Autoverhuur Genève

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Genève

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Genève van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Genève via ons.

Gids van Genève

Bilutleie Genève
Genève Autoverhuur

Genève ligt in het uiterste zuidwesten van Zwitserlanden is de hoofdstad van het kanton Genève. De stad heeft een uitzonderlijk mooie locatie aan de rivier de Rhônes outlet van het Meer van Genève. In de stad zelf zijn er ongeveer 185.000 inwoners (2010), maar een aanzienlijk voorstedelijk gebied strekt zich uit van het stadscentrum naar Frankrijk.

Genève is meer een internationale dan onderscheidende Zwitserse stad. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat een aantal grote internationale organisaties hun hoofdkantoor in de stad hebben. Dit geldt onder andere voor het Internationale Rode Kruis, de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Wereldhandelsorganisatie, de Wereldraad van Kerken, het Europees Centrum voor de Vn – en verschillende internationale VN-organen. Genève is ook een centrum voor internationale financiering. Bovendien is Genève een belangrijke industriële en toeristische stad en is het ’s werelds 4e stad. grootste conferentie en congresstad. De stad wordt anders beschouwd als een cultureel centrum van Franstalig Zwitserland.

De geschiedenis van Genève gaat terug tot de oudheid, en het zijn de Romeinen die worden beschouwd als de stichters van de stad, omdat het centrum Genava hier rond 120 f.Kr werd gebouwd. Door de eeuwen heen werd de stad geregeerd door verschillende meesters – tot de hervormer Jean Calvijn zich in 1536 in de stad vestigde en er een centrum van gereformeerde protestanten van maakte. Hij richtte zowel de universiteit als andere onderwijsinstellingen op in Genève , waaronder het beroemde Collège St. Antoine.

De stad heeft een uitzonderlijk mooie locatie aan de rivier de Rhône.

Attracties

De meeste historische bezienswaardigheden van Genève zijn te vinden in de oude binnenstad,Vieille Ville, gelegen op een heuvel op de linkeroever van de Rhône. Hier zijn de meeste straten smal en scheef. Een van de belangrijkste single-takers in Vieille Ville zijn St. Pierre Kathedraal van rond het jaar 1200 en het stadhuis, gebouwd in 1440 en 1578. Ook dicht bij het stadhuis zijn het Huis van het Monument van de Hervorming en het kinderhuis van de filosoof Rousseau.

Op de rechterbank bevinden zich de meeste kantoren van de internationale organisaties. Van deze, de VN-Paleis is de meest flitsende (gebouwd in de jaren 1930 als het administratieve centrum van de toenmalige Volkenbond).

Langs het Meer van Genève zijn uitnodigende promenades gebouwd en is er een vrij uitzicht op het beroemdste bezienswaardigheid van de stad, de Jet d’Eau. Er is een fontein die is geplaatst in de zee, en dat sproeit water 145 meter omhoog in de lucht. De fontein, de zee, de promenades en de vele prachtige parken maken Genève tot een van de mooiste steden van Europa.

St. Pierre Kathedraal van ongeveer 1200 in Vieille Ville.

Ontdek Genève met autoverhuur

Genève is ideaal gelegen voor degenen die gebruik maken van de stad als uitgangspunt voor excursies met autoverhuur. U bereikt vele spannende plaatsen in een relatief korte tijd, en de wegen kunnen worden omschreven als zeer goed. Hier zijn een paar suggesties onder de vele tours aanbevolen in de regio.

De Sveistische Rivièra.

Montreux – Stad van jazz en tv

Montreux maakt deel uit van wat de Zwitserse Rivièra wordt genoemd. Veel mensen kennen de stad vanwege de legendarische jazz festival daar gehouden, en als de locatie waar de prijsuitreiking voor de beste tv-shows van Europa wordt gehouden (Entertainment Festival in Montreux). Het is prachtig in Montreux, en je moet de wandeling maken op de promenade aan het meer, die langs het meer loopt, naar het Château de Chillon als je langskomt.

  • De snelste weg tussen Genève en Montreux is wanneer u aan de noordkant van lake Lac Léman rijdt. Dan krijg je de snelweg het grootste deel van het stuk van 93 kilometer, en de reis is gedaan in ongeveer 1 uur.
  • Als u aan de zuidkant van het meer rijdt, krijgt u een betere natuurervaring, en ook een iets kortere afstand, maar u zult ongeveer 50 minuten meer doorbrengen.
In Gruyères ervaart u een authentiek Zwitsers dorp – bekend om zijn uitstekende chocolaatjes en kazen.

Gruyères – Middeleeuwse stad bekend om kazen en chocolaatjes

Gruyères is een middeleeuwse stad in de wijk die hetzelfde wordt genoemd en die u zult vinden in de vallei die ten noorden van Montreux gaat. Mensen komen hier om een authentiek Zwitsers dorpte ervaren – niet te vergeten om de lokale lekkernijen aan te pakken. Gruyères staat bekend om zijn uitstekende kazen en heerlijke chocolaatjes. Hier u zich aansluiten bij de kleine fabrieken en leren over hoe de Zwitsers het doen. Het dorp ligt tegen een kleine heuvels, waar u het kasteel van de stad op de top vindt. Dit is een van de mooiste en mooiste gebieden van de Zwitserse Alpen.

  • De snelste en makkelijkste weg naar Gruyères gaat door Montreux, en het hele stuk is ongeveer 121 kilometer. Iets meer dan 100 daarvan gaan op de snelweg. De rijtijd zonder tussenstop wordt berekend op ongeveer 1 uur en 20 minuten.
De Alpenstad Chamonix met zijn ontspannen sfeer.

