Autoverhuur Bordeaux

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Bordeaux

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Bordeaux van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Bordeaux via ons.

Bordeaux gids

Bilutleie Bordeaux
Bordeaux Autoverhuur

Bordeaux is een oude havenstad met 230.600 inwoners (2005). Deze grote stad ligt in het zuidwesten van Frankrijk aan de rivier de Garonne. Al 300 jaar f.Kr. woonde kelten in Bordeaux. De stad staat bekend om zijn grote productie van wijnen,Bordeaux wijnen, en deze zijn hier geproduceerd sinds de 18e eeuw.

Attracties

Bordeaux richt zich ook op het toerisme, omdat de stad heeft veel prachtige gebouwen te presenteren – bijvoorbeeld grand théâtre– gebouwd tussen 1775 en 1780. Het Palais Gallien, dat bestaat uit ruïnes van een Romeins amfitheater, kan ook worden bezocht. Een andere belangrijke attractie is de St. André Kathedraal uit 1096.

In de stad is ook een oude grote toren, tour St. Nicholas, die oorspronkelijk werd gebouwd als een uitkijktoren om de stad te beschermen tegen aanvallen. Vanaf hier u genieten van het prachtige uitzicht. Kunstliefhebbers moeten het Musée des Beaux-Arts bezoeken en schilderijen van Matisse, Rubens en Titan zien. Daarnaast zijn er nog vele andere musea en kunsttentoonstellingen in de stad. Voor de winkelliefhebbers is de Rue Sainte-Catherine street de langste winkelstraat van Europa met winkels, restaurants en cafés.

Place la Bourse in Bordeaux.

Ontdek Bordeaux met autoverhuur

Er zijn twee dingen die opvallen als het gaat om excursies in het gebied van Bordeaux, namelijk de zee- en wijndistricten. De hele kust is vol met prachtige stranden, vandaar beroemde en onbekende badplaatsen. In het land vindt u een aantal beroemde wijndistricten. De dorpen hier zijn vaak van voor de Middeleeuwen, en hebben meestal een unieke en gastvrije sfeer. Hier zijn enkele suggesties die eenvoudig te implementeren zijn.

Saint Emillion staat bekend om zijn wijnbereiding.

Saint Émilion – Mooi dorp en beroemde wijnwijk

Saint Émilion is een van de beroemdste dorpen in deze regio’s, vooral onder wijnkenners. Hier komen mensen van over de hele wereld om de prachtige producten te proeven en een authentieke en aangename sfeer te ervaren. Het dorp heeft middeleeuwse nederzettingen, maar er zijn hier sporen van nederzetting hier meer dan 35.000 jaar geleden. Het hele Sint-Émilion staat momenteel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het dorpscentrum zijn er veel goede eetgelegenheden, waar je natuurlijk de wijnen in de wijk proeven.

  • Het is slechts 40 km van het centrum van Bordeaux naar Saint Émilion. Je rijdt rechtdoor naar het oosten en het land in, waar ongeveer de helft van het stuk op de snelweg gaat. U neemt ongeveer 35 minuten met de autoverhuur.
Lacanau is een kleine badplaats met prachtige stranden.

Lacanau Ocean – De badplaats voor iedereen

Als je in Bordeaux bent en zo snel mogelijk naar een prachtig strand aan de Atlantische Oceaan wilt, is Lacanau Ocean de plek om te rijden. Dit is een kleine badplaats gelegen direct aan de kust en heeft dezelfde naam als een grotere stad ligt een beetje verder landinwaarts. In Lacanau Ocean zijn er tal van restaurants, cafés, bars en winkels, en je loopt gemakkelijk van het stadscentrum naar de mooie stranden. Het klimaat maakt dit het hele jaar door een populaire bestemming, maar zwemmen zal waarschijnlijk meestal plaatsvinden tijdens het zomerseizoen. Voor degenen die niet alleen willen zonnen, zijn er meer dan 100 kilometer fietspaden rond Lacanau Ocean, en dit is een van de beste plekken in Europa voor degenen die willen surfen.

  • Van Bordeaux naar Lacanau Ocean is het 58 kilometer, en het grootste deel van de rit gaat over landwegen. De tijd die u wilt doorbrengen is ongeveer 1 uur en 5 minuten.
Biarritz – een van de meest exclusieve badplaatsen van Europa.

Biarritz – De Royals’ Playground in de zomer

Biarritz is al zo’n 200 jaar een van de meest exclusieve badplaatsen in Europa. De stad ligt in de Golf van Biskaje, niet ver van Spanje en San Sebastian. In het centrum van de stad wandel je tussen mooie gebouwen van La Belle Epoque, waarvan sommige legendarische hotels en casino’s zijn. Aan de rand vindt u romantische straatjes met pittoreske huisjes, op weg naar de vele prachtige stranden. Het is heel goed mogelijk om te gaan op een dagtocht van Bordeaux naar Biarritz, maar het beste is om ten minste één overnachting. Het nachtleven is geweldig, de restaurants zijn goed, en het volksleven spannend, vooral tijdens de zomermaanden. Velen kiezen ervoor om door te rijden naar San Sebastian, en vaak met omwegen naar een van de vele en gezellige vissersdorpjes in de Golf van Biskaje.

