Autoverhuur München

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren München

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in München van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in München via ons.

München gids

Bilutleie München
Autoverhuur in München

München is de hoofdstad van de Zuid-Duitse deelstaat Beieren en een van de meest invloedrijke steden van Duitsland. Het is gelegen aan de rivier de Isar, en heeft ongeveer 1,3 miljoen inwoners (2010). München is een belangrijk vervoersknooppunt – en heeft ook een gevarieerde industrie. Traditioneel staat de stad bekend om zijn bierproductie en om zijn rijke culturele leven. Toerisme is vandaag de dag een belangrijke zakelijke route.

München werd officieel opgericht in 1158,maar was al een paar honderd jaar bewoond door monniken uit het klooster van Tegernsee. In de Middeleeuwen consolideerde München zijn positie als handelscentrum, voornamelijk wat betreft de omzet van ambachten en kunstproducten.

Attracties

Verschillende bezienswaardigheden van München zijn geconcentreerd rond het Marienplatz-plein. Hier vindt u o.a. Neues Rathaus (het nieuwe stadhuis) – gebouwd aan het einde van de 19e eeuw in neogotische stijl en de zuil Mariensäule. In de buurt is ook het Altes Rathaus (oude stadhuis) uit de Middeleeuwen, met zijn prachtige toren. Het gebouw herbergt nu een speelgoedmuseum.

Marienplatz in München, waar verschillende bezienswaardigheden van de stad geconcentreerd zijn.

Andere historische attracties zijn het voormalige alt hof koninklijk kasteel, waar de oudste delen uit de 13e eeuw. Ook genoemd in de grote Frauenkirche uit 1271. De kerk werd gebouwd aan het einde van de 15e eeuw met twee 99 meter hoge torens. Anders kunnen de volgende ziewaardige gebouwen worden genoemd – de meeste uit de 17e en 18e eeuw: Theatinerkirche en St. Johannes-Nepomuk Kirche – evenals de kastelen van Residenz en Nymphenburg. Er zijn ook een aantal 19e-eeuwse prachtige gebouwen in München – waaronder Glyptothek, Staatsgalerie en Propylän, allemaal gelegen op Königsplatz.

Natuurlijk heeft de stad München ook een aantal musea, kunstgalerijen, theaters en concertzalen te bieden – en een aantal belangrijke culturele evenementen worden ook gehouden in de stad, waaronder de stad.. de jaarlijkse, wereldberoemde “Oktoberfest”.

Velen weten dat een van de beste voetbalclubs van Duitsland aller tijden, FC Bayern München, heeft zijn thuisbasis hier. Ze spelen hun thuiswedstrijden in de nieuwe “Allianz Arena” – een gigantisch stadion met zitplaatsen voor 66.000 toeschouwers.

Verken München met autoverhuur

Beieren is een geweldig gebied met vele prachtige steden, meren en bossen, met de Alpen als achtergrond. Autoverhuur maakt het gemakkelijk om prachtige dorpen, kastelen en andere bezienswaardigheden te bereiken die het bezoeken waard zijn terwijl u in München bent. Er zijn ook veel plaatsen in deze regio die van historisch belang zijn, vooral uit de Tweede Wereldoorlog. Hier zijn suggesties voor het rijden routes die behoren tot de meest populaire.

Herrenchiemsee – Het antwoord van Beieren aan Versailles

Een van de prachtige tuinen van de Herrenchiemsee – Duitsland’s antwoord op Versailles.

Herrenchiemsee is een complex bestaande uit twee paleizen op het eiland Herreninsel in Chiemsee, het grootste meer van Beieren (Bodensee is weliswaar groter, maar het is slechts gedeeltelijk gelegen in Beieren). Een van de paleizen werd gebouwd door Ludwig II van Beieren, dezelfde koning die ook de beroemde Schloss Neuschwanstein bouwde. Het is geïnspireerd door Versailles buiten Parijs,en staat op de grond waar er voorheen een klooster. Vandaag de dag is Herrenchiemsee een zeer populaire toeristische attractie. Rondleidingen door de paleizen kunnen worden verkend en ervaar de extravagante omgeving van de koningen van Beieren. Zowel de paleizen, het oude klooster, en de prachtige tuinen gelegen op het eiland zijn een unieke ervaring.

