Autoverhuur Noorwegen

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Noorwegen

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Noorwegen van beroemde en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Noorwegen via ons.

Noorwegen gids

Bilutleie Norge
Autoverhuur Noorwegen

Noorwegen ligt in het westen van het Scandinavische schiereiland en heeft ongeveer 4,9 miljoen inwoners (2011). De archipel van Svalbard en het eiland Jan Mayen in de Noord-Atlantische Oceaan behoort ook tot Noorwegen. Het is Sverige Finland de derde aflevering in het Film empire 2016. Noorwegen wordt omringd door zeeën in het noorden, westen en zuiden met de Barentszzee, de Noorse Zee, de Noordzee en skagerak.

Noorwegen is verdeeld in vijf regio’s – Oost-Noorwegen, Zuid-Noorwegen, West-Noorwegen, Trøndelag en Noord-Noorwegen.

Noorwegen is een langwerpig en bergachtig land met grote hoogteverschillen – en de hoogste piek is Galdhøpiggen – met een hoogte van 2469 meter boven de zeespiegel. Noorwegen heeft ook een grote snijboerderij kust met tal van kleine en grote eilanden, en in West-Noorwegen het landschap bestaat uit diepe fjorden omgeven door steile bergen. Trøndelag heeft een golvend landschap, en in Noord-Noorwegen zijn er zowel snijboerderijen als bergachtige gebieden. In het uiterste noorden van Finnmark bestaat het landschap grotendeels uit vlakke vlaktes.

Er zijn 8 plaatsen in Noorwegen die een UNESCO World Heritage Site en trekken veel toeristen. Dit is Bryggen in Bergen (de oude Hanze houten nederzetting), Urnes Stave Kerk uit 1140, de stad Røros,de rotstekeningen in Alta, de Vega-eilanden in Nordland, Struves Meridianbue in Hammerfest, de Geirangerfjord in Møre og Romsdal en de Nærøyfjord in Sogn og Fjordane.

Oslo is de hoofdstad en grootste stad van Noorwegen – met ongeveer 607.000 inwoners (2011). Oslo ligt in het hart van de Oslo Fjord en heeft een aantal populaire toeristische attracties – waaronder de hoofdstraat Karl Johans Gate, het Koninklijk Paleis,Frognerparken, Holmenkollen, viking schip museum,de National Gallery en het Opera House.

De belangrijkste luchthaven van Noorwegen is Oslo Airport – Gardermoen, gelegen op 60 km ten noordoosten van de hoofdstad. Andere grote internationale luchthavens zijn Bergen Airport – Flesland, Stavanger Airport – Sola en Trondheim Airport – Værnes.

Rijden in Noorwegen

Noorwegen is een groot land in geografische mate en de weersomstandigheden kunnen zeer gevarieerd zijn. Over het algemeen moeten chauffeurs uit andere landen voorzichtiger rijden dan ze gewend zijn. Veel wegen zijn smal en in de buitenwijken kunnen er dieren in de baan (boerderijdieren, elanden, rendieren, herten, en ga zo maar door). Wees extra voorzichtig op winterse wegen, vooral in bergachtige gebieden. Controleer de weersvoorspelling en rijomstandigheden voordat u over bergpassen rijdt. In Noorwegen rijden de meeste mensen voorzichtig en volgens wet- en regelgeving. Noorwegen behoort daarom tot de veiligste landen in Europa om in te rijden, gemeten naar het aantal ongevallen, gewonden en verkeersdoden.

De telefoon mag niet worden gebruikt zolang de motor draait, tenzij u handsfree gebruikt. In de buitenwijken u elkaar ontmoeten op vee in de rijbaan.

Verkeersregels in Noorwegen

 • In Noorwegen, rijden aan de rechterkant van de weg.
 • Rijlichten zijn 24 uur per dag verplicht op de auto.
 • Al het gebruik van een mobiele telefoon is verboden wanneer de motor draait, behalve handsfree.
 • Het is verplicht met veiligheidsgordel voor bestuurder en passagiers.
 • Kinderen jonger dan 36 kg of minder dan 135 cm moeten altijd gebruik maken van goedgekeurde kinderbeveiligingsmiddelen die geschikt zijn voor de lengte en het gewicht van het kind.
 • Kinderen mogen niet zitten in een kinderzitje naar achteren in de voorstoelen met een airbag.

