Autoverhuur Kopenhagen

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Kopenhagen

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Kopenhagen van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Kopenhagen via ons.

Kopenhagen gids

Bilutleie København
Kopenhagen Autoverhuur

Kopenhagen is de hoofdstad en grootste stad van Denemarken, en ligt aan de Øresund Straat op de eilanden Zeeland en Amager. De stad zelf heeft 540.000 inwoners (2011), terwijl het grootstedelijk gebied heeft een bevolking van ongeveer 1,2 miljoen. Kopenhagen is het belangrijkste culturele en economische centrum van het land. Daarnaast is de stad een belangrijk vervoersknooppunt.

Het centrum van Kopenhagen heet “de binnenstad”, en hier ligt de voetgangersstraat “Strøget” – die loopt van het Stadhuisplein naar Kongens Nytorv. Strøget staat bekend om zijn geweldige winkels met winkels, grote tijdschriften en arcades. Kopenhagen is ook beroemd om zijn levendige en gevarieerde nachtleven, en in de zomer nyhavn is een populair en kleurrijk restaurant en café.

Attracties

De overgrote meerderheid kent waarschijnlijk kopenhagen’s beroemde sculptuur “De Kleine Zeemeermin” uit 1913, die in de haven van de wijk Østerbro staat – iets ten noorden van het stadscentrum. Ook het pretparkTivolivan de stad is bekend bij het grote publiek. Anders heeft Kopenhagen talloze toeristische attracties en bezienswaardigheden , waaronder de toonaangevende museuminstellingen in de culturele geschiedenis, kunst en natuurlijke geschiedenis van het land.

Veel toeristen vinden hun weg naar kasteel Amalienborg uit 1766 – dat sinds 1794 koninklijk is. Delen van het kasteel zijn open voor het publiek – onder andere. een museum met de privékamers van de koning uit de periode 1863 – 1947. De Chronologische collecties van de Deense koningen zijn ook te zien in het Amalienborg Museum.

Andere attracties in Kopenhagen zijn: Kasteel Rosenborg uit 1624 – waar u de tentoonstelling van de Deense kroonjuwelen, kopenhagen stadsmuseum, Onze Lieve Vrouwekerk uit 1829, Ronde Toren uit 1642 en het Nationaal Museum zien – die in 1807 werd opgericht.

Kasteel Christiansborg in het centrum van Kopenhagen is het gebouw voor onder andere de Regering van Denemarken.

Ontdek Kopenhagen met autoverhuur

Hoewel Kopenhagen heeft veel spannend te bieden, het huren van een auto is geen slecht idee als je er bent. Je hoeft niet lang onderweg te zijn om een aantal unieke ervaringen op te doen. Denemarken is niet het grote land, de wegen zijn goed, en het verkeer loopt meestal heel drijvend. Echter, wat je moet ervaren is moeilijker te bepalen. Er zijn een heleboel geweldige plekken om uit te kiezen. Hier zijn enkele suggesties voor degenen die willen een rit met Kopenhagen als uitgangspunt te nemen.

Idyllische Dragør met prachtige kleine huisjes en geplaveide straatjes.

Dragør – Het mooiste dorp van Denemarken

Blijkbaar heeft de kleine en oude stad Dragør de meest gelukkige inwoners van Denemarken. Of dit waar is is waarschijnlijk niet gemakkelijk te bepalen, maar dat de Dragør mensen moeten op zijn minst tevreden zijn met de omgeving is er geen twijfel. De kleine stad was vroeger een belangrijke haven, centraal voor de scheepvaart, handel en visserij in de regio. Het centrum bestaat uit prachtige kleine huizen, waarvan vele enkele honderden jaren oud zijn. De straten zijn geplaveide en intieme, en overal vindt u aangename eetgelegenheden,galeries, gezellige winkels en musea. Vissen is nog steeds een belangrijke bron van inkomsten voor veel van de inwoners, en u genieten van dit in de restaurants daar. De nabijheid van Kopenhagen maakt het ook erg populair met een rit naar Dragør.