  • Van München naar Prien am Chiemsee is het 87 kilometer als u kiest voor de kortste weg met de snelweg A8. De rit duurt ongeveer 1 uur.
  • In Prien am Chiemsee is er een grote parkeerplaats direct naast waar de boot naar Herrenchiemsee vertrekt.
  • De boot vaart continu, en de reis naar het eiland duurt slechts een paar minuten.
Het Duitse kasteel Neuschwanstein Schloss.

Neuschwanstein Schloss – Het mooiste kasteel van Duitsland

Je hebt dit kasteel waarschijnlijk op film gezien. Zo is het kasteel in de Disney-versie van Assepoester geïnspireerd door de Neuschwanstein Schloss. Dit is waarschijnlijk de meest beroemde kasteel in heel Duitsland, en velen geloven dat het ook de mooiste. Het werd gebouwd aan het einde van de 19e eeuw door Ludwig II van Beieren, en was bedoeld om zijn permanente thuis te worden. Echter, de arme Ludwig werd krankzinnig verklaard, en kort daarna verdronk hij onder mysterieuze omstandigheden, net voordat het kasteel klaar was. Vandaag de dag is Neuschwanstein een van de meest populaire bezienswaardigheden in Beieren. Vergeet niet dat een tour van tevoren moet worden geboekten dat je vanuit het dorp hieronder naar het kasteel moet lopen. De tour gaat door prachtige landschappen en duurt ongeveer 40 minuten.

  • Van het centrum van München tot de Neuschwanstein Schloss, het is ongeveer 108 kilometer als u ervoor kiest om de kortste weg te rijden via Starnberg door het Starnbergermeer. De rit rijdt meestal op een landweg nadat u Starnberg passeert, en duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.
Uit de oude stad Neurenberg – de stad die voorheen werd beschouwd als een van de mooiste van Duitsland.

Neurenberg – Het mooie broertje van München

Voor de Tweede Wereldoorlog werd Neurenberg beschouwd als een van de mooiste steden van Duitsland en Beieren. Het grootste deel van het stadscentrum, echter, werd vernietigd door het bombarderen, maar gelukkig herbouwd na de oorlog. De oude stad, het paleis, de stadsmuren en de bruggen zien er vandaag de dag ongeveer hetzelfde uit, zoals ze deden toen ze in de Middeleeuwen werden gebouwd. Kaiserburg, die opstijgt naar de oude stad, is de belangrijkste attractie, maar er is meer dan genoeg anders om naar te kijken in deze stad. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de oorlog, hebt u vele musea te bezoeken in Neurenberg, met inbegrip van het Paleis van Justitie, waar de Neurenberg proeven werden gehouden.

  • U rijdt op de snelweg helemaal tussen München en Neurenberg, in de richting bijna recht naar het noorden. De afstand is ongeveer 168 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 2 uur.

Dachau – Het eerste concentratiekamp van de Tweede Wereldoorlog

Dachau is een stad net buiten München, vandaag met ongeveer 47.000 inwoners. De plaats is vooral bekend om zijn onmenselijke rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Net buiten het pittoreske centrum werd in 1933 het concentratiekamp KZ Dachau gebouwd. Tienduizenden gevangenen werden geëxecuteerd en gemarteld, totdat de Amerikaanse troepen het gebied op 29 mei 1945 overnamen. Opgehaald op 10 april 2010. Naast een bezoek aan het kamp, dat vandaag de dag een museum en gedenkplaatsis, moet je het centrum van de stad inhalen. Daar vindt u onder andere Schloss Dachau,en vele prachtige gebouwen van historisch belang.

  • De snelste weg van het centrum van München naar Dachau is meestal om naar het noorden te rijden totdat je de Allianz Arena bereikt, en dan naar het westen naar Dachau te vertrekken. Het stuk is dan ongeveer 30 kilometer, en je normaal gesproken gebruik maken van 25 tot 30 minuten met autoverhuur.
  • Houd er rekening mee dat minimaal 14 jaar oud moet zijn om het concentratiekamp te kunnen bezoeken.
Buiten het pittoreske centrum van Dachau ligt het concentratiekamp van de Tweede Wereldoorlog.
Berchtesgaden – een bezoek dat u nooit zult vergeten.

