Autoverhuur Oslo

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Oslo

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Oslo van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Oslo via ons.

Oslo gids

Bilutleie Oslo
Oslo Autoverhuur

Oslo (voorheen Christiania en Kristiania) is de hoofdstad van Noorwegen, evenalsde naam van een gemeente en provincie. Oslo gemeente heeft ongeveer 607.300 inwoners (2011), terwijl bijna 1,5 miljoen wonen in de hele regio Oslo. Centrale administratieve en politieke instellingen zoals de Storting, overheidskantoren, het Hooggerechtshof, het Koninklijk Paleis en de meeste andere nationale overheidsinstanties bevinden zich in Oslo.

Volgens de koninklijke saga’s van Snorri werd Oslo rond het jaar 1050 opgericht door koning Harald Hardråde. Echter, sommige archeologische opgravingen in de afgelopen tijd hebben aangetoond dat er nederzetting hier eerder dan het jaar 1000. De autoriteiten waren zo op veilige historische grond, toen Oslo zijn 1000ste verjaardag in het jaar 2000 kreeg te vieren. In 1314 nam Oslo de status van nationaal kapitaal over na Bergen. Als gevolg van een grote stadsbrand in 1624 werd de stad een kleine afstand naar het westen verplaatst en aangelegd bij kasteel Akershus en fort onder de naam Christiania, terwijl het oorspronkelijke Oslo zijn naam behield als een gebied buiten de stad. Tijdens de uitbreiding van de stad in 1859 werd de voorstad van Oslo opgenomen in Christiania, en vanaf 1925 werd Oslo opnieuw de naam van de stad.

Het was koning Håkon 5. Magnusson, die eerder hertog was geweest van het grootste deel van Oost-Noorwegen en een zetel had in Oslo, die begon met de bouw van Akershus Fortress – nadat hij koning was geworden in 1299. Later werd Akershus ook koninklijk verblijd. 5, 2014, in New York City. Magnusson startte ook een aantal andere bouwactiviteiten (waaronder de St. Mary’s Church). Tijdens zijn bewind, de stad had een uitbreidingsperiode.

Attracties

Oslo heeft vele bezienswaardigheden te bieden. Enkele van de bekendste en populairste bijenacties zijn – naast kasteel Akershus en fort – Holmenkollbakken (’s werelds beroemdste skipiste), het stadhuis van Oslo (vooral omdat De Nobelprijs voor de Vrede wordt daar uitgereikt) en Frognerparken met Oslo City Museum en de indrukwekkende Vigeland plant – een enorm beeldenpark ontworpen door de beroemdste beeldhouwer van Noorwegen, Gustav Vigeland.

Het stortingsgebouw bevindt zich langs Karl Johan.

Anders moet het Munch Museum in Tøyen worden vermeld, waar u de beroemdste kunstwerken van Edvard Munch zien, evenals de National Gallery,het modernistische en indrukwekkende Opera House in Bjørvika, het Koninklijk Paleis en het Storting-gebouw. De laatste is gelegen aan de paradestraat van de stad, Karl Johan, die zich uitstrekt van het kasteel tot het Centraal Station van Oslo.

Een klein gebied net buiten het stadscentrum dat een juiste attracties bevat is Bygdøy. Hier vindt u henie-onstad art centre,Kon Tiki Museum, Norwegian Folk Museum (Bygdøy), Maritiem Museum en Viking Ship Museum.

Ontdek Oslo met autoverhuur

Naast het gebied in Oslo met veel leuke natuurervaringen, vindt u een aantal spannende en historische attracties net buiten de hoofdstad. Dit zijn de gemakkelijkste dingen om te doen met autoverhuur, omdat niet iedereen zo’n goede verbinding heeft met het openbaar vervoer. Hier is een kleine selectie van de beste rijomstandigheden voor degenen die willen krijgen uit Oslogryta.

Bij het werk van Bærum u ter plaatse gemaakte kunst en ambachten kopen.

