Autoverhuur Berlijn

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Berlijn

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Berlijn van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Berlijn via ons.

Berlijnse gids

Bilutleie Berlin
Berlijn Autoverhuur

Berlijn ligt in het noordoosten van Duitsland,aan de rivier de Spree, en is de hoofdstad van het land. De stad zelf heeft 3,5 miljoen inwoners (2010), terwijl het grootstedelijk gebied heeft een bevolking van 4,5 miljoen.

Berlijn is het belangrijkste centrum van het land voor Europese politiek, cultuur en wetenschap – en is ook een vervoersknooppunt. De stad heeft een rijke geschiedenis, en was beroemd verdeeld in twee (Oost-Berlijn en West-Berlijn) van 2. Tweede Wereldoorlog en tot 1989 – toen de Berlijnse Muur viel. Deze verdeling kenmerkt nog steeds het stadsbeeld.

Berlijn heeft verschillende universiteiten, paleizen, musea, theaters, operahuizen en galeries, en de stad is een populaire toeristische bestemming. Berlijn staat ook bekend om zijn levendige en gevarieerde nachtleven met pubs, bars en nachtclubs.

Attracties

Het beroemdste oriëntatiepunt van de stad is de“Brandenburger Tor”uit 1791, de enige overgebleven stadspoort van “het oude Berlijn”.

Andere populaire toeristische attracties zijn: Berliner Dom – kathedraal uit 1905, Opera House “Staatsoper Berlin” uit 1749, “Rotes Rathhaus” – “Red Town Hall” uit 1869, Marienkirche – Gotische kerk uit de 13e eeuw en de Nikolaikerk uit 1230.

Op een kunstmatig eiland in de rivier de Spree ligt het oudste en beroemdste museumcomplex van Berlijn. Het gebied heet “Museum Island” (Museum Island), en is ’s werelds grootste museum complex. Hier vindt u o.a. Altes Museum – met zijn antieke collectie, het Neues Museum – met Egyptische en prehistorische collecties, het Pergamon Museum – met tentoonstellingen van antieke monumentale architectuur, evenals oosterse en islamitische kunst, de Alte Nationalgalerie – met schilderijen en sculpturen uit de 19e eeuw en het Bode Museum – met sculpturen en stedelijke kunst.

Museum Island staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Berlijn heeft ook een dierentuin en botanische tuin, evenals een aquarium.

Museum Island staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Verken Berlijn met autoverhuur

Hoewel Berlijn veel te bieden heeft op het gebied van bezienswaardigheden, nachtleven, ervaringen en dat alles, is het zeker aan te raden om de regio ook te verkennen als je tijd hebt. Met een huurauto u er snel en redelijk komen, zonder te vertrouwen op trein- of bustijden. Binnen een vrij korte straal vindt u veel spannende steden en dorpen, en ook veel badplaatsen die geweldig zijn om langs te komen als het warm weer is. Hier zijn enkele suggesties.

Charlottenburg Palace is gebouwd in rococo stijl aan het einde van de 17e eeuw.

Schloss Charlottenburg – De belangrijkste attractie van Berlijn

Het paleis in Charlottenburg is het grootste en oudste dat nog steeds bestaat in de omgeving van Berlijn. Het werd gebouwd in rococo stijl aan het einde van de 17e eeuw, maar is sindsdien meerdere malen uitgebreid. Zowel het paleis als de bijbehorende tuin behoren tot de mooiste van Europa. De tuin is ontworpen door dezelfde architect die de tuin van het paleis van Versailles ontwierp. U Charlottenburg het hele jaar door bezoeken, en een groot deel van het paleis en de omgeving is open voor het publiek.

  • Charlottenburg ligt aan de rand van het stadscentrum. Waar je vandaan komt zal een grote betekenis hebben voor de tijd die nodig is om er te komen (Berlijn is een zeer grote stad, ook tot op zekere hoogte). De afstand van Mitte, dat wil zeggen, het centrum, is ongeveer 8 kilometer. Het duurt ongeveer 20 minuten om vanaf Alexanderplatz naar het prachtige kasteel te rijden.
De badplaats Wannsee is een populaire bestemming.

Wannsee – Badplaats voor historisch geïnteresseerd

Wannsee is een kleine gemeente gelegen heel dicht bij Berlijn, en dat is zowel beroemd en berucht. De plaats heeft een trieste plaats in de moderne wereldgeschiedenis, want het was hier de nazi’s legden hun plannen voor de uitroeiing van de Jood tijdens de Tweede Wereldoorlog. De naam Wannsee komt uit de twee meren die hier liggen. Hier berlijners reizen om te zwemmen,gaan wandelen in de mooie parken en bossen, en om te genieten van de vele restaurants en cafés. Er zijn verschillende interessante gebouwen, monumenten en andere bezienswaardigheden hier, en in het bijzonder is het raadzaam om te stoppen bij Wannsee Villa, het huis waar de Wannsee conferentie plaatsvond, en dat is nu een museum en onderwijs centrum.

  • Vanaf Mitte in Berlijn is het ongeveer 25 kilometer naar Wannsee. De eerste mijl gaat dan op de snelweg, terwijl de laatste ongeveer 15 kilometer gaan op een landweg. De reis duurt ongeveer 40 minuten als u van rechts in het centrum rijdt.
Potsdam – Duitsland’s antwoord op Versailles.

