Autoverhuur Kristiansand

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Kristiansand

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Kristiansand van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Kristiansand via ons.

Kristiansand gids

Bilutleie Kristiansand
Kristiansand Autoverhuur

Kristiansand is een gemeente in de provincie Vest-Agder, Noorwegen. Het stadscentrum zelf ligt aan het einde van Otra. Kristiansand heeft 84.319 (2012) inwoners en is de zesde grootste stad van Noorwegen.

Het centrum is geconcentreerd rond de oudste wijk genaamd posebyen en Kvadraturen bekend om zijn witte houten huizen gebouwd in rasters. In de straten zijn er veel cafés en winkels. Kristiansand was een strategisch belangrijke stad toen Noorwegen in unie met Denemarken wegens zijn nabijheid aan Denemarken was. Christiansholm Fortress maakte deel uit van christian IV’s plan voor de verdediging van Kristiansand toen de stad werd opgericht in 1641, en staat nog steeds goed bewaard gebleven. Kristiansand heeft een cruisehaven, en er zijn dagelijkse veerboten naar Denemarken.

Attracties

Het gebied heeft een nederzetting ver terug in de tijd. In de naburige gemeente Søgne is een goed bewaard skelet van een vrouw uit 6.500 f.Kr gevonden. Hier ligt een van de oudste kerken van het land,Oddernes Church, vanaf ongeveer 1040.
Kristiansand staat bekend als de “zomerstad” als gevolg van een goed klimaat en een grote toestroom van toeristen tijdens de zomermaanden. Met name dyreparken gelegen 13 km ten oosten van het stadscentrum is erg populair en de tweede meest bezochte toeristische attractie in Noorwegen na Holmenkollen. Hier vindt u ook de populaire Kardemomstad. Kristiansand’s vissteiger is een andere attractie tijdens de zomermaanden.

Boten aangemeerd bij Fiskebrygga in Kristiansand.

Ontdek Kristiansand met autoverhuur

Zuid-Noorwegen en Kristiansand worden vaak geassocieerd met witgeschilderde huizen, zomerylletjes, houten boten en gebakken makreel. Echter, het is niet alleen langs de kust vindt u de unieke ervaringen, maar ook in de valleien en bergen van Agder county. Met autoverhuur u snel naar een verscheidenheid aan plaatsen komen die unieke ervaringen bieden die u nergens anders in het land zult vinden. Hier is een kleine selectie van eenvoudig te voltooien ritten.

In Kristiansand Zoo u zowel exotische soorten als de beroemdere van de Noorse fauna zien.

Kristiansand Zoo – Themaparken op een rij

Een paar kilometer ten oosten van kristiansand stadscentrum vindt u een eldorado voor degenen die kinderen of kinderachtig van hart. Er is de dierentuin in Kristiansand, direct naast Kardemommeby, Hakkebakkeskogen, Båtbasaren tivoli, Kjuttaviga met Kapitein Sabretooth als manager, en Het Waterpark met veel zwembaden en glijbanen. De dierentuin heeft vele grote soorten om te pronken, waaronder leeuwen, krokodillen, cheeta’s, Siberische tijgers en de chimpansee Julius die wordt beschouwd als een nationale beroemdheid in Noorwegen. U ook begroeten de Noordse soorten wolf, lynx en veelvraat hier, evenals een aantal andere grote dieren.

  • De dierentuin ligt niet meer dan 11 kilometer buiten het centrum van Kristiansand. Daar rijdt u in ongeveer 10 tot 12 minuten met autoverhuur.

Lindesnes Lighthouse – Het zuidelijkste punt van Noorwegen

Lindesnes Fyr heeft allemaal geluisterd naar de genoemde op het weerbericht op de radio. Dit is het zuidelijkste punt van Noorwegen als we vasthouden aan het vasteland, en de vuurtoren is een van de oudste. Een vuurtoren werd hier voor het eerst gebouwd in de jaren 1650, maar de huidige versie ontstond na een herontwikkeling in 1915. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen de Duitsers Noorwegen bezetten, werd Lindesnes beschouwd als een belangrijk strategisch punt. Toen werden hier vestingwerken gebouwd, met tunnels en machinegeweernesten die vandaag de dag nog steeds te zien zijn. Er is ook een museum in Lindesnes Lighthouse dat verslag doet van de kust in Noorwegen, en een centrum voor bezoekers, met bioscoop, tentoonstellingen, museumwinkel en café. Het is ook mogelijk om een appartement te huren in de residentie van de vuurtorenwachter,slapend tot 6 personen.

  • Het is 84 kilometer van Kristiansand naar Lindesnes Lighthouse als je de snelste weg rijdt (Europese route 39). De runtime is ongeveer 1 uur en 20 minuten.
Lindesnes vuurtoren – Het zuidelijkste punt van Noorwegen.

Trollpark Evje – Activiteitenpark voor het hele gezin

Dit activiteitenpark net ten noorden van Evje spreekt iedereen aan met een speelse geest en is geschikt voor mensen tussen de 3 en 103 jaar. Hier kan iedereen zich ontvouwen in het prachtige landschap, met raften, klimmen, golfsurfen, kajakken en kanoën,en nog veel meer. Het centrum heeft ook zaken als paintball pitch, waterpark,klimkasteel voor kinderen, escaperoom, en veel meer geschikt voor kleine en grote groepen. U stoppen door en plezier hebben voor slechts een paar uur als je wilt, of boek een hut of tent voor accommodatie. Trollparken is ook een zeer goed uitgangspunt of u nu wilt gaan fietsen of wandelen in de bossen of op de bergen die zich rond het dal bevinden.

