Autoverhuur Nederland

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Nederland

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Nederland van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Nederland via ons.

Gids

Bilutleie Nederland
Holland Autoverhuur

Nederland is een monarchie in Noordwest-Europa grenzend aan Duitsland en in het zuiden naar België. In het noorden en westen heeft het land kustlijn richting de Noordzee. Nederland, met een oppervlakte van 41.526 km², is iets kleiner dan Denemarken– maar heeft bijna vier keer zoveel inwoners – waardoor het een van ’s werelds dichtstbevolkte landen is. De bevolking is nu ongeveer 16,8 miljoen (2010).

De formele hoofdstad van Nederland is Amsterdam (762.000 innb.), dat ook de grootste stad van het land is – terwijl de regering en het parlement gevestigd zijn in Den Haag (486.000 inb.). Samen met de zeer belangrijke havenstad Rotterdam vormt Den Haag een grootstedelijk gebied met ruim 3 miljoen inwoners. Andere grote steden zijn Utrecht en Eindhoven.

Nederland is zeer vlak en een van de laagst gelegen landen terwereld. Grote delen van het land zijn eigenlijk onder de zeespiegel– maar een uitgebreid systeem van, dammen en duinen dient als een bescherming tegen overstromingen. De natuur van Nederland wordt anders gedomineerd door de grote deltagebieden gevormd door de Rivieren Waal, Maas en IJssel – die allemaal “armen” van de Rijn zijn.

Nederland staat van oudsher vooral bekend om zijn vele windmolens en om zijn tulpen-, klompen- en kaasproductie (gouda en edamer). Nederland is echter ook het thuisland van een aantal van Europa’s grootste schilders en filosofen, en het land heeft daarom een aantal spannende musea te presenteren. Anders zijn de architectuur van Amsterdam en alle grachten een zeer populaire toeristische bestemming.

Schiphol International Airport in Amsterdam is de grootste van Nederland en de op vier na grootste luchthaven van Europa is de grootste ter wereld. grootste luchthaven. Andere belangrijke luchthavens in Nederland zijn Eindhoven International Airport en Groningen Airport Eelde.

Een groot gebied hoogtepunt van steken, met de kenmerkende windmolen op de achtergrond

Rijden in Nederland

Het is vooral een genot om in Nederland te rijden. De wegen zijn meestal in zeer goede staat, automobilisten rijden veilig en vriendelijk, en de bewegwijzering is duidelijk. Daarmee is Nederland een van de veiligste plekken ter wereld om met de auto te reizen, samen met onder andere de Scandinavische landen. Houd er rekening mee dat er overal in het land veel fietsers en voetgangers zijn, en vooral in de steden.

Rijlichten zijn verplicht op de auto buiten steden, en door verminderde zichtbaarheid overdag.

Verkeersregels in Nederland

 • In Nederland rijdt u aan de rechterkant van de weg.
 • Rijlichten zijn verplicht op de auto buiten steden, en door verminderde zichtbaarheid overdag.
 • Het is verplicht met dagrijverlichting in het donker, en in tunnels.
 • Al het gebruik van een mobiele telefoon is verboden wanneer de motor draait, behalve handsfree.
 • Het is verplicht met veiligheidsgordel voor bestuurder en passagiers.
 • Kinderen jonger dan 5 jaar moeten in een goedgekeurd kinderzitje zitten.
 • Kinderen jonger dan 135 cm moeten altijd gebruik maken van goedgekeurde kinderbeveiligingsmiddelen die geschikt zijn voor de lengte en het gewicht van het kind.
 • Als het kinderzitje zich op de passagiersstoel (voor) bevindt, moet de airbag worden uitgeschakeld.
 • Kinderen jonger dan 13 kg moeten zitten met hun rug naar de richting van de reis.
Houd er rekening mee dat de maximumsnelheid in woonwijken kan worden ingesteld op 30 kilometer per uur.

Maximumsnelheden in Nederland

Houd er rekening mee dat de maximumsnelheid in woonwijken kan worden ingesteld op 30 kilometer per uur. Indien anders niet gespecificeerd, zijn de volgende limieten van toepassing:

 • Steden en steden: 50 kilometer/u
 • Landwegen: 80 kilometer/u (veel routes zijn beperkt tot 80 kilometer/h)
 • Vierbaanswegen in stedelijke gebieden: 100 kilometer/u (veel trajecten zijn beperkt tot 80 kilometer/h)
 • Snelwegen: 130 kilometer/h (veel routes zijn beperkt tot 80 kilometer/h)

Houd er rekening mee dat de weg in Nederland vaak de maximumsnelheid heeft verlaagd tussen 06:00 en 19:00 uur. Dit is gemarkeerd met borden.

Alcohollimiet in Nederland

In Nederland is rijden niet toegestaan als het alcoholgehalte in het bloed hoger is dan 0,5° (0,5 g/l).

