Autoverhuur Duitsland

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Duitsland

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Duitsland van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Duitsland via ons.

De gids van Duitsland

Bilutleie Tyskland
Autoverhuur Duitsland

Duitsland is gevestigd in Midden-Europa en heeft 81,7 miljoen inwoners (2011). Het is Danmark de derde aflevering in de film Luxembourg Belgia van dezelfde Polen naam uit 2016 en de Algemene Verkiezingen van 2017. Oostenrijk Duitsland heeft kustlijn naar het noorden naar de Noordzee en de Oostzee.

Duitsland vormt samen met de Verenigde Staten en Japan de drie grootste industrielanden ter wereld.

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland, en de grootste stad van het land met 3,4 miljoen inwoners. Berlijn ligt in het oosten van Duitsland en is het belangrijkste centrum van het land voor Europese politiek, cultuur en wetenschap. De stad is ook een belangrijk vervoersknooppunt. Berlijn is een populaire toeristische bestemming en heeft historische attracties, opera, theaters, musea, hedendaagse architectuur en kunstgaleries. Bovendien is de hoofdstad beroemd om zijn festivals. Berlijn ontvangt jaarlijks 9 miljoen bezoekers.

Andere grote steden in Duitsland zijn Hamburg, München,Keulen, Frankfurt en Stuttgart.

Frankfurt International Airport is de grootste luchthaven van Duitsland. De nieuwe internationale luchthaven Berlijn Brandenburg is ook een van de drukste van het land. De luchthaven is een uitbreiding van de luchthaven Van Berlijn Schönefeld.

Keulen is een van de grotere steden in Duitsland die een bezoek waard is.

Rijden in Duitsland

Duitsland is een van de gemakkelijkste en veiligste landen in Europa om in te rijden. Er zijn overal goede snelwegen– zelfs de landweg is van een hoge standaard. Er kunnen af en toe files zijn, zelfs op de snelwegen, maar meestal omdat er wegwerkzaamheden plaatsvinden. Het is ook vrij gemakkelijk om er te komen met de auto in de Duitse steden. De bewegwijzering is goed, de meeste chauffeurs houden zich aan de verkeersregels, en het verkeer is niet bijzonder intens of agressief.

In Duitsland is het niet toegestaan om een schoolbus in te halen die nadert of bij een halte staat.

Verkeersregels in Duitsland

 • In Duitsland, rijden aan de rechterkant van de weg.
 • Rijlichten zijn 24 uur per dag verplicht op de auto.
 • Al het gebruik van een mobiele telefoon is verboden wanneer de motor draait, behalve handsfree.
 • Het is verplicht met veiligheidsgordel voor bestuurder en passagiers.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar of 150 cm moeten altijd gebruik maken van goedgekeurde kinderbeveiligingsmiddelen die geschikt zijn voor de lengte en het gewicht van het kind.
 • Kinderen moeten op de achterbank van de auto zitten.
 • Kinderen jonger dan 3 jaar kunnen in de voorstoel worden geplaatst, mits ze in een goedgekeurde en aangepaste kinderstoel zitten en zolang ze tegenover de rijrichting staan (gezicht achteruit in de auto en als de stoel de airbag niet heeft geactiveerd.
 • In Duitsland is het niet toegestaan om een schoolbus in te halen die nadert of bij een halte staat.
De maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op snelwegen wordt in Duitsland zo genoemd aanbevolen.

Snelheidsbeperkingen in Duitsland

Houd er rekening mee dat de maximumsnelheid in woonwijken kan worden ingesteld op 30 kilometer per uur. Indien anders niet gespecificeerd, zijn de volgende limieten van toepassing:

 • Steden en steden: 50 kilometer/u
 • Landwegen: 100 kilometer per uur
 • Snelwegen: 130 kilometer/h*

* De maximumsnelheid van 130 kilometer/h op autosnelwegen wordt in Duitsland zogenaamd aanbevolen. Tenzij andere snelheidslimiet wordt bepaald (en weergegeven met borden), zult u niet worden beboet voor het rijden over de limiet. U echter financieel verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele ongelukken die u veroorzaakt als u sneller rijdt dan de aanbevolen limiet. Houd er ook rekening mee dat regionale overheden lagere limieten kunnen vaststellen, die van toepassing zijn op ongeveer 30% van de Duitse autosnelwegen.

Alcohollimiet in Duitsland

In Duitsland is rijden niet toegestaan als het alcoholgehalte in het bloed hoger is dan 0,5 lt. (0,5 g/l).

Voor bestuurders jonger dan 21 jaar en bestuurders die minder dan 2 jaar een rijbewijs hebben, is er nul tolerantie voor het rijden met alcohol in hun bloed, d.w.z. 0.00.00.

Aanbevolen autoverhuur autoverhuur diensten

De goede snelwegen en landwegen maken Duitsland een van de meest comfortabele landen om te verkennen met autoverhuur. Er zijn ook grote verschillen in wat je ervaren in de verschillende regio’s. Hier zijn enkele suggesties voor populaire en bekende rijroutes in Duitsland.