Snelheidsbeperkingen in Noorwegen

De maximumsnelheid op landwegen in Noorwegen is gewoonlijk bij 60 km/h.

In Noorwegen worden snelheidslimieten vaak niet weergegeven op borden. Dit zijn de belangrijkste regels:

 • Steden en steden: 50 kilometer/u.
 • Landwegen: 80 kilometer/u.

Indien de bovenstaande maximumsnelheid niet van toepassing is, wordt de maximumsnelheid gemarkeerd met borden:

 • In woonwijken en buurtscholen wordt de maximumsnelheid normaal gesproken verlaagd tot 30 kilometer per uur, maar de limiet kan ook lager zijn.
 • Landwegen hebben vaak een maximumsnelheid van 60 of 70 kilometer per uur.
 • Hoogwaardige hoofdwegen kunnen een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur hebben.
 • Vierbaanssnelwegen hebben een maximumsnelheid van 100 of 110 kilometer per uur.

Bloedalcohollimiet in Noorwegen

In Noorwegen is rijden niet toegestaan als het alcoholgehalte in het bloed hoger is dan 0,2∙ (0,2 g/l). Als u een alcoholgehalte van meer dan 0,2 heeft, leidt dit tot boetes en riskeert u de inbeslagname van uw rijbewijs.

Aanbevolen autoverhuur Noorwegen

Noorwegen is een heel mooi land om te verkennen met de autoverhuur. Bijna waar je ook bent in het land, je zult een schitterend landschap met grote variaties ervaren. Velen kiezen ervoor om te zorgen voor een van de 18 nationale toeristische routes. Dit zijn routes die door een prachtig landschap gaan, en vaak op wegen die normaal gesproken niet overvol zijn. Er zijn rustplaatsen en toiletten langs de driving gebieden, en deze zijn meestal te vinden op plaatsen met een prachtig uitzicht. Langs de nationale toeristische wegen kunnen er bergen, fjorden, kleine steden, bezienswaardigheden, attracties en nog veel meer de moeite waard inhalen. Hier zijn enkele van de meest populaire rijbestemmingen in Noorwegen.

Hardangervidda is het grootste bergplateau van Europa en een geweldig wandelgebied.

Hardangervidda (Hardangervidda)

Dit plateau is het grootste bergplateau van Europa en ligt in vier van de provincies van het land. Je rijdt over het Hardangervidda plateau als je tussen Oslo en Bergen reist, en de Bergen Railway rijdt hier ook. Langs de nationale weg (RV7) heb je de mogelijkheid om enkele van de mooiste natuurervaringen, plaatsen en bezienswaardigheden in Noorwegen te vangen, zoals Vøringsfossen, Gaustatoppen, Rjukan, Haukelifjell, Heddal Stavkirke en Hardangerjøkulen.

Lofoten

Als u bijvoorbeeld naar bodø of Harstad/Narvik Airportvliegt en daar een huurauto ophaalt, is het een relatief korte afstand tot Lofoten. Dan ervaar je een van de mooiste landschappen in Noorwegen op weg naar de populaire archipel. Lofoten staat bekend om zijn prachtige pieken en bergen, de zee en fjorden, kleine vissersdorpjes,vele bezienswaardigheden en een unieke sfeer. Verblijf bijvoorbeeld in rorbu in het prachtige Henningsvær, maak een rit naar Å buitenste Lofoten, ga vissen en walvissen spotten,en geniet van de middernachtzon in de zomer, of het noorderlicht in de winter.

Lofoten is een van de meest populaire bestemmingen in Noorwegen met zijn prachtige landschap.

Trollstigen heeft 11 draaiende bochten.

