Autoverhuur Polen

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Polen

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Polen van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Polen via ons.

Polen gids

Bilutleie Polen
Autoverhuur Polen

Polen ligt in het noordoosten van Europa, aan de oostelijke oever van de Oostzee. Het land grenst aan Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Oekraïne, Wit-Rusland, Rusland en Litouwen. De bevolking wordt geschat op 38,2 miljoen. (2010), waarvan 1,7 miljoen woonachtig zijn in de hoofdstad Warschau.

Andere grote steden in Polen zijn Krakab (756.600 innb.), Lòdz 753.000 innb.), Wroclaw (633.000 innb.), Poznań (561.000 inb.) en Gdànsk (456.000 inb.).

Grote delen van Polen bevinden zich op de Noord-Europese lage vlakte, die zich uitstrekt van de Oeral in het oosten tot Nederland in het westen. In het uiterste zuiden vinden we echter de bergachtige gebieden van de Sudetene en karpaten, waar de hoogste toppen zich uitstrekken op een paar duizend meter boven de zeespiegel. De goed en ruim 1000 km lange rivier Wisla stroomt door het land, en is van oudsher de “levensader” van de hoofdstad Warschau.

De hoofdstad is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Polen. Dit is een traditionele culturele stad met een aantal musea, concertzalen en galeries. Ook is het een levendig nachtleven en winkelstad. Architectonisch is het ook interessant, en de hele oude stad staat om die reden op de UNESCO World Heritage List.

De grootste en belangrijkste luchthaven van Polen is Warschau Frederic Chopin International Airport,gelegen op 10 km ten zuiden van het centrum van de hoofdstad. Een andere luchthaven met zwaar verkeer is Gdansk Lech Walesa International Airport.

Rijden in Polen

De snelwegen in Polen zijn meestal in goede staat, en zo comfortabel om op te rijden als in de meeste andere landen. Echter, de standaard op de landwegen is enigszins gevarieerd, en sommige van hen zijn vrij slecht. De slechtste wegen zijn meestal te vinden op plaatsen waar er weinig verkeer, en waar de meeste toeristen nog steeds niet reizen. Je moet toch defensief rijden in Polen, en vooral in de buitenwijken. Let ook extra op als je in het donker rijdt, omdat veel stukken geen verlichting hebben.

In Polen zijn overdag overdag overdag rijlichten nodig.

Verkeersregels in Polen

 • In Polen, rijden aan de rechterkant van de weg.
 • Rijlichten zijn 24 uur per dag verplicht op de auto.
 • Al het gebruik van een mobiele telefoon is verboden wanneer de motor draait, behalve handsfree.
 • Het is verplicht met veiligheidsgordel voor bestuurder en passagiers.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar of minder dan 150 cm moeten altijd gebruik maken van goedgekeurde kinderbeveiligingsmiddelen die geschikt zijn voor de lengte en het gewicht van het kind.
 • Kinderen mogen niet zitten in een kinderzitje naar achteren in de voorstoelen met een airbag.

Snelheidsbeperkingen in Polen

Indien anders niet gespecificeerd, zijn de volgende limieten van toepassing:

 • Woonwijk: 20 kilometer/u.
 • Steden en steden: 50 kilometer/u (60 kilometer/u tussen 23.00 en 05.00 uur).
 • Landwegen: 90 kilometer/u.
 • Vierbaanswegen in stedelijke gebieden: 120 kilometer per uur.
 • Snelwegen: 140 kilometer/u.

Houd er rekening mee dat in Polen ’s nachts de maximumsnelheid in woonwijken is ingesteld.

Op de landwegen in Polen geldt een maximumsnelheid van 90 km/u, tenzij anders bepaald.

Alcohollimiet in Polen

In Polen is rijden niet toegestaan als het alcoholgehalte in het bloed hoger is dan 0,5° (0,5 g/l). Als u een alcoholgehalte van meer dan 0,5 heeft, leidt dit tot boetes en riskeert u de inbeslagname van uw rijbewijs.

Aanbevolen autoverhuur autoverhuur diensten

Het toerisme in Polen is in een recordtempo in de afgelopen twee decennia, maar het land wordt nog steeds beschouwd als een enigszins onontdekt juweeltje op dat front. Naast een aantal prachtige steden, met middeleeuwse nederzettingen, helpt de Baltische zee kust om het land een populaire vakantiebestemming te maken. In Polen u de belangen van het mooie, oude en eerbiedwaardige combineren, met zonnebaden en zwemmen op enkele van de beste stranden van Europa. Hier zijn enkele suggesties voor excursies die gemakkelijk te voltooien zijn wanneer u een huurauto hebt.

De modieuze badplaats Sopot heeft toeristen aangetrokken tot spa vakantie sinds de 17e eeuw.

