekka voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur, ongeacht het seizoen. In de bergen langs het dal vindt u 5 skigebieden die goede omstandigheden hebben in de winter en die grote wandelgebieden zijn wanneer de sneeuw niet op de grond ligt. Verspreid langs de vallei zijn er prachtige dorpjes met middeleeuwse gebouwen,en tussen deze de wijngaarden en boerderijen zijn dicht. Waar u ook stopt, u vindt er aangename eetgelegenheden met regionale lekkernijen, fijne wijn en vriendelijke mensen die graag een bezoek brengen. Als je de vallei helemaal naar binnen volgt, zul je uiteindelijk moeten omdraaien, want hier eindigt de weg in de bergen. Een mooie route is om eerst een aantal van de dorpen van Val Seriana te ervaren en dan oostwaarts richting lake Lake d’Iseo te gaan.

  • Van Bergamo tot Villa d’Ogna, het dorp waar je opstijgen richting Lago d’Iseo, het is 37 kilometer. De runtime is meestal ongeveer 45 minuten.

Gardameer – Hier is het leven comfortabel

Lago di Garda is het grootste meer van Italië,en bekend bij veel Noorse toeristen. Het milde klimaat van de vallei is uniek op deze breedtegraad, en zelfs olijven groeien hier. Dat maakt het meer op zijn beurt het hele jaar door een populaire bestemming. Net als bij het Comomeer zijn er prachtige dorpjes en steden langs de meeste oevers van de zee. Er zijn zeeën van degenen om uit te kiezen, en de overgrote meerderheid zijn erg leuk en aangenaam om in te verblijven. Onder de belangrijkste bezochte plaatsen vindt u het kleine fort van Castello Scaglieri in Sirmione, de steden Desenzano del Garda, Riva del Garda (aan de noordkant), Malcesine en Bardolino.

Idyllisch meer van garda – het grootste meer van Italië.
  • Het Gardameer is lang en de afstand en de rijtijd hangen volledig af van welke plaatsen u wilt bezoeken. Rijd bijvoorbeeld eerst van Bergamo naar Sirmione, dat zich op een uitsteeksel aan de zuidkant van de zee bevindt. De afstand hier is 87 kilometer, de reis gaat op de snelweg, en is gedaan in 1 uur.
  • Dan u rijden rond de zee als je tijd en verlangen. Van Sirmione naar Riva del Garda is het 89 kilometer als je aan de oostkant van het meer rijdt, wat 1 uur en 20 minuten duurt als je zonder te stoppen rijdt.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Net als veel andere steden in Italië, Bergamo heeft zones die autovrij zijn. Deze zones heten ZTL, en zijn meestal goed gemarkeerd met borden. Als uw hotel zich binnen een ZTL-zone bevindt,wordt dit meestal opgelost door contact op te nemen met hotels voordat u aankomt met de huurauto. Het hotel biedt dan een vrijstelling, maar meestal geldt dit alleen bij aankomst en vertrek, en niet om door de zone te rijden.

Parkeren buiten de ZTL zones gaat meestal prima in Bergamo. Er zijn veel parkeergarages daar, en ook ruimtes langs de straten. Je krijgt een fatsoenlijk overzicht van beschikbare ruimtes met verschillende apps die kunnen worden gedownload naar uw telefoon, of gebruikt via een webbrowser, zoals Parkopedia.

Het verkeer in Bergamo is relatief leuk om in te rijden, maar vergeet niet dat Italianen een iets meer stressvolle rijstijl hebben dan Noren.

Rijden binnen Bergamo is niet moeilijk, maar de straten kunnen smal zijn, en de rijstijl van de meeste Italianen is iets stressvoller dan we gewend zijn. Op de landwegen die tussen de steden en steden in de regio rijden, kan er veel verkeer zijn, inclusief bussen en vrachtwagens. Heb geduld, rijd veilig, en bij voorkeur een beetje defensief. Houd er rekening mee dat er veel fietsers op de landwegen kunnen zijn.

Luchthaven

Er zijn twee officiële namen van de luchthaven in Bergamo, respectievelijk Orio al Serio International Airport, en Il Caravaggio International Airport. Sommige luchtvaartmaatschappijen verwijzen ook naar de luchthaven als Milaan-Bergamo. Dit is een drie luchthavens die Milaan bedienen, waar de anderen Linate Airport en Malpensa Airport zijn.

Autoverhuurbedrijven hebben kantoren en balies in de aankomsthal op de luchthaven. Tot op de dag van vandaag omvat dit internationale bedrijven zoals Hertz, Budget, Avis, Europcar en Sixt, evenals lokale bedrijven zoals Autoeuropa, Autovia en Maggiore Rent.

  • De afstand van Il Caravaggio naar Bergamo is nauwelijks 4 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 10 minuten. Vanaf het vliegveld naar het centrum van Milaan is het ongeveer 45 kilometer, en met een rijtijd van ongeveer 1 uur en 5 minuten.