Autoverhuur Griekenland

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Griekenland

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Griekenland van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Griekenland via ons.

Griekenland gids

Bilutleie Hellas
Autoverhuur Griekenland

Griekenland ligt in het zuidoosten van Europa, met name in het uiterste zuiden van de Balkan. Daarnaast omvat het land een aantal grotere en kleinere eilanden in de Egeïsche Zee, evenals het eiland Kreta. Het vasteland deel van Griekenland wordt begrensd door Albanië in het noordwesten, naar Macedonië en Bulgarije in het noorden, en naar Turkije in het oosten. De bevolking is ongeveer 10,8 miljoen. (2010), en het land bestrijkt een gebied van ca. 132.000 km². In de hoofdstad Athene zijn er 745.500 mensen (3,5 miljoen als het hele grootstedelijk gebied wordt geteld).
Andere grote steden zijn Thessaloniki en Piraeus op het vasteland, Heraklion (Iraklion) op Kreta en Rhodos stad op het eiland Rhodos.

Het landschap, zowel in Griekenland zelf als op veel van de eilanden (waaronder Kreta) bestaat uit veel bergen – met verschillende pieken tot tussen de 2000 en 3000 meter hoogte.

Griekenland heeft een aantal historische attracties te bieden – verschillende dateren uit de oudheid – en een aantal van hen zijn een UNESCO World Heritage Site. Dit geldt onder andere voor De Akropolis van Athene, en de overblijfselen van de Minoïsche cultuur van Kreta (onder andere, het Paleis van Knossos) – dat is uit de tijd tussen ca. 2000 en 1450 f. Kr.

De belangrijkste luchthaven in Griekenland, Eleftherias Veniselos International Airport, ligt een paar kilometer ten oosten van Athene. Anders zijn de luchthavens van Rhodos en Kreta erg druk – en hebben grote toeristische verkeer tijdens de zomermaanden.

Rijden in Griekenland

De snelweg in Griekenland is in relatief goede staat en is gemakkelijk om op te rijden. De landwegen kunnen minder duidelijk zijn, en je moet rijden iets meer defensieve en voorzichtig op deze, vooral langs de kust en in de bergen. Als we Athene en Thessaloniki negeren, is er zelden zoveel verkeer op de Griekse wegen dat de rit ongemakkelijk en vermoeiend wordt. Integendeel, vindt u vele stukken van het prachtige landschap die perfect zijn voor degenen die willen het land te verkennen met autoverhuur. Dit geldt ook op de Griekse eilanden, waar auto vaak nodig is als je wilt omzeilen.

Al het gebruik van een mobiele telefoon is verboden wanneer de motor draait, moet je praten op de telefoon die u nodig hebt om handsfree te gebruiken.

Verkeersregels in Griekenland

 • In Griekenland, rijden aan de rechterkant van de weg.
 • Rijlichten zijn verplicht op de auto bij minder zicht overdag.
 • Al het gebruik van een mobiele telefoon is verboden wanneer de motor draait, behalve handsfree.
 • Het is verplicht met veiligheidsgordel voor bestuurder en passagiers.
 • Kinderen jonger dan 3 jaar en jonger dan 11 jaar (of minder dan 135 cm) moeten altijd gebruik maken van een goedgekeurd kinderzitje/kinderbeveiligingssysteem dat geschikt is voor de lengte en het gewicht van het kind.
 • Kinderen jonger dan 10 jaar moeten op de achterbank worden geplaatst.
Als die snelheidslimiet niet wordt gespecificeerd door bewegwijzering, moet u de huidige snelheidslimieten in Griekenland volgen.

Snelheidsbeperkingen in Griekenland

Tenzij anders bepaald door bewegwijzering, gelden de volgende snelheidslimieten voor heel Griekenland:

 • Steden en steden: 50 kilometer/u
 • Landwegen: 90 kilometer per uur
 • Snelwegen in stedelijke gebieden: 110 kilometer/u
 • Snelwegen: 130 kilometer/u

Alcohol grens in Griekenland

In Griekenland is rijden niet toegestaan als het alcoholgehalte in het bloed hoger is dan 0,5° (0,5 g/l). Als u een alcoholgehalte van meer dan 0,5 heeft, krijgt u een boete. U ook het risico inbeslagname van uw rijbewijs in ernstige gevallen.

Aanbevolen autoverhuur autoverhuur diensten

Griekenland is een spannend land om te verkennen met autoverhuur, vooral als je geïnteresseerd bent in oude geschiedenis, prachtige vissersdorpjes en het ontspannende leven langs de kust van het land. Hier zijn een aantal suggesties voor het besturen van routes in verschillende regio’s van het land.

