Autoverhuur Krakau

  1. Home
  2. chevron_right
  3. Autoverhuur Polen
  4. chevron_right
  5. Autoverhuur Krakau

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Krakau

Vind goedkope autoverhuur in Krakau door het formulier aan de linkerzijde in te vullen. Goautos.be vergelijkt tegelijkertijd de prijzen van verschillende bedrijven en zoekt de beste prijzen voor autoverhuur in Krakau. Als u via ons boekt zijn er geen verborgen kosten of creditcardkosten.

Krakau

Autohuur Krakau
Auto huren Krakau

Krakau ligt in het zuiden van Polen, aan de rivier de Wisla – en heeft ongeveer 850.000 inwoners (2010).Krakau is de tweede grootste stad van Polen, en het wordt beschouwd als het land cultureel kapitaal. Het is ook een belangrijk centrum voor handel en industrie.

Krakau geschiedenis als een stad gaat terug tot ca. 800 ADKr., Te beginnen met een machtige vesting. Een periode in de Middeleeuwen was de Poolse hoofdstad, maar werd volledig verwoest door de Tataren in 1241. Na te zijn herbouwd, is het nog steeds een centrale positie als Poolse kroningsby hebben.

Krakau heeft vele belangrijke culturele en educatieve instellingen – met inbegrip van Oudste universiteit van Polen (opgericht in 1364) en een aantal andere hogescholen en academies. Onder de vele musea van de stad, vinden we Czartoryski Museum (voor zover die kan het werk van de beroemde renaissance schilders te zien) – en de Jagiellonian Museum (die huizen de beroemde Copernicus ‘globus).

Oude Stad in Krakau (Stare Miasto) bevat een aantal architectonische en historische waarde, en is geheel een UNESCO World Heritage Site. Veel van de gebouwen in de stijl van de Renaissance, maar ook gotische en barokke wordt vertegenwoordigd. De voormalige fort muren en grachten rond de oude stad vormt de basis van een prachtig park. Twee van de oude vesting torens zijn nog steeds intact. Midden in het historische centrum, het oude stadsplein van de jaren 1300 (Grote Markt), omringd door een aantal monumentale structuren, met inbegrip van St. Mary’s Church (gebouwd in 1355). Ook de grote, beroemde Markthal Sukiennice hier gevestigd. Daar kunt u ook zien tentoonstellingen van Poolse kunst. Ook de grote hal toren uit de jaren 1300 genoemd.

In het zuiden van de oude stad is de kalkstenen rots Wawel, waar zowel de krachtige Krakau Kathedraal en het oude koninklijke paleis (beide uit de jaren 1300) is gelegen. De kathedraal is meer van de oude koningen van Polen en helden begraven, en de binnenplaats rondom het kasteel wordt beschouwd als een van Europa’s mooiste.

Ook wijk Kazimierz is een bezoek waard, vooral omdat het het historische centrum van de sterke van de stad Joodse cultuur. Er zijn ook belangrijke Joods Museum.

Krakau werd uitgeroepen tot de Culturele Hoofdstad van Europa in 2000.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is KRK Airport, gelegen 11 km ten westen van het centrum.