Autoverhuur Dantzig

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Dantzig

Vind goedkope autoverhuur in Dantzig door het formulier aan de linkerzijde in te vullen. Goautos.be vergelijkt tegelijkertijd de prijzen van verschillende bedrijven en zoekt de beste prijzen voor autoverhuur in Dantzig. Als u via ons boekt zijn er geen verborgen kosten of creditcardkosten.

Dantzig

Autohuur Dantzig
Auto huren Dantzig

Dantzig (Duits: Danzig) is gelegen in het noorden van Polen, meer in het bijzonder de Wisla rivier die uitmondt in de baai van Dantzig.De stad zelf heeft een bevolking van ongeveer 457.000 (2010), en samen met naburige steden Gdynia en Sopot, een groter stedelijk gebied met meer dan 1 miljoen inwoners (“Tri-City”).

Dantzig – samen Gdynia – de belangrijkste haven van Polen, en de poorten van de twee steden worden beheerd als een eenheid.

De traditionele industrieën, zoals scheepsbouw, petrochemie, chemie en voeding zijn nog steeds belangrijk, maar sinds de jaren 1990 is er ar ondergaan een ingrijpende herstructurering van andere industrieën, en onder nieuwere groei-industrieën zijn elektronica-industrie, computer technologie, telecommunicatie, cosmetica en farmaceutische producten.

Dantzig gesproken over de eerste keer in het jaar 980, en was een Hanzestad in de jaren na 1200. In 1308 werd het veroverd door de Duitse Orde. Vanaf de jaren 1300 en tot 1945, is de stad vaak aangeduid onder de Duitse naam, Danzig. Later is de stad geweest onder wisselende regel, maar heeft sinds 2 Wereldoorlog II was een van de meest invloedrijke steden van Polen.

Dantzig is ook een belangrijke educatieve en culturele centrum, met universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstituten, nationale museum, opera, dierentuin etc.

Dantzig was eerder bekend om zijn architecturale monumenten. Na de grote vernietiging tijdens de Tweede Wereldoorlog, de meeste van vandaag herbouwd. Dit omvat de Oude Stad (Stare Miasto) met zijn puntgevelhuizen uit de 1500-jaren 1700 en smalle, kronkelende straatjes en de mooie en indrukwekkende oude plein “Lange Markt.” De rijk versierde Mary’s Church (gebouwd in de periode 1343/02), voor een groot deel verwoest in 1945, is een van de grootste in Europa (lengte 105 m, breedte 66 m, toren hoogte 78 m). De stad heeft ook vele andere prachtige kerken. Specifieke structuren zijn ook Krantor uit 1411 met maritieme museum en de Renaissance stadhuis in 1605, met zijn 82 m hoge toren.

Een belangrijke toeristische attractie is ook de oude kraan “Stary Zuraw” uit de jaren 1300, waar vandaag de dag is er een maritiem museum.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Gdansk Lech Walesa Airport, gelegen 12 km ten noordwesten van de stad.