Ruïnes van een Griekse tempel, overal op het schiereiland vindt u historische monumenten, ruïnes en sporen van onze vroegste beschaving.

Tour van de Peloponnesos

Het schiereiland Peloponnesos is het grote gebied gelegen net ten zuidwesten van Athene. Het gebied wordt beschouwd als bijzonder belangrijk voor de oorsprong van de beschaving. Hier werden de eerste grote steden in Europa opgericht,waaronder Sparta, Korinthe, Mycenae, en niet in het minst Olympia, dat is ook de oorsprong van de Olympische Spelen. Het landschap van het grote schiereiland biedt contrasten, met hoge bergen, rivieren en watervallen,en prachtige kustlandschappen. Het is gemakkelijk om rond de Peloponnesos te rijden, en overal vind je historische monumenten,ruïnes en sporen van onze vroegste beschaving. Er zijn ook prachtige dorpjes in overvloed op het schiereiland, vooral aan de kust waar u enkele van de beste stranden in Griekenland te vinden.

Tour van Kreta

Kreta is de grootste van de Griekse eilanden, en ook de meest bevolkte. Net als in de rest van het land vindt u vele historische bezienswaardigheden, archeologische opgravingen en andere sporen van voormalige beschavingen op het eiland. Kreta is ook een geweldige plek om te vakantie, en het eiland is gemakkelijk te verkennen als je een auto tot je beschikking hebt. Er zijn een aantal grote steden op Kreta, waaronder Heraklion en Chania, en tal van prachtige bergdorpen en vissersdorpjes. Hoewel het mogelijk is om een auto veerboot te nemen van het vasteland, is het meestal het beste op te halen een huurauto wanneer u voor het eerst op het eiland. Autoverhuurbedrijven zijn te vinden op alle luchthavens van Kreta, in de steden en in de meest populaire badplaatsen.

Kreta is een geweldige plek om te vakantie. Hier u stranden combineren en historische bezienswaardigheden verkennen.

De oude stad Delphi is de plaats waar het beroemde orakel zich bevond.

Van Athene naar Thessaloniki

Thessaloniki ligt ten noorden van Athene, niet ver van Macedonië, en in een baai aan de Egeïsche Zee. De rit is vrij lang, maar je reist langs een aantal plaatsen die erg spannend zijn. U onder andere de oude stad Delphi inhalen, de plaats waar het beroemde orakel zich bevonden nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Verder ten noorden van Delphi, stop bij Olympos, de berg waarvan de oude Grieken dachten dat ze de residentie waren van de Griekse god Zeus en zijn vrouw Hera. Onderweg passeert u een aantal prachtige dorpen en steden die een reis waard zijn, en u omwegen naar de vissersdorpjes aan zee. Als u meer van de mooiste plekken in Griekenland wilt zien, u de route leggen via bijvoorbeeld de prachtige stad Ioannina, en vervolgens het unieke kloostercomplex in Meteora.

Tijdens de reis zijn er mogelijkheden om veel prachtige landschappen te ervaren.

Van Athene naar Ioannina via peloponnesos

Een van de meer uitgebreide en meest opwindende ritten die u nemen op basis van Athene is naar Ioannina via de Peloponnesos. Autoverhuur aan Corinth, waar de Peloponnesos begint, kan worden gemaakt in ongeveer 1 uur. Dan u langs de noordkust van het schiereiland rijden tot patras, waar een brugverbinding is met het vasteland. Vanaf daar gaat u naar Amfilochia en maak een omweg naar het westen van Preveza, voordat u naar Ioannia gaat, dat verder naar het noorden ligt. Langs de hele route passeer je prachtige landschappen, badplaatsen, vissersdorpjes, historische bezienswaardighedenen rijd je meestal over goede wegen.

Van Athene tot Chalkic en Euboea

De oude stad Chalkia ligt in de zeestraat tussen het vasteland en het eiland Euboea, net ten noordoosten van Athene. De stad wordt genoemd in homers Iliad, en was lang een belangrijk handelscentrum in dit deel van Griekenland. In Khalkis ervaart u onder andere de ruïnes van oude tempels,een indrukwekkend 15e-eeuws fort, vele spannende museaen ruïnes van Byzantijnse kloosters. Vanaf daar neemt u de brug of de veerboot naar Euboea, waar u prachtige vissersdorpjes aan zee vindt die een unieke sfeer bieden. Er zijn geweldige stranden rond vrijwel alle van Euboea, waarvan vele zijn gelegen in baaien die perfecte zwemomstandigheden bieden.