Potsdam – Versailles van Duitsland

Het is bijna een schande om Berlijn te bezoeken zonder te stoppen door Potsdam in dezelfde klap. De kleine en prachtige stad is niet ver weg en biedt ervaringen die je nergens anders in de regio zult vinden. Potsdam wordt vaak het Duitse Versailles genoemd, zowel vanwege de architectuur– als omdat het hier was, gingen de edelen verleiden. De overgrote meerderheid is mooi en oud, met een rijke geschiedenis,ook van de afgelopen tijd. Hier vindt u onder andere de beroemde spionnenbrug, Glienicker Brücke, waar oost en west agenten uitwisselden tijdens de Koude Oorlog (zie de film “Bridge of Spies” met Tom Hanks). De belangrijkste attractie van de stad is echter Schloss Sanssouci, een van de vele gebouwen in Potsdam die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

  • Vanaf het centrum van Berlijn is het ongeveer 33 kilometer naar Potsdam, waar u op de snelweg ongeveer een derde van de weg rijdt. De kortste route voert u onder andere langs Wannsee. U moet ongeveer 50 minuten rijtijd berekenen met autoverhuur.

Sachsenhausen en Oranienburg – Middeleeuwse stad en concentratiekamp

Oranienburg is een kleine en prachtige middeleeuwse stad net ten noorden van Berlijn. In het historische centrum van de stad vindt u vele bezienswaardigheden, waaronder een groot kasteel en veel mooie architectuur. Het is echter de verbinding van de stad met het concentratiekamp Sachsenhausen dat momenteel Oranienburg op de kaart zet. Sachsenhausen is een van de districten gelegen aan de rand van Oranienburg, waar de nazi’s voornamelijk gevangen en gedood politieke gevangenen. Vandaag zijn er 12 verschillende tentoonstellingen en musea hier die de geschiedenis document, en die het hele jaar geopend zijn, behalve op maandag.

  • Vanaf Berlijn Mitte is het ongeveer 35 kilometer naar Oranienburg. Het grootste deel van het stuk loopt op de snelweg, en je normaal gesproken ongeveer 40 minuten op de rit.
Oranienburg – de kleine prachtige middeleeuwse stad.
Maak een boottocht op een van de vele kanalen en rivieren van het Spreewald.

Spreewald – Als je een dag of twee in het groen nodig hebt

Spreewald is de naam van het beschermde en waterrijke natuurgebied ten zuiden van Berlijn. Hier vond de laatste grote slag tussen de Duitsers en sovjettroepen plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vandaag is dit een perfecte omgeving om te verkennen voor degenen die houden van rust, rust en prachtige natuur. In de omgeving vindt u vele historische gebouwen, musea, kastelen en andere bezienswaardigheden, goed met mogelijkheden voor een kleine boottocht op een van de vele kanalen en rivieren,gezellige hotels, restaurants en cafés, en kleurrijke festivals bijna het hele jaar door. Verschillende hotels hebben top-klasse kuuroorden,met warmwaterbad water.

  • Van Berlijn naar Lübbenau, het belangrijkste dorp in spreewald, het is ongeveer 90 kilometer. U rijdt evenals het hele stuk snelweg, en kan een tijd van ongeveer 1 uur en 10 minuten per enkele reis berekenen.
De maximumsnelheid in het centrum van de stad is meestal 50 kilometer per uur.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

In Duitsland is het over het algemeen moeilijk om gratis parkeerplaatsen in de steden te vinden. Tegelijkertijd zijn de meeste dingen in de zorg, en in Berlijn zijn er meer dan genoeg openbare parkeerplaatsen en parkeergarages die goed zijn gemarkeerd, zowel met borden als in de navigatiesystemen. Het is ook gebruikelijk voor hotels en de meest bezochte bezienswaardigheden om voldoende parkeerplaatsen voor bezoekers te hebben.

Rijden in Berlijn gaat meestal prima, maar wees ervan bewust dat in veel gebieden de straten smal zijn. Er zijn ook veel eenrichtingsstraten,vooral in het centrum van de stad, dus navigatie in de huurauto wordt aanbevolen. Bewoners zijn over het algemeen goede chauffeurs, ze rijden veilig en voldoen aan de verkeersregels. De maximumsnelheid in de steden is meestal 50 kilometer per uur, en er zijn frequente snelheidscontroles, evenals snelheidsmeters langs de wegen. Vergeet niet dat er veel fietsers in Berlijn, en de wegen hebben vaak hun eigen fietspad dat je moet aandacht besteden aan.

Luchthaven

De belangrijkste luchthaven die vanaf 2020 Berlijn bedient is Berlin Tegel Airport. Daarnaast wordt ook de luchthaven van Berlijn Schönefeldgebruikt. De laatste wordt uitgebreid en zal eind 2020 de belangrijkste luchthaven overnemen. De naam zal dan ook worden veranderd in Willy Brandt Airport, Berlijn Brandenburg International (meestal de korte variant Berlijn Brandenburg Airport) wordt gebruikt.

Luchthaven Berlijn Brandenburg

Op de luchthaven van Berlijn Tegel vindt u alle balies en kantoren van autoverhuurbedrijven verzameld in een apart centrum in Terminal E. de huurauto’s staan geparkeerd in de nabije omgeving. Vanaf 2020 zijn er 12 bedrijven op Tegel, waaronder Hertz, Thrifty, Sixt, Avis, Budget, Europcar en Alamo.

  • De luchthaven berlijn Tegel, die waarschijnlijk zal worden stilgelegd wanneer de nieuwe luchthaven volledig operationeel is, ligt binnen de stadsgrenzen, en ongeveer 12 kilometer van Berlijn Mitte. De runtime is ongeveer 25 minuten.
  • De luchthaven van Berlijn Brandenburg ligt op 20 km in de buurt van het centrum van Berlijn. De rijtijd tussen de luchthaven en Berlijn Mitte is ongeveer 40 minuten.