De Duitse Alpen

Als u zich in de omgeving van München bevindt en een huurauto tot uw beschikking hebt, overweeg dan een rit naar het deel van de Alpen in Duitsland. Dit deel van de Alpen wordt beschouwd als een van de mooiste gebieden in Europa. Hier is er een rijke wilde dieren, bergtoppen bedekt met gletsjers,vruchtbare valleien met rivieren en meren, en vele mooie kleine steden en dorpen. Misschien wel de beroemdste stad is Berchtesgaden, deels omdat het net onder de berg ligt waar het Kehlsteinhaus (Ørneredet) ligt. Andere steden om te overwegen een bezoek aan de beroemde skibestemmingen garmisch-partenkirchen en Reit Im Winkel, Rottach-Egern gelegen aan het Tegernseemeer, en dorpen zoals Kochel en Walchensee. Er zijn ook verschillende prachtige kastelen en paleizen in de Duitse Alpen, waaronder Schloss Neuschwanstein, Schloss Hohenschwangau en Schloss Linderhof.

De Alpen van Duitsland hebben een rijke wilde dieren, bergtoppen bedekt met gletsjers, vruchtbare valleien met rivieren en meren.
In Potsdam hadden de voormalige koningen van Pruisen hun hoofdkwartier.

Berlijn naar Leipzig en Dresden

Berlijn is een uitstekend startpunt voor uitstapjes naar zeer verschillende plaatsen. Een van de meest populaire routes gaat naar Leipzig via Potsdam. Zelfs als je niet ver hebt gereden als je in Potsdam bent,moet je hier stoppen. Hier vindt u vele prachtige paleizen en kastelen in de stad. De bekendste is Sanssouci, een UNESCO Werelderfgoed. Onderweg van daar naar Leipzig passeer je verschillende prachtige bossen, kastelen en kleine stadjes. Leipzig zelf is een langer verblijf waard, mede door de unieke mix van architectuur die u in het stadscentrum vindt. Als u daarna terug gaat naar Berlijn, overweeg dan een reis naar Dresden op de weg. Het prachtige historische centrumvan de stad , dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebombardeerd, is vrijwel volledig gerestaureerd.

Deutsche Weinstraße

De Duitse wijnroute is een van de oudste routes van het land, al in 1935 als toeristische attractie. De start van de ongeveer 90 kilometer lange route is in een klein dorpje genaamd Schweigen-Rechtenbach,dat dicht bij de grens met Frankrijk ligt (net ten noorden van Straatsburg). Van daaruit gaat de wijnroute noordwaarts in het dal waarin de Rijn stroomt, langs een aantal prachtige steden en kleine stadjes, alvorens in Bockenheim an der Weinstraße terecht te komen. Als u zich strikt aan de wijnroute wilt houden, volg dan gewoon de gele borden met druiven erop. Veel van de wijngaarden zijn open voor bezoekers die wijnproeverijen en cursussenwillen bijwonen, en sommige hebben hun eigen accommodatiekamers. De Duitse wijnroute is het beste te lopen in de maanden tussen maart en oktober. Dan zijn er vaak verschillende festivals, en wijn is het thema voor de meeste mensen.

De Duitse wijnroute is een van de oudste routes van het land, al in 1935 als toeristische attractie.
Een van de hoogtepunten van de tour is Bremen, met de idyllische oude stad in het stadscentrum.

Duitse noordkust

Als u in het noorden van Duitsland op vakantie bent en een huurauto hebt, overweeg dan een rit tussen de meest noordelijke steden en langs de kust richting Polen. Een van de hoogtepunten hier is Bremen, waar de idyllische oude stad in het centrum van de stad is de grote drawcard. Vanuit Bremen u stoppen bij Bremerhaven en het contrast zien tussen het moderne havencomplex en het oude vissersdorp dat nog intact is. Dan heb je een korte afstand naar Hamburg, een van de meest opwindende grote steden van Duitsland en die heeft gezien een scherpe opleving in de afgelopen jaren. Na een bezoek aan deze twee grote steden, is het geweldig om naar Lübeck en vervolgens naar de kust. Bezoek bijvoorbeeld het prachtige Stadje Stralsund,en dan het eiland Rügen dat direct buiten ligt. Aan de Rügen vindt u enkele van de mooiste zandstranden van Europa en verschillende pittoreske badplaatsen met top spa hotels,boulevards aan zee en een ontspannen sfeer. Langs een van de stranden u het vreemde vakantiecomplex Prora zien dat de nazi’s in 1939 bouwden.

De romantische stad Rothenburg ob der Tauber aan de Romantische Straße.

