Autoverhuur Ankara

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Ankara

Vind goedkope autoverhuur in Ankara door het formulier aan de linkerzijde in te vullen. Goautos.be vergelijkt tegelijkertijd de prijzen van verschillende bedrijven en zoekt de beste prijzen voor autoverhuur in Ankara. Als u via ons boekt zijn er geen verborgen kosten of creditcardkosten.

Ankara

Autohuur Ankara
Auto huren Ankara

Ankara, de hoofdstad van Turkije, is gelegen in het westelijke deel van het land. Ankara heeft ongeveer 4,6 miljoen inwoners (2011), en is het land de tweede grootste stad (na Istanbul ).

Ankara ligt op 900 meter boven de zeespiegel en heeft een typisch landklimaat – hete zomers en koude winters.

De stad is de economische, administratieve, industriële en commerciële centrum van Turkije en een groot verkeersknooppunt. Ankara is de zetel van de Turkse regering, en herbergt een aantal overheidsgebouwen en ambassades. Daarnaast heeft de stad aan acht universiteiten.

Ankara was eerder bekend om zijn productie van angora (mohair).

De stad heeft een diverse architectuur uit verschillende tijdperken, vele monumenten uit de Romeinse en Byzantijnse tijd – met inbegrip van Romeinse baden uit de 200-plus eeuwse Romeinse tempel.

Een belangrijke toeristische attractie in Ankara is het archeologisch museum – dat heeft een beroemde Hethiet collectie van ca. jaar 1800 voor Christus kr.

Andere bekende attracties zijn onder andere Ankara Alaaddin Moskee uit 1100, Kocatepe Mosque uit 1987 – de stad de grootste moskee (dat plaats biedt aan 24.000 mensen), het mausoleum van Kemal Ataturk in 1953, de 3000 jaar oude kasteel van Ankara en Atakule TV-toren – een 125 meter hoge toren met observatiedek en ronddraaiend restaurant op de top. TV-toren werd gebouwd in 1989.

Ankara heeft ook vele operahuizen en theaters, een botanische tuin, een luchtvaart museum, een historisch museum en een etnografisch museum.

De stad van de belangrijkste luchthaven – Ankara Esenboga International Airport – 29 mijl ten noordoosten van het centrum gelegen.