Bærums Verk – Een unieke en historische culturele plek

Het dorp Bærums Verk werd opgericht in het begin van de 17e eeuw,toen hier een ijzersmelterij werd gebouwd. Vandaag de dag zijn de oude gebouwen, gelegen langs de oevers van de rivier de Lomma, een soort open museum en kunstcentrum. Het culturele gedeelte omvat een beeldenpark, galeries en museum. Er zijn ook meer dan 50 kleine winkelsop het werk, waarvan vele verkopen kunst en ambachten gemaakt op het terrein, evenals verschillende eetgelegenheden en cafés. Het beste eetcafé is het uitstekende restaurant Vertshuset Bærums Verk. De inn opende voor het eerst in 1640, waardoor het de oudste van Noorwegen is.

  • Het is niet meer dan iets minder dan 20 kilometer van het centrum van Oslo naar Bærums Verk. De kortste route is om de E18 richting Drammen te volgen tot je Høvik bereikt, en vanaf daar op te stijgen. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Als u niet bekend bent, of gebrek aan navigatie in de huurauto, is het misschien het beste om op te stijgen vanaf de E18 in Sandvika.

Tusenfryd – Het grootste pretpark van Noorwegen

Het grootste pretpark van Noorwegen ligt op slechts een klein eindje van Oslo. Dit is een zeer populaire bestemming, vooral voor degenen die kinderen en jongeren in de reizende partij. Madeliefjes werden geopend in 1988, maar zijn aanzienlijk uitgebreid en sindsdien ontwikkeld. Hier vindt u stoere achtbanen, carrousels,radioauto’s, cowboystad, houtafvoer, ruimte-shot en andere spannende attracties. Er is ook een apart kinderpark in Tusenfryd, evenals een zwempark met zwembad, glijbanen en zwemrivier geopend in de zomer.

  • Wanneer u van Oslo naar Tusenfryd reist, rijdt u met de E6 richting Svinesund en Zweden,naar Vinterbro. Er is een goed teken hoe te vertrekken naar het pretpark. De afstand is ongeveer 23 kilometer, en je meestal gebruik maken van 15 minuten met de auto.
Een van de wapens in Oscarsborg.

Oscarsborg en Drøbak

Het fort Oscarsborg ligt direct naast het prachtige stadje Drøbak in de Oslo fjord. Het fort zelf werd voor het eerst gebouwd in de jaren 1640, op twee eilandjes gelegen in de fjord. In de moderne tijd is Oscarsborg vooral bekend voor het torpederen van het Duitse oorlogsschip Blücher op 9 mei 1944. Opgehaald 2009-05-22. De hele geschiedenis van het fort kan worden geleerd over het eigen museum van het fort,en er worden rondleidingen aangeboden. Als je eenmaal in de buurt bent, overweeg dan om ook wat tijd in Drøbak door te brengen. Deze stad is vooral mooi in de zomer. Het centrum van Drøbak wordt gedomineerd door kleine wit geschilderde houten huizen die de stad een gevoel geven voor Sørlandsidyll. Neem je zwemkleding mee als je in de zomer langskomt. Aan deze kant van de Oslo fjord vindt u veel leuke zwemplekken en ook het badpark in Drøbak net ten noorden van het stadscentrum.

  • Het is vrij nauwkeurig 40 kilometer van Oslo naar Drøbak als je rijdt de E6 richting Moss. U zult ongeveer 40 minuten op die route doorbrengen. Het is ook mogelijk om de E18 van Oslo aan de andere kant van de fjord te rijden, via Asker en Sætre. Dit is een mooiere rit. De afstand is dan 55 kilometer, met een looptijd van ongeveer 1 uur.
De zilvermijnen in Kongsberg – voorheen het grootste industriegebied van het land.

De zilvermijnen in Kongsberg – Noors Mijnmuseum

De zilvermijnen in Kongsberg zijn het grootste mijngebied van Noorwegen,met meer dan 80 verschillende mijnen verdeeld in een beperkt gebied. In de 17e en 18e eeuw was dit het grootste industriegebied van het land. Hier werkte en worstelde het met ongeveer 4000 mijnwerkers, en deze werkschepen waren goed voor bijna 10% van het totale bruto binnenlands product van de Unie Denemarken Noorwegen. De hele site is vandaag een historisch museum,en omvatten niet alleen de gebouwen, maar ook de mijnen zelf. U de mijntrein naar beneden in de grootste mijn (King’s Mine). De spoorlijn heeft een lengte van meer dan 2000 meter,waardoor u bijna 1100 meter onder het aardoppervlak.

