Autoverhuur Reykjavik

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Reykjavik

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Reykjavik van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Reykjavik via ons.

Reykjavik gids

Bilutleie Reykjavik
Reykjavik Autoverhuur

Reykjavík, de hoofdstad van IJsland,ligt op het schiereiland Seltjarnarnes in het hart van Faxaflói. De stad is ook het culturele en economische centrum van IJsland – en ook de belangrijkste havenstad op het eiland. Meer dan 60% van de IJslandse bevolking woont in de hoofdstad, die een bevolking van ongeveer 120.000 (2010) heeft. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de late 9e eeuw, maar nog in 1801 was de bevolking slechts ongeveer 100.000. 600.

Attracties

Attracties zijn onder andere de moderne Hallgrimskirkja-kerk, de grootste kerk van IJsland en het nieuwe Harpa Concert and Opera House (ingehuldigd in 2011). Ook Perlan – een originele watertoren die in 1991 werd omgebouwd tot een restaurant en museum, moet worden vermeld. De top is bedekt met een glazen bal, en vanaf hier zijn er een prachtig uitzicht op de stad. Anders is The Alltinget, het Parlementsgebouw van IJsland uit 1881,een populaire nederzetting. Ook het Nationaal Museum en het Cultureel Centrum (waar een spannende handschriftcollectie is) zijn een bezoek waard.

De belangrijkste winkelstraat in Reykjavik is Laugavegur, en als je wat speciale recreatie nodig hebt, moet men een reis maken naar Nauthólsvik in het uiterste zuiden van de stad, ’s werelds enige verwarmde zeestrand.

Hallgrimskirkja met het noorderlicht aan de hemel.

Verken Reykjavik met autoverhuur

IJsland is een prachtig land om te verkennen met de autoverhuur. Waar u ook rijdt, u wordt omringd door het magische landschap dat Saga Island kenmerkt. De meeste toeristen kiezen ervoor om er in de zomer naartoe te gaan, maar steeds meer mensen komen in IJsland aan in de periode waarin het noorderlicht het meest actief is. De meest populaire bezienswaardigheden zijn relatief dicht bij Reykjavik, en langs de zuidkant van het eiland. Hier zijn een paar suggesties voor de beste ritten uit de IJslandse hoofdstad.

De Blue Laguene is het beroemdste geothermische bad en spa van het land.

De Blue Lagoon – Hier is het het hele jaar door baadt

De meeste mensen die naar IJsland zijn geweest hebben de beroemdste geothermische baden en spa van het land bezocht. De Blue Lagoon ligt op slechts een klein eindje rijden van Reykjavik, in de buurt van de stad Grindavik aan de zuidwestelijke kant van het schiereiland Reykjanes. Het warme water komt uit de nabijgelegen svartsengi centrale. Daar wordt energie opgewekt door verwarmd water uit de vulkanische grond opte pompen, voordat het eindigt als zwemwater voor toeristen en IJslanders. De witte insnede is te wijten aan het feit dat het veel siliciumdioxide bevat, naast het feit dat het water ook rijk is aan zouten en algen. Dit zou zogenaamd goede therapeutische effecten moeten hebben. Het luxe spahotel aan de lagune is ook open voor bezoekers die er niet wonen, maar u mag het heerlijke water niet in zonder van tevoren te reserveren.

  • Van Reykjavik tot het hotel en het kuuroord van de Blue Lagoon, het is nauwelijks 50 kilometer verderop. Met autoverhuur duurt de reis niet meer dan 45 minuten.
Geiser – ’s werelds oudste actieve geiser.

