Autoverhuur Bologna

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Bologna

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Bologna van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Bologna via ons.

Bologna gids

Bilutleie Bologna
Bologna Autoverhuur

Bologna is de hoofdstad van de Italiaanse regio Emilia-Romagna,ten noorden van de Apennijnen. Rond de stad – die ongeveer 375.000 inwoners heeft (2010) – is er een vruchtbare vlaktes landschap. Bologna wordt vaak aangeduid met de koosnaam “La dotta” (de geleerde), omdat de universiteit van de stad is een van de oudste van Europa (opgericht in 1119). Anderen noemen de stad “La grassa” (het vet) vanwege de beroemde keuken van Bologna.

De oorspronkelijke naam was Felsina, en de stad wordt al in 189 voor Christus genoemd als Romeinse kolonie. Kr.

Attracties

De goed bewaard gebleven historische stadsomgeving is de belangrijkste attractie van Bologna. Het wordt gedomineerd door twee grote open ruimtes (Piazza Maggiore en Piazza del Nettuno), evenals verschillende kerken en paleizen. In Piazza del Nettuno staat de beroemde Neptunusfontein uit het midden van de 16e eeuw. Op een andere pleinen van Bologna, Piazza di Porta Ravenna, zijn er twee scheve 12e-eeuwse torens (Garisenda en Asinelli), die de aandacht van toeristen trekken.

Gebouwen die het bezoeken waard zijn Palazzo Comunale (stadhuis) en Palazzo del Podestà – zowel middeleeuwse – als enkele van de vele prachtige kerken. Onder deze, twee moeten specifiek worden vermeld: de kathedraal van San Pietro en de gotische San Petronio. Deze laatste heeft een prachtig toegangsportaal gemaakt door de beeldhouwer Jacopo della Quercia. Deze kerk is ook bekend om de paus bekroning keizer Karel 5. daar in jaar 1530.

Bologna is beroemd om zijn historische stedelijke omgeving – hier vanaf piazza Maggiore.

Ontdek Bologna met autoverhuur

Hoewel Bologna een spannend stadje kan zijn, reizen de meeste mensen hier omdat de stad een goed startpunt is om door de regio te reizen. Bologna is centraal gelegen, binnen handbereik van steden als Milaan, Venetië, Florence en Rimini,en ook plaatsen als Lago di Garda. Met autoverhuur vanaf de luchthaven van Bologna bereikt u veel van de populairste steden van Italië in slechts een uur of twee.

De oude stad Modena heeft verschillende prachtige gebouwen.

Modena – Gezellige stad voor voedselmonumenten

Modena is een oude stad, en het gebied werd al bewoond in de IJzertijd. Een rit door hier is zeker aan te bevelen, vooral als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, prachtige gebouwen, en goed eten. De stad staat onder andere bekend om zijn eettradities en aangename restaurants, producten zoals aceto balsamico tradizionale, festivals op de pleinen,goede winkelmogelijkheden (vooral mode) en het feit dat zowel Luciano Pavarotti als Enzo Ferrari hier geboren en opgegroeid zijn.

  • Het is niet meer dan 44 kilometer van Bologna naar Modena. Als u het grootste deel van het traject op de snelweg rijdt, duurt het ongeveer 50 minuten.

Florence – Cultureel Centrum van Italië

Florence is meestal op het plan van de meeste mensen een bezoek aan de regio Bologna. Dit is een van ’s werelds mooiste middeleeuwse steden,en het historische centrum is een UNESCO World Heritage Site. Florence is de hoofdstad van Italië,vanaf hier komen veel van de beroemdste kunstenaars van het land, en miljoenen toeristen reizen elk jaar om de parel van Toscane te ervaren. Je moet meer dan één dag opzij zetten om alles in te halen wat Florence te bieden heeft.

  • Het is ongeveer 105 kilometer van Bologna naar Florence, en het grootste deel van de rit gaat op de snelweg. Met regelmatig verkeer duurt de reis ongeveer 1 uur en 20 minuten. In het gebied rond Florence, en langs de route van Bologna, zijn er vele gezellige dorpen en wijngaarden die misschien een stop waard zijn.
Florence – hier zie je de Duomo Santa Maria Del Fiore.
Rimini’s strand is 15 kilometer lang.

Rimini – Een van europa’s grootste badplaatsen

Het strand van Rimini is 15 kilometer lang, met goudkleurig zand zover dat het oog reikt. De stad is ook erg oud, gesticht door de Romeinen al in het jaar 268 voor onze tijd. Hier vindt u een perfecte combinatie van een spannend stadsleven en comfortabele stranden. Het oude stadscentrum biedt architectuur uit vele verschillende tijdperken,overal bezienswaardigheden, goede restaurants, goede winkels en nog veel meer. Als u in de zomer op een autoverhuurreis in Italië bent, moet de reis bij Rimini stoppen.