  • Het Mijnmuseum ligt net buiten het centrum van Kongsberg. De makkelijkste manier om er te komen is om de E18 naar Drammen te nemen en dan via Hokksund naar Kongsberg te vertrekken. De route is dan ongeveer 81 kilometer, en de rit duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten.
Bij Langedrag kun je terecht bij de gesocialiseerde wolven.

Langedrag – Zie wolven en andere pooldieren

Bij Natuurpark Langedrag u dieren van dichtbij in de Noorse fauna ervaren. De belangrijkste attractie is waarschijnlijk de machtige en gesocialiseerde wolven in het park. Daarnaast ontmoet je meer dan 20 andere diersoorten,waaronder lynxen, elanden, muskusos, rendieren, poolvossen en wilde zwijnen. Het hele resort is fantastisch, met log huizen die gras daken liggen bij een kleine vijver hebben, en met uitzicht op tunhovdfjorden. U hier natuurlijk dineren in uw eigen restaurant, en de nacht doorbrengen als u meer tijd in het park wilt doorbrengen. Het is ook het hele jaar geopend bij Langedrag, en een winterbezoek kan net zo groot zijn als een zomers bezoek.

  • De kortste weg van Oslo naar Langedrag gaat via Tyrifjorden naar Nesbyen, op snelweg 7 richting Bergen. Het stuk is dan ongeveer 180 kilometer, en duurt ongeveer 3 uur en 10 minuten.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Het aantal parkeerplaatsen is de afgelopen jaren in Oslo flink afgenomen. Tegelijkertijd stijgt de prijs van tolpassenen zijn sommige straten afgesloten voor autoverkeer. Dit maakt deel uit van het verminderen van de milieueffecten van autoverkeer. Het wordt aanbevolen dat bezoekers de auto geparkeerd laten in een parkeergarage ofop de parkeerplaats van het hotel. In het centrum van de stad u gemakkelijk bereiken met de tram en bus,of te voet. U ook een fiets of elektrische scooters huren,die steeds populairder worden.

Als u niet bekend bent in Oslo, en gewend aan het rijden er, kan de stad worden gezien als heel moeilijk om in de auto. In het centrum van de stad, veel straten zijn eenrichtingsverkeer, en sommige straten zijn gesloten voor particuliere automobilisten. In en uit de stad, echter, is niet bijzonder omslachtig. De bewegwijzering is goed, en als je navigatie in de huurauto hebben bent u waarschijnlijk niet te rijden verkeerd overal.

Als u niet bekend bent en gewend bent om in Oslo te rijden, kan het heel moeilijk voelen om er met de auto te komen. In het centrum van Oslo wordt aanbevolen om gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Gardermoen is de grootste luchthaven van Noorwegen.

Luchthaven

Oslo Airport Gardermoen is veruit de grootste en belangrijkste luchthaven in Noorwegen. Het verbindt iets minder dan dertig plaatsen in eigen land met de hoofdstad, en heeft vliegroutes die naar ongeveer 150 andere plaatsen in de wereld. Daarnaast zijn er ongeveer 80 bestemmingen die u bereiken vanaf de luchthaven van Oslo per chartervlucht. In totaal bedient de luchthaven iets meer dan 28 miljoen passagiers gedurende het jaar.

Op de luchthaven van Oslo worden alle balies en kantoren van autoverhuurbedrijven verzameld in het gebouw buiten de hoofdingang van het terminalgebouw (P10). Daar vindt u de tellers van Avis, Hertz, Sixt, Europcar en Budget. De uitzondering is onderneming, die zijn bureau in concourse heeft.

  • Het is ongeveer 50 kilometer van het centrum van Oslo en naar Gardermoen. Bijna het hele stuk loopt op de snelweg, en duurt meestal ongeveer 45 minuten met de auto.