Autoverhuur Zweden

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Autoverhuur Zweden

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Zweden van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Zweden via ons.

Zweden gids

Bilutleie Sverige
Autoverhuur Zweden

Het is gelegen in het oostelijke deel van het Scandinavische schiereiland, en wordt begrensd door Noorwegen in het westen en Finland in het noordoosten. Zweden heeft 9,4 miljoen inwoners (2011). Het land heeft verbindingen met Denemarken in het zuidwesten via de 16 km lange “Øresund verbinding”, die bestaat uit een brug en tunnel systeem per spoor en snelweg tussen Malmö en Kopenhagen.

Zweden heeft maritieme grenzen met Estland, Letland, Polen, Duitsland en Rusland,en heeft ook kustlijn naar Skagerak, Kattegat en Øresund in het westen, Oostzee in het zuiden en de Golf van Bothnia en de Golf van Bothnia in het oosten.
Ook de grote eilanden Gotland en Öland in de Oostzee behoren tot Zweden.

Zweden is verdeeld in 3 verschillende soorten landschappen: de Noord-Zweedse hooglanden – waar de hoogste berg Kebnekaise van het land ligt (2.111 m.a.s.l.), de mid-Zweedse laaglanden – met onder andere enkele van de grootste meren van Zweden – . Vänern en Vättern evenals de zuidelijke Hooglanden van Zweden en Skåne – die meestal uit beboste vlakke landschappen bestaat.

De hoofdstad van Zweden is Stockholm, gelegen aan de oostkust naar de Oostzee. Stockholm is de grootste stad van het land met ongeveer 1,4 miljoen. bevolking, en is ook het belangrijkste politieke en economische centrum van Zweden. Stockholm heeft een groot winkel- en cultureel aanbod, evenals een aantal historische attracties.

Andere grote steden in Zweden zijn Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Västerås en Örebro.

De belangrijkste internationale luchthaven van het land is Stockholm Airport – Arlanda, maar ook Göteborg Airport – Landvetter, Stockholm Airport – Skavsta en Malmö Airport hebben zwaar verkeer.

Zweden kan bieden vele prachtige archipels met kleurrijke zee kraampjes dicht bij elkaar. Hier van Smögen aan de zuidkust van Zweden.

Rijden in Zweden

De wegen in Zweden zijn meestal altijd goed om op te rijden, vooral de snelwegen en andere hoofdwegen. De hoofdwegen met twee slechts één rijstrook in elke rijrichting hebben meestal middendelen, waardoor het verkeer veiliger wordt. Bovendien hebben deze wegen vaak brede rijstroken aan de rechterkant, waardoor het makkelijker is om in te halen. Zweedse chauffeurs zijn ook consequent vriendelijk en behulpzaam in het verkeer, en het is gebruikelijk om lay-out goed aan het recht om andere auto’s door te laten. Hoewel Zweden een van de veiligste landen van Europa is om in te rijden, moet je buiten de steden extra opletten. Er kunnen dieren in de rijbaan, zowel van boerderijen als uit de bossen. Grote dieren zoals elanden, herten en rendieren kunnen ernstige ongelukken veroorzaken.

In Zweden is het verplicht om 24 uur per dag gebruik te maken van de verkeerslichten.

Verkeersregels in Zweden

 • In Zweden, rijden aan de rechterkant van de weg.
 • Rijlichten zijn 24 uur per dag verplicht op de auto.
 • Al het gebruik van een mobiele telefoon is verboden wanneer de motor draait, behalve handsfree.
 • Het is verplicht met veiligheidsgordel voor bestuurder en passagiers.
 • Kinderen jonger dan 135 cm moeten altijd gebruik maken van goedgekeurde kinderbeveiligingsmiddelen die geschikt zijn voor de lengte en het gewicht van het kind.
 • Kinderen mogen niet in stoelen zitten met een geactiveerde airbag.
Maximumsnelheid van 80 km/u op een landweg in Zweden.

Snelheidsbeperkingen in Zweden

In Zweden variëren de maximumsnelheden naar gelang van een aantal factoren. Dit zijn de belangrijkste regels:

 • Steden en steden: 50 kilometer/u.
 • Landwegen: 70 kilometer/u.
 • Snelwegen: 110 kilometer/u.

Als de bovenstaande algemene snelheidslimieten niet van toepassing zijn, wordt de limiet gemarkeerd met een teken:

 • In woonwijken, in de buurt van ziekenhuizen, dichte scholen en dergelijke, wordt de maximumsnelheid normaal gesproken vastgesteld op 30 kilometer per uur.
 • Landwegen hebben vaak een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur als de weg middendelen heeft.
 • Nieuwere hoogwaardige autosnelwegen kunnen 120 kilometer per uur als maximumsnelheid hebben.

Alcohollimiet in Zweden

In Zweden is rijden niet toegestaan als het alcoholgehalte in het bloed hoger is dan 0,2 ∙ (0,2 g/l). Als u een alcoholgehalte van meer dan 0,2 heeft, leidt dit tot boetes en riskeert u de inbeslagname van uw rijbewijs.