  • Dragør ligt net voorbij Kastrup, en ongeveer 14 km van het centrum van Kopenhagen. De rijtijd is ongeveer 20 minuten.
Egeskov Castle is omgeven door een kleine vijver en mooie parken in de omgeving.

Kasteel Egeskov – Uniek kasteel op het eiland Funen

Dit kasteel is van de mooiste in zowel Denemarken en Europa. Egeskov ligt op het eiland Funen, degene die je rijdt om tussen Zeeland en Jutland te komen, en niet zo ver van Odense. Zoals het er nu naar uitziet, is het kasteel gedateerd op het jaar 1554,maar het werd toen gebouwd op de fundamenten van een eerdere versie. Het prachtige bakstenen kasteel is omgeven door een kleine vijver,en in de omgeving zijn er mooie parken, een boerderij die behoort tot het kasteel, museum, café, speeltuin, festivalterrein en prachtige bossen. Het museum richt zich niet alleen op de geschiedenis van het kasteel, maar heeft ook verschillende andere indrukwekkende tentoonstellingen. U onder andere kijken naar een collectie oldtimers, noodvoertuigen uit vroeger tijden, vintage motorfietsen en kunsttentoonstellingen.

  • Van Kopenhagen naar Kasteel Egeskov is het ongeveer 160 kilometer. Het grootste deel van de reis gaat op de snelweg. Zonder te stoppen, zult u ongeveer 1 uur en 50 minuten op de rit.
Een bezoek aan Legoland is een must voor zowel kinderen als volwassenen!

Legogland, Givskud Zoo en Lalandia – Beste voor gezinnen

Billund heeft zich ontwikkeld tot misschien wel het beste gebied van Denemarken voor familieactiviteiten. Hier vindt u Legoland naast Lalandia, een soort dorp met huisjesmelk,en verbonden met een groot pretpark. In het park vindt u allerlei wateractiviteiten,spelletjes, speeltuinen en nog veel meer. Givskud Zoo ligt op ongeveer 25 minuten afstand en The Legoland ligt in Lalandia. Daar zie je onder andere gorilla, leeuwen, giraffen, neushoorns, antilopen, buffels en vele andere spannende soorten. De dieren in de dierentuin hebben grote gebieden om op te stoeien, en leven bijna zoals ze zouden doen in hun natuurlijke habitat. Het is heel goed mogelijk om naar een dagtocht naar Billund met autoverhuur vanuit Kopenhagen, maar we raden een overnachting of twee, vooral voor degenen die reizen met kinderen.

  • Van Kopenhagen naar Billund is het ongeveer 260 kilometer. Je rijdt op goede snelwegen helemaal naar Vejle, en dan ongeveer 30 kilometer op de nationale weg. De rijtijd zonder tussenstop is ongeveer 2 uur en 40 minuten.

Malmö – Zusterstad net boven de zeestraat

In de luchtvaartmaatschappij is het niet meer dan ongeveer 20 kilometer van Kopenhagen naar Malmö. De Zweedse stad heeft veel te laten zien en is perfect voor een dagtocht vanuit de hoofdstad van Denemarken. De oude stad is het hart van het centrum van Malmö,waar u de meeste van de oudere bezienswaardigheden te vinden. Dit historische centrum grenst aan grachten en ligt naast het prachtige Kungsparken Park,met het kasteel van Malmöhus aan de ene kant. Vanaf daar is het op loopafstand van het modernere centrum van de stad, Västra Hamnen. In dit gebied staat de wolkenkrabber Turning Torso. Het huis is het hoogste gebouw in de Scandinavische regio, met een hoogte van 190 meter. Västra Hamnen is een leuke omgeving om in te winkelen, op de pier te zitten, een café of restaurant te nemen en deel te nemen aan het bruisende volksleven.

