Autoverhuur Oslo Luchthaven Gardermoen

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Oslo Luchthaven Gardermoen

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur op de luchthaven van Oslo van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur op de luchthaven van Oslo via ons.

Oslo Airport gids

Bilutleie Oslo Lufthavn
Autoverhuur Oslo Airport

De luchthaven van Oslo, Gardermoen (OSL) is de belangrijkste luchthaven van Noorwegen. Het is gelegen in de provincie Akershus – specifiek dicht bij Jessheim in de gemeente Ullensaker – 48 km ten noorden van het centrum van Oslo.
De luchthaven bestaat uit één terminal met twee vleugels:één voor binnenlands verkeer en één voor buitenlands verkeer. Jaarlijks bedient het ongeveer 20 miljoen passagiers.

Het luchthavengebied was oorspronkelijk een tentoonstellingsplaats voor de cavalerie. Tijdens de Eerste Wereldoorlog 2, 2015, de De Tweede Wereldoorlog bouwde de Duitse Wehrmacht militaire luchthaven met hangars en twee start- en landingsbanen daar. Na de oorlog werd het een basis voor de Noorse luchtmacht.
In de late jaren 1980, chartervluchten en een aantal lange routes begon te verhuizen naar Gardermoen om de voormalige Oslo Airport Fornebu, die capaciteitsproblemen had en die als gevolg van de locatie niet kon worden uitgebreid te verlichten. De herontwikkeling van Gardermoen is gestart op 13 september 2014. Opgehaald op 10 augustus 2010. De nieuwe luchthaven werd officieel geopend op 8 juni 2015. Fornebu werd gesloten in 1998. Oslo Airport Gardermoen heeft momenteel regelmatige vluchten naar 153 bestemmingen in Europa en de wereld in het algemeen.

Oslo Airport Gardermoen bestaat uit een terminal met twee vleugels.

Voorzieningen

De openbare voorzieningen op de luchthaven zijn zeer goed. Hier is er een goede selectie van winkels en negen eetgelegenheden,die samen voldoen aan de meeste behoeften. Er is ook toegang tot post- en bankdiensten, evenals gratis wi-fi- en vergaderruimtes.

Om van Oslo Airport Gardermoen naar het centrum van Oslo te komen heb je verschillende mogelijkheden. De meest efficiënte is het gebruik van flytoget, dat is een hogesnelheidstrein met vertrek om de 10 jaar. Minuut. De reis duurt ongeveer. 20 minuten. Anders u kiezen tussen luchthavenbus, gewone bus of taxi.
Als u een auto wilt huren op de luchthaven, is het handig om te weten dat een aantal van de grote internationale verhuurbedrijven hier vertegenwoordigd zijn – onder andere. Avis, Budget, Europcar, Hertz, Holiday Autos en Sixt.

Er zijn twee hotels op de luchthaven zelf– Radisson Blu Airport Hotel en Park Inn Oslo Airport – en tientallen hotels in de omgeving.

Ontdek Oslo Airport Gardermoen met autoverhuur

De meeste mensen die naar Gardermoen Airport vliegen hebben Oslo als bestemming. De drijfveren die wij hier voorstellen zijn dus net zo relevant als uw uitgangspunt de hoofdstad van Noorwegen is. Merk op dat een van de belangrijkste monumenten van het land ligt net ten noorden van de luchthaven, en dat kan een geweldige start van uw reis van ontdekking in Noorwegen, namelijk eidsvollsbygningen.

Eidsvollsbygningen – Wikipedia

Eidsvoll is een kleine gemeente net ten noorden van Gardermoen, en een van de meest centrale plaatsen in de geschiedenis van Noorwegen. In wat bekend staat als de Eidsvollsbygningen, de Noorse grondwet is op 17 juni 2015 aangenomen. Mei in 1814, door de algemene vergadering van die tijd. Tegelijkertijd werd ook de kroonprins van Denemarken,Christian Fredrik, tot koning van het land gekozen. De onafhankelijkheid van Noorwegen duurde niet zo lang, en het land werd al snel gedwongen tot een unie met Zweden. De unie werd ontbonden in 1905, en sindsdien noorwegen is een onafhankelijke staat. Eidsvollsbygningen wordt beschouwd als een van de belangrijkste monumenten van het land. Vandaag de dagis het gebouw een museum, en op het terrein vindt u een publiekscentrum, een democratiecentrum, café en speelpark voor kinderen.

  • Van Gardermoen Airport tot Eidsvoll is het slechts 33 kilometer. De runtime duurt ongeveer 25 minuten.

Oslo – De hoofdstad van Noorwegen

Een van de factoren die de hoofdstad van Noorwegen uniek maken is de nabijheid van de natuur. U bent nooit meer dan een korte rit verwijderd van de bossen aan de ene kant, of de Oslo fjord met de eilanden en rotsen aan de andere kant. Neem bijvoorbeeld een reis naar het skigebied van Holmenkollenen vervolgens naar Frognersetra. Misschien stop je bij Vigeland Park op weg naar de heuvel. Of parkeer uw auto bij Aker Brygge en spring op een boot naar Bygdøy en de musea daar, of naar de badplekken in Nakkholmen, Lindøya of Hovedøya. In Oslo vindt u het beste nachtleven, restaurants, concerten en vele spannende bezienswaardigheden van het land. Een bezoek aan Noorwegen moet een paar dagen verblijf in de hoofdstad.