Chamonix en Mont Blanc – Nice het hele jaar door

De Alpenstad Chamonix ligt aan de voet van de Mont Blanc,de hoogste berg van Europa ten westen van de Kaukasus (Mont Blanc is 4808 meter hoog). Er zijn veel Noorse skitoeristen hier die in de winter reizen, maar het gebied en de stad zijn ook zo mooi in de zomer. Chamoix zelf biedt veel goede eetgelegenheden, aangename straten om in te wandelen, veel spannende winkels voor degenen die willen winkelen, en een ontspannen sfeer. Als je de natuur in wilt, heb je alle mogelijkheden. Tenzij je een ervaren bergbeklimmer bent, is het de Aiguille du Midi waar je op eindigt als je de Mont Blanc dichterbij wilt zien. Hier krijg je per gondel in ongeveer 20 minuten, en dan krijgen om de Alpen te zien vanaf een hoogte van 3777 meter boven de zeespiegel.

  • Vanaf Genève is het ongeveer 82 kilometer naar Chamonix, waar het grootste deel van het stuk loopt op de snelweg. De rijtijd is normaal gesproken 1 uur. Merk op dat langs de route zijn er vele leuke dorpjes waar het leuk kan zijn om een rustpauze te nemen.

Interlaken – Ingeklemd tussen twee meren

Interlaken is een populaire bestemming voor mensen die de Zwitserse bergen willen beklimmen, en biedt ook leuke boottochten op de twee meren waar de stad tussen ligt. Op de meren u roeiboten, motorboten en zeilboten huren, of deelnemen aan een rondleiding door een van de stoomschepen die er naartoe gaan. Als u naar de bergen wilt, u naar verschillende startpunten en parkeerplaatsen rijden, treinen nemen of uw benen gebruiken. Misschien wel de beste bergwandeling waar je uit kiezen is de bijna 120 jaar oude spoorlijn die naar Schynige Platte gaat, de bergkam van de Schwarzhorn. Deze treinrit en de trein die je op 3460 meter naar Jungfraujoch brengt, geeft je een schitterend uitzicht, zowel op de reis als wanneer je aankomt.

  • Er zijn verschillende wegen die u van Genève naar Interlaken brengen, en welke rijroutes zich uitbetalen, hangt af van de vraag of u er direct naartoe wilt rijden of niet. De snelste route gaat via Lausanne en Bern. Dan rijd je ongeveer 215 kilometer, en bijna alles op de snelweg. De tijd die dit duurt is ongeveer 2 uur en 20 minuten.
Interlaken met de berg Jungfraujoch op de achtergrond.
Het charmante Franse stadje Annecy met zijn grachten.

Annecy – de mooiste stad van Frankrijk?

Annecy in Frankrijk is een van de mooiste en meest charmante kleine steden in Europa. Het ligt net ten zuiden van Genève, aan de noordkant van het meer dat dezelfde naam heeft (Lac d’Annecy). De oude binnenstad Vieille Ville wordt gedomineerd door een mooi gerestaureerd kasteel, middeleeuwse gebouwen, kleine grachten en prachtige bruggen. In deze stad is het geweldig om rond te wandelen en te kijken naar de gebouwen, bezienswaardigheden en parken, niet te vergeten het nemen van maaltijden in de vele en goede restaurants.

  • De afstand van Genève tot Annecy is slechts 41 kilometer, waarvan ongeveer 32 kilometer op de snelweg. Normaal gesproken duurt het 30 tot 35 minuten op het station.
Het is comfortabel om te rijden in Genève, maar tijdens de spits kunnen er lange wachtrijen in het centrum van de stad.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Over het algemeen is het zeer comfortabel om te rijden in Zwitserland. Dit geldt ook in Genève, als we de spits negeren wanneer mensen van en naar het werk gaan. Dan zijn er vaak lange wachtrijen in de stad, en vooral in het centrum van de stad. Houd er rekening mee dat er hier veel automatische snelheidsmeters zijn en dat u een boete krijgt zodra u slechts 5 kilometer boven de maximumsnelheid zit.

Het vinden van parkeerplaats op straat in het centrum van de stad is soms heel moeilijk. De meeste parkeerplaatsen krijgen drukke vroeg in de ochtend, en blijven druk tot laat in de avond. Gebruik in plaats daarvan de parkeergarages waarvan u een aantal in het stadscentrum vinden, of laat de huurauto achter op de parkeerplaats van het hotel. Het centrum van Genève is niet zo groot en je gemakkelijk te voet rondkomen.

Luchthaven Genève

Luchthaven

De luchthaven in Genève heet De Luchthaven van Genève, of Aéroport International de Genève in het Frans. Het is eigenlijk gelegen in zowel Frankrijk als Zwitserland, wat betekent dat passagiers die van en naar Frankrijk reizen niet door de douane hoeven te gaan als ze het terminalgebouw aan de Franse kant verlaten.

Het aantal autoverhuurbedrijven waaruit u kiezen, hangt dus ook af van de vraag of u naar Frankrijk gaat, of naar Genève in Zwitserland. Bij de Franse uitgang op de luchthaven vindt u 6 internationale autoverhuurbedrijven, terwijl aan Zwitserse zijde 8 bedrijven zijn, waaronder Hertz, Avis, Budget en Sixt.

  • De afstand van de luchthaven en in het centrum van Genève is niet meer dan 4,5 kilometer, en de rit wordt gedaan in 10 minuten.