Autoverhuur Toulouse

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Toulouse

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Toulouse van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Toulouse via ons.

Toulouse gids

Bilutleie Toulouse
Toulouse Autoverhuur

Toulouse ligt in het zuidoosten van Frankrijk – in de regio Midi-Pyrénées – waar het de hoofdstad is van het departement Haute-Garonne. De afstand ten zuiden van de grens met Spanje en Andorra is ongeveer. 175 km. De stad is verbonden met zowel de rivier de Garonne als met het Canal-du-Midi (dat de Middellandse Zee verbindt met de Golf van Biskaje). Er live ca. 415.000 inwoners in Toulouse (2010). Als u op de voorsteden rekent, stijgt de bevolking tot ongeveer 800.000.

Met zijn ligging halverwege tussen de Middellandse Zee en de Golf van Biskaje, is Toulouse altijd een belangrijk verkeersknooppunt geweest. Het bedrijfsleven van de stad is de laatste tijd sterk verbonden met handel en industrie. Hier is de productie van vliegtuigen bijzonder belangrijk geweest – aangezien de belangrijkste basis voor de Airbus-vliegtuigchip zich in Toulouse bevindt. Daarnaast is het gericht op onderwijs, en Toulouse kreeg zijn eigen universiteit al in 1230.

Attracties

Onder de attracties die de stad kan presenteren zijn verschillende interessante musea, waaronder het“Musée des Augustins”(oorspronkelijk een 15e-eeuws Augustijner klooster), dat een grote collectie sculpturen uit de Romeinse tijd en de Middeleeuwen heeft. Sommige architectonische juweeltjes moeten ook worden genoemd, waaronder de Romaanse middeleeuwse basiliek van St. Sernin. Andere kerken uit de Middeleeuwen zijn de Jacobijnenkerk en de Sint-Étiennekathedraal, de laatste begon in de 12e eeuw. Het 18e-eeuwse stadhuis van de stad is ook een populaire bij.

Het Canal du Midi werd gebouwd in de 17e eeuw.

Anders is het Canal du Midi een belangrijke attractie – het kanaal werd al in de 17e eeuw gebouwd, zodat de rivier de Garonne, die uitmondt in de Middellandse Zee, verbonden was met de Atlantische Oceaan aan de Golf van Biskaje. Het kanaal loopt tussen Toulouse en Bordeaux.

Ontdek Toulouse met autoverhuur

Toulouse ligt in een gebied van Frankrijk dat erg spannend is om te verkennen met autoverhuur. Het is een korte afstand van de stad naar de Pyreneeën en Spanje, en naar vele prachtige kleine steden en spannende bezienswaardigheden van de Occitanie regio. Hieronder vindt u een selectie van suggesties voor het rijden vanuit Toulouse, waarvan er een aantal naar dorpen gaan die op de lijst van de mooiste dorpen van Frankrijk staan.

Basilique Cathédrale Sainte-Cécile d’Albi is een van de mooiste gotische kathedralen van het land.

Albi – Charmante en prachtige kleine stad dicht bij Toulouse

Albi is een van de grotere steden in de regio Occitanie in Zuid-Frankrijk, met ongeveer 50.000 inwoners. Het is gelegen aan de rivier de Tarn ongeveer 80 kilometer ten noordoosten van Toulouse, en met een huurauto tot minder dan een uur. Er zijn velen die reizen naar Albi als ze op vakantie zijn in deze regio. De grote trekpleister is de prachtige locatie en architectuur van de stad. Het centrum is geconcentreerd rond een van de mooiste gotische kathedralen in Frankrijk, basilique Cathédrale Sainte-Cécile d’Albi. Naast de kathedraal is het prachtige Berbie Paleis dat de aartsbisschoppen gebruikt als een residentie. De andere gebouwen in de oude stad zijn in de stijl van deze prachtige gebouwen. U vindt er vooral veel herenhuizen gebouwd in Italiaanse renaissance stijl. Net onder is de 1.000 jaar oude Pont Vieux stenen brug, die nog steeds in gebruik is.