  • Biarritz ligt op 120 mijl van het centrum van Bordeaux en u rijdt op de snelweg over het hele stuk. De rit duurt normaal gesproken 2 uur als je onderweg niet stopt.

Arcachon en Dune du Pilat – Europa’s grootste zandduin

Arcachon is een van de meest populaire badplaatsen in Frankrijk. Dit komt omdat de stad zelf is leuk om te verblijven in, en het feit dat u de grootste duin van Europa te vinden. Dune de Pilat ligt langs het eeuwige strand dat rond Arcachon slingert. Het is meer dan 500 meter hoog, en 2,7 kilometer lang. Hier moet je overwegen om langs te komen als je uit Bordeaux wilt komen voor een kleine wandeling en genieten van de prachtige stranden. Er kunnen een heleboel mensen in het gebied in de zomer, maar tegelijkertijd is er meer dan genoeg ruimte voor iedereen om te zonnebaden en baden. Het is ook niet verkeerd om Arcachon en de zandduin buiten het zomerseizoen te bezoeken. Het gebied heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat.

  • Om vanuit Bordeaux bij Dune du Pilat te komen, rijd je zuid-oost richting Biarritz en ga je op weg richting Arcachon. De hele reis daar gaat op de snelweg. Vanaf Archachon verder enkele kilometers naar de Atlantische Oceaan en het duin. Het hele traject is 64 kilometer en u moet een rijtijd van ongeveer 50 minuten berekenen.
Dune du Pilat is meer dan 500 meter hoog en 2,7 kilometer lang!
Je veel prachtige architectuur ervaren in Cognac. Op de foto zie je het stadhuis in de stad.

Cognac – Meer dan alleen sterke drank

Cognac is een kleine gemeente en stad net buiten Bordeaux. Deze wijk staat bekend om zijn wijnen en druivenwijnen. Gelegen aan de Charente rivier, de stad zelf heeft een prachtig centrum bestaande uit unieke gebouwen gebouwd tussen de 15e en 20e eeuw. Hier u prachtige architectuur ervaren, dineren in goede restaurants met lokale specialiteiten, meer te weten komen over de wijnen, naar spannende markten gaan en verschillende musea en bezienswaardigheden bezoeken. Er zijn ook veel leuke festivals gehouden in Cognac, waaronder het grootste bluesfestival van de wijk dat in de zomer wordt gehouden.

  • Het is ongeveer 120 kilometer tussen Bordeaux en Cognac. Je rijdt op de snelweg noordwaarts richting La Rochelle, totdat je op landwegen het land in gaat richting de beroemde wijk. De hele reis duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten met autoverhuur.
Besteed extra aandacht aan de borden in Bordeaux.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Het is niet zo moeilijk om parkeren te vinden in de straten van Franse steden, maar let op de borden. In sommige straten is bijvoorbeeld alleen aan één kant van de weg geparkeerd toegestaan. Het is ook gemeenschappelijk met zogenaamde blauwe streken in de steden. Als de parkeerplaats is gemarkeerd in blauw, kan het alleen worden gebruikt door degenen die in de wijk wonen als de auto is om te staan voor meer dan een uur. In de regel geldt dit op weekdagen tussen 09:00 en 19:00 uur.

De wegen in Bordeaux handhaven consequent goede normen, maar rijden in het stadscentrum kan toch een uitdaging zijn. Er zijn veel rotondes in de stad met verschillende rijstroken, en navigatie in en uit deze is enigszins stressvol wanneer er veel verkeer. Op sommige rotondes hebben degenen die de rotonde oprijden een preëmptieve, terwijl er in andere rotondes al mensen zijn die al op de rotonde zijn die het recht hebben om te rijden. Als dat zo is, is dit gemarkeerd met borden.

Luchthaven

De naam van de luchthaven in Bordeaux is Bordeaux-Mérignac Airport, of Aéroport de Bordeaux-Mérignac in het Frans. Hier zijn er drie terminalgebouwen, en welke van de vliegtuigen park door hangt af van waar je vandaan kwam. Internationale vluchten maken meestal gebruikvan Terminal A, de binnenlandse vluchten van Air France (voornamelijk Parijs) park op Terminal B, en sommige low-cost luchtvaartmaatschappijen park op een apart gebouw (terminal Billi).

Autoverhuurbedrijven hebben hun bureaus in hun eigen kleine kiosken die aan de buitenkant van de terminalgebouwen staan. Hun auto’s zijn net buiten geparkeerd, en je hoeft geen vervoer naar de parkeerplaats van welke aard dan ook. Vanaf vandaag vindt u 9 autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd op de luchthaven in Bordeaux. Het gaat onder meer om bekende spelers als Avis, Budget, Sixt, Goldcar en Europcar.

  • Vanaf het vliegveld naar het centrum van Bordeaux is het 12 kilometer, en je meestal minder dan 30 minuten op de rit.