Autoverhuur Athene

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Athene

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Athene van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Athene via ons.

Athene gids

Athene Autoverhuur

Athene is de hoofdstad van Griekenland en is een van ’s werelds oudste steden, het werd opgericht ongeveer 2000 jaar f.Kr. De metropool heeft iets meer dan 3 000 000 inwoners en is de thuisbasis van een derde van de bevolking van het land. De stad is het administratieve centrum van het land en hier vindt u zowel het parlementsgebouw als de presidentiële residentie. De oorsprong van zowel democratie als wetenschap komt voort uit Athene.

De stad is beroemd om zijn rijke geschiedenis en de vele archeologische herinneringen. Op een hoogte van 156 meter boven de stad, de Akropolis is en het gebied is zichtbaar vanuit verschillende gebieden van de stad. Verschillende van de oude monumenten liepen het risico van verwering als gevolg van vervuiling en grote delen van het stadscentrum zijn nu autovrij als maatregel om de vervuiling terug te dringen.

Attracties

De belangrijkste attractie van Athene is de Akropolis met oude architectuur. Hier vindt u de beroemdste Griekse tempel Parthenon met zijn Dorische zuilen en prachtige decoratie met sculpturen. De Tempel van Erekhtheion ligt aan de noordkant van de Akropolis en is opgenomen in de Ionische stijl. Odeon to Herod Atticus is een theater in Romeinse stijl ten zuidwesten van de heuvel. Onder de Akropolis ligt de Agora van Athene, het stadsplein in de oudheid. 500 meter ten noorden van de Akropolis vindt u de best bewaarde Griekse tempel Hephaisteion.

’s Werelds eerste Olympische Spelen in de moderne tijd, vond plaats in het Panathenic Stadium. De Tempel van Zeus en Hadrian’s Bow zijn ook de moeite waard inhalen. Verschillende musea zijn te vinden in de stad, waaronder het Akropolis Museum en het Nationaal Archeologisch Museum.

Hoog boven de hoofdstad Athene, is de Akropolis troon.

Ontdek Athene met autoverhuur

Athene is een spannende stad in de meeste opzichten. Het wordt vaak geassocieerd met archeologie en geschiedenis, en is misschien wel een van de beste als het gaat om bezienswaardigheden. Tegelijkertijd is de stad modern, met een levendig en hectisch stadsgezicht. Niettemin, velen geloven dat de beste ervaringen in Griekenland zijn degenen die u zult vinden buiten de hoofdstad. Hier zijn enkele suggesties voor excursies die gemakkelijk te bereiken zijn met autoverhuur.

De kloosters zijn gebouwd op steile pilaren van de zandsteen.

Meteora – Monnikkloosters op klippen van zandsteen

Net buiten de stad Kalambaka, ten noorden van Athene, vindt u enkele van de meest bijzondere monnik kloosters op de planeet. Oorspronkelijk waren er 24 van hen, maar vandaag slechts 6 blijven. Alle kloosters zijn gebouwd op de top van steile pilaren bestaande uit zandsteen. De kloosters zijn gebouwd en gerenoveerd meerdere malen, en er wordt aangenomen dat de oorsprong is van kleine kerken die werden gebouwd op de pieken ergens rond de 12e eeuw. U alle zes van hen bezoeken, maar wees voorbereid op een enigszins duizelingwekkende ervaring wanneer u de trap op uw weg naar de pieken gaat. Meteora wordt beschouwd als een van de mooiste landschappen in Griekenland, en is gewoon bereikt vanuit Athene met autoverhuur of trein.

  • Het is 350 kilometer tussen Athene en Kalambaka en Meteora, waar ongeveer 270 kilometer gaat op de snelweg. Met geen stops langs de weg, zal de rit ongeveer 4 uur duren.
De oude Grieken beschouwden Delphi als het centrum van de wereld. Hier gingen ze om te communiceren met de goden.

Delphi – Bezoek het Orakel

Delphi is de naam van zowel een kleine stad als een archeologische vindplaats in de buurt. De oude Grieken beschouwden de plaats als het centrum van de wereld,en gingen hier om te communiceren met de goden. Dat deden ze in de beroemde tempel gewijd aan de god Apollo. Het is in deze tempel dat het bekende orakel van Delphi (Pythia, een priesteres die zogenaamd in staat was om te communiceren met Apollo) werd gehuisvest. Dit is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland, en goed bezocht door toeristen. Naast veel interessante archeologie en musea,krijg je een bezoek aan een leuk dorpje dat zich een weg naar de berghelling bekeert.

  • De afstand tussen Athene en Delphi is 184 kilometer. Ongeveer 100 kilometer afstand kan worden gereden op een snelweg, en het duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten om er te rijden zonder te stoppen.
De ruïnes van tempels ter ere van de zeegod Poseidon en de godin Aene.

