Autoverhuur Vilnius

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Vilnius

Vind goedkope autoverhuur in Vilnius door het formulier aan de linkerzijde in te vullen. Goautos.be vergelijkt tegelijkertijd de prijzen van verschillende bedrijven en zoekt de beste prijzen voor autoverhuur in Vilnius. Als u via ons boekt zijn er geen verborgen kosten of creditcardkosten.

Vilnius

Autohuur Vilnius
Auto huren Vilnius

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen, is gelegen ten zuidoosten van het land, aan beide zijden van de rivier de Neris.De stad, die 560.000 inwoners (2010), op andere wijze zowel een belangrijk verkeersknooppunt en een belangrijk industrieel centrum heeft. Hier volgen enkele van de belangrijkste instellingen van het land – met inbegrip van een universiteit die werd terug opgericht in 1579.

Vilnius geschiedenis gaat terug tot de jaren 900, en in 1323 was de stad de hoofdstad van Litouwen.Later is de stad veranderd “eigenaren” vele malen. Het is Pools, Russisch, Duits en Sovjet – tot na het IJzeren Gordijn in 1991 was opnieuw hoofdstad van Litouwen.

Vilnius heeft veel mooie architectuur te pronken – in verschillende stijlen. Het historische stadscentrum – bestaande uit de 1500 beschermde gebouwen – is een UNESCO World Heritage Site, en in 2009 de Vilnius ook “Culturele Hoofdstad van Europa”.Net buiten de stad strekt zich een klein deel van de Struve Geodetic Arc, die ook is een UNESCO World Heritage Site.

Onder de historische bezienswaardigheden vinden we een dergelijke Ruïnes van het kasteel van Gediminas, gelegen op Castle Mountain in het midden van de stad. Port Tower Ostra Brama is een overblijfsel van de oude vestingwerken van Vilnius. Anders wordt de neoklassieke St. Stanislav’s Cathedral (1777-1801) en de laat-gotische kerk St. Anna en St. Bernadin genoemd. Andere bezienswaardigheden zijn onder het kasteel van Gediminas en het Domplein, waar de hoofdstad symboliseert.

Van meer recente attracties hebben tot nu toe de enige bekende beeldhouwwerk van rocklegende Frank Zappa genoemd. Het wordt gemaakt door de Litouwse beeldhouwer Konstantin Bogdan, en werd onthuld in het centrum van Vilnius in 1995.

Er is verder een aantal theaters en andere culturele instellingen in Vilnius, met inbegrip van De Litouwse Opera en Ballet, De Academische Theater, staat Jeugdtheater, De Russische Theater, Litouwse volkstheater en Keistuoliu theater. Opera in Vilnius kan traceren zijn geschiedenis terug tot 1636. Vilinius biedt ook vele interessante musea. Een daarvan is de Litouwse nationale museum (opgericht in 1855) en het onlangs geopende Guggenheim Eremitage Museum, waar men een groot aantal unieke kunstwerken te ervaren.

Vandaag Vilnius is ook een moderne stad, bekend om zijn gastvrijheid en een scala aan restaurants en uitgaansgelegenheden. Iets uit het midden is een van de grootste winkelcentra in Noord-Europa.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Vilnius International Airport, gelegen op 7 km ten zuiden van de stad.