Autoverhuur Ålesund

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Ålesund

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Ålesund van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Ålesund via ons.

Ålesund gids

Bilutleie Ålesund
Ålesund Autoverhuur

Ålesund ligt aan de westkust van de provincie Møre og Romsdal en heeft 44.000 inwoners (2012). De stad ligt in het sunnmøre landschap, en is de 11e grootste stad van Noorwegen. grootste stad.

Ålesund is een belangrijk handels- en cultureel centrum voor de regio en heeft ook een belangrijke exporthaven – waar de exportgoederen voornamelijk vis- en visproducten zijn. De scheepsroute Hurtigruten (die loopt tussen Bergen – Kirkenes) komt dagelijks aan in de haven van Ålesund, en in de zomer u hurtigruten nemen van Ålesund naar Geiranger.

De stad overspant verschillende eilanden, en het stadscentrum ligt op Aspøya en Nærvøya. Ålesund werd getroffen door een stadsbrand in 1909, en grote delen van het stadscentrum werden volledig beschadigd. Vandaag de dag staat de stad bekend om zijn Art Nouveau archicle tour met torens, torenspitsen en ornamenten.

Ålesund staat bekend om zijn Art Nouveau architectuur.
Atlanterhavsparken in Ålesund.

Attracties

Enkele populaire toeristische attracties in Ålesund zijn: Ålesund Kerk uit 1909, Ålesund Museum – met zijn culturele geschiedenis tentoonstellingen op het gebied van de jacht, visserij en scheepvaart, het Middeleeuwse Museum met zijn archeologische opgravingen, het Visserijmuseum, Sunnmøre Museum – een openluchtmuseum/volksmuseum met tentoonstellingen van huizen en boten, Kerk Borgund – met zijn kern van de MiddenLeeftijden evenals het kunstmuseum KUBE.

3 km ten westen van het stadscentrum ligt het Atlantic Park, dat de Aquarium Facility van Ålesund is. Dit is een van de grootste zoutwateraquaria van Noord-Europa, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over wilde dieren in de Atlantische Oceaan.

Ontdek Ålesund met autoverhuur

Ålesund is niet alleen een van de mooiste steden van Noorwegen, maar heeft ook veel te bieden voor diegenen die met een autoverhuur op excursie willen gaan. De natuur is de grote drawcard. Degenen die tijd hebben moeten inhalen met zowel de eilanden die buiten de stad liggen, en de indrukwekkende bergen en fjorden die de hele regio domineren. Hieronder vindt u enkele suggesties voor excursies. De eerste, een rit naar Trollstigen, neemt je mee langs het leeuwendeel van het stuk genaamd de Atlantic Road, zogenaamd de mooiste weg ter wereld.

Trollstigen – een van de beroemdste bezienswaardigheden van Noorwegen

Trollstigen is een stuk provinciale weg 63 dat meandert de berg, en maakt deel uit van de bergpas die Åndalsnes verbindt met het dorp Valldal. Het stuk weg wordt beschouwd als een van de beroemdste toeristische attracties en bezienswaardigheden van het land. Het hoogste punt is 850 meter boven de zeespiegel, waar u een geweldig bebouwd uitkijkpunt vindt met een spectaculair panorama. Daar vindt u ook een café, souvenirwinkel,toiletten en mogelijkheden voor een wandeling langs de berghelling, met brug over Stigfossen. Houd er rekening mee dat Trollstigen gesloten is voor de winter en alleen geopend van ongeveer eind mei tot begin oktober.

  • Van Ålesund naar Trollstigen is het ongeveer 120 kilometer als je via Helland rijdt in de richting van Åndalsnes. De rit duurt meestal ongeveer 2 uur en 15 minuten.
Spectrale Trollstigen met zijn scherpe bochten de berg op.
Alnes vuurtoren is gelegen op Godøy buiten Ålesund.

Alnes Lighthouse – een korte rit van Ålesund

Deze prachtige vuurtoren ligt op Godøy buiten Ålesund. Het is mogelijk om helemaal door de onderwatertunnels te rijden die naar Ellingsøya en Valderøya leiden, en op de brug naar Godøya. Alnes Lighthouse werd gebouwd in 1869, toen met een kraanlamp in de toren, en zijn eigen vuurtoren meester met familie die er het hele jaar door woonde. Het is meerdere malen herbouwd, en de versie die je vandaag ziet is uit 1937. Naast het verkennen van het prachtige vissersdorp Alnes,krijg je de mogelijkheid om naar de vuurtoren te gaan en vanaf daar te genieten van het uitzicht op de zee. Het café van het vuurtorenhuis staat bekend om zijn zelfgemaakte taarten en heeft ook een historische tentoonstelling te bieden.