  • Het is ongeveer 120 kilometer tussen Bologna en Rimini, en vrijwel de hele reis zal gaan op de snelweg. Zonder te stoppen, duurt de rit ongeveer 1 uur en 20 minuten.
San Marino is de oudste republiek ter wereld.

San Marino – De mini-putt staat die je ervaart in een dag

De kleine republiek San Marino is een van ’s werelds kleinste staten,met een bevolking van slechts 33 duizend inwoners. In Europa zijn alleen het Vaticaan en Monaco kleiner. Dit is ook ’s werelds oudste republiek. Het ligt ten zuiden van Bologna, in de bergen, en recht in het land van de badplaats Rimini. De stad San Marino is geconcentreerd rond een oud fort. Hier zijn er smalle en gezellige voetgangersstraten, een prachtig uitzicht, leuke en kleine restaurants, en meer dan genoeg musea en bezienswaardigheden aan te pakken. De mini-putt staat kan worden ervaren in een dag, maar het is niet verkeerd om een aantal van de dorpen in het gebied aan te pakken terwijl je er bent. Vergeet niet om uw paspoort mee te nemenen te vragen om het te laten stempelen bij de grensovergang.

  • Vanuit Bologna rijdt u op de snelweg helemaal naar Rimini, en dan is er een landweg naar San Marino. De route is in totaal ongeveer 140 kilometer en je besteedt ongeveer 1 uur en 45 minuten als je geen stops op de weg hebt.
Ravenna was ongeveer 1600 jaar geleden de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk.

Ravenna – Hier vindt u het goede leven

Ravenna is enigszins afgelegen van de prachtige stranden langs de kust, maar is nog steeds een populaire bestemming voor degenen die reizen op strandvakanties. Wat is de stad de grootste drawcard, echter, is de cultuur. Dit was de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk ongeveer 1600 jaar geleden. De stad heeft een zeer mooi stadscentrum, verschillende architectonische juweeltjes (8 gebouwen zijn een UNESCO World Heritage Site), en is beroemd om zijn vele muziek en culturele festivals. Net als elders in Italië, is er ook geen goede eetervaring in deze regio, en vooral als het gaat om zeevruchten.

  • Het is 81 kilometer tussen Bologna en Ravenna, en het grootste deel van de reis gaan op dezelfde snelweg als degene die u naar Rimini brengt. De rit duurt ongeveer 1 uur.
Het is niet bijzonder bereikbaar met de auto in het centrum van de stad, dus het is aan te raden om buiten te parkeren.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Het is niet bijzonder bereikbaar met de auto in het historische centrum van Bologna. De straten zijn smal, en er is een snelle kurk en wachtrij hier. Als u de bezienswaardigheden verkent, moet u daarom aan de buitenkant parkeren. Parkeren langs de straten is gemarkeerd met wit of blauw. Witte markering betekent dat bewoners er kunnen parkeren, terwijl blauw betekent dat iedereen kan parkeren.

Houd er ook rekening mee dat de meeste Italiaanse steden zogenaamde ZTL-zones hebben. Sommige gebieden kunnen worden gesloten voor al het verkeer, hetzij permanent, of op bepaalde tijden. Als het hotel waar u verblijft zich binnen een dergelijke zone bevindt, moet u het hotel het registratienummer van de huurauto verstrekken. Dan zorgen ze ervoor dat je een vrijstelling hebt om van en naar het hotel te rijden.

Het verkeer is agressiever in Italië dan veel andere landen in Europa. Op de snelwegen is dit meestal geen factor, maar in de steden en op de landwegen moet je extra opletten. Rijd defensief, maar vastberaden.

Luchthaven

De luchthaven in Bologna heet Bologna Guglielmo Marconi Airport. Hoewel Bologna niet tot de populairste bestemmingen van Italië behoort, gebruiken veel mensen de stad als uitgangspunt. Vooral degenen die op hun eigen verkennen met autoverhuur. Daarom zijn er meer dan 8 miljoen passagiers per jaar reizen via Guglielmo Marconi Airport.

Er zijn momenteel 20 autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd op de luchthaven in Bologna. De bekende internationale verhuurders Avis, Begroting, Hertz, Sixt, Nationaal, Europcar, Thrifty en Alamo behoren tot deze. Daarnaast vindt u een aantal Italiaanse en minder bekende bedrijven, zoals Sicilië by Car, Maggiore en Autovia. Alle balies en verhuurkantoren bevinden zich in de aankomsthal van de luchthaven en huurauto’s staan in de directe omgeving geparkeerd.

  • De luchthaven ligt slechts 6 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum, met een rijtijd van minder dan 10 minuten.