Autoverhuur Frankfurt

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Frankfurt

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Frankfurt van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Frankfurt via ons.

Frankfurt gids

Bilutleie Frankfurt
Frankfurt Autoverhuur

Frankfurt am Main ligt in het zuidwesten van Duitsland – in de staat Hessen – en heeft zijn stadscentrum aan beide zijden van de rivier de Main. De bevolking is iets meer dan 650.000 (2010), maar de hele grootstedelijke regio (die ook de naburige steden Wiesbaden, Darmstadt en Mainz omvat) is het centrum van Frankfurt in een grootstedelijk gebied (Rhein-Main), die een totale bevolking van meer dan 5 miljoen heeft.

Frankfurt is anders een belangrijk financieel centrum – zowel voor Duitsland als voor de EU. Met zijn grote rivierhaven en wegeninfrastructuur (weg en spoor) is de stad ook een belangrijk communicatieknooppunt. Bovendien wordt Frankfurt door velen beschouwd als de Duitse “hoofdstad van de literatuur”. Ook als industriestad is Frankfurt belangrijk. Hier vindt u alles van autofabrieken tot drukkerijen.

De geschiedenis van Frankfurt gaat terug tot de eerste eeuw. Kr., toen de Romeinen een kaste aan de oevers van de Main bouwden – en in de late 8e eeuw hield Karel de Grote Nationale Vergadering in “Franconofurd”.

Delen van het moderne Frankfurt worden gedomineerd door enorme congres- en tentoonstellingszalen, waar verschillende jaarlijkse evenementen plaatsvinden. Het meest bekend is waarschijnlijk de internationale boekenbeurs, die uitgevers en auteurs van over de hele wereld samenbrengt. Anders is de stad de thuisbasis van een van de grootste universiteiten van Duitsland – vernoemd naar de dichter Johann Wolfgang von Goethe.

Attracties

Frankfurt heeft een rijk cultureel leven met musea (waaronder het Städel Art Museum, het Goethe Museum en het Natuurhistorisch Museum), bibliotheken en theaters, zoölogische en botanische tuinen.

Frankfurt was één van de Duitse steden die tijdens wereldoorlog twee het meest worden vernietigd. Wereldoorlog. Grote delen van het oude middeleeuwse centrum – altstadt – werden verpulverd. Echter, veel van de gebouwen zijn gereconstrueerd in de naoorlogse periode. Dit geldt onder andere voor het prachtige stadhuis, “Der Römer”, oorspronkelijk gebouwd in 1405. Gothe’s ouderlijk huis – het Goethehaus – is ook herbouwd, evenals de prachtige Paulskirche Kerk. Onder de architectonische bezienswaardigheden van Frankfurt, de 14e-eeuwse kathedraal moet ook worden vermeld. Het was een van de weinige oude gebouwen die grote schade vermeden toen de stad werd gebombardeerd.

Als voorbeeld van moderne monumentale architectuur heeft de Commerzbanktoren uit 1997 een dominante plaats in het stadsbeeld. Ten tijde van de voorstelling was dit het hoogste gebouw van Europa. De toren zelf is 259 meter hoog, maar de antenne zal naar verwachting 300 meter zijn.

In de wijk Sachsenhausen (niet te verwarren met het voormalige concentratiekamp ten noorden van Berlijn)vindt u het grootste amusementskwartier van Frankfurt.

Frankfurt was één van de Duitse steden die tijdens wereldoorlog twee het meest worden vernietigd. Wereldoorlog. Echter, veel van de gebouwen zijn gereconstrueerd in de naoorlogse periode.

Ontdek Frankfurt met autoverhuur

Het is erg spannend om te overwegen voor degenen die Frankfurt als uitgangspunt hebben en die de omgeving willen verkennen met een huurauto. Rijden is zowel gemakkelijk en comfortabel in Duitsland, evenals het feit dat je er meestal snel. Hier zijn enkele tips voor eenvoudig te implementeren en waar je unieke ervaringen opdoen.

De Duitsers omschrijven Heidelberg als een van de mooiste steden van het land.