  • Het is niet meer dan ongeveer 20 kilometer van ålesund stadscentrum naar Alnes Lighthouse. De reis met een huurauto duurt meestal minder dan 25 minuten.
Het Atlantic Park heeft een uniek aquarium met vissen en zeedieren die langs de Noorse kust leven.

Atlantic Park – Net buiten het centrum van Ålesund

Atlanterhavsparken is het eerste wetenschapscentrum van Noorwegen voor alles wat met de zee te maken heeft. Hier u alle soorten die in onze eigen wateren leven ervaren en leren. Het centrum heeft een uniek aquarium met vissen en zeedieren die langs de Noorse kust leven, en het grootste buitenzwembad van Europa waar rotskoper (een zeehondensoort) zwemt. Deze zijn van dichtbij te zien, ook van het bijbehorende onderwaterobservatorium. Het Atlantic Park heeft ook een speelpark voor kinderen– een klein park met otters, een pinguïnpark, een café en verschillende activiteiten die mensen van alle leeftijden betrekken.

  • Atlanterhavsparken ligt op korte afstand van het centrum van Ålesund. Met de auto, de reis duurt minder dan 10 minuten.

Geiranger Skywalk – Bekijk de Geirangerfjord uit Dalsnibba

Dit uitkijkpunt biedt de hoogste van Europa te zijn die bereikbaar is over de weg. Het platform is 1500 meter boven de zeespiegel, met een daling tot meer dan 500 meter. Het werd geopend voor het publiek in 2016, en biedt een fantastisch uitzicht naar het centrum van Geiranger en de onderkant van de fjord. Daarnaast krijg je een prachtig uitzicht op de bergen die de fjord omringen, waaronder Blåbreen. Dit hele gebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U helemaal naar Geiranger Skywalk rijden en daar parkeren als u wilt, of ervoor kiezen om de auto naar de parkeerplaats hieronder. Dan krijg je een geweldige wandeling van ongeveer 350 meter. De tour gaat op een veilig en bebouwd pad dat langs de rotswand loopt, waardoor je een nog betere indruk krijgt van de prachtige omgeving. Houd er rekening mee dat de weg naar Dalsnibba in de winter geslotenis en geopend van ongeveer half mei tot begin oktober.

  • Het is ongeveer 116 kilometer van Ålesund naar Dalsnibba en Geiranger Skywalk, en je moet ongeveer 2,5 uur rijtijd berekenen.
Een fantastisch uitzicht op de vallei en de fjord van Geiranger Skywalk.
Het is gemakkelijk om met de auto in het centrum van Ålesund.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

In Ålesund u parkeren in de meeste straten,met een vergoeding tussen 08:00 en 16:00 op alle weekdagen, evenals zaterdag. Buiten deze tijden is parkeren op gemarkeerde gemeentelijke parkeerplaatsen gratis. Houd er rekening mee dat er enkele parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor kort parkeren,in welk geval de huurauto er maximaal twee uur kan staan. De meeste hotels hebben hun eigen parkeerplaatsen voor hun gasten, maar sommige van deze vereisen een vergoeding. Daarnaast zijn er vier parkeergarages in het centrum.

Het verkeer in het centrum van Ålesund is net als de meeste andere Noorse kleine steden. Het is gemakkelijk om er te komen, en zelden wachtrij of kurk. Houd er rekening mee dat de provinciale en nationale wegen in de regio in de zomer mogelijk wat verkeer hebben.

Luchthaven

Degenen die aankomen in Ålesund door het luchtland op het eiland Vigra. Vanaf 2020 zijn de autoverhuurbedrijven Sixt, Budget, Avis, Europcar en Hertz vertegenwoordigd op Ålesund Airport Vigra. Hun kantoren zijn verenigd en gemakkelijk te vinden. De auto die u huurt staat direct voor het terminalgebouw geparkeerd.

  • Het is slechts 18 kilometer van de luchthaven naar ålesund stadscentrum. De rit is heel mooi, en gaat over de eilanden Valderøya en Ellingsøya, verbonden met elkaar en Ålesund met een brug en twee onderwatertunnels. De tijd die het duurt met de auto is ongeveer 15 tot 20 minuten.