Autoverhuur Kaapstad

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Kaapstad

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Kaapstad van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Kaapstad via ons.

Kaapstad gids

Bilutleie Cape Town
Kaapstad Autoverhuur

Kaapstad is de hoofdstad van de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. De stad ligt aan De Baai van de tafel, een weinig ten noorden van Kaap Goede Hoop. Rondom de stad zijn er verschillende hoge bergen – o.a. Lion’s Head, Devil’s Peak en de bijna 1100 meter hoge Tafelberg. In de baai buiten de stad ligt het voormalige gevangeniseiland Robbeneiland, bekend als de plaats waar Nelson Mandela een aantal jaren gevangen zat. De bevolking van Kaapstad zelf is ongeveer 850.000 (2010), maar als het hele grootstedelijk gebied is opgenomen, de bevolking stijgt tot bijna 3,5 miljoen. Daarmee is Kaapstad de op twee na grootste metropool van Afrika.

Kaapstad is een van de belangrijkste exporthavens van Zuid-Afrika. Hier, onder andere, wordt het verzonden. goud, diamanten en fruit. Anders heeft de stad een uitgebreide en gevarieerde industrie – evenals een grote scheepswerf. In de afgelopen jaren is toerisme ook een belangrijke zakelijke route geworden.

Kaapstad ontpopte zich in de 17e eeuw tot een belangrijk bezingsstation voor Nederlandse schepen op weg naar India, en werd ook een knooppunt voor immigranten. Rond het jaar 1800 raakte de stad geobsedeerd door de Engelsen. Kaapstad heeft sinds 1840 de status van stad. Na jaren van protest tegen het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime was de stad in de jaren tachtig een centrum van rebellie en demonstraties.

Attracties

Kaapstad is een moderne metropool met brede, straten en lanen – evenals een aantal grote parken. Sommige historische gedenktekens zijn echter bewaard gebleven – en ze behoren tot de belangrijkste attracties van de stad. Dit geldt onder andere voor de Nederlandse cast uit rond 1670 (Kasteel van Goede Hoop). Het is nu de thuisbasis van een militair museum. Ook Slave Lodge (Cultural History Museum) is zeker een bezoek waard. Het is gehuisvest in een gebouw uit 1679 – dat oorspronkelijk werd gebruikt om slaven te “opslaan”. Later, o.a. Het Hooggerechtshof was hier. Vandaag is er een historisch museum in het gebouw – ook met afdelingen voor keramiek, gereedschappen en speelgoed. Ook de kerk van Groote Kerk uit 1836 wordt beschouwd als een van de bezienswaardigheden van Kaapstad.

De meeste toeristen in Kaapstad zullen een bezoek brengen aan het gevangeniseiland Robbeneiland. Het ligt twaalf kilometer buiten de stad en wordt sinds de 17e eeuw gebruikt als gevangenis. Hier werd de laureaat van de Vredesprijs Nelson Mandela 27 jaar gevangengezet. Sinds 1997 is Robbeneiland een museum. Er zijn veerboten naar het eiland vanuit de haven van Kaapstad.

Anders is een bezoek aan de top van de Tafelberg een spectaculaire ervaring. U te voet lopen of gebruik maken van een gondel.

Het gevangeniseiland Robbeneiland waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen zat.

Verken Kaapstad met autoverhuur

Het gebied rond Kaapstad biedt schril contrasten. Aan de kust ervaart u prachtige stranden, pittoreske stadjes, prachtige zee en een krioelende wilde dieren met walvissen, pinguïns en dolfijnen. Landinwaarts heb je de grote wijngebieden, voordat je de bergketen bereikt die zich verspreidt over het Cap-gebied. Daar ontmoet je leeuwen en olifanten in een savanne en woestijnlandschap dat uniek is. Hier zijn enkele suggesties voor de beste rijdende auto’s met autoverhuur.

De Franschhoek Wijntram brengt u naar de verschillende wijngaarden.