Geiser – ’s Werelds oudste waterkolom

In Haukadalur in IJsland, niet zo lang rijden van Reykjavik, u ’s werelds oudste geiser ervaren die nog steeds actief is. Het warme water in de vulkanische grond barstaf en toe uit en wordt als een pilaar de lucht in gestuurd. Hoe vaak dit gebeurt, en hoe hoog de kolom van water en stoom bereikt, hangt af van vele geologische factoren. Geiser in IJsland is al vele malen stationair en heeft momenteel onregelmatige uitbarstingen. In de buurt is de geiser Strokkur, die veel actiever is en uitbarstingen heeft vier tot acht minuten uit elkaar. De pilaar bereikt 20 meteren is een spectaculair gezicht dat je bij je moet krijgen als je in Reykjavik bent. De rit met de auto naar Haukadalur is op zich de moeite waard. Je beweegt je door een prachtig landschap en passeert de indrukwekkende Gullfossen waterval op de weg.

  • Het is ongeveer 105 kilometer van Reykjavik naar Geysir als je de snelste weg rijdt via Þingvallavatn. De rijtijd is dan ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Vík í Mýrdal – Aangenaam dorp aan de zuidkust

In dit kleine IJslandse dorp zijn er slechts ongeveer 300 inwoners. De plaats is nog steeds behoorlijk overvol, omdat Vík wordt beschouwd als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Het landschap van het gebied is uniek. Op de stranden is er zwart zand dat getuigt dat IJsland aanzienlijk meer vulkanische activiteit heeft gehad dan vandaag. Aan de kust en in de zee, verschillende stenen pilaren stok en geven een trol-achtige gevoel. De pilaren worden gevormd als de wilde zee de sedimenten weg erodeert. Naast vele geweldige natuurervaringen, u genieten van paardrijden in Vík, walvissen spotten,jezelf in zip-line gooien,paragliden proberen, grotten verkennenen nog veel meer. Er zijn ook verschillende gezellige eetgelegenheden en accommodaties in het dorp. De weg naar Vík neemt je mee langs verschillende andere aangename dorpjes die ook een stop waard zijn.

  • Van Reykjavik naar Vík is het 186 kilometer. Zonder te stoppen, duurt de rit ongeveer 2 uur en 20 minuten.
Vík heeft een spannend landschap met het zwarte strand en de grote stenen pilaren van de zee.
Jökulsárlón is het grootste gletsjermeer van IJsland gelegen aan de Vatnajökull-gletsjer.

Jökulsárlón – Unieke Bresjø aan het einde van Vatnajökull

Jökulsárlón is het grootste gletsjermeer van IJsland,en je vindt het aan het einde van de grootste gletsjer van Europa,de bekende Vatnajökull. Bresjøen is van relatief nieuwe datum, en voor het eerst voorgedaan in 1934. Sindsdien is het aanzienlijk gegroeid als de gletsjer smelt gestaag. Op de lange termijn kan worden verwacht dat Jökulsárlón eindigt als een fjord wanneer het gletsjerwater de nabijgelegen zee bereikt. Op het terrein vindt u een goed gerund bezoekerscentrum,waar u rondleidingen boeken op de gletsjer en op het gletsjermeer. De reizen op de zee in amfibische boten zijn spannend, en als je geluk hebt zul je de krachten van de natuur ervaren wanneer de gletsjer kalveren. Het centrum heeft ook een mooi café geopend het hele jaar door. Als je de rit van Reykjavik neemt, passeer je vík í Mýrdal wanneer je naar het grootste gletsjermeer van IJsland gaat.

  • Van Reykjavik tot Jökulsárlón rijd je ongeveer 380 kilometer langs de zuidkant van het eiland. Met geen stops langs de weg, zal de rit ongeveer 4 uur en 45 minuten duren.
Seljalandsfoss heeft een waterval van ongeveer 60 meter.