In Västra Hamnen in Malmö zijn er goede winkelmogelijkheden, of u op de kade zitten en ontspannen.
  • Van het centrum van Kopenhagen naar het centrum van Malmö is het niet meer dan 42 kilometer. Er is een snelweg over het hele traject, en de rijtijd is ongeveer 40 minuten.
  • Houd er rekening mee dat het momenteel 23 Euro kost om de Øresund-verbinding te gebruiken met een reguliere autoverhuur.
  • Vraag het bedrijf waar u een auto huurt over de regels voor het overschrijden van de grenzen.
Møns Klint klifmuur is de hoogste van Denemarken op 128 meter.

Møns Klint – Unieke natuurervaring op het eiland Møn

De Møns Klint klifmuur is de hoogste in Denemarken. Vanaf het strand en de zee eronder gaat de klif 128 meter naar het weer. U vindt het aan de oostkant van het eiland Møn, dat is gelegen als een uitbreiding van de zuidelijke kant van Zeeland. De rots werd ongeveer 75 miljoen jaar geleden gevormden bestaat uit het kalksteenkrijt. Naast het inhalen van de unieke natuurervaring, moet je ook stoppen bij GeoCenter Møns Klint als je er bent. Het centrum is ook de beste plek om uw huurauto te parkeren bij het kijken naar de klif. Het Geological Research Centre heeft een zeer goed bezoekersbelevingscentrum en is geschikt voor mensen van alle leeftijden.

  • Het is 135 kilometer van het stadscentrum in Kopenhagen en naar GeoCenter Møns Klint. De eerste 40 minuten gaan op de snelweg, en dan is het ongeveer 1 uur op de landweg. De totale looptijd is normaal gesproken 1 uur en 40 minuten.
De snelweg buiten Kopenhagen.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Kopenhagen is verdeeld in verschillende zones als het gaat om parkeren. U betaalt meer om te parkeren in de binnenste zone, en de prijzen dalen de verder weg van het stadscentrum krijg je. U de betaling doen bij de automaten op de trottoirs, waar u het kenteken van de huurauto invoert. U ook betalen met uw mobiele telefoon als u een app van tevoren downloadt. In het weekend (vanaf 17:00 uur op zaterdag) en tussen 17:00 en 08:00 uur tijdens de week, is het gratis om te parkeren op gemarkeerde plaatsen. Er is ook een relatief hoog aantal parkeergarages in het centrum dat u gebruiken.

Het dichtste verkeer in Kopenhagen wordt niet altijd veroorzaakt door auto’s, maar vaak door degenen die fietsen gebruiken als vervoermiddel. In feite zijn er meer mensen rijden hier dan degenen die ervoor kiezen om te rijden. Omdat de stad zo fietsvriendelijk is, is het iets makkelijker om er met de auto te komen dan op veel andere plaatsen. Tegelijkertijd moet je extra voorzichtig zijn, want er zijn veel zachte weggebruikers op straat.

De luchthaven in Kopenhagen, meestal bekend als Kastrup.

Luchthaven

De officiële naam van de luchthaven is Kopenhagen Airport,maar de meeste mensen kennen het als Kastrup. Dit is de grootste luchthaven in de Scandinavische landen,met meer dan 30 miljoen passagiers per jaar. Bedrijven die vliegen binnen het Schengengebied gebruiken gate A2 naar A24 of straat F1 naar F9.

Het is gemakkelijk om een huurauto op te halen of af te leveren bij Kastrup. Alle huidige 6 bedrijven worden geassembleerd in een apart autoverhuurcentrum. Dit is verbonden met de parkeerplaats buiten Terminal 3, en op dezelfde plaats vindt u het treinstation, de metro en het busstation.

  • Het is 9 km van de luchthaven en naar het centrum van Kopenhagen als je de kortste route via Amager rijdt. U duurt ongeveer 15 tot 20 minuten met autoverhuur.