Autoverhuur Amsterdam

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Amsterdam

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Amsterdam van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Amsterdam via ons.

Amsterdamse gids

Bilutleie Amsterdam
Amsterdamse autoverhuur

Amsterdam is de hoofdstad en grootste stad van Nederland en ligt ten zuidwesten van hetIJsselmeer in de provincie Noord-Holland. De stad heeft verbindingen met de Noordzee via het Noordzeekanaal. Amsterdam zelf heeft 780.000 inwoners, terwijl het grootstedelijk gebied een bevolking van ca. 2 miljoen (2011).

De hoofdstad is een belangrijke stad van cultuur en heeft een aantal toeristische attracties. Amsterdam is misschien het best bekend om zijn stadscentrum met vele grachten en bruggen, de bordeelwijk “Wallen” en de vele coffeeshops met zijn liberale cannabisbeleid.

Attracties

Enkele van de meest bezochte attracties van de stad zijn: Het Rijksmuseum – waar u tentoonstellingen zien van verschillende meesterwerken in de Nederlandse schilderkunst, het Koninklijk Paleis op de Dam uit de 17e eeuw, het Kinderkunstmuseum, het Van Gogh Museum – gewijd aan de beroemde kunstenaar en het Stedeljik Museum – een internationaal centrum voor moderne kunst – met werken van o.a. Picasso, Chagall en Matisse.

Daarnaast is het museum “Anne Franks Hus” een populaire attractie in Amsterdam. Hier verstopte de Joodse familie zich tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Tweede Wereldoorlog, en Anne Frank schreef het wereldberoemde dagboek in dit huis.

Anders heeft Amsterdam een dierentuin, aquarium, planetarium, trammuseum, wassenbeeldenmuseum en maritiem museum.

De gracht in Amsterdam met de beroemde tulpen op de voorgrond.

Ontdek Amsterdam met autoverhuur

Nederland is geen groot land, en vanuit Amsterdam hoef je niet ver te rijden om veel spannende bezienswaardigheden en steden in te halen. Er is ook een vrij goed ontwikkeld wegennet in Nederland, met snelweg die alle grote steden met elkaar verbindt. Hier volgen een aantal suggesties voor eenvoudig te implementeren rijden. Een aantal van hen kan prima worden gecombineerd als je een huurauto hebt.

Noordwijk aan Zee – Stranden en duinen zover je zien

Net ten zuidwesten van Amsterdam ligt de Noordzee,met enkele van de mooiste en langste zandstranden van Europa. Je hebt veel leuke kleine steden om uit te kiezen of je wilt zwemmen, zonnebaden of gewoon wilt genieten van de zeelucht. Een van de mooiste plekken is Noordwijk aan Zee, waar het nogal beroemde Hotel Grand Hotel Huis ter Duin is gevestigd. In Noordwijk vindt u leuke kleine restaurants en cafés, goede zwemmogelijkheden, maar ook promenades en paviljoens die leuk zijn om mee te lopen. In de zomermaanden zijn er vol en spannende mensen het leven daar.

  • Het is ongeveer 44 kilometer van het centrum van Amsterdam naar het strand bij Noordwijk aan Zee. Driekwart van de rit rijdt op de snelweg en duurt normaal gesproken 40 minuten.
Grote lange stranden langs de Noordzee.
Traditionele windmolen uit 1740 in Nederland.

Kinderdijk Molens – De legendarische windmolens van Nederland

In Kinderdijk kun je zien en ervaren wat de meeste mensen het meest associëren met Nederland, namelijk windmolens en grachten. Er zijn 19 molens daterend uit ongeveer het jaar 1750, en zijn momenteel een UNESCO World Heritage Site. De motten werden gebruikt om het water weg te pompen van de velden, en in de kunstmatige dijken en kanalen die het gecultiveerde gebied omringen. De meeste van de 19 windmolens zijn bewoond, en in sommige van hen krijg je een rondleiding. U ook een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van het complex om meer te weten te komen over de prachtige gebouwen.

  • Vanuit Amsterdam is het 96 kilometer naar Kinderdijk Molens, als je via Utrecht over de snelweg rijdt. De reis duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten met de auto.
Keukenhof is een van ’s werelds grootste bloementuinen en moet echt ervaren worden!

Keukenhof – Een van ’s werelds mooiste tuinen

De Nederlanders zijn nog steeds een van ’s werelds grootste exporteurs van tulpen, en de bloemsoorten heeft een centraal deel van de moderne geschiedenis van het land. De beste, en misschien wel mooiste plek om dit te ervaren, is in Keukenhof. Dit is een van ’s werelds grootste bloementuinen. Je meer dan 7 miljoen tulpen zien in alle verschillende kleuren, een ervaring die vooral geweldig is in het voorjaar wanneer de tulpen bloeien. Het tuincomplex is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Nederland en trekt elke zomer bijna 1,5 miljoen bezoekers. Houd er rekening mee dat het park slechts ongeveer 8 weken per jaar geopend is, van ongeveer half maart tot half mei.

