Autoverhuur Aarhus

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Aarhus

Vind goedkope autoverhuur in Aarhus door het formulier aan de linkerzijde in te vullen. Goautos.be vergelijkt tegelijkertijd de prijzen van verschillende bedrijven en zoekt de beste prijzen voor autoverhuur in Aarhus. Als u via ons boekt zijn er geen verborgen kosten of creditcardkosten.

Aarhus

Autohuur Aarhus
Auto huren Aarhus

Aarhus (Århus) is Jyllands’s en de tweede grootste stad van Denemarken. Het is gelegen op Aarhus-baai aan de oostkust van het Kattegat Regio Midden-Jutland. De stad heeft 252.213 inwoners, terwijl de gemeente heeft een bevolking van circa 320.000 (2012).

Aarhus Jutland grootste commerciële en serviceby en de regio de economische, educatieve en culturele centrum. Een van de belangrijkste onderwijsinstellingen zijn de Universiteit van Aarhus, Aarhus University Hospital en Aarhus Research Park.

Ook technologie en industrie zijn belangrijk voor bedrijven in Aarhus, en de stad heeft een van de drukste havens Jutland.

Het oude centrum van de stad is gelegen aan de monding van Aarhus Z. Hier is waar de sporen van vestingwerken uit de Viking-tijdperk, en een deel van de middeleeuwse, kronkelende straat netwerk en diverse turf behouden blijft.

Een van de meest bezochte attracties in Aarhus “The Old Town” (geopend in 1914) – ook wel bekend als Denemarken Købstadmuseum. Dit is een zogenaamde open lucht museum van de stedelijke cultuur – de grootste in zijn soort. Het museum is ontworpen als een oude stad, met in totaal 75 huizen uit de 1500 -, 1600 -, 1700 – en 1800’s.

Een historische en architectonische monument in de stad is Kathedraal van Aarhus (“Sankt Clemens”) van het einde van de 1100, gelegen op Store Torv. Medium Turf en Lille Torv vinden Borg Gate – een voormalige stadspoort uit 1250’s. Ook de oudste kerk, St. Nicolaas uit 1000, is een belangrijke toeristische attractie in Aarhus. Dit is ook de oudste stenen kerk in Scandinavië. Anders worden St. Olaf’s Church vanaf het begin van de 1100 genoemd, en de twee kloosters – zijn opgesomd in respectievelijk de jaren na 1200 en 1400.

Andere populaire toeristische attractie in Aarhus is Marselisborg Slot (vermeld in perioden1898-1902), Mindeparken – met zijn prachtige tuinen en historische elementen, Ole Romer Observatorium uit 1911 Forstbotanisk Have en Marselisborg Woods – Huisdier Haven en Tivoli Friheden.

Aarhus is ook bekend als een spannende cultuur – met de belangrijkste hedendaagse instellingen ARoS Aarhus Kunstmuseum, Aarhus, muziek en Scandinavische Center. In deze context, naast “Aarhus Festuge” genoemd – de grootste culturele festival met bijdragen van lokale, nationale en internationale artiesten. Het is elk jaar gehouden in de overgang van september tot augustus sinds 1965.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Aarhus Airport (voorheen Tirstrup Airport), ligt op ca.. 35 km ten noordoosten van Aarhus.