De Wijnlanden – Neem de tram tussen de wijngaarden

Een van de beste excursies vanuit Kaapstad is om De Wijnlanden te bezoeken en vervolgens de verschillende wijngaarden te verkennen met de Franschhoek Wine Tram die door het dal slingert. Dit zijn in wezen 8 verschillende tramlijnen, waar de trams zelf een gezicht op zich zijn. Ze zijn oud en eerbiedwaardig, en op twee verdiepingen, zodat passagiers krijgen om het uitzicht op het landschap tussen de boerderijen te genieten. Start en stop is in de stad Franschhoek, waar u uw huurauto gemakkelijk parkeren naast het stationsgebouw van trams. De rondleidingen door de wijngaarden zijn erg populair en moeten van tevoren worden geboekt. Als u geïnteresseerd bent in wijn, u ook stoppen bij Stellenbosch, dat is een kleine omweg op de weg naar Franschhoek.

  • De kortste weg van Kaapstad naar Franschhoek is 76 kilometer lang. Met geen stops langs de weg, of een omweg naar Stellenbosch, duurt de rit iets minder dan 1 uur.
Er is een kabelbaan tot aan de oude vuurtoren bij Cape Point. Hier u genieten van het prachtige uitzicht.

Cape Point en Kaap de Goede Hoop

Op slechts een paar kilometer afstand van elkaar behoren deze twee punten tot de populairste bezienswaardigheden van het Kaapse schiereiland. Hier u een van uw beste natuurervaringen ooit krijgen. Het is vooral mooi bij Cape Point, dat boven de wilde zee uitstijgt op een rotsklif. Daar is er een kabelbaan tot aan de oude vuurtoren,waar het uitzicht kan worden omschreven als oogverblindend. Op de weg van Kaapstad naar de twee uitkijkpunten passeer je onder andere simons town. In deze stad kom je dicht bij een van de pinguïnkolonies van Zuid-Afrika.

  • Het is iets meer dan 60 kilometer van het centrum van Kaapstad naar Cape Point. zonder te stoppen, duurt de rit ongeveer 1 uur en 10 minuten.

De Karoo – Safari slechts twee uur van Kaapstad

Het gebied genaamd De Karoo is enigszins diffuus afgebakend, maar de meeste mensen denken dat het gaat om het landschap dat begint achter de bergen die Kaapstad omringen. Deze gedeeltelijke woestijn biedt vele verbazingwekkende natuurervaringen en is een van de dichtstbijzijnde gebieden waar je naartoe reizen om wilde dieren te zien. Bijvoorbeeld, in Aquila Private Game Reserve,doe dit. In dat park krijg je alle “big five” te zien, die leeuwen, olifanten, neushoorns, luipaarden en buffels zijn. In De Karoo zijn er ook veel vreemde kleine steden die leuk kunnen zijn om langs te komen, er zijn struisvogelboerderijen, je vindt er activiteitencentra met allerlei extreme sporten,evenals verschillende safariparken.

  • Het is ongeveer 180 kilometer van het centrum van Kaapstad naar Aquila Private Game Reserve. De rijtijd is 2 uur, waarvan ongeveer 60 kilometer op de snelweg.
  • De Karoo is een groot gebied, dat zich uitstrekt over 800 kilometer in de richting van Lesotho.
Twee Kaap Hartebeest in De Karoo.

Paternoster – Een van de oudste vissersdorpen van Afrika

Gelegen ten noorden van Kaapstad, wordt dit vissersdorp beschouwd als een van de oudste van het continent. Het is ook een van de mooiste, en een van de meest populaire toeristische bestemmingen van het land. Hier u de nacht doorbrengen in aangename, kleine wit geschilderde huisjes,en een bezoek brengen aan verschillende prachtige visrestaurants. In het gebied vindt u prachtige stranden met krijtachtig wit zand,u walvissen en dolfijnen in de zee buiten zien, en er is een krioelende vogelstand hier met meer dan 250 verschillende soorten te spotten. Er zijn veel activiteiten om tussen de maaltijden te komen, zoals kajakken op zee,vissen vanaf land of boot, duiken, kreeftenjachten meer.