U vindt er prachtige stranden rond bijna het hele eiland Euboea.

Bedrijven u een auto huren van in Griekenland

Alle beroemde internationale autoverhuurbedrijven zijn te vinden in heel Griekenland. Acteurs dus Hertz, Sixt, Avis, Budget, National, Thrifty en ga zo maar door zijn meestal altijd vertegenwoordigd op de luchthavens, in de steden en op de vakantiebestemmingen op de Griekse eilanden. Daarnaast u op veel plaatsen een auto huren bij minder bekende bedrijven, waaronder een hele reeks Griekse bedrijven, zoals Kosmos, Morphis en AutoUnion.

7 veelgestelde vragen over autoverhuur in Griekenland

Moet ik mijn huurauto ophalen en afzetten op dezelfde locatie in Griekenland?

De overgrote meerderheid van de autoverhuurbedrijven in Griekenland u ophalen en leveren van uw auto op verschillende locaties. Zij gaan er echter van uit dat het bedrijf op beide plaatsen kantoren heeft. U moet meestal een enkele reis betalen, en de prijs varieert van bedrijf tot bedrijf. Dit wordt gegeven bij het online bestellen van de auto, en u kiest verschillende leveringslocatie.

Wat is de leeftijdsgrens voor het huren van een auto in Griekenland?

De meeste bedrijven eisen dat de bestuurder ten minste 21 jaar oud en hebben een rijbewijs voor ten minste 1 jaar. Bij sommige bedrijven is alleen de bestuurder verplicht om een rijbewijs voor 1 jaar te hebben, wat het mogelijk maakt om een huurauto te krijgen als u ten minste 19 jaar oud bent. Alle chauffeurs jonger dan 25 jaar moeten een toeslag verwachten.

Wat kost het om een extra chauffeur te hebben?

Sommige bedrijven bieden autoverhuur met een extra chauffeur zonder extra kosten, terwijl anderen een vergoeding in rekening brengen. De hoogte van de vergoeding varieert zowel in termen van welk bedrijf u huurt van en de categorie van de auto die u huurt. Een regulier niveau is van 3 Euro tot 10 Euro per dag, per extra chauffeur.

Welke documenten moet ik in de auto opnemen?

Bij het besturen van een auto in Griekenland is het noodzakelijk om altijd de volgende documenten op te nemen:

 • Geldig rijbewijs.
 • Geldig legitimatiebewijs (paspoort is het beste in het buitenland).
 • Verzekeringscertificaat (dit wordt verkregen door het autoverhuurbedrijf bij het ophalen van de auto).
 • Rijbewijs/eigendomsbewijs (dit wordt verkregen door het autoverhuurbedrijf).

Als u een internationaal rijbewijs, moet u dit ook met u, zelfs als het niet nodig is in Griekenland.

Welk type auto past het beste in Griekenland?

Als u rijdt rond Griekenland met een huurauto in de zomer, kan het belangrijk zijn dat de auto heeft goed functionerende airconditioning, vooral op lange ritten op het vasteland. U krijgt geen bijzondere behoefte aan vierwielaandrijving of SUV in Griekenland. Kies uw auto in termen van de ruimte die u nodig hebt, hoeveel bagage u meeneemt en in termen van comfort en veiligheid.

Is het gebruikelijk voor tolhuisjes in Griekenland?

In Griekenland, de overgrote meerderheid van de wegen zijn zonder tolhuisjes. De uitzonderingen zijn delen van de Attiki Odos snelwegen (kruising Attica), Egnatia Odos (Noord-Griekenland), Corinth-Patras (Peleponnese schiereiland) en A1 die lopen tussen Athene en Thessaloniki. Voor toeristen is het het gemakkelijkst om te betalen met munten, bankbiljetten of kaarten. De prijzen voor het rijden op tolwegen zijn relatief betaalbaar in Griekenland.

Met wie moet ik contact opnemen als ik betrokken ben bij een autoverhuurongeval in Griekenland?

Het alarmnummer in Griekenland voor ambulance, brandweer en politie is 112. U mag dit alleen bellen als u betrokken bent geweest bij een ongeval waarbij persoonlijk letsel is opgelopen, in geval van brand of in andere ernstige gevallen en noodsituaties. Neem ook contact op met het autoverhuurbedrijf en/of de verzekeringsmaatschappij die u gebruikt.

Tweede nummer:

Politie – 100

 • Brandweer – 166
 • Medische hulp – 199
 • Pechhulp – 104 of 154

Bestemmingen