Autoverhuur Florence

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Florence

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Florence van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Florence via ons.

Florence gids

Bilutleie Firenze
Florence Autoverhuur

Florence ligt in Noord-Italiëen is de hoofdstad van zowel de regio als de provincie Toscane. De stad heeft ongeveer 400.000 inwoners (2009), en is gelegen aan beide zijden van de Arno rivier, aan de voet van de Appenniene bergketen.

Florence is een van ’s werelds belangrijkste culturele steden en toeristische bezienswaardigheden, en is ook een belangrijk handels- en financieel centrum voor de regio. De stad – een UNESCO World Heritage Site – is beroemd om zijn prachtige kunstcollecties, zijn historische gedenktekens en zijn prachtige laatmiddeleeuwse architectuur.

Een aantal bruggen over de Arno rivier binden de wijken samen, en de meest bekende is de “Ponte Vecchio” uit 1345 – waar u de vele kraampjes van de juwelier vindt.

Attracties

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Florence is de beroemde kathedraal “Santa Maria del Fiore” uit de late 13e eeuw. De koepel van de kathedraal (die ongeveer 100 meter hoog is) is uit 1461. Buiten de kathedraal staat een kopie van Michelangelo’s standbeeld “David”,die ook de moeite waard is om in te halen.

Andere populaire toeristische attracties in de stad zijn: De marmeren klokkentoren uit de jaren 1180, het prachtige achthoekige Baptisterium (doopsgezinde kerk) met zijn 3 beroemde bronzen deuren, het Fort van Forte di Belvedere, de stadsmuur uit de late 13e eeuw en de Uffizi Gallery – een van ’s werelds beroemdste kunstmusea. Hier kunnen bezoekers de tentoonstelling zien van werken gemaakt door o.a. Giotto, Rafael, Leonardo da Vinci en Michelangelo.

Het gebied rond Florence staat ook bekend om zijn prachtige landschap, en veel toeristen vinden hun weg naar de heuvels, waar je een prachtig uitzicht op de stad hebt.

Ponte Vecchio Brug over de Rivier Arno.

Ontdek Florence met autoverhuur

Hoewel Florence op zich een lang bezoek waard is, moet je van de gelegenheid gebruik maken om ook andere delen van de regio te zien. Hieronder vindt u een klein aantal suggesties. Houd er rekening mee dat veel steden in Italië geheel of gedeeltelijk gesloten zijn voor privévoertuigen. U moet bijvoorbeeld uw huurauto buiten de oude binnenstad van Siena parkeren als u een bezoek wilt brengen. Dit is meestal geen probleem, en u vindt parkeerplaatsen en parkeerplaatsen overal.

Het hele centrum van Siena staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Siena – de mooiste oude binnenstad van Italië?

Er zijn vele prachtige steden in Italië,maar Siena is nog steeds iets bijzonders. Het hele stadscentrum is een UNESCO World Heritage Site, die niet moeilijk te begrijpen is als je de stad voor de eerste keer ziet. Hier is er overal fantastische architectuur, prachtige pleinen,geplaveide straten en een zee van monumenten en andere bezienswaardigheden. De stad staat ook bekend om zijn uitstekende eettradities, vele musea, kunstgaleries en een aangename sfeer. Siena is een stad waar je wat tijd voor moet uitzetten, bij voorkeur meer dan een dag. Zowel omdat er veel te beleven valt in de stad, als omdat er veel bezoekers zijn, waardoor er wachtrijen zijn bij de bezienswaardigheden.

  • De snelste route naar Siena van Florence is meestal op de snelweg, en is 73 kilometer. De reis duurt 1 uur en 10 minuten als je onderweg niet stopt.
De scheve toren van Pisa.

Pisa – Meer dan een scheve toren

De meeste mensen kennen de scheve toren van Pisa,maar de stad heeft veel meer dan de toren te bieden. Het centrum wordt gedeeld door de rivier de Arno die uitmondt in de zee ongeveer 9 kilometer naar het westen. De locatie maakte Pisa een krachtige en belangrijke stad al in de Romeinse tijd. De oude stad wordt gedomineerd door middeleeuwse architectuur. In een vergelijking met bijvoorbeeld Siena, zullen de meeste mensen pisa monumentaler vinden, en de bezienswaardigheden dragen de indruk dat de stad rijk en machtig was. Naast de scheve toren, Piazza dei Miracoli, vele kerken en kathedralen, en verschillende paleizen behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden.

  • De snelste route tussen Florence en Pisa is ongeveer 92 kilometer lang, waarvan twee derde op de snelweg. De rijtijd is normaal gesproken 1 uur en 10 minuten.

Castiglione del Lago – Leeuwenvesting

Castiglione del Lago ligt ongeveer het midden van het Trasimenomeer,ten zuidoosten van Florence. Oorspronkelijk was de stad gelegen op een klein eiland, maar naarmate de tijd verstreek, en de stad is gegroeid, is het uitgegroeid tot het vasteland. Nu lijkt het centrum meer op een voorgebergte. De nederzetting van de oude stad is omgeven door een middeleeuwse vestingmuur,met prachtige kleine huizen aan de ene kant, en het fort aan het einde dat direct aan de kust ligt. Het kleine stadje staat niet alleen bekend om zijn oude geschiedenis en prachtige gebouwen, maar ook om zijn lokale specialiteiten in de voedselweg. Je ze ervaren in een van de vele goede restaurants van de stad.