Cape Sunion – Tempels, historische steden en zwemmen

Cape Sunion is het voorgebergte gelegen aan het einde van het schiereiland Attica, net ten zuiden van Athene. De plaats wordt beschreven in het epische gedicht Odyssey of Homerus, en heeft een centrale positie in de Griekse geschiedenis. Hier vindt u onder andere de ruïnes van tempels ter ere van de zeegod Poseidon en de godin Athene, de overblijfselen van het fort uit de oorlog tussen Sparta en de Atheners,een geweldig strand met hotels, restaurants, cafés en winkels, en mogelijkheden voor uitstekende maaltijden met verse zeevruchten. Er zijn ook verschillende aangename vissersdorpjes in de buurt van Cape Sunion die misschien een bezoek waard zijn.

  • De snelste weg van het centrum van Athene naar Cape Sunion is slechts 67 kilometer lang, met een rijtijd van ongeveer 1 uur. Als je tijd hebt, overweeg dan om langs de kust aan de westkant van Attica te rijden. Zonder een stop zult u ongeveer 30 minuten meer besteden aan de reis, maar je rijdt in een mooiere omgeving.

Peloponnesos – bakermat van de Europese beschaving

Het schiereiland ligt net ten westen van Athene heet de Peloponnesos, en wordt verondersteld te zijn geweest een van de eerste plaatsen in Europa om de beschaving te ontwikkelen. Hier zijn de historische stadstaten Sparta, Mycenae en Korinthe, het dorp Olympia waar de oorspronkelijke Olympische Spelen werden gehouden,en vele kleine en gezellige vissersdorpjes die uitstekende plaatsen zijn om te bezoeken. De stranden van dit deel van Griekenland behoren ongetwijfeld tot de mooiste, en meestal is er een badplaats grenzend, waar u goede hotels te nemen vinden. Op de Peloponnesos krijg je een combinatie van cultuur, geschiedenis, natuurervaringen en geweldige stranden, en je hebt Griekenland pas gezien als je het schiereiland hebt bezocht.

  • Korinthe is de kleine boog gelegen recht waar het schiereiland is verbonden met het vasteland. De scheidslijn is het Korinthische Kanaal, de zeeroute die de Egeïsche Zee met de Middellandse Zee verbindt. Vanaf Athene is het 84 kilometer naar Korinthe, met een rijtijd van ongeveer 1 uur en 10 minuten. Er is een snelweg op de belangrijkste stukken van de Peloponnesos, als je meer van het schiereiland wilt verkennen.
Op het schiereiland is het dorp Olympia waar de oorspronkelijke Olympische Spelen werden gehouden.
Het kan stressvol zijn om te rijden in het centrum van Athene. Tijdens de spits is er vaak veel verkeer en lange wachtrijen, die bijdragen aan meer ongeduldige chauffeurs.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Het vinden van parkeerplaatsen langs de straten van het centrum van Athene kan een uitdaging zijn, en parkeergarages zijn meestal een betere optie als je je huurauto moet gebruiken waar je moet. Het is raadzaam om de auto te verlaten, bijvoorbeeld bij het hotel en in plaats daarvan gebruik te maken van de benen en het openbaar vervoer.

Rijden binnen Athene kan ook heel stressvol zijn. Tijdens de spits is er vaak veel verkeer en lange rijen, wat bijdraagt aan nog meer ongeduldige chauffeurs.

Aan de rand van Athene, en elders in Griekenland, is het veel gemakkelijker en comfortabeler om rond te reizen in autoverhuur. Het wegennet is constant goed, en de kwaliteit van de weg is goed vooral op de snelwegen. Toch moet je meer aandacht besteden dan je misschien gewend bent. De Grieken hebben de neiging om snel en agressief te rijden, en zijn niet altijd zo bezig met de snelheidslimieten. Met een rustige en enigszins defensieve rijstijl krijg je nauwelijks problemen.

Eleftherios Venizelos luchthaven in Athene.

Luchthaven

De belangrijkste luchthaven in Athene heet Eleftherios Venizelos. Het werd gebouwd om Athene en de attica regio te dienen, en werd voltooid, zodat het ook kon zorgen voor het verkeer in verband met de Olympische Spelen in Athene in 2004.

Vanaf 2020 vindt u vijf autoverhuurbedrijven met kantoren op de luchthaven buiten Athene. Dit zijn Avis, Budget, Sixt, Hertz en Enterprise. Alle kantoren en balies van alle bedrijven bevinden zich in de aankomsthal van de hoofdterminal.

  • De luchthaven ligt ongeveer 35 kilometer ten westen van het centrum van de hoofdstad. Er is een snelweg vrijwel helemaal, zelfs in het centrum van de stad. Daarom is de rijtijd niet noodzakelijkerwijs langer tijdens perioden van veel verkeer, en de meeste mensen maken het naar hun bestemming in ongeveer 30 minuten.