Heidelberg – Een van de mooiste en meest romantische steden van Europa

Heidelberg staat vandaag bekend om zijn een van de beste universiteiten op het continent, en is ook een centrum voor geavanceerd onderzoek op een aantal gebieden. De stad heeft ook lange tradities in kunst en cultuur. De Duitsers zelf beschrijven Heidelberg als een van de mooiste steden van het land, vooral de oude stad (Altstadt). De oude stad heeft vele prachtige gebouwen die werden gebouwd in de vroege Middeleeuwenen worden gedomineerd door een fort dat 200 meter boven het stadscentrum uitstijgt. Dit alles wordt gecombineerd met vriendelijke bewoners en een romantische en aangename sfeer.

  • Om van Frankfurt naar Heidelberg te komen, rijdt u ongeveer 87 kilometer naar het zuiden. Het hele stuk loopt op de snelweg, behalve in en uit het centrum van de twee steden. De tijd die u op de rit doorbrengt is ongeveer 1 uur.
De spa stad Baden-Baden ligt op de top van warmwaterbronnen.

Baden-Baden – Historische Spa

Zoals de naam al aangeeft, baden-Baden is een spa stad gelegen op de top van warmwaterbronnen. De stad was een belangrijk centrum in dit deel van Europa al een paar honderd jaar voor onze tijd. De enigszins vreemde naam is te wijten aan het feit dat de stad Baden is gelegen in het district genaamd hetzelfde. Hier reizen mensen om spa-behandeling te krijgen, zwemmen in de thermale bronnen,een wandeling in de prachtige parken, kijken naar de indrukwekkende architectuur van de stad, en genieten van een rustige en aangename sfeer. Tot de topattracties van de stad behoort de kabelbaan die leidt naar de Merkuruisbergberg. De cursus wordt beschouwd als zowel de steilste en langste in Duitsland. Zowel de reis omhoog, en uw verblijf op de top, geven u een prachtig uitzicht op het platteland.

  • Van Frankfurt naar Baden-Baden, rijd ongeveer 175 kilometer naar het zuiden en passeer Heidelberg. Je rijdt de hele etappe in ongeveer 1 stropdas en 50 minuten als je vasthouden aan de snelweg.
De historische middeleeuwse stad Rothenburg ob der Tauber.

Rothenburg ob der Tauber – Pittoreske middeleeuwse stad

Rothenburg is een zeer goed bewaarde middenderby gelegen in het Frankische deel van de Duitse vrijstaat Beieren. Het prachtige centrum van de stad ligt op een heuvel boven de rivier de Tauber en bestaat uit een avontuurlijke nederzetting. Hier zijn er vele gezellige geplaveide kleine straatjes, met cafés, restaurants en winkels versierd met bloemen, en vele bezienswaardigheden de moeite waard inhalen. Hoogtepunten zijn het indrukwekkende 13e-eeuwse stadhuisvan de stad, de stadsmuren rondom de oude stad, de kasteeltuin en de pittoreske wijk Plönlein.

  • Rothenburg ob der Tauber ligt ongeveer 170 kilometer ten zuidoosten van Frankfurt en is vrijwel het hele stuk snelweg met elkaar verbonden. Zonder te stoppen, de rit met een huurauto duurt ongeveer 2 uur.

Bamberg – Mooie middeleeuwse stad met oude brouwerijen

Bamberg’s Old Town is een van de mooiste in Duitsland en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast bamberg wordt een bijzonder mooie kleine stad, het staat bekend om een van de beste kerstmarktenvan het land, en niet te vergeten de tradities van het brouwen van goed bier. Hier bevinden zich kleine brouwerijen in het centrum van de stad, en een aantal van hen doen dat al vele eeuwen. Deze wijk brouwt al lange tijd biersoorten die zich kenmerken door het feit dat de mout gerookt wordt, en het bier krijgt zo een vrij unieke smaak. Als u een excursie van Frankfurt hier, moet je jezelf te verwenn ten minste 24 uur. Plaats uw huurauto in de garage van het hotel en verken de prachtige kleine straatjes. Stop bij de legendarische brouwerijen en proef het eten en drinken.