  • Trollpark Evje ligt net zo ver als het dorp Evje, en ongeveer 72 kilometer net ten noorden van Kristiansand. De rijtijd is ongeveer 1 uur.
Sørlandsperlen Lyngør met zijn witte houten huizen.

Lyngør – Het mooiste stadje van Zuid-Noorwegen?

Er zijn vele prachtige kleine steden in Zuid-Noorwegen, en het maakt misschien niet zoveel uit welke van de mensen die je bezoekt. Niettemin, velen geloven dat moet je eerst een van hen bezoeken, moet dit Lyngør. De nederzetting is verdeeld in een aantal kleine eilandjes die dicht bij elkaar staan. In het verleden woonden hier vaak zeekapiteins, in vrij kleine en wit geschilderde huizen, met pikethekomheiningen rond de tuinen van Danderte. Lyngør heeft ook een kleine rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. Er vonden zeeslagen plaats in de zeestraat tijdens de Napoleontische oorlog,waar de Britse marine een kort proces maakte met de gezamenlijke Deense en Noorse oorlogsschepen. De kleine stad heeft prijzen gewonnen voor zijn schoonheid, en ook als het best bewaarde dorp in Europa.

  • Het is 103 kilometer van het stadscentrum in Kristiansand naar Lyngør. Onderweg kom je langs vele andere kleine plaatsen die geweldig zijn om te bezoeken. De rit zonder te stoppen duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten.
Setesdal met zijn prachtige natuur. Foto: Synne Åkre

Setesdal – Beleef enkele van de mooiste dorpen van Noorwegen

Setesdal is de naam van de vallei die zich uitstrekt tussen Evje en het skigebied van Hovden, en waar de rivier de Otra doorheen stroomt. Langs de weg zijn er verschillende gezellige en kleine dorpjes die de moeite waard zijn om langs te komen. Een daarvan is Byglandsfjord, waar je een ritje op het water krijgen met de oude houtgestookte stoomboot DS Bjoren. In Rysstad ligt de Setesdalsmuseet met tentoonstellingen die de cultuur, geschiedenis en tradities van dit deel van Noorwegen laten zien. In Valle vindt u een top klimcentrum en Rygnestadtunet, een monumentale boerderij met gebouwen uit de 16e eeuw. Er is ook een rijke selectie van visplekken, badplekken en andere natuurervaringen in Setesdal. Als u meer tijd wilt doorbrengen dan een dagtocht, vindt u alles, van campings met huisjes tot luxe hotels in de vallei.

  • Van Kristiansand tot Byglandsfjord aan het begin van Setesdal, het is ongeveer 75 kilometer. De route is ongeveer 1 uur en 10 minuten.
Vestingstraat in Kristiansand. In het centrum van de stad betaalt u een vergoeding op automaten als u vrije gemarkeerde ruimte in de straten vindt.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Parkeren in Kristiansand is ongeveer hetzelfde als in Noorwegen. In het centrum van de stad betaalt u een vergoeding voor automaten als u een vrije gemarkeerde ruimte in de straten vindt. Op doordeweekse dagen is het gratis om te parkeren in het centrum, tussen 17:00 en 08:00 uur in de ochtend. In het weekend is het gratis na 13:00 op zaterdag, en tot maandagochtend. Het alternatief is een van de vele parkeergarages. In het centrum van de stad vindt u meer dan 10 van deze, of particulier geëxploiteerde outdoor parkeergelegenheid.

Rijden in het centrum van Kristiansand is gemakkelijk als je gewend bent aan het verkeer in Scandinavische steden. Het grootste deel van het stadscentrum is ook vierkant, waardoor het gemakkelijker te oriënteren. Tijdens de spits kunnen er enkele files ontstaan, vooral in de straten die leiden naar de E18, en dan in beide richtingen, evenals Setesdalsveien in noordelijke richting.

Luchthaven

Kristiansand Airport wordt ook wel Kjevik genoemd in de volksmond. Dit is een internationale luchthaven die agder county en grote delen van het zuidelijke deel van noorwegen. Vanuit Kjevik zijn er directe vluchten naar Oslo, Bergen, Stavanger en Trondheim,maar ook naar buitenlandse steden als Londen, Gdansk en Amsterdam. Er zijn ook veel chartervluchten op kristiansand airport. In totaal bedient de luchthaven meer dan een miljoen passagiers per jaar.

Vanaf vandaag zijn er slechts vier autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd op de luchthaven in Kristiansand. Dit zijn Sixt, Hertz, Avis en Budget. De laatste twee delen teller en personeel, iets wat Avis en Budget ook doen op een aantal andere luchthavens. Het terminalgebouw is niet bijzonder groot en het is gemakkelijk om de autoverhuurbedrijven te vinden.

  • Kristiansand Airport ligt ongeveer 16 kilometer ten noorden van het stadscentrum. De rijtijd met autoverhuur is ongeveer 20 minuten als u kiest voor de kortste route die via Timenes en Hamre gaat.