  • Van Toulouse naar Albi is het ongeveer 78 kilometer. De rijtijd bedraagt ongeveer 55 minuten in het normale verkeer.
Het kasteel van Najac zou al in 1253 gebouwd zijn.

Najac – De koning op de heuvel in de Aveyron Vallei

Najac is een klein dorpje gelegen langs een bergkam boven de rivier de Averyon,een kleine afstand ten noorden van Albi. Beide steden kunnen worden bezocht tijdens een dagtocht vanuit Toulouse als u een huurauto hebt. De stad is beroemd om zijn vele historische gebouwen,en vooral het kasteel gelegen op het hoogste punt van de bergkam. Het kasteel zou al in 1253 gebouwd zijn. Net onder vindt u een kerk (Eglise Saint-Jean) die bijna dezelfde leeftijd heeft. De andere gebouwen in Najac kunnen worden omschreven als zeer schilderachtig. Kleine stenen huizen gelegen in smalle en geplaveide straten,met bloemstukken en sling planten op muren en ramen. Er zijn ook verschillende goede en familierestaurants in de stad. De Averyon Vallei is zeer vruchtbaar, het verstrekken van toegang tot prachtige producten die eindigt op de menu’s van Najac.

  • Het is ongeveer 108 kilometer van Toulouse naar Najac. Je rijdt in dezelfde richting als naar Albi, maar vertrekt naar het noorden als je bij Gaillac aankomt. Zonder een stop duurt de reis ongeveer 1 uur en 40 minuten.
Sant Esteve Kerk is een van de mooie gebouwen die je zien in Andorra la Vella.

Andorra la Vella – Vorstendom de Pyreneeën

Andorra la Vella is de hoofdstad van het kleine vorstendom Andorra gelegen in de Pyreneeën, en tussen Frankrijk en Spanje. “La Vella” betekent gewoon “de stad”, een taalkundige beweging om onderscheid te maken tussen het land en de hoofdstad die anders identieke namen zou hebben gehad. In het centrum van de stad vindt u de oude binnenstad (Barri Antic) als de grote drawcard. Er zijn straten gecreanled, smal en geplaveide, met kleine winkels en restaurants in de prachtige bakstenen huizen. Als het gaat om architectuur, is het stadhuis van de stad, het 16e-eeuwse Casa de la Vall,het meest bekend. In de oude stad zijn er ook verschillende prachtige pleinen, af en toe een kerk, en een aantal musea. Mensen reizen voornamelijk naar Andorra om te winkelen, goed eten, en te kunnen vertellen over dat ze een van de kleinste landen in de wereld hebben bezocht.

  • Van Toulouse naar Andorra la Vella is het ongeveer 188 kilometer. De rijtijd is vaak iets langer in de zomer als gevolg van meer verkeer, maar je meestal naar de kleine stadstaat in minder dan 3 uur.
Mooie details vanaf de ingang van het klooster.

Moissac – Prachtig stadje met uniek klooster

Het kleine stadje Moissac is historisch zowel mooi als spannend. De grote loting voor bezoekers is Abbaye Saint-Pierre de Moissac, een monniksklooster centraal in de stad. Er wordt gezegd te zijn opgericht terug in de vijfde eeuw door de Frankische koning Clovis, maar het gebouw uit die tijd is al lang voorbij. Het klooster is meerdere malen verwoest door oorlogen, brand en overstromingen, en het grootste deel van wat je vandaag ziet is gebouwd in de 12e eeuw. Het meest prominente en indrukwekkende deel van het complex is het kerkgebouw zelf, en het portaal naar de ingang van de kerk. Het portaal bestaat uit 76 zuilen versierd met Romaanse houtsnijwerk en sculpturen die je nergens vinden zoals in de wereld. Het klooster staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en Moissac is een van de haltes op de beroemde pelgrimstochtdie naar Santiago de Compostela gaat.

  • Van Toulouse naar Moissac is het ongeveer 72 kilometer. De rijtijd is er meestal ongeveer 1 uur.