Aanbevolen autoverhuur autoverhuur

In Zweden kunnen de afstanden naar populaire plaatsen en bezienswaardigheden lang zijn, maar tegelijkertijd is dit een van de veiligste en meest comfortabele landen om in te rijden. De meest populaire route is te vinden in het zuiden, en vooral langs de kust naar de Oostzee. Het is ook langs de kust dat het beste ding over de Zweedse culinaire tradities en cultuur komt tot zijn recht. Hier zijn enkele suggesties voor excursies die u een voorproefje geven van het goede leven in Zweden.

De meest populaire route is te vinden in het zuiden, vooral langs de kust naar de Oostzee. Hier u de hoofdstad Stockholm en alles wat de grote stad te bieden heeft ervaren.

Vaxholm Kastell bevat vandaag een museum, hotel en restaurant.

Stockholm Archipel

Rond Stockholm zijn er meer dan 30.000 eilanden en eilandjes,en je gemakkelijk veel van de mooiste met de auto bereiken. Rijd bijvoorbeeld naar Vaxholm, het eiland dat wordt beschouwd als de hoofdstad van de archipel en niet meer dan 30 tot 40 minuten verwijderd is van Stockholm. Net buiten het centrum van Vaxholm ligt het fort vaxholms Kastell op een klein eilandje, dat vandaag de dag een museum, hotel en restaurant herbergt. Niet zo ver van Vaxholm ligt de vrij grote Värmdön, beroemd om zijn kleine plaatsen met kunstgaleries, musea en culturele evenementen. Bij Värmdön vindt u ook een aantal van de beste restaurants in de archipel van Stockholm. Na een verblijf hier u stoppen bij Saltsjöbaden. Die plek is beroemd om geweldige spa hotels, goede restaurants, kleine winkels met handwerk, en prachtige stranden.

Gränna is beroemd om zijn productie van polka varkens. In verschillende van de kleine winkeltjes u uw eigen.

Vätternrundan

Vättern is het op een na grootste meer van Zweden na Vänern, en ook een van de grootste in Europa. Elk jaar is er een wielerwedstrijd rond Vättern, maar de route is de laatste jaren ook populair geworden om met de auto te rijden. De afstand rond is ongeveer 300 kilometer. Je rijdt langs een aantal gezellige stadjes en dorpen,en je vindt cottage rentals en campings op vele plaatsen langs de oevers van het meer. Een van de vele ervaringen en bezienswaardigheden die u vangen bij Vätternrundan is de dierentuin in Borås, het elandpark in Skullaryd,de kleine snoepfabrieken in Gränna (hier u uw eigen polkavarkens maken), het badpark Lost City buiten Örebro, en u het eiland Visingsö bezoeken met de veerboot vanuit Gränna. Er zijn ook verschillende historische gebouwen en kastelen rond Vättern, vooral in de middeleeuwse stad Vadstena en in Örebro.

De historische commerciële stad Visby met zijn intieme geplaveide straten.

Gotland

Gotland is het grootste eiland in Zweden,met ongeveer 59.000 inwoners. Ongeveer de helft van de mensen woont in de prachtige en historische stad Visby. Visby wordt beschouwd als de best verzorgde handelsstad in Noord-Europa,en werd toegelaten tot de UNESCO World Heritage List in 1995. Het centrum wordt gedomineerd door gebouwen tot 800 jaar oud,omringd door een vestingmuur, en met intieme en geplaveide straten. De rest van Gotland is bedekt met boerderijen en bossen, met hier en daar aangename dorpjes. Hier reizen mensen om te genieten van de natuur en de prachtige omgeving,fietsen, wandelen, vissen, zwemmen, festivals bijwonen en lekker eten. Gotland staat alom bekend om zijn vele toprestaurants. Met autoverhuur is het heel goed mogelijk om het hele eiland te verkennen in een paar dagen, maar de meeste kiezen om meer tijd door te brengen op het prachtige Gotland. U een vlucht naar Visby nemen, en daar de huurauto ophalen, of een veerboot nemen. De veerboten vertrekken vanuit Oskarshamn ten noorden van Kalmar, en van Nynäshamn net ten zuiden van Stockholm. De overtocht duurt ongeveer 3 uur.

Bekijk de grote steden van Zweden

Een van de beste roadtrips in Zweden is om te rijden tussen Stockholm, Göteborg en Malmö. Toegegeven, de reis van Stockholm naar de andere twee steden duurt ongeveer 6 uur, maar de wegen zijn zeer goed en er zijn veel mogelijkheden om iets unieks te ervaren op de reis. Tussen Malmö en Göteborg is de rijtijd ongeveer 4 uur en de reis loopt langs de prachtige westkust van Zweden. De contrasten tussen de steden zijn de moeite waard in te halen, en alle drie bieden unieke ervaringen en bezienswaardigheden. In Stockholm, de kastelen, eilanden, grachten, oude stad en het bruisende nachtleven zijn de grote drawcards. Göteborg is meer low-key en rustig,met een prachtig centrum en een sterke verbinding met de zee. Malmö is onder volledige renovatie, met nieuwe moderne gebouwen,en een bloeiende outdoor en cultureel leven. Het is ook zeer korte afstand naar Kopenhagen van Malmö, als je nog meer van de grote steden van Scandinavië wilt ervaren. One-way verhuur zijn geen probleem in Zweden, en vooral niet wanneer de auto wordt geretourneerd in een van deze steden.