  • Het is ongeveer 120 kilometer van Florence naar Castiglione del Lago, waarvan 100 van hen gaan op de snelweg. Normaal gesproken voer je dit in 1 uur en 20 minuten uit.
Castiglione del Lago
Greve in Chanti is een middeleeuws stadje in het wijngebied Chanti.

Greve in Chianti – Mooie middeleeuwse stad in de wijnwijk

Chianti is een van de beste wijnregio’s in Italië, en ook een gebied dat kan worden omschreven als zeer mooi. Hier reizen mensen om wijn te proeven in de wijngaarden, heerlijk eten en genieten van het platteland. Veel beroemde kunstenaars door de jaren heen brachten lange periodes door in Chianti, en de inspiratie werd niet alleen getrokken uit de natuur, maar ook uit de vele en mooie kleine steden van het gebied. De regio is vrij groot, en omvat, onder andere, de steden Pisa, Florence, Siena en Livorno. De essentie van de regio geeft u echter de beste indruk van in middeleeuwse dorpen,zoals Greve in Chianti. Dit wordt beschouwd als de belangrijkste stad in termen van de wijnbereiding van de regio, en wordt omringd door veel van de beroemdste wijngaarden.

  • Vanuit het centrum van Florence is het 28 km naar Greve in Chianti. U rijdt op een landweg, en de reis duurt normaal gesproken 45 minuten.

Montalcino – Prachtig bergdorp dat bekend staat om zijn wijnen

Montalcino is een oud dorp met middeleeuwse nederzettingen. Het is gelegen op 564 meter boven de zeespiegel op een heuvel in de vallei van Val d’Orcia, enige afstand ten zuiden van Siena. Op de top is er een fort dat werd gebouwd in 1361, met de andere nederzetting van het dorp ligt net onder. Hier ervaart u een authentiek Italiaans bergdorp met een spannende geschiedenis, met een prachtig uitzicht op de prachtige vallei. Dit gebied wordt ook beschouwd als een van de beste wijndistricten in Italië. Brunello di Montalcino, een van de beroemdste wijnen van het land, komt hier vandaan.

  • Het is 107 kilometer van Florence naar Montalcino, waarvan ongeveer 70 kilometer gaat op de snelweg. De rijroute voert je langs Siena. Zonder te stoppen brengt u ongeveer 1 uur en 50 minuten door.
Het bergdorp Montalcino, hier u het fort op de top van de heuvel en het dorp hieronder zien.
In het centrum van Florence moet je de auto verlaten en in plaats daarvan gebruik maken van uw benen of het openbaar vervoer.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Het grootste deel van het centrum van Florence ligt binnen een zogenaamde ZTL-zone (zona een traffico limitato). Dit betekent dat de meeste mensen hier mogen rijden, behalve voor degenen die naar of van hun hotel gaan. Als dit op u van toepassing is, neem dan van tevoren contact op met het hotel en vraag hen om u te helpen met toestemming. Houd er rekening mee dat de vergunning meestal alleen van toepassing is op het afgeven van uw bagage, en de auto moet meestal toch buiten de zone worden geparkeerd, als het hotel geen eigen parkeerplaats heeft.

Sommige zones zijn zodanig dat je er binnen bepaalde tijden rijden. Je moet nog steeds overwegen vermijden en rijden, zoals de stad druk en krap is. Je loopt ook het risico af te dwalen in een zone waar je toch niet mag rijden. Het beste is om je benen en het openbaar vervoer te gebruiken. U een van de vele parkeergarages buiten de ZTL-zone plaatsen.

Luchthaven

De luchthaven in Florence heet Aeroporto di Firenze-Peretola, of Amerigo Vespucci Airport. Het bedient Florence, en de hele Regio Toscane, samen met de luchthaven van Pisa (Aeroporto Internazionale di Pisa). Er zijn ongeveer 5,3 miljoen passagiers per jaar. Als u landt in Florence u hebben gevlogen via een Europese stad, want er zijn niet zo veel directe vluchten hier als naar, bijvoorbeeld, Milaan. Een groot deel van het verkeer naar Florence gaat via de luchthavens van Kopenhagen, Frankfurt, Brussel, Rome, München en Zürich.

Autoverhuurbedrijven zijn verzameld in een aparte parkeerplaats naast het terminalgebouw (Palagio degli Spini). Daar u op de shuttlebus stappen die elke 20 minuten rijdt. Vanaf vandaag vindt u Avis, Budget, Europcar, National, Hertz, Thrifty en Sixt daar, evenals een aantal Italiaanse autoverhuurbedrijven. Houd er rekening mee dat een aantal van de bedrijven tellers delen.

  • De afstand van Amerigo Vespucci Airport naar het centrum van Florence is ongeveer 8 kilometer. De rit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.