Autoverhuur Santorini

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Santorini

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur op Santorini van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Santorini via ons.

Santorini Gids

In het Grieks, Thira is de officiële naam van Santorini, en in het klassieke Grieks het eiland Thera. Echter, de naam Santorini werd gebruikt toen het Latijnse Rijk regeerde in dit gebied, en wordt momenteel meestal gebruikt in een internationale context.

Santorini zelf heeft de vorm van een halve maan, en trad op als gevolg van een van de grootste vulkaanuitbarstingen in de geschiedenis. Dit zou ongeveer 3600 jaar geleden hebben plaatsgevonden. De uitbarsting waarschijnlijk geleid tot het uitsterven van de Minoïsche mensen die hier woonde op het moment, en men gelooft dat deze gebeurtenis is de oorsprong van de mythe van Atlantis.

Vandaag de dag is Santorini een van de populairste vakantiebestemmingen op de Griekse eilanden. Er wonen hier niet meer dan 16.000 inwoners, maar het eiland verwelkomt elk jaar bijna 2 miljoen toeristen. Toerisme is ook de belangrijkste industrie in Santorini,gevolgd door wijnbereiding en landbouw.

Er wonen hier niet meer dan 16.000 inwoners, maar het eiland verwelkomt elk jaar bijna 2 miljoen toeristen.

Attracties

Op Santorini u een enigszins ongebruikelijke taxi – ezel-taxi.

Er zijn verschillende prachtige kleine steden in Santorini, waar u goede restaurants, nachtclubs, cafés en bars vindt, en waar er een bepaald winkelaanbod is. De eten tradities zijn typisch Grieks en natuurlijk gericht op zeevruchten. De zachte bodem van Santorini betekent dat een aantal van de groenten en fruit die hier worden geteeld erg lekker zijn, en de boeren van het eiland zijn vooral trots op hun unieke tomaten.

De bezienswaardigheden zijn grotendeels gericht op de vulkanische geschiedenis van het eiland. U vindt ruïnes van de oude beschaving die bestond op Santorini en veel van de mooiste natuurverschijnselen afkomstig zijn van de vulkaanuitbarstingen.

Hoewel het ook levendig kan zijn in Santorini, wordt het eiland het meest geassocieerd met romantische vakanties, familievakanties en is het een plek waar de meeste mensen rust vinden. Het eiland is verkozen tot een van de beste resorts in Europa.

Verken Santorini met autoverhuur

Het hebben van een huurauto in Santorini is geen stom idee. Hoewel het eiland vrij klein is, biedt het veel populaire plaatsen die het waard zijn om hun weg te vinden. Het openbaar vervoer is echter niet bijzonder goed en auto is normaal gesproken het beste vervoermiddel. Hier is een kleine selectie van bezienswaardigheden die u zou kunnen overwegen een bezoek aan op de prachtige vulkaan eiland.

Afstanden en rijtijd in Santorini

Op zijn langste, Santorini is slechts ongeveer 17 kilometer lang in lijn. Het langste stuk dat u rijden duurt slechts 40 minuten. De rijafstand van en naar de luchthaven, of naar plaatsen die u wilt bezoeken wanneer u er bent, zal daarom kort en comfortabel zijn, ongeacht waar uw hotel zich bevindt.

Thera heeft verschillende ruïnes van onder andere huizen en tempels.

Oude stad Thera – Minoïsche beschaving

Spreken van de oude stad Thera, dit draait rond ruïnes van huizen, tempels, markten en dergelijke waren hier toen de Minoïsche beschaving leefde op het eiland. Dit was in de bronstijd, en de hele nederzetting werd vernietigd in een vulkaanuitbarsting die zich ongeveer 1600 jaar f.Kr. Er wordt aangenomen dat Thera kan zijn geweest de inspiratie voor de mythe van Atlantis, het land dat de Griekse filosoof Plato schreef over. U de opgravingen bezoeken en het archeologisch museum op het eiland bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van Santorini.

Het zand is donker gekleurd vanwege de vulkanische as die zich verspreidde in de regio meer dan 3.500 jaar geleden.

Kamari Beach – Santorini’s meest populaire vulkaan strand

Dit strand is het meest populair op Santorini en is niet te ver van de luchthaven en de oude stad Thera. Het zand is donker gekleurd door de vulkanische as die zich meer dan 3.500 jaar geleden in de regio verspreidde en het zacht en aangenaam maakt om zich hier te vestigen. Hoewel er meestal veel mensen komen, is er genoeg ruimte voor iedereen. Er is ook een goede schoonmaak bij Kamari Beach, die het strand de markering blauwe vlag geeft. Kamari Beach is meer dan 3,1 mijl lang, met ligstoelen en activiteiten overal. Aan het strand staan de traditionele Griekse huizen op een rij. De meeste zijn eetgelegenheden met privéterrassen direct aan het strand.

De zonsondergang bij Oia geeft een magische sfeer.

Oia – De beste plek om de zonsondergang te bekijken

Het dorp Oia ligt aan de noordkant van Santorini, met nederzettingen en uitzicht op de vulkaan berg en baai. Hier liggen de traditionele Griekse huizen dicht bij elkaar en clusteren van de kust tot aan de top van de rots. Tussen de huizen zijn er smalle straatjes met kleine winkeltjes, restaurants, cafés en bars. Op de top vindt u enkele van de beste restaurants van Santorini en verschillende eetgelegenheden met een terras. Het uitzicht is de beste op het eiland. Hier gaan mensen genieten van de aangename sfeer, en krijgen een goede maaltijd tijdens het kijken naar de prachtige zonsondergang. U vindt er een paar musea in Oia die een bezoek waard zijn, enkele prachtige kerken, windmolens en de ruïnes van een middeleeuws fort.