Poolse Rivièra

Het gebied tussen de steden Gdynia en Gdansk wordt vaak de Poolse Rivièra genoemd. Hier vindt u een van de mooiste en langste stranden van Europa,met krijtachtig wit en schoon zand. Ongeveer halverwege tussen de twee havensteden is Sopot, een modieuze badplaats die mensen heeft aangetrokken die reizen op spa vakantie sinds de 17e eeuw. De promenade in Sopot is maar liefst 511 meter lang, en daarmee beschouwd als de langste in Europa. Langs de boulevard zijn exclusieve spa hotels, trendy bars, kleine winkels en vele goede visrestaurants. Er zijn ook andere badplaatsen langs de Rivièra die niet zo luxe zijn als Sopot, waar het strand net zo geweldig is, en het vakantieleven even comfortabel. In dit gebied vindt u ook veel bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Malbork dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

De middeleeuwse stad Toruń heeft verschillende gebouwen die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

De middeleeuwse stad Toruń

De middeleeuwse stad Toruń ligt vrij centraal in de noordelijke helft van Polen en is gemakkelijk te bereiken met autoverhuur van steden als Warschau, Poznan, Lodz en Gdansk. De inwoners van Polen zijn op de een of andere manier verwend als het gaat om mooie en oude steden, maar velen geloven dat Toruń een klasse apart is, samen met onder andere Krakau. Een aantal van de monumenten en gebouwen in Toruń zijn een UNESCO World Heritage Site,waarvan een aantal dateren uit de 13e en 14e eeuw. Een van de meest populaire bezienswaardigheden is het huis waar de astronoom Nicolaus Copernicus woonde, en dat vandaag de dag een museum in zijn naam is. Copernicus wordt erkend als degene die bewees dat de planeten om de zon draaien, wat op het moment dat hij leefde niet bepaald een populair idee was. Toruń is ook bekend als de stad die de peperkoek heeft uitgevonden. Als u een van de gezellige cafés bezoekt, wordt u natuurlijk vele variëteiten van het gebak geserveerd, en ze zijn geweldig voor een kopje koffie.

Krakau en Auschwitz

Krakau behoren tot de mooiste steden van Europa, met een oude stad in het stadscentrum vol prachtige gebouwen uit de Middeleeuwen. Natuurlijk staat Stare Miaso op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daar u onder andere de prachtige St. Mary’s Basilica, de grote markt Rynek Główny, ’s werelds oudste winkelcentrum Sukiennice, en de stad 15e-eeuwse gotische stadhuis. Op de heuvel aan de rand van de oude stad, en vlak bij de Rivier Wisla, zijn het Kasteel Wawel en zijn bijbehorende kathedraal tronen. Ondanks alle mooie dingen die Krakau te bieden heeft, is het nog steeds de geschiedenis van de stad uit de Tweede Wereldoorlog die de meeste bezoekers trekt. Het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau ligt ongeveer 30 mijl ten westen van het stadscentrum en is vandaag een museum en gedenkteken dat getuigt van nazi-wreedheden tijdens de oorlog. Voor de geschiedenisminnende, Oskar Schindler’s fabriek– de Joodse wijk kazimierz, het Galicië Museum en de stad 15e-eeuwse synagoge – zijn ook een bezoek waard.

Aan de rand van de oude stad, aan de Rivier Wisla, is het Kasteel Wawel.

De oude stad Van Lublin met seeworthy oude gebouwen.

Lublin in het oosten

Lublin ligt ver ten oosten van Polen, en dicht bij de grenzen van zowel Wit-Rusland en Oekraïne. Echter, het is er niet meer uit Warschau dan u bereiken met een huurauto in minder dan twee uur. De stad is erg mooi en heeft een aantal unieke bezienswaardigheden om te pronken. Er zijn hier ook minder mensen die reizen in vergelijking met bijvoorbeeld Gdansk en Krakau. Bezoekers van Lublin ervaren dan ook een meer ontspannen sfeer dan wat je elders zult vinden. De oude binnenstad van Lublin is intiem, met vele prachtige gebouwen, smalle en gezellige voetgangersstraten en met overal aangename eetgelegenheden. De stad heeft ook een van de mooiste kathedralen van het land, een middeleeuws kasteel uit de 15e eeuwen een aantal spannende musea. Lublin staat ook bekend om zijn uitstekende brouwerijen,en bezoekers moeten de tijd nemen om de goederen te proeven in een van de aangename pubs in het stadscentrum.

Het hele schiereiland met uitnodigende stranden ligt aan de Golf van Gdansk.

