Autoverhuur Casablanca

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Casablanca

Vind goedkope autoverhuur in Casablanca door het formulier aan de linkerzijde in te vullen. Goautos.be vergelijkt tegelijkertijd de prijzen van verschillende bedrijven en zoekt de beste prijzen voor autoverhuur in Casablanca. Als u via ons boekt zijn er geen verborgen kosten of creditcardkosten.

Casablanca

Autohuur Casablanca
Auto huren Casablanca

De kustplaats Casablanca is de grootste stad van Marokko – en ook een van de grootste op het Afrikaanse continent. Het is ten westen gelegen van het land aan de Atlantische Oceaan, en vormt een aparte provincie. De bevolking is ongeveer 3 miljoen (2010).

Casablanca is de belangrijkste commerciële, industriële en havenstad in Marokko.Hele wijken van de buitenlandse handel van het land passeert Casablanca haven. De stad is ook het centrum van het spoor van het land netwerk, met links naar alle andere steden in Marokko.

Casablanca werd gebouwd in 1515 door de Portugezen – en heette toen Casa Branca. In 1755 werd een uitbraak van een verwoestende aardbeving die bijna vernietigd, maar het herbouwd door een krachtige, Marokkaanse sultan. In 1907 Casablanca bezet door de Fransen in 1907, en in de periode 1912-1956 was het onderwerp Franse protectoraat.

Onder de bezienswaardigheden van Casablanca vinden we een aantal moskeeën, met inbegrip van de zeer sierlijke Hassan II Moskee, een van de grootste ter wereld.

Casablanca is vol tegenstrijdigheden. Congestie, vervuiling en sociale problemen karakteriseren delen van de stad, maar in parallel met deze, vinden we een elegante, brede boulevards, goed onderhouden tuinen, fonteinen en prachtige koloniale gebouwen. De architectuur bestaat anders uit een mengsel van Franse en Marokkaanse traditie – ook wel “Mauresque” stijl. Het wordt sterk beïnvloed door jaren 1930 Art Deco. De stad van de sociale leven is tegenstrijdig. Hier kunt u zowel voldoen aan een bruisend nachtleven met restaurants, bars en clubs, evenals mensen met een meer traditionele islamitische manier van leven.

Het hart is de Place Mohammed V, die wordt omgeven door een aantal grote gebouwen met decoratieve gevels. De meeste zijn gebouwd in het begin van de jaren 1900, en velen van hen zijn mooi gerenoveerd. In andere delen van de stad wordt gedomineerd door een meer modernistische architectuur. Dit alles staat in schril contrast met de grauwe sloppenwijken aan de rand van de stad.

Als u wilt dat een idee van Casablanca voor de Franse bezetting, moet men een bezoek aan de medina – de oudste wijk. Het is echter niet de middeleeuwse medina gekarakteriseerd als in veel andere Marokkaanse steden, aangezien de meeste van de gebouwen gebouwd in de jaren 1800. De straten, echter, traditioneel smal, en het assortiment in de kleine bazaars zijn geweldig.

Aan de noordzijde van Medina resten van Casablanca vestingwerken uit 1700. Er is niet veel meer over van het kasteel, maar het uitzicht over de stad en de zee is indrukwekkend voor terug.

Voor gezinnen met kinderen is Yasmine Amusement Park een populaire bestemming. Het is gelegen in het westelijke deel van de stad.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Casablanca Mohammed V International Airport, gelegen op 30 mijl ten zuidoosten van het centrum.