Voor bestuurders die minder dan 5 jaar een rijbewijs hebben, is het rijden niet toegestaan als het alcoholpromillage in het bloed hoger is dan 0,20.

Aanbevolen autoverhuur diensten

Nederland is een zeer gemakkelijke omgeving om te verkennen met autoverhuur. Het land is zo klein in een geografische mate dat je het heel veel maken in een korte tijd. Er is ook veel gevarieerd te zien, zoals de prachtige stranden en vakantiebestemmingen, oude en eerbiedwaardige steden, kastelen, tulpentuinen, windmolens en de archipel van Friesland. Hier zijn enkele suggesties voor het rijden.

De provincie Friesland ligt in het noorden van het land en is een heel ander en uniek deel van Nederland.

Friesland in het noorden

Friesland is een plaats in de provincie Noord-Nederland en valt onder de P2000-regio Friesland. De langwerpige eilanden zijn bereikbaar met de auto en veerboot, en behoren tot de beste vakantiebestemmingen in het land. Dit is een vrij uniek en ander deel van Nederland,dat tot uiting komt dat Friesland een eigen taal heeft. Van verschillende dialecten spreken de meesten West-Fries, een taal die meer lijkt op oud Engels dan met het moderne Nederlands. Als u een ritje naar deze provincie, moet u ook inhalen met enkele van de tientallen kastelen en herenhuizen hier.

Den Haag

Den Haag is bestuurlijk de belangrijkste stad van Nederland, hoewel Amsterdam de officiële hoofdstad is. Het is in Den Haag dat de regering en het parlement zijn gevestigd, en waar de koninklijke familie heeft haar officiële woonplaats. De stad herbergt ook de twee internationale rechtbanken,evenals het hoofdkantoor van een aantal internationale organisaties. De stad heeft een prachtig centrum, met prachtige gebouwen uit de vroege Middeleeuwen. Er zijn ook veel interessante musea in Den Haag die een bezoek waard zijn.

Het parlement en de regering zijn gevestigd in Den Haag. De stad is administratief de belangrijkste stad van Nederland.

Op de kaasmarkt in Alkmaar staan verkopers in traditionele pakken.

Alkmaarse Kaasmarkt

De stad Alkmaar is op zich al een bezoek waard, maar de grootste pleister hier is waarschijnlijk de kaasmarkt die elke vrijdag in het zomerseizoen wordt gehouden. De markt zou al sinds 1365 bestaan envindt plaats buiten een van de mooiste gebouwen van de stad, De Waag (het gewicht). Hier komen kaasmakers uit het hele land om te bieden op hun producten. De daadwerkelijke implementatie vindt in oude stijl plaats. Iedereen die deelneemt draagt traditionele kostuums, en het hele evenement doet meer denken dan festival, dan een markt.

Kasteel de Haar

Badplaatsen ten westen van Amsterdam

Nederlanders hebben een aantal van de mooiste stranden van Europa. Het grootste deel van de kust in het westen is bedekt met fijn en gouden zand,en met goed gerunde badplaatsen af en toe. De drie bekendste badplaatsen zijn Noordwijk Aan Zee, Katwijk Aan Zee en Zandvoort, allemaal op een klein eindje rijden van Amsterdam of Den Haag. Daar is alles zo ingericht dat bezoekers een leuke en comfortabele dag op het strand kunnen hebben.

Maastricht wordt beschouwd als de oudste stad van het land en heeft een aantal zeer unieke kerken.

Maastricht

Maastricht ligt in het zuiden van Nederland, dicht bij de Belgische grens. De stad wordt beschouwd als de oudste in het land, en staat tegenwoordig bekend als de plaats waar de Europese Unie (EU) werd opgericht (het Verdrag van Maastricht). Het centrum van Maastricht bestaat uit middeleeuwse gebouwen,prachtige pleinen, verschillende unieke kerken, en behoort tot de mooiste oude stad van Nederland.

Tulpentuinen in Keukenhof

Keukenhof is een van de grootste bloementuinen ter werelden ligt net buiten de stad Lisse, net ten zuidwesten van Amsterdam. Zo goed bestaat de hele plant uit tulpen, en in totaal worden hier jaarlijks meer dan 7 miljoen geplant. Als je tussen half maart en half mei in Nederland bent,kun je de Keukenhof bezoeken als de tulpen bloeien. Neem ook een kijkje op Kasteel Keukenhof die werd gebouwd in de 18e eeuw.

Keukenhof

Kasteel de Haar ziet eruit als een sprookjesachtig kasteel en is idyllisch omringd door een prachtige tuin.

Kasteel de Haar

Dit kasteel werd waarschijnlijk gebouwd voor het eerst in de 14e eeuw,maar het is vernietigd en herbouwd meerdere malen sindsdien. Wat je vandaag ziet is het resultaat van een restauratie die plaatsvond tussen 1892 en 1912. Het kasteel was toen de residentie van de baron Etienne van Zügeln en zijn vrouw Hélène de Rothschild, die op dat moment tot de rijksten van Europa behoorden. Kasteel de Haar wordt beschouwd als een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland en wordt omringd door een even mooie rozentuin.