  • Keukenhof ligt in het dorp Lisse, op slechts 34 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam, en u rijdt over de snelweg via Schiphol Airport om er te komen. De reis duurt normaal gesproken ongeveer 30 tot 40 minuten.

Den Haag – Tweede hoofdstad van Nederland

Den Haag is mede bekend omdat hier het Internationaal Gerechtshof ligt. Dat de stad de administratieve hoofdstad van Nederland is, weten er minder (Amsterdam is de officiële hoofdstad). In Den Haag vindt u onder andere de Hoge Raad van Holland, het kabinet, alle ambassades, en hier heeft ook de hoofdverblijfplaats van de koningin, Paleis Huis ten Bosch. De stad werd al in 1248 opgericht, het heeft veel mooie en oude gebouwen, veel spannende bezienswaardigheden en een goede selectie van restaurants, cafés, winkelmogelijkheden en nog veel meer.

  • Het is gemakkelijk om van Amsterdam naar Den Haag te rijden. De hele rit loopt op de snelweg, en is niet meer dan 58 kilometer lang. Met normaal verkeer op de wegen, zal de reis ongeveer 45 tot 50 minuten duren.
Den Haag is de administratieve hoofdstad van Nederland.
In het vissersdorp Volendam moet u een bezoek brengen aan een van de vele visrestaurants.

Volendam – Prachtig vissersdorp bij Amsterdam

Het grote meer ten noordoosten van Amsterdam ligt het IJsselmeer. langs de zee zijn er een aantal traditionele vissersdorpjes,waar Volendam een van de bekendste is. Dit ligt ook relatief dicht bij Amsterdam, waardoor het gemakkelijk is om het dorp te bezoeken. Volendam is een goede plek om de authenticiteit van Nederland te ervaren. Het dorp pier en haven zijn erg mooi en goed bewaard gebleven, en omgeven door kleine, gezellige en mooie huizen in traditionele stijl. U vindt er veel goede visrestaurants in Volendam, verschillende spannende musea, er zijn hier vaak concerten en nog veel meer om te ervaren.

  • Van het centrum van Amsterdam naar het vissersdorp Volendam is het ongeveer 24 kilometer. Bijna het hele stuk gaat op een landweg, en de reis duurt meestal ongeveer 30 minuten.
Verkeer in Amsterdam

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Het is niet bijzonder moeilijk of omslachtig om te rijden in het centrum van Amsterdam, maar de meeste kiezen ervoor om de auto geparkeerd in het hotel te laten. Gebruik de huurauto voor excursies,en neem in plaats daarvan de tram of benen grijpen in het centrum van de stad. Het gaat meestal sneller. Als u in het centrum van destad rijdt, houd er dan rekening mee dat de tram altijd een rijrecht heeft, zelfs als u van rechts zou komen.

Momenteel wordt gewerkt aan het vrijwel autovrij maken van Amsterdam. Daarom kan het vinden van parkeren in de straten een beetje uitdagend zijn, en dit zal uiteindelijk zeker erger worden. De parkeerplaatsen bestaan nog steeds, maar de vergoeding kan enigszins hoog zijn. Gebruik de parkeergarages die u veel van vindt, of de parkeerplaats van het hotel als ze hebben.

Luchthaven

Je landt op Luchthaven Amsterdam Schiphol wanneer je naar de Nederlandse hoofdstad vliegt. Schiphol is een belangrijke luchthaven en wordt beschouwd als europa’s derde meest verhandelde (nummer 11 wereldwijd). In de regel is het een korte afstand van de balie van het autoverhuurbedrijf tot de plaats waar de auto geparkeerd staat.

Op Schiphol vindt u alle grote autoverhuurbedrijven die actief zijn in Europa, waaronder Alamo, Budget, Avis, Sixt en Europcar. Daarnaast vindt u de kantoren van minder bekende bedrijven, en enkele lokale Nederlandse acteurs, zoals Goldcar en Green Motion.

  • De luchthaven ligt 16 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum, met een rijtijd van ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van hoeveel verkeer er op de weg is. Ongeveer de helft van de reis gaat op de snelweg, voordat u opscha/ op weg naar het stadscentrum. Navigatie in de auto (of aan de telefoon) is noodzakelijk voor de meeste mensen die niet bekend zijn in de stad.
Luchthaven Schipol