Geiranger en Trollstigen

Deze nationale toeristische weg heeft geirangerfjord en Trollstigen als een van de hoogtepunten, evenals een aantal bergen en watervallen. De weg genaamd Trollstigen loopt tussen Valldal en Åndalsnes. Dit is misschien wel de beroemdste en meest uitdagende weg die je rijden in het land. Trollstigen heeft 11 draaiende bochten en een stijging van gemiddeld 8,3%. Zorg ervoor dat u stopt bij het toeristische centrum op de top van Trollstigen en geniet van het uitzicht op de omliggende bergen. De steden Molde en Ålesund zijn goede uitgangspunten als je dit stuk wilt rijden.

De Atlantic Road is een indrukwekkende route omgeven door een uniek kustlandschap.

Atlantische weg

De Atlantic Road is een van de mooiste routes ter wereld, volgens The Guardian. In Noorwegen wordt de weg beschouwd als het mooiste bouwwerk dat in deze eeuw in het land is gebouwd. Het stuk loopt tussen Kårvåg en Bud in Møre og Romsdal, omringd door een uniek kustlandschap. Je rijdt over verschillende bruggen, waar storsteinsundbrua en Myrbærholm brug behoren tot de beroemdste. Langs de weg zijn er een aantal mooie kleine dorpjes en kleine stadjes waar je moet stoppen en een hapje eten of een langer verblijf. Overweeg om de boot naar het autovrije eiland Grip te brengen als je in de zomer over de Atlantic Road rijdt.

Jæren – Jæren – Jæren – Jæ

Als je in de Omgeving Stavanger bent, moet je jezelf trakteren op een rit op deze toeristische weg die door Jæren in Rogaland loopt. Het neemt je mee langs enkele van de mooiste stranden in Noorwegen,pittoreske vuurtorens, duizenden jaren oude herinneringen,en vele aangename kleine steden en vissershavens met mogelijkheden voor eetpauzes of accommodatie.

Langs de kust van Jæren vindt u vele prachtige stranden, hier vanaf het strand van Helleø.

Viking weg richt zich op cultureel erfgoed sites uit de Vikingtijd.

Vikingweg in Vestfold

Als u in Oslo bent en een huurauto hebt, u overwegen om de zogenaamde Vikingweg te besturen die door Vestfold en Telemark county loopt. Het is niet een van de nationale toeristische routes, maar in plaats daarvan gericht op culturele monumenten uit de Vikingtijd gelegen tussen steden en plaatsen in de provincie. U rijdt langs Tønsberg,Stavern, Larvik en Sandefjord,waar u meer dan genoeg aangename hotels en eetgelegenheden vindt. Een van de hoogtepunten die je ervaren op Vikingveien zijn Oseberghaugen, Midgard Viking Centre,de kasteelruïnes in Slottsfjellet en Gokstadhaugen.

Villmarksveien eindigt in Halden met het fort van Fredriksten.

Villmarksveien

Villmarksveien is een van de meest populaire routes voor degenen die een bezoek aan Oslo of andere steden in Oost-Noorwegen. De route begint in Skedsmo net buiten de hoofdstad en belandt in Halden waar je Fredriksten Fortress zien. Tussen deze twee plaatsen rijdt u in de bossen langs de Zweedse grens,langs meren, water en rivieren, en hebben vele mogelijkheden om het prachtige landschap te ervaren. Op de terugweg naar Oslo u bijvoorbeeld fredrikstad en het prachtige Drøbak langskomen.

Bedrijven waar u een auto van huren in Noorwegen

In Noorwegen zijn het vooral de internationaal bekende bedrijven die autoverhuur aanbieden. Er zijn lokale spelers in steden zoals Oslo, Bergen en Trondheim, maar de aanbiedingen zijn meestal nergens in de buurt van wat je zult vinden bij de bekende bedrijven. Verhuurders zoals Avis, Hertz, Budget, Sixt en Europcar zijn overal te vinden, en bijna net zoveel als Alamo, Enterprise en National.

7 huisdier verhuur faqs in Noorwegen

Heeft de auto winterbanden als ik in de winter een auto huur in Noorwegen?

