Autoverhuur Klagenfurt

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Klagenfurt

Vind goedkope autoverhuur in Klagenfurt door het formulier aan de linkerzijde in te vullen. Goautos.be vergelijkt tegelijkertijd de prijzen van verschillende bedrijven en zoekt de beste prijzen voor autoverhuur in Klagenfurt. Als u via ons boekt zijn er geen verborgen kosten of creditcardkosten.

Klagenfurt

Autohuur Klagenfurt
Auto huren Klagenfurt

Klagenfurt (vanaf 2007 Klagenfurt am Wörthersee) is de hoofdstad van de Oostenrijkse deelstaat Karinthië, en heeft iets minder dan 100.000 inwoners (2011). Ten zuiden van de stad is Karawanken-gebergte, die de grens vormt met Slovenië.Ten westen van de stad ligt de Wörthersee.

Klagenfurt is zowel een belangrijke industriële stad en een vervoersknooppunt. Bovendien is de stad bekend om de vele beurzen.

Klagenfurt werd opgericht in de late 1100’s en werd de hoofdstad van Karinthië in 1518. In 1544 werd de stad volledig verwoest door een brand. Na de wederopbouw van de Klagenfurt het allerbelangrijkste fort in Oostenrijk. Na 1 Wereldoorlog Joegoslavië eisen aan de stad, maar een referendum in 1920 zorgde ervoor dat bleef Oostenrijkse Klagenfurt.

Klagenfurt ontvangt een grote toestroom van toeristen per jaar – en de stad heeft ook vele bezienswaardigheden te pronken, met inbegrip van een aantal interessante musea. Een van de belangrijkste is het historisch museum “Kärntner Landes Museum”, dat is een van de grootste musea in Oostenrijk.Naast zijn diverse kunstmusea in de stad. De meest bekende is “Die Stadt Galerie Klagenfurt” – een tentoonstelling van klassieke modernisme en “Das Museum Modern Art Karinthië” – een tentoonstelling van hedendaagse kunst.

Er zijn ook vele mooie kerken in de stad, waar Klagenfurter Dom uit 1581 is de grootste. Het fungeert ook als een kathedraal voor het bisdom Gurk. Ook de prachtige kerk “Heiligengeistkirche” is een populaire bestemming – en de voormalige middeleeuwse klooster “Pin Viktring”.

Een van de belangrijkste niet-religieuze gebouwen in de stad zijn “Landhaus Klagenfurt”, als laatste in 1500. Delen van het gebouw toegewezen vandaag door het Parlement in Karinthië.

Anders alle oude centrum van Klagenfurt een attractie op zich. Ook in gebieden rond de stad zijn een aantal plaatsen – waaronder twintig oude kasteel en een aantal mooie parken, zijn er ook prachtige stranden en het aanbieden van bootverhuur.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Klagenfurt Airport, dat ligt op 3 mijl ten noordoosten van het centrum gelegen.