Seljalandsfoss – Loop achter de waterval en ervaar de krachten van de natuur

Er zijn verschillende prachtige watervallen in IJsland, en Seljelandsfossen is een van de meest bezochte. Dit komt omdat het relatief dicht bij Reykjavik ligt, en dat het een zeer mooie natuurervaring biedt. Het is ook gelegen langs Hringvegur, de hoofdweg die rond de kust van IJsland loopt, en neemt je mee langs veel van de andere populaire bezienswaardigheden en dorpen aan de zuidkant van het eiland. De val van de waterval is ongeveer 60 meter. Het geeft een spectaculaire en mooie indruk, en wordt veel gebruikt als illustratie in boeken en op ansichtkaarten. Iets dat uw bezoek hier extra avontuurlijk maakt, is dat u te voet aan de achterkant van de waterval lopen. Als u meer watervallen wilt zien terwijl u in de buurt bent, u een wandeling maken naar Gljufrabui, dat net achter Seljalandsfoss ligt. Een paar kilometer verder op de weg naar Vík í Mýrdal u ook de prachtige Skóga waterval vangen.

  • Van het centrum van Reykjavik tot Seljalandsfoss is het ongeveer 127 kilometer. Normaal gesproken zult u ongeveer 1 uur en 45 minuten op de rit doorbrengen.
In de straten van Reykjavik is het vrij om alle dagen na 18:00 uur te parkeren.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

In de straten van Reykjavik is het vrij om alle dagen na 18:00uur te parkeren , ook op zaterdag. De zondagen zijn volledig gratis. De stad is verdeeld in vier zones, en natuurlijk is de vergoeding het hoogst in de zone die het meest centraal is. Buiten de vier zones u parkeren zonder dat u een vergoeding hoeft te betalen. Vergeet niet dat als de parkeerplaats is) is), het goed zal worden bewegwijzerd met een grote P,en hoe laat geldt. Houd er rekening mee dat de meeste parkeerplaatsen zijn uitgerust met automaten die zowel kaarten als contant geld accepteren,maar op sommige plaatsen vindt u alleen oude parkometers. Op de parkometrs u alleen betalen met munten. Er is ook een aantal parkeergarages in het centrum van de stad,evenals parkeren bij de grootste hotels.

Het besturen van een autoverhuur in het centrum van Reykjavik is eenvoudig en eenvoudig. Het verkeer is niet bijzonder dicht in de relatief kleine stad. Houd er rekening mee dat het binnenste veld in rotondes een recht van afrit heeft, als de rotonde twee rijstroken heeft. In IJsland is dit het tegenovergestelde dan in de meeste andere landen. Het is ook gemakkelijk om elders in IJsland te rijden, maar je zult niet veel stukken snelweg vinden. De meeste routes rijden op goed onderhouden wegen, met slechts één rijstrook in elke richting. Op sommige plaatsen wilt u misschien onverharde wegen raken.

  • Als u in de winter op het platteland bent en wilt verkennen met een autoverhuurauto, is het raadzaam om de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Er zijn momenten waarop de wegen onbegaanbaar worden als er zware sneeuwval.

Luchthaven

Keflavik International Airport is de belangrijkste luchthaven voor Reykjavik, en in het IJslands heet het Keflavíkurflugvöllur. Icelandair is gevestigd in Keflavik,en vrijwel alle vluchten van en naar de luchthaven zijn internationaal. Het beperkte aanbod van binnenlandse vluchten in IJsland maakt meestal gebruik van Reykjavik Airport, gelegen net buiten het stadscentrum.

Keflavik is niet bijzonder groot, en u zult gemakkelijk de bedrijven vinden die autoverhuur aanbieden. Vanaf vandaag zijn Avis, Budget, Hertz en Europcar vertegenwoordigd op de luchthaven. Alle vier de bedrijven hebben hun bureaus verzameld in de aankomsthal van het terminalgebouw. De parkeerplaatsen waar de auto’s zich bevinden zijn in de buurt en u hoeft geen vervoer te vervoeren om bij het voertuig te komen dat u huurt.

  • Keflavik Airport ligt op de landtong ten westen van Reykjavik, direct naast het stadje Reykjanesbær. Het stuk is ongeveer 50 kilometer lang en wordt uitgevoerd op een snelweg. Normaal gesproken zult u 40 minuten op het station.