Romantische Straße

De zogenaamde romantische route in Duitsland begint in Würzburg net ten noordwesten van Neurenberg. Van daaruit rijdt u ongeveer 350 kilometer naar het zuiden naar een prachtig stadje genaamd Füssen, direct aan de voet van de Beierse Alpen. De naam van de route komt voort uit het feit dat het stopt door een aantal mooie en romantische kleine steden. De beste voorbeelden zijn Rothenburg ob der Tauber en Dinkelsbühl. Beide zijn beroemd om hun goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur,geplaveide straten, prachtige kerken en gemeentehuizen, en intieme sfeer. Als u de Romantische Straße bestuurt, vindt u ook enkele van de mooiste kastelen in de regio,waaronder Schloss Weikersheim en de beroemde Schloss Neuschwanstein, op slechts een paar mijl van Füssen.

Bedrijven waar u een auto van huren in Duitsland

Het zijn de bekende en grote internationale bedrijven die de automarkt in Duitsland domineren. Bedrijven zoals Avis, Sixt, Europcar, Budget, Hertz, National, Enterprise en Thrifty zijn overal te vinden in de grote steden, op de luchthavens en op andere plaatsen bezocht door veel toeristen. In sommige van de grootste steden zijn er lokale exploitanten die autoverhuur doen, maar deze zijn minder bekend. Van de nationale bedrijven die op veel plaatsen goed vertegenwoordigd zijn, is Buchbinder de grootste.

7 veelgestelde vragen over autoverhuur in Duitsland

Hoe oud moet ik zijn om een huurauto in Duitsland te krijgen?

In Duitsland, de meeste autoverhuur bestuurders eisen dat de bestuurder ten minste 21 jaar oud. De bestuurder moet ook minstens 1 jaar in het houders van een rijbewijs hebben gevorderd. De regels gelden ook voor extra chauffeurs. Er is een vergoeding voor iedereen onder de leeftijd van 25. Jonge chauffeurs kunnen meestal niet autoverhuur krijgen in alle categorieën. Bijvoorbeeld, je moet meestal ouder zijn dan 25 jaar en hebben een rijbewijs voor 2 jaar om een auto te huren in een van de luxe categorieën.

Kan ik mijn huurauto betalen met een bankpas?

Er zijn een aantal bedrijven in Duitsland die u toelaten om te betalen voor de werkelijke huur met debetkaart, maar de meeste vereisen een creditcard. In ieder geval moet u een creditcard hebben, omdat de aanbetaling alleen vanaf daar kan worden afgenomen. De creditcard moet op dezelfde naam staan als de persoon die de auto huurt en moet minstens 6 maanden van tevoren geldig zijn.

Hoe groot is de aanbetaling van het autoverhuurbedrijf?

De aanbetaling hoeft niet zo groot te zijn. Het is bedoeld om het bedrag dat u moet betalen te dekken voor eventuele schade aan de auto, een gebrek aan brandstof bij het retourneren, en eventuele boetes die u niet hebt betaald, maar geregistreerd op de auto. Als u een eigen risicoverzekering heeft, wordt dit deel van de borg afgetrokken. Houd er rekening mee dat stortingen alleen van een geldige creditcard kunnen worden afgenomen met dezelfde naam als de huurder.

Welk type auto moet ik huren in Duitsland?

Als u van plan bent lange etappes op de Duitse snelwegen moet u overwegen het huren van een comfortabele auto met voldoende motorvermogen. Als u een auto huurt in de kleinste categorieën, kunnen de ritten vermoeiend worden. Als je naar het Duitse deel van de Alpen gaat, ten zuiden van München, kan een auto met vierwielaandrijving in de winter prima zijn. Hoe dan ook, veiligheid, comfort en voldoende ruimte moeten de prioriteiten zijn bij het kiezen van een auto.

Heb ik GPS-navigatie nodig in mijn auto als ik in Duitsland rijd?

Hoewel de Duitse wegen zijn zeer goed, duidelijk en goed bewegwijzerd, is er altijd een voordeel van de navigatie in de auto. De rijervaring wordt steeds beter en veiliger. Het is ook een groot voordeel om navigatie te hebben in grote steden waar je niet lokaal bekend bent, wat overal ter wereld geldt.

Is het gebruikelijk voor tolhuisjes in Duitsland?

In Duitsland hoeft u geen tol te betalen om op de snelwegen te rijden zolang het voertuig minder dan 7,5 ton weegt. De enige trajecten die in rekening worden gebracht voor personenauto’s zijn de tunnel die loopt tussen Warnow en Rostock, en de tunnel tussen Lübeck en Travemünde.

Met wie moet ik contact opnemen als ik betrokken ben bij een autoverhuurongeval in Duitsland?

Het alarmnummer in Duitsland voor ambulance, brandweer en politie is 112. U mag dit alleen bellen als u betrokken bent geweest bij een ongeval waarbij persoonlijk letsel is opgelopen, in geval van brand of in andere ernstige gevallen en noodsituaties. Bel dan de autoverhuurmaatschappij en/of verzekeringsmaatschappij die u gebruikt.

Tweede nummer:

 • Pechhulp – (+49) (18 02) 22 22 22 22

Bestemmingen