Rijd langs de Oostzee

Bijna de hele kust van Świnoujście aan de grens met Duitsland, tot het schiereiland Hel gelegen aan de Golf van Gdansk, is bedekt met prachtige stranden. Een rit langs dit deel van het land is vooral leuk om uit te voeren in de zomer. Dan is de badtemperatuur mooi, in de badplaatsen is er veel volksleven en ervaar je enkele van de beste met Polen. Bijvoorbeeld, stop bij Międzyzdroje, de badplaats waar de Poolse film- en tv-sterren naartoe reizen wanneer ze een zomervakantie nemen, en wanneer de stad festivals organiseert. Bezoek ook het prachtige Słowiński National Park, bekend om zijn unieke duinen,en de twee kleine steden Ustka en Leba gelegen aan weerszijden van het natuurgebied. Naast een aantal aangename kleine steden en badplaatsen, zijn er ook veel spannende bezienswaardigheden langs de kust. U vindt er vooral veel prachtige gebouwen in de stad Kołobrzeg, waaronder de basiliek van de stad,en een prachtige 17e-eeuwse vuurtoren. Als je je reis naar het westen begint, zorg er dan voor dat je ook Sopot, Gdynia en Gdansk inhaalt nadat je het schiereiland Hel hebt gehaald.

Bedrijven waar u een auto van huren in Polen

Er zijn een paar Poolse bedrijven die autoverhuur aanbieden, zoals Panek en Express Rent a Car, maar in beperkte mate. Op luchthavens en elders in het land zijn het vooral de grote internationale bedrijven die de markt domineren. Bedrijven als Hertz, Avis, Sixt, Europcar en Budget zijn overal te vinden, en bijna net zoveel als bedrijven als Dollar en Thrifty.

7 veelgestelde vragen over autoverhuur in Polen

Wat is de leeftijdsgrens voor het huren van een auto in Polen?

De huurder en chauffeur moeten minimaal 21 jaar in Polen zijn. Bovendien moet de bestuurder minimaal 1 jaar in het rijbewijs hebben. Deze vereisten zijn ook ingesteld voor eventuele extra stuurprogramma’s. Het is gebruikelijk voor een toeslag voor alle chauffeurs onder de leeftijd van 25 jaar.

Is het veilig om te rijden in Polen?

Polen behoort niet tot de veiligste landen in Europa wat betreft het aantal ongevallen in het verkeer. Toch is de kans op een ongeval klein. U moet meer aandacht besteden aan vooral tegemoetkomend verkeer op twee-baans landwegen, en het is aan te raden dat u een beetje defensief rijden. Laat de auto nooit met waardevolle spullen in, zelfs niet in de kofferbak.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig in Polen?

Als u een rijbewijs hebt uit een EU- of EER-land, heeft u geen internationaal rijbewijs (IDP) nodig in Polen. Als u een rijbewijs hebt uit de Verenigde Staten, Canada, het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, Australië, Azië of Afrika, is een internationaal rijbewijs vereist. Houd er rekening mee dat IDP alleen kan worden uitgegeven in het land waar u vandaan komt.

Moet ik de auto op dezelfde plek ophalen en laten vallen als ik in Polen huur?

One-way verhuur worden geaccepteerd door alle autoverhuurbedrijven in Polen, maar het hangt normaal af van het bedrijf met kantoren op beide locaties. Sommige bedrijven rekenen een kleine vergoeding voor eenrichtingsverhuur, terwijl anderen gratis eenrichtingsverhuur aanbieden.

Kan ik met mijn huurauto naar Kaliningrad, Oekraïne of Wit-Rusland rijden?

Of u met uw huurauto naar Kaliningrad, Oekraïne of Wit-Rusland rijden, hangt af van welk bedrijf u huurt. De meeste bedrijven zijn restrictief wanneer het land in kwestie geen lid is van de EU/EER, en vooral deze drie landen. Als het bedrijf dat u huurt van accepteert dat de auto is opgenomen buiten de EU / Schengen, moet u verwachten te hebben om extra verzekering / vergoeding te betalen.

Is het gebruikelijk voor tolhuisjes in Polen?

Het aantal spoorwegovergangen in Polen is enigszins beperkt, en alle zijn ten laste op alle of een deel van de stukken. Dit geldt momenteel voor wegen met de aangegeven A1, A2, A4 en A8. De vergoeding hangt af van hoe ver je rijdt op de snelweg, en je betaalt in tolhuisjes als je gaat opstijgen. De prijs is relatief laag en u betalen met zowel creditcard als contant. Voor betaling met contant geld worden Zloty, Euro en USD geaccepteerd.

Met wie moet ik contact opnemen als ik betrokken ben bij een autoverhuurongeval in Polen?

Het alarmnummer in Polen is 112. U mag dit alleen bellen als u betrokken bent geweest bij een ongeval waarbij persoonlijk letsel is opgelopen, in geval van brand of in andere ernstige gevallen en noodsituaties. Neem ook contact op met het autoverhuurbedrijf en/of de verzekeringsmaatschappij die u gebruikt.

Tweede nummer:

 • Politie – 997
 • Brandweer – 998
 • Medische hulp – 999
 • Pechhulp – 9637

Bestemmingen