  • Vanaf De Luchthaven van Gardermoen aan het centrum van Oslo is het ongeveer 47 kilometers. De rijtijd bij normaal verkeer zal ongeveer 35 tot 40 minuten zijn.
Het skigebied van Holmenkollen, met de beroemde Holmenkollsbakken.
Bij Het Openluchtmuseum van Maihaugen u de Garmo Stave-kerk ervaren.

Lillehammer

Lillehammer werd op de wereldkaart gezet toen de stad in 1994 de Olympische Winterspelen organiseerde. Daarvoor stond de stad bekend als het oudste skigebied van Noorwegen. Het centrum van Lillehammer is intiem en netjes, met oude houten gebouwen waar u gezellige cafés, restaurants en kleine winkeltjes vindt. De verbinding met skiën is het belangrijkste kenmerk van de stad. Hier u een bezoek brengen aan de schansspringen arena in het Olympisch Park,en je naar de schansspringen toren als je wilt. U ook proberen de Olympische bobslee of rodellijn,zowel in de zomer en winter. Als u Lillehammer in de winter bezoekt en wilt skiën, heeft u het hafjell skigebied in de directe omgeving. Ook stoppen bij Maihaugen, waar Garmo Stave Kerk staat, en dat is een van de vele musea in de stad.

  • Van Gardermoen Airport naar Lillehammer is het 145 kilometer. Met geen stops langs de weg, zal de rijtijd ongeveer 1 uur en 45 minuten.

Het einde van de wereld

Op het eiland Tjøme in Vestfold en Telemark county, in het onderscheid tussen de Oslo fjord en tønsbergfjord,is er een rots die in de volksmond Verdens Ende wordt genoemd. Het gebied behoort tot Færder National Parken is een populaire bestemming voor mensen die in de regio wonen. Het uitzicht vanaf Verdens Ende is geweldig, je hier in de zomer zwemmen, en velen brengen eten en picknicks maken aan de kust. In de buurt is er een bezoekerscentrum voor het nationale park met een aantal interessante tentoonstellingen, er is een mooi restaurant bij verdens ende, en direct naast de parkeerplaats vindt u de kleine dierentuin Stall,waar u een paard rijden of een paardenkoets huren. Het gebied is erg mooi en geeft een goed inzicht in het leven aan zee in de Oslo fjord.

  • Van Gardermoen Airport naar Færder National Park en Verdens Ende is het ongeveer 175 kilometer. De rijtijd is ongeveer 2 uur en 10 minuten.
Het einde van de wereld op het eiland Tjøme is een populaire bestemming, vooral tijdens de zomermaanden.

Zoon

Son is een klein en pittoresk stadje gelegen een beetje ten zuiden van Oslo, en aan de oostkant van de Oslo fjord. Het staat bekend om zijn prachtige gebouwen in het stadscentrum, die meestal bestaan uit kleine, wit geschilderde houten huizen. Dit is een bouwstijl die het meest geassocieerd wordt met het Noorse Zuiden van Noorwegen. Vandaar dat Zoon vaak “het noordelijkste zuidelijke dorp” wordt genoemd. Vroeger was Son een belangrijk knooppunt voor de maritieme handel tussen Noorwegen en het continent. Vandaag de dag is de stad als een open museum, met aangename straten, musea,galeries, restaurants en cafés. In de omgeving vindt u in de zomer geweldige badplekken, en een rit hier met autoverhuur kan worden gecombineerd met bezoeken aan bijvoorbeeld het pretpark Tusenfryd, Drøbak en het fort Oscarsborg, of naar steden als Fredrikstad en Halden.

  • Van Gardermoen Airport naar Son is het ongeveer 95 kilometer. De rijtijd is ongeveer 1 uur en 5 minuten.
Automobilisten in Oslo houden meestal rekening met andere weggebruikers.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

In Oslo is het de laatste jaren een stuk moeilijker geworden om parkeerplaatsen in de straten te vinden. De stad moet om milieuredenen groener worden gemaakt,waardoor het voor automobilisten moeilijker wordt om er heen te reizen. Als toerist is dit eigenlijk slechts een voordeel. Zet uw huurauto in het hotel of in een van de parkeergarages in het centrumen verken Oslo te voet, per fiets, scooter, tram of metro. Als u parkeert in het centrum van de stad, zich ervan bewust dat de prijzen voor parkeren in Noorwegen in het algemeen, en in Oslo in het bijzonder, zijn hoog. Aan de rand van het stadscentrum is het meestal gratis om te parkeren in gemarkeerde ruimtes, maar houd er rekening mee dat veel parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor bewoners.

Verkeer in Oslo is relatief comfortabel als we vergelijken met andere hoofdsteden in Europa, en buiten de spits zul je nauwelijks ervaring hebben om in de rij te staan. Er zijn ook veel minder agressieve chauffeurs hier dan veel andere plaatsen. Automobilisten houden meestal rekening met andere weggebruikers. Vergeet niet dat in Noorwegen bijna allemaal stoppen voor voetgangers en fietsers die gaan om de wegen over te steken. Het niet stoppen voor bij voetgangersoversteekplaatsen kan leiden tot hoge boetes.