De rit tussen de grote steden eindigt in Malmö. De stad wordt volledig gerenoveerd, met nieuwe moderne gebouwen en een bloeiend buiten- en cultureel leven.

Bedrijven waar u een auto van huren in Zweden

In Zweden zijn het vooral de grote en internationaal bekende bedrijven die autoverhuur aanbieden. Bedrijven als Hertz, Europcar, Avis, Budget en Sixt zijn overal te vinden. Bedrijven zoals Alamo, National en Dollar zijn ook goed vertegenwoordigd in Zweden. In de grootste steden zoals Stockholm, Göteborg en Malmö zijn er lokale Zweedse autoverhuurbedrijven, die vaak auto’s aanbieden in nichecategorieën, zoals bestelwagens en luxe auto’s.

7 veelgestelde vragen over autoverhuur in Zweden

Wat is de leeftijdsgrens voor het huren van een auto in Zweden?

Veel autoverhuurbedrijven in Zweden accepteren dat de chauffeur en de huurder 19 jaar oud zijn, maar u zult er ook een aantal vinden waarvoor u 21 jaar oud moet zijn. In alle gevallen moet u uw rijbewijs minstens 1 jaar hebben gehad. Dit geldt voor de meest betaalbare categorieën auto’s. Dure auto’s kunnen een leeftijdsgrens zo hoog als 30 jaar, en vereisen dat de bestuurder om een rijbewijs hebben voor ten minste 2 jaar. Als u jonger bent dan 25 jaar, wordt er normaal gesproken een toeslag in rekening gebracht voor jonge chauffeurs.

Welke creditcards worden geaccepteerd wanneer ik een auto huur in Zweden?

Alle creditcards van internationaal erkende bedrijven zoals Visa, American Express, Mastercard en Eurocard worden geaccepteerd in Zweden. Als u een Zweeds staatsburger bent met een bankpas van de Zweedse bank, laat elk bedrijf u betalen met de bankpas. Iedereen die een auto huurt, moet echter een creditcard tonen die op dezelfde naam staat als de huurder. Dit komt omdat de autoverhuurbedrijven een aanbetaling reserveren om eventuele eigen risico’s, brandstof, boetes en dergelijke te dekken.

Kan ik met de auto naar Noorwegen, Finland en Zweden rijden?

Als u met een huurauto de grens mag oversteken, hangt dat volledig af van het land in kwestie. Als het land binnen de samenwerking tussen de EU en de EER valt, wat geldt voor alle Noordse landen, is het antwoord meestal “ja”. Er kunnen echter beperkingen zijn met betrekking tot de categorie auto die u hebt gehuurd (vraag het van tevoren), en sommige bedrijven rekenen een kleine vergoeding voor het overschrijden van de grenzen.

Is het veilig om te rijden in Zweden?

Zweden is een van de veiligste landen ter wereld om in te rijden. De wegen zijn zeer goed, en Zweedse chauffeurs zijn consequent bekwaam en vriendelijk. U moet nog steeds voorzichtig en veilig rijden, zowel omdat de boetes voor verkeersovertredingen hoog zijn, en omdat er weersomstandigheden in Zweden kunnen zijn die dit vereisen. Houd er rekening mee dat grote dieren (elanden, herten, rendieren) de weg in de buitenwijken kunnen betreden. Grote dieren kunnen zeer ernstige ongelukken veroorzaken.

Welk type auto moet ik huren in Zweden?

De meeste mensen doen het prima met gewone huurauto’s in Zweden. Het is ook onwaarschijnlijk dat er in de winter een behoefte is aan vierwielaandrijving of SUC. Het land is niet heuvelachtig, en het is zeldzaam met hevige sneeuwvolumes op de wegen. De uitzondering kan zijn als je gaat naar een aantal van de meest grote hoogte skibestemmingen in het land in de winter.

Is het gebruikelijk voor tolhuisjes in Zweden?

In Zweden hoeft u geen tol te betalen op snelwegen en landwegen. Echter, je moet betalen op de bruggen in Motala, Sundsvall, Svinesund en Øresund verbinding over naar Denemarken. Er is ook een vergoeding te rijden in het centrum van Göteborg en Stockholm tijdens de spits op weekdagen. In Stockholm, de vergoeding is 20 SEK om te rijden door de tol, terwijl in Göteborg kost 18 SEK.

Met wie moet ik contact opnemen als ik betrokken ben bij een autoverhuurongeval in Zweden?

Het alarmnummer in Zweden voor ambulance, brandweer en politie is 112. U mag dit alleen bellen als u betrokken bent geweest bij een ongeval waarbij persoonlijk letsel is opgelopen, in geval van brand of in andere ernstige gevallen en noodsituaties. Bel dan de autoverhuurmaatschappij en/of verzekeringsmaatschappij die u gebruikt.

Tweede nummer:

 • Politie – 114 14
 • Medische hulp – 1177

Bestemmingen