Windmolens in Kinderdijk

Het dorp Kinderdijk is de beste plek om de traditionele Nederlandse windmolens te zien. In dit gebied vindt u 19 van de, en alle werden gebouwd ergens in de 18e eeuw. Ze werden oorspronkelijk gebruikt om water weg te pompen van velden en velden, maar vandaag de dag zijn vooral bezienswaardigheden en cultureel erfgoed sites. Sommige van de windmolens zijn bewoond, en verschillende dienen als cafés en musea.

De windmolens in het dorp Kinderdijk werden ergens in de 18e eeuw gebouwd.

Bedrijven waar u in Nederland een auto van huren

In Nederland zijn zij de grootste internationale autoverhuurbedrijven die de markt domineren. Vrijwel overal vindt u bedrijven als Hertz, Enterprise, Sixt, Avis, Budget en Europcar, en vaak Alamo, National en Goldcar. Lokale bedrijven komen hier minder voor dan bijvoorbeeld in Italië en Spanje.

7 veelgestelde vragen over autoverhuur in Nederland

Wat is de leeftijdsgrens voor het huren van een auto in Nederland?

In Nederland is het niet ongewoon dat autoverhuurbedrijven een leeftijdsgrens van 19 jaar hebben, maar je zult ook degenen vinden die vereisen dat de chauffeur 21 jaar oud is. De huurder en bestuurder (inclusief extra chauffeurs) moeten in alle gevallen 1 of 2 jaar het rijbewijs hebben gehad, afhankelijk van van wie u de auto huurt. Er kunnen beperkingen zijn op het type auto dat u huren als u jonger bent dan 25 jaar. Huurders jonger dan 25 jaar moeten normaal gesproken een toeslag betalen om de verzekeringskosten voor jonge chauffeurs te dekken.

Welke documentatie moet ik opnemen wanneer ik mijn auto ophaal?

De huurder moet een geldige creditcard, rijbewijs en identificatie (paspoort is het beste) bij het ophalen van de auto. Alle extra bestuurders moeten ook identificatie- en rijbewijzen tonen. Vermeld ook de orderbevestiging bij het ophalen van de auto.

Heb ik navigatie nodig in mijn auto tijdens het rijden in Nederland?

Hoewel het in Nederland gemakkelijk en eenvoudig is om te rijden, is GPS-navigatie een voordeel om in de auto te hebben. Met navigatie is het gemakkelijker om je te concentreren op het rijden zelf. Als u niet bekend bent in de steden, zal navigatie ook een groot voordeel zijn.

Is het verkeer in Nederland veilig?

Nederland behoort tot de landen in Europa met de minste auto-ongelukken. Automobilisten in het land houden zich meestal aan de maximumsnelheid, en deze zijn de afgelopen jaren ook verlaagd vanwege milieu-eisen. Rijd nog steeds voorzichtig, en vooral in de grotere steden waar veel verkeer, veel voetgangers en fietsers, en vaak trams in de straten.

Kan ik met mijn huurauto langs het naburige Nederland langskomen?

Alle landen in Nederland zijn lid van de samenwerking tussen de EU en de EER, en het overschrijden van de grenzen met autoverhuur is geen probleem. Omdat Nederland geografisch vrij klein is, is het gemakkelijk om België, Duitsland en Noord-Frankrijk te bezoeken. U moet uw autoverhuurbedrijf nog steeds informeren over uw reisplannen. In sommige gevallen kunnen er een toeslag zijn, afhankelijk van de categorie auto die u hebt geboekt.

Is het gebruikelijk voor tolhuisjes in Nederland?

In Nederland hoef je je geen zorgen te maken over tolhuisjes, behalve als je door twee van de tunnels in het land gaat rijden. Een daarvan is de Westerscheldetunnel van 6,6 kilometer lang en waar de prijs 5 Euro is. De tweede is kil tunnel op 22,8 kilometer, en waar de prijs is 2 Euro. Beide tunnels bevinden zich in het zuiden van Nederland, op de grens met respectievelijk België (Westerschelde) en Duitsland (Kil).

Met wie moet ik contact opnemen als ik betrokken ben bij een autoverhuurongeval in Nederland?

Het alarmnummer in Nederland voor ambulance, brandweer en politie is 112. U mag dit alleen bellen als u betrokken bent geweest bij een ongeval waarbij persoonlijk letsel is opgelopen, in geval van brand of in andere ernstige gevallen en noodsituaties. Neem ook contact op met het autoverhuurbedrijf en/of de verzekeringsmaatschappij die u gebruikt.

Tweede nummer:

 • Politie – 0900 8844 / (+31) 34 357 88 44
 • Medische hulp – (+31) 20 592 34 34

Bestemmingen