Autoverhuur Kreta

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Kreta

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur op Kreta van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur op Kreta via ons.

Kreta gids

Bilutleie Kreta
Autoverhuur op Kreta

Kreta (621.000 inwoners in 2011) ligt tussen de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee, en is de grootste en meest bevolkte van de Griekse eilanden.
Kreta heeft 3 bergachtige gebieden, en de hoogste piek – Idhi Óros – meet 2545 meter boven de zeespiegel.

Kreta ontvangt ongeveer 3 miljoen toeristen per jaar, en de belangrijkste zakelijke route van het eiland is toerisme, handel en service. Het aangename klimaat, de stranden en de vele archeologische gedenktekens hebben Kreta sinds de jaren 1970 een zeer populaire badplaats gemaakt.

De hoofdstad van Kreta – Iraklion (Heráklion) – gelegen aan de noordkust van het eiland, en heeft 173.000 inwoners (2011). De stad is dus de 4e stad. grootste in Griekenland. Vanuit de haven van Iraklion is er een autoveerboot naar o.a. Piraeus – gelegen net buiten Athene.

Andere grote steden op Kreta zijn Chania en Rethymnon.

Attracties

Enkele van de beroemdste bezienswaardigheden op Kreta zijn de oude stad Knossos– het archeologisch museum van Iraklion, de ruïnes van de Minoïsche stad Gournia en de Samariak-kloof – de langste stad van Europa.

Samariaravinen is een kloof en nationaal park op Kreta. De kloof is 18 km!

Aanbevolen autoverhuur autoverhuur autoverhuur

Kreta is een van de favorieten van de Europeanen die willen gaan naar zuidelijke breedtegraden, en vooral voor charter toeristen. Het eiland is vrij groot, dat zich bij langste ongeveer 250 kilometers in de luchtvaartlijn uitstrekt. De bezienswaardigheden en ervaringen zijn veel, maar hoe gemakkelijk toegankelijk ze zijn hangt af van welk deel van het eiland je op. De afstanden en rijtijd die we hebben opgenomen zijn berekend op basis van respectievelijk Heraklion en Chania.

Spinalonga – voorheen het eiland van melaatsen

Spinalonga – Kolonie van de Melaatsen

Spinalonga is een klein eiland net voor de kust aan de noordoostelijke kant van Kreta, dicht bij het kleine stadje Elounda. Er is ook een schiereiland met dezelfde naam naast de deur, maar het is het kleine eiland dat van het meest belang is. Het werd ooit gebruikt om arme mensen die besmet waren met de bacterie Mycobakterium Leprae op te bergen, en dus melaatsen. De stranden rond het eiland werden ook gebruikt voor de winning van zout. Spinalonga is bekend uit zowel boeken als films, en is vandaag een van de belangrijkste toeristische attracties van Kreta. Als u een autoverhuur hebt, u naar Elounda rijden, waar u parkeergelegenheid, cafés, restaurants en alles vindt wat u nodig hebt. Er zijn ook kleine boten en gidsen in de haven die u meenemen op een interessante reis naar de kolonie van de melaatsen.

 • Van Heraklion naar Elounda is het 70 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 1 uur en 5 minuten.
 • Van Chania naar Elounda is het ongeveer 210 kilometer. Zonder te stoppen, duurt de rit ongeveer 3 uur.
Bij Elafonisi vindt u het strand dat wordt beschouwd als een van de mooiste zandstranden ter wereld.

Elafonisi – Een van ’s werelds mooiste zandstranden

Elafonisi is een klein eilandje of eiland op slechts een paar meter van de kust aan de zuidwestelijke kant van Kreta. Er is ook wat wordt beschouwd als een van ’s werelds mooiste zandstranden. Als het laag tij is, kun je naarhet eiland lopen, en daar vindt u een gedenkteken voor een brute gebeurtenis die plaatsvond tijdens de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog in het begin van de 19e eeuw. Er is ook een kruis op het eiland als een gedenkteken voor een schip dat hier in 1907 vernield. De meeste mensen reizen hier echter om te genieten van het prachtige strand en de azuurblauwe zee.

 • Vanaf Heraklion is het 212 kilometer naar Elafonisi. De rijtijd is ongeveer 3 uur en 20 minuten als u rijdt zonder te stoppen.
 • Van Chania naar Elafonisi is het ongeveer 74 kilometer. De runtime is ongeveer 1 uur en 30 minuten.
Het Paleis van Knossos werd waarschijnlijk meer dan 3.500 jaar geleden gebouwd.

Knossos – De grootste archeologische opgraving van Kreta

Knossos is de naam van een paleis dat waarschijnlijk meer dan 3.500 jaar geleden werd gebouwd. Het werd gevonden in een archeologische opgraving in 1878, en is vandaag een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Kreta. Er wordt aangenomen dat het paleis was het centrum van een stad die hier was gelegen, waar de bevolking kan zijn geweest maar liefst 100.000 mensen. De grootte van het paleis zelf beantwoordde waarschijnlijk aan het gebied dat voor twee voetbalgebieden wordt vereist. Het wordt aanbevolen om een gids in te huren bij een bezoek aan Knossos. Vermijd ook het nemen van de reis wanneer de zon op zijn hoogst is als je er in de zomer bent, want hier kan het behoorlijk warm worden. Als u geïnteresseerd bent in de Griekse geschiedenis, overweeg dan een bezoek aan het Archeologisch Museum van Heraklion in dezelfde klap.