Berchtesgaden en Kehlsteinhaus – Bezoek The Eagle’s Nest

Net als veel andere plaatsen in Zuid-Duitsland heeft Berchtesgaden een donkere geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. Het prachtige dorp ligt aan de voet van de berg Kehlstein, waar de nazi’s in 1938 het Kehlsteinhaus bouwden. Het gebouw dat de hoogste leiders van de Nazi Partij als ontmoetingsplaats hadden, ligt op een van de bergtoppen en is het meest bekend onder de naam “Eagle’s Nest”. Het dorp Berchtesgaden is een juweeltje, met prachtige huizen en gezellige straten, en met het Königsseemeer in de buurt. Een bezoek hier is nauwelijks iets waar je spijt van krijgt. Ga tegelijkertijd naar het historische gebouw op de top boven het dorp, zowel om historische redenen als om het ongelooflijke uitzicht op Obersalzberg in te halen. Overweeg ook een reis naar Salzburg in dezelfde klap, omdat je nog steeds langs de rand van de stad als je uit München komt.

  • De kortste weg tussen München en Berchtesgaden is als je de A8 via Rosenheim rijdt. De afstand is dan ongeveer 155 kilometer, en je zult ongeveer 1 uur en 45 minuten op de rit doorbrengen.
Het is relatief eenvoudig om te rijden in München.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Het is relatief gemakkelijk om parkeerplaats te vinden, ook in de straten, wanneer u in München bent. Houd er rekening mee dat stoelen met groene strepen zijn gereserveerd voor de inwoners van de stad en vereisen dat de auto wordt geregistreerd in een bijbehorende database. Iedereen moet parkeren in blauw gemarkeerde stoelen. Gedurende de dag moet u een vergoeding betalen voor de automaten die langs de straten staan, en de prijs zal variëren afhankelijk van de locatie van de centrale parkeerplaats. De prijzen zijn niet bijzonder hoog in vergelijking met wat men betaalt in veel andere Europese steden. Er is ook voldoende parkeergarage in het centrum van de stad. Deze vindt u normaal gesproken gemakkelijk met de navigatie van de huurauto, of met smartphone met navigatie.

Vervoer met een huurauto in het centrum van München is relatief eenvoudig, maar het beste is om navigatie te gebruiken als je niet bekend bent. In sommige gebieden zijn de straten smal, en er zijn veel eenrichtingsstraten hier. Het verkeer kan echter soms behoorlijk dicht zijn. Als je de stad in en uit gaat, is het een stuk makkelijker. De autosnelwegen in Duitsland zijn meestal zeer goed, en bestuurders rijden attent, hoewel velen op hoge snelheid.

Luchthaven

De Duitse naam van de internationale luchthaven in München is Flughafen München. Dit is de tweede drukste luchthaven in Duitsland, alleen omzeild door Flughafen Frankfurt am Main. Het totale aantal passagiers per jaar is meer dan 48 miljoen mensen. Flughafen München heeft twee hoofdterminals. Terminal 1 is de oudste, en meestal behandelt low-cost luchtvaartmaatschappijen, en luchtvaartmaatschappijen die niet behoren tot de Star Alliance. Terminal 2 verzorgt alle vluchten naar Lufthansa, en de meeste vliegtuigen aangesloten bij star alliance. De terminal is echter ondergebracht in twee verschillende gebouwen, met lucht parkeren tussen elkaar.

De autoverhuurbedrijven bevinden zich in een apart centrum in het midden van de luchthaven,en buiten de terminals. Dit is direct naast de parkeergarage waar de auto’s worden opgehaald en afgeleverd. De levering van autoverhuur is overigens zeer eenvoudig op de luchthaven in München. Alle bedrijven maken hiervoor gebruik van hetzelfde servicecenter. Vanaf vandaag sixt, Avis, Begroting, Europcar, Alamo, Onderneming, Nationaal en Flizzr vertegenwoordigd bij de luchthaven in München.

  • Vanaf het vliegveld buiten München naar het stadscentrum is het ongeveer 35 kilometer als je de snelste route kiest. De rijtijd bedraagt ongeveer 30 minuten.
De luchthaven in München ’s nachts.