Red Beach – Unieke zintuiglijke indruk

Red Beach op Santorini is volledig uniek aan deze rand van de wereld. De roodgekleurde kliffen worden gevormd door lava en het rode zand eronder zijn afzettingen van daar. De kleuren van het land bieden een groot contrast met de azuurblauwe zee,waardoor de plaats misschien wel de meest gefotografeerde op het eiland. Het is mogelijk om hier te zonnen en te baden, maar de meeste bezoekers vermijden dit. Het gebied is niet helemaal veilig,en er zijn momenten waarop een beetje massa van de kliffen valt. Red Bech is meestal iets wat je moet ervaren voor je visuele indruk als je op Santorini. Er is parkeergelegenheid vlak in de buurt en mogelijk om te wandelen naar het strand via een pad dat loopt tussen de rotsen. Het is ook populair om te springen aan boord van een van de boten die vertrekken vanuit de dorpen in de buurt. Het zien van het strand vanaf de zee,vooral in de zonsondergang, is een onvergetelijke ervaring.

Het zand is donker gekleurd vanwege de vulkanische as die zich verspreidde in de regio meer dan 3.500 jaar geleden.
De toren heeft dezelfde naam als het vissersdorp, het is 10 meter hoog, en gebouwd in mooie witte baksteen.

Akrotiri – De oudste vuurtoren van Griekenland

Aan de zuidkant van Santorini ligt het kleine vissersdorpje Akrotiri. Rijden verder van daar naar het zuidelijke punt van het eiland, vindt u een van de oudste vuurtorens in Griekenland. De toren heeft dezelfde naam als het vissersdorp, het is 10 meter hoog,en gebouwd in mooie witte baksteen. Het werd ontworpen en gebouwd door een Frans bedrijf in 1892. Het witte bakstenen gebouw zelf is een prachtig gezicht. Toch is het vooral de mening die maakt mensen wals hier wanneer ze Santorini bezoeken. Als u romantisch aangelegd bent en geniet van het kijken naar de zonsondergang, is de vuurtoren in Akrotiri net zo’n goede keuze als de comfortabele terrassen van Oia. Kom gerust langs bij de traditionele restaurants in het dorp Akrotiri en langs de weg naar de vuurtoren. Verse zeevruchten worden traditioneel geserveerd waar verse zeevruchten worden geserveerd.

In Santorini is parkeren meestal altijd gratis.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Op Santorini is het meestal altijd gratis om te parkeren. Het is ook gemakkelijk om plaatsen te vinden om de auto weg te zetten, misschien met uitzondering van de steden Fira en Oia. Daar moet je niet parkeren in sommige van de belangrijkste straten, maar in plaats daarvan op gemarkeerde ruimtes. Auto’s kunnen in de meeste straten worden geparkeerd, maar alleen zolang ze het verkeer niet blokkeren. Als u de auto te ver op de weg zet, loopt u het risico een boete te krijgen.

Op Santorini zijn de overgrote meerderheid van de wegen smal. Als gevolg hiervan kunnen met name bussen en vrachtwagens op sommige plaatsen vrij midden op de weg staan. Hoewel u waarschijnlijk geen problemen heeft, moet u rustig rijden en extra aandacht besteden aan tegemoetkomend verkeer. Wees ook voorzichtig als je andere auto’s gaat inhalen. Ook voorzichtig rijden op de onverharde wegen, die vindt u een groot deel van op Santorini.

  • Het is populair om een veerboot te nemen naar de naburige eilanden van Santorini en naar het vasteland. Alle boten vertrekken vanuit Santorini New Harbor aan de westkant van het eiland. Er is een parkeerplaats als u wilt reizen zonder uw auto mee te nemen.
  • Vraag het autoverhuurbedrijf voordat u uw auto naar een van de andere eilanden of naar het vasteland. Sommige bedrijven eisen dat de auto alleen op Santorini wordt gebruikt.
Luchthaven Santorini

Luchthaven

De luchthaven van Santorini heet officieel Santorini (Thira) International Airport. De naam Thira komt van het feit dat de oude stad met dezelfde naam in de buurt is. De luchthaven is niet bijzonder groot, hoewel het het belangrijkste is voor dit deel van de Griekse eilanden. In totaal bedient het ongeveer 2,4 miljoen passagiers per jaar. Bijna al het verkeer is seizoensgebonden, met een duidelijke nadruk op chartervluchten. Vanaf 2020, Santorini Airport is een van de verschillende in Griekenland die zijn vastbesloten om te worden uitgebreid en opgewaardeerd.

Autoverhuurbedrijven zijn verzameld in het terminalgebouw, en de tellers zijn gemakkelijk te vinden. Vanaf vandaag vindt u Sixt, Hertz, Thrifty, Avis en Budget hier vertegenwoordigd, evenals een paar Griekse verhuurders. De parkeerplaats waar uw huurauto zich bevindt is in de buurt en u hoeft er geen vervoer te vervoeren.