Autoverhuur Lyon

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Lyon

Vind goedkope autoverhuur in Lyon door het formulier aan de linkerzijde in te vullen. Goautos.be vergelijkt tegelijkertijd de prijzen van verschillende bedrijven en zoekt de beste prijzen voor autoverhuur in Lyon. Als u via ons boekt zijn er geen verborgen kosten of creditcardkosten.

Lyon

Autohuur Lyon
Auto huren Lyon

Lyon, gelegen in de Franse regio Rhône-Alpes, is de hoofdstad van het ministerie Rhône. De twee grote rivieren Saône en de Rhône in Lyon, die ongeveer heeft. 500.000 inwoners (2010). Beschouwd als de voorsteden, loopt de bevolking tot ongeveer 1,5 miljoen. Zowel Saône en Rhône is bevaarbaar, dat Lyon een centrale communicatie hub tussen de Middellandse Zee en de noordelijke Frankrijk – en een van de belangrijkste handel van het land steden.

De Romeinse kolonie van Lugdunum, de voorloper van Lyon, werd al in 43 fKr., En het was lang de hoofdstad van de Romeinse provincie Gallië. In de Romeinse tijd – en een groot deel van de Middeleeuwen – werd het verschuiven bevoegdheden die regeerde tot de stad werd geplaatst onder de Franse koning in 1312. Zowel de Renaissance en de jaren 1800 getuige van een enorme expansie Lyon, die de basis gelegd voor de sterke positie van de stad nog steeds.

Lyon kan worden onderverdeeld in drie grote delen. Vieux Lyon (het oudste gedeelte) ten westen van de Saône, de moderne stad midden op het schiereiland tussen de twee rivieren en de jongere deel van stad aan de oostzijde van de Rhône.

Veel van de meest populaire attracties in Vieux Lyon. Dit omvat de de gotische kathedraal van St-Jean (begonnen in het begin van 1100) en de witte marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière uit de late 1800’s. Deze wijk werd uitvoerig gerestaureerd door 2 De Tweede Wereldoorlog en is geheel op de UNESCO World Heritage List. Ook in de moderne centrum van de stad zijn een aantal bezienswaardigheden. Hier, in het bijzonder een aantal interessante musea zijn onder andere: The Great Art Museum “Palais des Arts” en een onderscheidende textielmuseum.

De stad van de “hart” is “Place Bellecour” met het ruiterstandbeeld van Lodewijk 14e Vanaf hier, de bruisende winkelstraat “Rue de la Republique”, die eindigt bij het oude stadhuis uit de jaren 1600. Ook de beroemde voetgangersstraat “Rue Victor-Hugo” begint bij Place Bellecour. In het nieuwste deel van de stad, waaronder Part-Dieu, een gebied met moderne architectuur en een aantal kleinere en grotere supermarkten, winkels en culturele instellingen.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Aeroport Lyon-Saint Exupery, gelegen op 20 km ten oosten van de stad.