Autoverhuur Lanzarote

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Lanzarote

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur op Lanzarote van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Lanzarote via ons.

Lanzarote gids

Lanzarote Autoverhuur

Lanzarote is zowel de meest noordelijke als oostelijke van de Canarische Eilanden. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika, maar behoort tot Spanje. Ongeveer 151.000 mensen wonen op het eiland, waarvan ongeveer 50.000 in Arrecife wonen. De belangrijkste industrie is het toerisme, gevolgd door de landbouw. Lanzarote is, net als de andere Canarische Eilanden, een vulkanisch eiland. Er is nog steeds een actieve vulkaan, Timanfaya, op het eiland, maar het heeft geen uitbarstingen gehad sinds 1824.

De voormalige lokale kunstenaar Cesar Manrique vocht om het eiland te behouden zoals het was, zonder hoge gebouwen en massa-ontwikkeling. De afgelopen tijd hebben de lokale autoriteiten besloten geen hoge gebouwen te bouwen of grote reclameborden te plaatsen.

Attracties

Lanzarote met zijn vulkanische landschap biedt meer dan alleen stranden.

Het grottenlandschap van Jamos del Agua heeft een heel bijzondere sfeer. De grot is 1000 m² met 20 meter naar het plafond, waar het laat in zwak zonlicht. Er is een café, restaurant, bars en disco en een groot auditorium. Hier vindt u het natuurlijke meer in zijn eigen grot waar de zeldzame albinokrabben zich bevinden.

In de Green Grotto – La Cueva de los Verdes u deelnemen aan een rondleiding van een uur door een deel van ’s werelds grootste lavatunnel De Atlandtidatunnel, waar ook Jamos Del Agua deel van uitmaakt.

Als u geïnteresseerd bent in kunst, is het Fort San-Jose in Arrecife een bezoek waard, het is veranderd in een museum voor moderne kunst.

De groene vulkanische baai van El Golfo. De groene kleur komt van de algen in de lagune. Het is hier niet toegestaan om te zwemmen, omdat het gebied wordt omgetoverd tot een natuurgebied.

In het Timanfaya National Park (vernoemd naar de vulkaan) u dineren in El-Diablo Restaurant. Maaltijden worden geserveerd op vulkanische gassen en gasten kunnen genieten van het uitzicht op het vulkanische landschap samen met de maaltijd.

De groene vulkanische baai van El Golfo.

Verken Lanzarote met autoverhuur

Er is veel plezier te ervaren in Lanzarote, en u alle bezienswaardigheden en activiteiten gemakkelijk bereiken met de autoverhuur. De unieke natuur van het eiland maakt de ritten ook een belevenis op zich. Hoe ver je moet rijden hangt af van waar op het eiland je woont. Afstanden en rijtijd zijn hier dus niet inbegrepen, maar er wordt nooit gepraat dat je lang in de auto moet doorbrengen op het kleine eiland. Hier zijn enkele suggesties voor plaatsen om te overwegen te stoppen door tijdens een vakantie op de Canarische Eilanden.

Parque Nacional de Timanfaya

Dit nationale park is ongeveer 51 vierkante kilometeren beslaat een groot deel van lanzarote’s zuid-west einde. De aarde hier wordt gevormd door as uit de vulkanische bergen van het park,die daarom zorgt voor een unieke flora en fauna. Het gebied wordt omschreven als zeer mooi, en ook heel bijzonder. Men krijgt bijna de indruk van het zijn op een andere planeet, en associaties met het landschap van de maan zijn niet ongewoon. Hier stoppen mensen voor een wandeling door het platteland, en meestal op het pad dat loopt tussen de dorpen Mancha Blanca en Yaiza. Als je niet lopen, boek dan een begeleide bustour door Parque Nacional de Timanfaya of huur een kameel. Er is ook een apart bezoekerscentrum verbonden met het park, en gelegen in de eerder genoemde Mancha Blanca.

Parque Nacional de Timanfaya – de aarde hier wordt gevormd door as uit de vulkanische bergen van het park.
De kunstenaar César Manrique bouwde zelf een huis van meer dan 3.000 vierkante meter en gebouwd, zodat de formaties na de vulkaanuitbarstingen deel uitmaken van het interieur.

Tahiche en César Manriques huis

Tahiche is een klein dorpje gelegen in de vulkanische bergen ten noorden van Arrecife. Het landschap rond het dorp is heel bijzonder, en gevormd door vloeibare lava uit de vulkanische uitbarstingen van de jaren 1730. Het dorp zelf is niet zo spannend, maar hier ligt een van de mooiste gebouwen van het eiland, de thuisbasis van de beroemde Spaanse kunstenaar César Manrique. Hij woonde 20 jaar in Lanzarote, en bouwde zelf een huis dat uniek is. Het is meer dan 3000 vierkante meter groot, en gebouwd, zodat de formaties na de vulkaanuitbarstingen deel uitmaken van het interieur. Manriques house is vandaag een open museum dat kan worden bezocht elke dag van de week het hele jaar door.

Bodega La Geria is al generaties lang eigendom van en wordt geëxploiteerd door een familie. Hier zijn er mogelijkheden voor bezoeken met rondleidingen en proeverijen.

Bodega La Geria – Lanzarote’s beste wijnmakerij

Beroemde witte en rode wijnen worden geproduceerd, evenals zoete wijnen in Lanzarote. De wijnstokken hebben hier goede omstandigheden, met bodems vol mineralen van de vulkaanuitbarstingen en bergen die de wind beschermen. Een van de beste wijngaarden is La Geria. De boerderij is eigendom van en wordt geëxploiteerd door een familie die hier al generaties lang mee werkt en die graag pronkt met hun wijnstokken en producten. U de wijngaard het hele weekdag door bezoeken, waar u rondleidingen en proeverijen krijgt. De boerderij heeft ook een eigen uitstekend restaurant, La Cepa, waar de heerlijke keuken wordt begeleid door de eigen wijnen van La Geria. Er zijn ook andere goede bodega’s in de buurt die moeten worden geprobeerd. La Geria ligt aan de zuidkant van Timanfaya National Park.