  • Het is 150 kilometer van Kaapstad naar Paternoster, en het hele stuk gaat op een landweg. Met geen stops langs de weg, zal de rit ongeveer 1 uur en 50 minuten duren.
Paternoster met zijn kalkachtige witte stranden.
Kaap Agulhas is het zuidelijkste punt van het continent.

Kaap Agulhas – Het zuidelijkste punt van Afrika

Velen geloven ten onrechte dat ofwel Cape Point, of kaap de goede hoop, is het meest zuidelijke punt van het continent. Die titel behoort in plaats daarvan tot Kaap Agulhas, wat oneven net buiten de stad van de zelfde naam is (Agulhas). Hier ontmoeten de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaanelkaar, in wat een van de meest uitdagende wateren is voor zeevarenden om door Afrika te vliegen. Een van de hoogtepunten van Agulhas is de oude vuurtoren die op de landtong staat. Dit is de oudste in zijn soort van Zuid-Afrika, en degenen die de trap naar de toren lopen, hebben een onvergetelijk uitzicht. Net voorbij het zuiden, is er een scheepswrak dat ook moet worden bezocht als je stopt door. Overweeg ook een herenmaaltijd in een van de vele goede restaurants in Agulhas, waar oesters en lokale witte wijn tot de specialiteiten behoren.

  • De afstand tussen Kaapstad en Agulhas is iets meer dan 220 kilometer. Zonder te stoppen, zal de autoverhuur rijden duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten.
Verkeer in het centrum van Kaapstad.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Het vinden van parkeerplaats in Kaapstad is niet moeilijk, en vooral niet als u liever de huurauto te verlaten op een plaats waar er veiligheid. Als je naar de straten parkeren, zult u meestal een vergoeding te betalen op automaten die op de trottoirs. Houd in gedachten dat de boetes hoog zijn als je mispark, parkeren over de tijd dat u hebt betaald, en dergelijke.

Als de weg is gemarkeerd met een gele lijn aan de kant die u anders zou parkeren, betekent dit dat u alleen mag stoppen om bijvoorbeeld passagiers in- of uit te zetten. Een rode lijn betekent dat je helemaal niet mag stoppen.

Het belangrijkste ding om in gedachten te houden bij het huren van een auto in Zuid-Afrika is dat je hier moet rijden aan de linkerkant van de weg. Het kan betalen om een routine te maken op het eerste, zoals consequent gericht op het begin van de rit door het krijgen achter een andere auto. Merk ook op dat de ruitenwissers en directionele detector ook aan de andere kant van de cockpit van de auto zitten.

Besteed extra aandacht aan het verkeer, en vooral buiten de steden. Helaas worden toeristen beroofd als ze stoppen om anderen te helpen (nep-ongelukken). Nepagenten die het rijden beroven zijn ook iets dat af en toe gebeurt. Als je naar het platteland gaat, moet je ook extra aandacht besteden aan het feit dat dieren in de weg kunnen staan.

Luchthaven in Kaapstad.

Luchthaven

De internationale luchthaven in Kaapstad is de derde grootste in Afrika, waar meer dan 10 miljoen passagiers per jaar. Het heeft twee terminals,een voor binnenlandse vluchten en een voor internationale routes. Echter, beide terminals zijn verbonden en je komt en verlaat de luchthaven via de centrale terminal gebouw toch. Op het plein buiten de hoofdingang vindt u alle balies en kantoren van de autoverhuurbedrijven. De parkeerplaatsen voor hun auto’s zijn direct naast de deur.

Vanaf vandaag zijn er 9 autoverhuurbedrijven actief op de luchthaven in Kaapstad. Deze omvatten Avis, Hertz, Europcar en Thrifty, evenals verschillende lokale bedrijven.

  • Het is 19 kilometer van de luchthaven en naar het stadscentrum en de haven waar de Waterfront is gevestigd. De rijtijd is ongeveer 15 minuten, afhankelijk van het verkeer op de wegen.