  • Het is iets minder dan 200 kilometer tussen Frankfurt en Bamberg. Vrijwel de hele rit gaat op de snelweg, en je besteedt ongeveer 2 uur en 30 minuten.
Bamberg
Burg Eltz is bijna 900 jaar oud!

Burg Eltz – Indrukwekkend kasteel

Burg Eltz is een van de beroemdste van de vele indrukwekkende kastelen en kastelen van Duitsland. Het wordt ook beschouwd als een van de meest romantische. De meesten van ons hebben waarschijnlijk foto’s gezien van het bijna 900 jaar oude kasteel– maar misschien zonder verdere kennis ervan. Als je in Frankfurt bent, heb je de kans. Zelfs als Eltz afgelegen is, is het heel goed mogelijk om helemaal te rijden. Plaats de huurauto op de bijbehorende parkeerplaats. U ook parkeren onder de top, en dan een wandeling naar het kasteel door het bos. Burg Eltz is gesloten in de winter en normaal gesproken geopend van begin april tot begin november. De rondleiding op de in en uit Eltz begint elk kwartier.

  • Het is ongeveer 140 kilometer van Frankfurt naar Burg Eltz. Ongeveer 110 kilometer gaat over de snelweg naar Koblenz, en vervolgens op een landweg naar het dorp Moselkern. Vanaf daar is er een uitvoerbare kleine weg naar het kasteel.
In Frankfurt is het voordelig om de auto in een parkeergarage te zetten, omdat er buiten weinig parkeerplaatsen zijn.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Het is soms erg uitdagend om parkeergelegenheid te vinden in de straten van Frankfurt. Net als veel andere Duitse steden wordt er veel gedaan om het autoverkeer in het stadscentrum te beperken, omwille van het milieu en de gezondheid van de inwoners. Het aantal parkeerplaatsen is laag, en er zijn verschillende zones die regelen waar men kan parkeren, en op welke tijden. Net als veel andere plaatsen, is het het beste om te wedden op de parkeergarages hier ook.

Rijden in de stad is niet bijzonder uitdagend, hoewel je in Frankfurt ook smalle straatjes, eenrichtingswegen en doodlopende wegen tegenkomt. Buiten het stadscentrum, zowel op landwegen als snelwegen, is het gemakkelijk om in het grootste deel van Duitsland te rijden. Houd er rekening mee dat automobilisten op de snelwegen hoger rijden dan velen gewend zijn, en dat je al snel langzamer wordt als je op de linkerrijstrook staat.

De luchthaven in Frankfurt is verdeeld in twee terminals.

Luchthaven

Frankfurt am Main Airport heet ook flughafen Frankfurt am Main, en is de vierde drukste luchthaven in Europa. Er zijn ongeveer 70 miljoen passagiers per jaar geserveerd hier. De luchthaven heeft twee terminalgebouwen,en waar je eindigt hangt af van welke luchtvaartmaatschappij je hebt gebruikt, ongeacht waar je vandaan vloog. Dit is in tegenstelling tot de meeste andere luchthavens die zich verdelen in binnenlandse en internationale vluchten. Terminal 1 is de grootste, waarbij ongeveer 75% van al het verkeer.

Momenteel zijn er 11 autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Frankfurt, en alle zijn vertegenwoordigd op beide terminals. De bedrijven omvatten de meest bekende en internationale spelers, waaronder Budget, Hertz, Thrifty, Sixt en Avis. Houd er rekening mee dat de levering van een huurauto normaal gesproken op beide terminals kan worden gedaan, op enkele uitzonderingen na. Vraag het bedrijf dat u huurt van als u twijfelt (meestal ontvangt u dit op de boeking bevestiging), en je hoeft geen tijd te besteden uitzoeken wat de juiste plaats voor de terugkeer.

  • Flughafen Frankfurt am Main ligt net onder de 9,3 mijl van de oude binnenstad van Frankfurt. De rijtijd is ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van het verkeer op de weg.