Waterpark – Geweldig als de zee te koud is

  • Aqua Park Lanzarote Costa Teguise – Dit is het grootste waterpark van het eiland en je vindt het aan de rand van costa Teguise, net ten oosten van Arrecife. Hier zijn er vele zwembaden van verschillende soorten, veel glijbanen, en meer dan genoeg te doen voor het hele gezin.
  • AquaLava Playa Blanca – AquaLava ligt aan de zuidpunt van Lanzarote en in de badplaats Playa Blanca. Het waterpark is verbonden met een hotel en als je vrij bent om het te gebruiken. Het is ook open voor andere bezoekers voor een vergoeding. Er zijn verschillende zwembaden, waaronder een met zout water, en vele activiteiten voor kinderen.
  • Dino Water Park – Dit waterpark ligt ook in Playa Blanca, net voorbij AquaLava. De faciliteit is een goede deal kleiner dan de andere twee genoemd, en richt zich voornamelijk op kinderen.

Rancho Texas Lanzarote

Rancho Texas is een dierentuin gelegen aan de rand van Puerto del Carmen, die ook een badplaats voor haar gasten heeft. Hier u een kijkje nemen op exotische diersoorten zoals Amerikaanse bizons, bergleeuwen, singels en tijgers. Het park heeft ook veel zeedieren, zoals dolfijnen en zeeleeuwen, waarmee het mogelijk is om te gaan zwemmen. Een van de meest spectaculaire op de ranch is de vele roofvogels en de vogelshow die dagelijks wordt opgezet. Adelaars, haviken, valken, condors, uilen en anderen vliegen over de hoofden van toeschouwers, het vastleggen van voedsel dat de epen gooien naar hen. Rancho Texas is een geweldige plek om te reizen om zowel kinderen als volwassenen te activeren, vooral wanneer het weer op zijn warmste is. Dan komen de comfortabele zwembaden en glijbanen tot hun recht.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Bij de grootste resorts vindt u meestal gratis parkeerplaatsen die beschikbaar zijn. Hetzelfde geldt voor de meest populaire stranden. Binnen Arrecife kan het moeilijk zijn om parkeerplaatsen langs de straten te vinden. De beste optie is meestal om te parkeren bij een van de parkeerfaciliteiten van de hotels, zoals het grote Gran Hotel, of in een van de kleinere parkeergarages. Er zijn ook een paar grote parkeerplaatsen die gratis zijn aan de rand van het stadscentrum.

Autoverhuur is veilig en gemakkelijk in Lanzarote. Hier zul je nauwelijks ervaring hebben met in de rij staan, zelfs niet binnen Arrecife. De wegen zijn ook in goede staat, met de snelweg die de belangrijkste stranden en badplaatsen verbindt. Houd er rekening mee dat mensen iets anders rijden op rotondes in Spaanse steden. Als u zich in de binnenste rijstrook van de rotonde begeeft, heeft u de plicht om plaats te maken voor auto’s in het buitenste veld. Dit maakt het soms een beetje moeilijk om op te stijgen vanaf de rotonde als je jezelf in het verkeerde veld hebt geplaatst. Merk ook op dat de inwoners van Lanzarote vaak gebruik maken van linker knipperlichten bij het stoppen voor voetgangerspaden.

Autoverhuur is veilig en gemakkelijk in Lanzarote. Je ervaart nauwelijks staan in de rij. De wegen zijn ook in goede staat, met de snelweg die de belangrijkste stranden en badplaatsen verbindt

Luchthaven

De volledige naam van de luchthaven van Lanzarote is César Manrique-Lanzarote Airport, maar wordt vaak genoemd, hetzij gewoon Arrecife Airport, naar de hoofdstad van het eiland in de buurt. Er zijn directe vluchten vanuit vele Europese steden. Natuurlijk zijn er ook meer dan genoeg chartervluchten naar Lanzarote, en dan overal in Europa. In totaal bedient de luchthaven jaarlijks meer dan 7 miljoen passagiers. Er zijn hier twee terminals. Een nieuwe terminal voor alle internationale vluchten, terwijl de oude terminal wordt gebruikt voor vliegroutes die de Canarische Eilanden verbinden.

Autoverhuurbedrijven hebben hun balies verzameld op de begane grond, direct naast de hoofdingang van Terminal 1. Alle bedrijven zijn ook vertegenwoordigd op Terminal 2, als je aankomt van een van de andere eilanden en zijn om een huurauto hebben. Vanaf vandaag vindt u hier 11 bedrijven, waaronder Avis, Budget, Hertz en Europcar. Het Duitse bedrijf Autoreisen, en een aantal lokale spelers, hebben ook autoverhuur op de luchthaven in Lanzarote.

  • De luchthaven ligt op slechts 6 kilometer van het centrum van Arrecife, met snelweg bijna het hele stuk. De runtime is meestal ongeveer 5 minuten.
  • Vanaf het vliegveld naar Puerto del Carmen is het ongeveer 8 kilometer, met een rijtijd van tussen de 5 en 10 minuten.
  • Vanaf het vliegveld naar Playa Blanca is het ongeveer 30 kilometer, met een rijtijd van 30 minuten.
  • Vanaf het vliegveld naar Costa Teguise is het ongeveer 15 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 12 minuten.
In totaal bedient de luchthaven jaarlijks meer dan 7 miljoen passagiers.