Alle huurauto’s in Noorwegen hebben banden in overeenstemming met de Noorse wetgeving. De regels voor wanneer de auto’s van banden wisselen variëren afhankelijk van waar in het land het is, maar dit hoeft u als huurder niet om over na te denken. Uw auto heeft het juiste type band en heeft een goedgekeurd profieldiepte wanneer u hem oppakt.

Wat moet ik meenemen als ik de auto ophaal?

Wanneer u de auto ophaalt, moet u een geldig rijbewijs, een geldige creditcard op naam van de huurder, een internationaal geaccepteerd identiteitsbewijs (paspoort, nationale identiteitskaart of rijbewijs met foto) tonen, evenals eventuele kortingscertificaten. Vermeld ook de voucher/e-mail bevestiging die u ontvangt wanneer u online boekt.

Welke creditcards worden geaccepteerd in Noorwegen voor autoverhuur betaling?

Alle autoverhuurbedrijven in Noorwegen accepteren Visa- en Mastercard-creditcards. De meeste accepteren ook Diners en American Express. In Noorwegen is het gebruikelijk dat debetkaarten worden geaccepteerd als betaling die plaatsvindt bij de levering van de auto. Houd er rekening mee dat terwijl u met de bankpas betalen, een geldige creditcard moet worden gepresenteerd op het moment dat de auto wordt opgehaald. De creditcard moet op dezelfde naam staan als de huurder.

Hoe oud moet ik zijn om een auto te huren in Noorwegen?

De meeste autoverhuurdiensten in Noorwegen hebben een minimumleeftijd van 19 jaar. Bovendien is het normaal gesproken vereist dat u de bestuurder heeft een rijbewijs voor ten minste 1 jaar. Dit geldt voor de meest betaalbare categorieën auto’s. Autoverhuurbedrijven hebben over het algemeen een hogere leeftijdsgrens voor grotere of duurdere auto’s, zoals bestelwagens en auto’s in luxecategorieën. Het is ook normaal dat het autoverhuurbedrijf een vergoeding in rekening brengt voor chauffeurs jonger dan 25 jaar.

Wat voor soort autoverhuur moet ik hebben in Noorwegen?

Als u in Noorwegen in de zomermaanden, zal het niet uit welk type auto u huurt. Kies in relatie tot de behoefte aan het aantal passagiers en bagageruimte. In de winter kan het lonen om een SUV te huren, of een andere auto met vierwielaandrijving, als je naar een skibestemming gaat of bijvoorbeeld bergpassen rijdt.

Is het gebruikelijk voor tolhuisjes in Noorwegen?

In Noorwegen is het gebruikelijk dat nieuwere wegen, tunnels en bruggen met een aparte vergoeding worden gefinancierd. Het is ook gebruikelijk dat je je eigen vergoeding moet betalen om in een aantal van de grootste steden te rijden. De prijs is gevarieerd en lokaal bepaald. De meeste tolstations zijn onbeheerd en aangesloten op het nationale AutoPass-systeem. Gelukkig heeft de overgrote meerderheid van de autoverhuurbedrijven AutoPass-chips in hun auto’s. Bij sommige bedrijven zijn de kosten van tolpassen inbegrepen in de huurprijs tot een bepaald bedrag. Bij elk bedrijf u er ook voor kiezen om te betalen bij het retourneren van de huurauto.

Met wie moet ik contact opnemen als ik betrokken ben bij een autoverhuurongeval in Noorwegen?

Het alarmnummer in Noorwegen is 112. Dit is het nummer van het politieoperatiecentrum en mag alleen worden gebruikt als u betrokken bent geweest bij een ongeval waarbij persoonlijk letsel is opgelopen, in geval van brand, of in andere ernstige gevallen en noodsituaties. Neem ook contact op met het autoverhuurbedrijf en/of de verzekeringsmaatschappij die u gebruikt.. Het nummer mag alleen worden gebruikt in noodsituaties.

Tweede nummer:

 • Politie – (+47) 02800

Bestemmingen