 • Knossos ligt op slechts 3,4 mijl van Heraklion Port. Met autoverhuur duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
 • Van Chania naar Knossos is het ongeveer 142 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 2 uur.
Het prachtige vissersdorp Khóra Sfakión.

Khóra Sfakión – Idyllisch vissersdorp

Als u een autoverhuur tijdens een vakantie in Kreta, overwegen te stoppen door een of meer van de vele prachtige vissersdorpen. Een van de beste keuzes zal dan Khóra Sfakión aan de zuidkant van het eiland zijn. Het kleine stadje heeft wit geschilderde en mooie kleine huizen, een aangename haven en strand, een aantal goede visrestaurantsen leuke bewoners. In de omgeving vindt u verschillende archeologische opgravingen,ruïnes van een oud fort en grotten die kunnen worden verkend. De rit naar het vissersdorp wordt ook omschreven als erg mooi, en je komt aan bij de zee en de kust aan de kant van de witte berg Pakhnes, dat is het eiland de op een na hoogste.

 • Van Heraklion naar Khóra Sfakión is het 145 kilometer als je de kortste route rijdt, dat wil zeggen, je rijdt eerst in de richting van Chania. Normaal gesproken breng je ongeveer 2 uur en 15 minuten op de reis door.
 • Van Chania naar Khóra Sfakión is het 73 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 1 uur en 20 minuten.
Volgens de Griekse mythologie zou Zeus in dit bergdorp zijn opgegroeid.

Anogia – Het bergdorp waar Zeus opgroeide

Volgens de Griekse mythologie zou Zeus zijn opgegroeid in het dorp Anogia. Het dorp ligt in de bergen enige afstand ten westen van Heraklion, in een oogverblindend mooi landschap. In Anogia is het leuk om te zitten in een van de vele restaurants en cafés met zitplaatsen in de buitenlucht, genieten van het uitzicht en lokale lekkernijen te eten. De chef-koks zijn trots op het serveren van heerlijk eten op basis van ingrediënten gevonden in de directe omgeving, en gerechten van lamsvlees zijn de belangrijkste focus. In het dorp vindt u verschillende interessante musea en galeries,en concerten en festivals worden hier vaak gehouden.

 • Van Heraklion naar Anogia is het nauwelijks 37 kilometer, met een rijtijd van iets minder dan 1 uur.
 • Van Chania naar Anogia is het ongeveer 120 kilometer. De rijtijd is iets minder dan 2 uur als je onderweg niet stopt.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

In de grotere steden van Kreta is het niet altijd even gemakkelijk om buitenparkeerplaatsen te vinden. In Chania en Heraklion vindt u vele parkeergarages 24 uur per dag geopend. Straat parkeren in de meeste steden is verdeeld in drie zones, gemarkeerd in blauw, geel en wit. Op blauwe markeringen u tegen betaling parkeren. Op gele markeringen kunnen alleen politie- en overheidsinstanties parkeren, terwijl op witte markeringen parkeren is toegestaan en gratis voor iedereen.

De wegen van Kreta zijn meestal in goede staat.

Het verkeer tussen de steden en steden van Kreta is niet zo slecht, en het is relatief gemakkelijk om hier te rijden. Hoewel er niet zo veel stukken snelweg, de wegen zijn meestal in goede staat en erin slagen om te rijden. Binnen steden als Chania en Heraklion kan het op sommige plaatsen omslachtig zijn om met de auto aan te komen. Er zijn veel smalle straatjes, en er zijn wachtrijen van tijd tot tijd.

Zonsopgang op Heraklion International Airport.

Luchthaven

Er zijn drie civiele luchthavens op Kreta die momenteel in gebruik zijn. Dit zijn Chania International Airport, Heraklion International Airporten Sitia Public Airport. De eerste twee, Chania en Heraklion, zijn degenen met veruit het meeste verkeer. Hier komt de overgrote meerderheid van de toeristen uit Europa. Sitia heeft veel minder verkeer in vergelijking met deze twee, maar het is hier opgenomen omdat sommige chartermaatschappijen er in de zomer vanuit verschillende Europese steden vliegen.

Autoverhuur op Heraklion International Airport

Op de luchthaven buiten Heraklion u een auto huren bij Sixt, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Eurodollar, Holiday Auto en Tourent.

 • Heraklion International Airport – de luchthaven ligt ongeveer 3 km buiten het stadscentrum. De runtime is tussen de 5 en 10 minuten.

Autoverhuur bij Chania International Airport

Op de luchthaven in Chania zijn Sixt, Hertz, Thrifty, Avis en Budget vertegenwoordigd, evenals een paar Griekse autoverhuurbedrijven.

 • Chania International Airport – de luchthaven ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Chania. De runtime is ongeveer 15 minuten.

Autoverhuur bij Sitia International Airport

Alleen Hertz heeft een kantoor op de luchthaven in Sitia.

 • Sitia Public Airport – de luchthaven ligt net buiten de kleine stad, maar je moet rijden rond de start-en landingsbaan om naar de terminal gebouw. De route is ongeveer 4 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 5 minuten.