Bordeaux – De hoofdstad van Aquitaine

Bordeaux is een spannende en mooie grote stad, en relatief gemakkelijk te bereiken met de autoverhuur van Toulouse. Echter, een dagtocht is zeldzaam genoeg, en een of meer nachten worden aanbevolen. Als je een korte tijd hebt, concentreer je dan op het verkennen van de wijken Saint Pierre en Saint Paul. Deze worden beschouwd als het historische centrum van Bordeaux en zijn waar u de beroemdste bezienswaardigheden vindt. Place de la Bourse met Mirroir d’Eau, Cathédrale Saint-André, Musée des Beaux-Arts en Grand Théâtre de Bordeaux behoren tot degenen die er het beste van maken. Overweeg ook om langs het Palais Gallien te gaan. Dit zijn de overblijfselen van een amfitheater dat de Romeinen bouwden rond het midden van de tweede eeuw. Vergeet ook niet om te eten als je in Bordeaux bent. De stad is een eldorado voor degenen die goed eten en drinken waarderen.

  • Van Toulouse naar Bordeaux is het ongeveer 245 kilometer. Met geen stops langs de weg, de rijtijd is ongeveer 2 uur en 30 minuten. Er zijn veel leuke dorpjes op weg naar Bordeaux moet je een rustpauze en een goede maaltijd nodig hebben.
Place de la Bourse ligt in het historische centrum van Bordeaux.
Het is niet zo moeilijk om je weg vooruit te navigeren, maar er zijn vaak wachtrijen.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Als het gaat om parkeren in de straten van Toulouse, is de stad verdeeld in veel verschillende zones. Het belangrijkste om in dit verband in gedachten te houden is dat de zwarte zone betekent dat je daar onder geen enkele omstandigheid mag parkeren. Blauwe zone betekent gratis parkeren, maar dan getimed tot 1,5 uur of 45 minuten. Het verschil tussen de andere zones (rood, oranje, geel en groen) is meestal de prijs van parkeren, hoe lang de auto kan staan, en op welke tijden moet je de vergoeding betalen voor het parkeren. Dit zal worden verlicht op zeer zichtbare borden.

Er is een twintig dozijn overdekte parkeergelegenheid in het centrum van de stad die ook kan worden gebruikt, evenals de belangrijkste hotels ‘garages. Prijzen hier variëren een beetje, maar de vergoeding is normaal gesproken ongeveer 3-4 Euro per uur.

Toulouse is een vrij grote stad, en daarom is er meestal veel autoverkeer in het centrum van de stad. Het is niet zo moeilijk om je weg vooruit te navigeren, maar er zijn vaak wachtrijen. De meeste mensen kiezen ervoor om hun huurauto geparkeerd te laten tijdens het winkelen, de bezienswaardigheden te bezoeken of een maaltijd te nuttigen in het stadscentrum.

Luchthaven

Toulouse-Blagnac Airport ligt net buiten het stadscentrum en bedient grote delen van de Occitanie regio in Zuid-Frankrijk. In totaal zijn er ongeveer 9,5 miljoen passagiers die binnen een jaar gebruik maken van de luchthaven. Er zijn directe vluchten van ongeveer 74 steden in Europa en Noord-Afrika naar Toulouse-Blagnac, waarvan vele low-cost luchtvaartmaatschappijen zoals EasyJet en Ryanair.

De bedrijven die autoverhuur aanbieden op de luchthaven Toulouse-Blagnac hebben hun balies verzameld in het midden van de aankomsthal (hal C) en net buiten de hoofdingang. De huurauto’s worden geparkeerd in een aparte gereserveerde ruimte net daarbuiten. Vanaf vandaag zijn Hertz, Europcar, Sixt, Enterprise, Goldcar, Avis en Budget vertegenwoordigd op de luchthaven in Toulouse.

  • De afstand van de luchthaven Toulouse-Blagnac naar het centrum van Toulouse is ongeveer 8 kilometer. De rijtijd in het stadscentrum is tussen 15 en 20 minuten in normaal verkeer op de wegen.