Autoverhuur Rome

 1. Home
 2. chevron_right
 3. Autoverhuur Italië
 4. chevron_right
 5. Autoverhuur Rome

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Rome

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Rome van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Rome via ons.

Rome gids

Bilutleie Roma
Rome Autoverhuur

Rome is de hoofdstad van Italië, en is centraal gelegen in het land – in de regio Lazio. Rome heeft ongeveer 2,7 miljoen inwoners (2011), en is het administratieve, culturele en religieuze centrum van het land. In Rome is ook gelegen Vaticaanstad, die wordt gecontroleerd door de paus, en is de spirituele en adminstrative centrum van de Rooms-Katholieke Kerk.

Rome ligt aan beide zijden van de rivier de Tevere (Tiber) – ongeveer 25 km van de Middellandse Zeekust. De stad is een belangrijk nationaal en internationaal vervoersknooppunt.

De stad heeft een groot toerisme en staat bekend om zijn vele archeologische en kunsthistorische schatten. Daarnaast heeft Rome vele musea en kunstgaleries – o.a. Nationaal Museum voor Moderne Kunst. De stad heeft ook 400 kerken, operahuizen, een rijk theater en cultureel leven.

Attracties

Enkele wereldberoemde attracties in Rome zijn: Vaticaanstad met de Sint-Pietersbasiliek, Het Sint-Pietersplein en de Vaticaanse Musea, het indrukwekkende amfitheater “Colosseum”van het jaar 80 e. Kr., de beroemde fontein “Fontana di Trevi” uit 1766, de archeologische site “Roman Forum” – met ruïnes uit de Romeinse tijd, het gebouw “Pantheon” uit het jaar 125 e. Kr. evenals “Palazzo Venezia” – een 15e-eeuws paleis dat vandaag de dag een museum is met tentoonstellingen van middeleeuwse en renaissancekunsten en ambachten.

Ontdek Rome met autoverhuur

Zelfs als je genoeg bezienswaardigheden en dingen te doen in Rome hebben, is een reis naar de omgeving zeker aan te bevelen. Met autoverhuur neemt u een korte tijd om vele prachtige en opwindende dorpen, prachtige landschappen, archeologische juweeltjes en niet in het minst prachtige stranden te bereiken. Hier zijn enkele van de beste excursies uit Rome.

In de stad Tivoli vindt u Villa Adriana – het vakantiepaleis van de Romeinse keizer Hadrianus.

De stad Tivoli en Villa Adriana

Tivoli tuinen prachtig de heuvels, met een prachtig uitzicht op de typische Italiaanse platteland. De kleine stad is vooral bekend om zijn vele bezienswaardigheden in verband met de Romeinse tijd.

Hier vindt u de overblijfselen van Villa Adriana, het vakantiepaleis van de Romeinse keizer Hadrianus. In de buurt is Villa d’Este, gebouwd in de 16e eeuw, beroemd om zijn prachtige architectuur en zeer mooie tuin. Beide villa’s staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Stop ook bij Villa Gregoriana en de Tempel van Tempio di Vesta, gelegen op de top van de heuvel die boven De Tuinen van Tivoli uitstijgt, of enkele van de andere ruïnes die ook dateren uit de Romeinse tijd.

 • De historische stad Tivoli ligt op ongeveer 18,6 mijl van het centrum van Rome. Daar u in ongeveer 40 minuten met autoverhuur, en het grootste deel van de reis gaat op de snelweg.
Een goed bewaard gebleven theater uit het Romeinse Rijk.

Ostia Antica Oude Haven

Ostia Antica wordt verondersteld om één van de eerste kolonies van het Roman Imperiumgeweest te zijn, en diende uiteindelijk als havenstad voor de Romeinen. De stad werd voortdurend ontwikkeld, vooral tijdens het bewind van Julius Caesar, het bereiken van ongeveer 100.000 inwoners in de derde eeuw. Vandaag ostia Antica is een archeologische opgraving, bekend om zeer goed bewaard gebleven gebouwen, mozaïeken en fresco’s. Hier krijg je een zeer goede indruk van hoe het leven was in de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk.

 • Het traject van Rome naar Ostia Antica is ongeveer 26 kilometer. Het is bereikbaar met een autoverhuur in 40 minuten.
 • Ostia Antica ligt op slechts 1,9 mijl van de kust, en het is zomer om jezelf te trakteren op een van de vele prachtige stranden in de omgeving.

Stranden aan de kust

Geniet van de stranden aan de kust en voeg lunch toe aan het dorp in de buurt.

Het is niet meer dan ongeveer 25 kilometer in lijn van het centrum van Rome naar de prachtige kust van de Tyrreense Zee. Hier vindt u vele goede stranden die grenzen aan aangename kleine steden en dorpen. Verschillende van de plaatsen hebben ook bezienswaardigheden die alleen al de reis waard zijn. Hier zijn drie van de beste:

 • Ostia – Als u ongeveer 3,5 kilometer van Ostia Antica verdergaat, bereikt u alleen de badplaats Ostia. Daar heb je een geweldig strand met zeer nette omstandigheden, en toegang tot de badkamer, douche, ligstoelen en vele activiteiten. De rijtijd vanuit het centrum van Rome is ongeveer 35 minuten (29 kilometer).
 • Anzio – Mooie kleine stad met een van de beste stranden. Hier u ook een bezoek brengen aan de ruïnes van vele Romeinse villa’s,waaronder Domus Neroniana,het zomerhuis van de brutale keizer Nero. Anzio is ook bekend als de plaats waar de geallieerden landde tijdens de Tweede Wereldoorlog, en felle gevechten vond plaats tussen duitse en geallieerde troepen. De rijtijd vanuit het centrum van Rome is ongeveer 55 minuten (62 kilometer).
 • Fregene – Deze kleine badplaats ligt net ten noorden van de luchthaven leonardo da Vinci. Het strand is hier een van de betere en meest populaire, ook omdat Fregene staat bekend om zowel een goed nachtleven op de vele strandclubs hier gelegen. U vindt er ook gezinsvriendelijke gebieden op de lange strook strand, met aangename eetgelegenheden en cafés, als u het rustiger en rustiger wilt hebben. De rijtijd vanuit het centrum van Rome is ongeveer 40 minuten (38 kilometer).
Rond het Lagomeer di Bracciano zijn er vele aangename kleine en oude dorpjes.

Lago di Bracciano

Als je een uur ten noorden van Rome rijdt, bereikt u het Braccianomeer. Rondom dit zijn er vele aangename kleine en oude dorpen. Neem bijvoorbeeld de middeleeuwse oude binnenstad van Anguillara Sabazia. Rijd vervolgens een paar kilometer westwaarts naar Castello Orsini-Odesalchi, het indrukwekkende 15e-eeuwse kasteel waar Tom Cruise en Katie Holmes in 2006 trouwden.

 • Het is 30 mijl naar Anguillara Sabazia, het dorp aan het meer het dichtst bij Rome, als u kiest voor de snelste route. De rijtijd is dan ongeveer 45 minuten.
De nederzetting strekt zich dramatisch uit de heuvel, met een akropolis op de top.

Orvieto

Deze pittoreske stad ligt op enige afstand ten noorden van Rome. De nederzetting strekt zich dramatisch uit op een heuvel, met een akropolis op de top (van het oude Grieks – “de stad aan de top”), en een goed bewaard gebleven stadsmuur die het stadscentrum omringt.

In Orvieto vindt u vele bezienswaardigheden, waaronder een indrukwekkende kathedraal gebouwd door paus Nicolaas IV in de late 13e eeuw, een pauselijk paleis uit ongeveer hetzelfde tijdperk, een ondergronds labyrint en tunnelsysteem, het 15e-eeuwse Fort Fortezza dell’Albornoz, evenals vele archeologische opgravingen. Er zijn ook gezellige restaurants, met lokale specialiteiten op het menu, en fijne wijnen geproduceerd in het gebied rond de stad.

 • Van het centrum van Rome naar Orvieto is het ongeveer 120 kilometer. Met een huurauto brengt u ongeveer 1 uur en 30 minuten op de rit door.

Verkeer in Rome

Het verkeer in Rome is waarschijnlijk een beetje hectischer dan je waarschijnlijk van huis af gewend bent. De auto’s hebben de neiging om dicht bij elkaar te rijden,en de Romeinen zijn niet bang om de auto hoorn te gebruiken. Om het gemakkelijker te maken om u te concentreren op het verkeer, raden wij u aan een huurauto met satellietnavigatie aan boord te hebben. Navigatie helpt ook om rijfouten te voorkomen, bijvoorbeeld in de gebieden waar alleen taxi’s en bussen mogen rijden (ZTL – Zona Traffico Limitato). Houd er rekening mee dat de ZTL-zones verschillende regels hebben. Sommige zones zijn alleen tijdens de spits gesloten voor gewone personenauto’s, terwijl andere zones zijn gesloten voor auto’s met een hoge uitlaatemissies.

Verkeer bij het Colosseum ’s nachts.

Parkeren in het centrum van de stad

In de straten zijn er twee verschillende markeringen die laten zien waar je parkeren. Witte strepen betekenen dat je gratis parkeert,terwijl blauwe strepen betekenen dat je een vergoeding moet betalen voor automaten die op de trottoirs staan. U betalen met bankbiljetten, munten of kaarten, en ontvang een ontvangstbewijs dat duidelijk zichtbaar moet zijn op het dashboard. Er zijn ook veel parkeergarages in de stad, en deze zijn normaal gesproken goed gemarkeerd met borden. Het is gemakkelijk om aanwijzingen te vinden van waar de parkeergarages zijn als de huurauto navigatie heeft, of op de kaart-app op uw smartphone.

De verkeerstoren op een luchthaven in Rome.

Luchthaven

Vrijwel iedereen die vliegt naar Rome van andere steden in Europa landt op Fiumicino Airport, ook wel Leonardo da Vinci Airport. De uitzondering is de af en toe gecharterde vliegtuigen, evenals een aantal van de low-cost luchtvaartmaatschappijen, die landen op Ciampino Airport.

De grote autoverhuurbedrijven, zoals Budget, Sixt, Europcar, Avis, Hertz, evenals verschillende Italiaanse verhuurbedrijven, zijn goed vertegenwoordigd op de luchthaven. U ook gemakkelijk en snel het stadscentrum bereiken met de trein, bus of taxi.

 • De luchthaven Fiumicino/Leonardo da Vinci ligt op 30 en 40 kilometer van het centrum van Rome, afhankelijk van waar u naartoe gaat. De rijtijd met de auto is ongeveer 30 tot 40 minuten.
 • Vanaf de luchthaven van Ciampino naar het centrum van Rome is het ongeveer 16 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 25 minuten.