Autoverhuur IJsland

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren IJsland

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in IJsland van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in IJsland via ons.

IJslandse gids

Bilutleie Island
IJsland Autoverhuur

IJsland is het op één na grootste eiland van Europa en een republiek in de Noord-Atlantische Oceaan, gelegen tussen Noorwegen en Groenland. Ondanks het gebied van 103 000 km2 heeft het land niet meer dan 307 000 inwoners (2010). Ongeveer 120.000 van hen wonen in de hoofdstad Reykjavík. Andere stedelijke gebieden zijn Kópavogur, Hafnafjördur en Akureyri.

Het is alleen de kust die wordt bewoond, omdat het binnenland van IJsland wordt gedomineerd door bergen, vulkanen, lavawoestijnen en gletsjers. De IJslandse kust wordt gekenmerkt door fjorden,terwijl de bergen landinwaarts bereiken op ongeveer 2000 meter hoogte. De hoogste piek is Hvannadalshnúkur (2.110 m). Verschillende vulkanen in IJsland zijn steeds actiever. De bekendste zijn Hekla en Katla. De Vatnajökull gletsjer is de tweede grootste gletsjer in Europa. Alleen Austfonna op Svalbard is groter. Het heeft een oppervlakte van meer dan 8.000 km2.

Een van de grootste toeristische attracties in IJsland is Vatnajökull National Park. Een andere populaire attractie is de waterspetterende hete bron Geysir, gelegen in Haukadalur (waar ook een nationaal park is). Bovendien moet de oude tingsted Thingvellir van de Viking worden genoemd – die deel uitmaakt van de UNESCO-werelderfgoedlijst.

De belangrijkste luchthaven van IJsland is Keflavik International Airport – ongeveer 50 km ten zuidwesten van de hoofdstad.

De Vatnajökull gletsjer is de tweede grootste gletsjer in Europa en heeft een oppervlakte van meer dan 8000 vierkante meter.

Rijden in IJsland

In IJsland moet je waarschijnlijk voorzichtiger rijden dan je gewend bent. Verkeer is comfortabel op zich, met relatief weinig auto’s op de wegen. Er zijn echter veel wegen in de buitenwijken die geen asfaltafdekking hebben (onverharde wegen), en veel wegen zijn ook smal. Er zijn ook een groot aantal bruggen in IJsland die geen ruimte hebben voor verkeer in beide richtingen op hetzelfde moment. Houd er rekening mee dat er op veel plaatsen boerderijdieren op de wegen kunnen zijn. Merk ook op dat de wegen in IJsland vaak zijn opgebouwd, wat helpt om de sneeuwvrij te houden in de winter. Tegelijkertijd is er een verhoogd risico om de controle over de auto te verliezen als u niet op de rijbaan blijft.

In IJsland rijdt u aan de rechterkant van de weg.

Verkeersregels in IJsland

 • In IJsland rijdt u aan de rechterkant van de weg.
 • Rijlichten zijn 24 uur per dag verplicht op de auto.
 • Al het gebruik van een mobiele telefoon is verboden wanneer de motor draait, behalve handsfree.
 • Het is verplicht met veiligheidsgordel voor bestuurder en passagiers.
 • Kinderen jonger dan 3 jaar moeten in een goedgekeurd kinderzitje zitten.
 • Kinderen jonger dan 135 cm moeten altijd gebruik maken van goedgekeurde kinderbeveiligingsmiddelen die geschikt zijn voor de lengte en het gewicht van het kind.
 • Kinderen mogen niet zitten in een kinderzitje naar achteren in de voorstoelen met een airbag.
 • In IJsland is het verboden om van gemarkeerde wegen af te rijden.
Op verharde landwegen in IJsland is de maximumsnelheid 90 km/u, tenzij anders bepaald.

Snelheidsbeperkingen in IJsland

Houd er rekening mee dat de maximumsnelheid in woonwijken kan worden ingesteld op 30 kilometer per uur. Indien anders niet gespecificeerd, zijn de volgende limieten van toepassing:

 • Steden en steden: 50 kilometer/u
 • Landwegen zonder asfaltdekking: 80 kilometer per uur
 • Landwegen met asfaltdekking: 90 kilometer per uur

Houd er rekening mee dat u in IJsland borden met lagere aanbevolen snelheidslimieten wilt inhalen. Deze borden zijn rechthoekig en blauw gekleurd, en worden meestal gebruikt op trajecten waar er een verhoogd risico op ongevallen, zoals smalle bruggen, draaiende bochten, en andere stukken met een hoog ongeval tarief.

Alcohollimiet in IJsland

In IJsland is rijden niet toegestaan als het alcoholgehalte in het bloed hoger is dan 0,5° (0,5 g/l). Als u een alcoholgehalte van meer dan 0,5, zal resulteren in zware boetes en confiscatie van rijbewijzen.

Aanbevolen autoverhuur diensten

Een rit op het IJslandse platteland is meestal een onvergetelijke ervaring. Dit soort natuur vind je nergens anders ter wereld. De drijvende manieren die we hebben aanbevolen zijn daarom gericht op de vele unieke natuurverschijnselen die zich op saga eiland.

Seljalandfoss is een van de mooiste watervallen in IJsland.

Hringvegur – Wikipedia

Hringvegur wordt ook wel Þjóðvegur 1 genoemd, dat wil zeggen Route 1, en is de weg die loopt in een samengevoegde cirkel rond het hele eiland. De totale afstand is 1322 kilometer. Als u de hele Route 1 zou rijden zonder te stoppen, zou de reis ongeveer 15 tot 16 uur hebben geduurd. Toeristen die het hele eiland willen ervaren, rijden graag de hele ronde, maar ze kunnen een week of meer op reis zijn. Hringvegur neemt je mee langs veel van de beste bezienswaardigheden van IJsland, spannende vissersdorpjes, en je krijgt tegelijkertijd een unieke natuurervaring. Het is ook populair om delen van Hringvegur te besturen, naar bijvoorbeeld idyllische kleine steden zoals Vik en Skagafjörður, of natuurverschijnselen zoals Seljalandsfoss en Jökulsarlon. Een andere populaire optie als je per boot in IJsland wilt aankomen, is om het schip te nemen dat van Hirtshals in Denemarkennaar Seyðisfjörður gaat. In Seyðisfjörður haal je alleen autoverhuur op en rijd je bijvoorbeeld naar Reykjavik langs de noord- of zuidkust.

Geiser Stokkur is meerdere keren per uur uitgebroken en ligt dicht bij Geysir.

Gullni hringurinn – Wikipedia

Als Hringvegur te ambitieus wordt, is de kortere heen- en terugreis misschien wel een aantrekkelijkere optie. De naam kan worden vertaald als “The Golden Circle”en is een rijroute van ongeveer 300 kilometer die loopt in het Reykjavik gebied. Zelfs als je veel bezienswaardigheden op dit station, is het mogelijk om het uit te voeren in een dag. De werkelijke runtime is niet meer dan ongeveer 3 tot 4 uur. De vraag is hoeveel stops je onderweg zult nemen, en hoe lang je zult doorbrengen als je stopt. Je passeert verbazingwekkende natuurverschijnselen zoals Geysir en Strokkur, þingvellir national park (Tingvellir), Kerið vulkaankrater,een paar prachtige watervallen, en een paar mooie kleine steden met spannende architectuur. Als u geïnteresseerd bent in technologie en engineering, moet u ook een kijkje nemen op de geothermische centrales Hellisheiði en Nesjavellir.

Reykjanes

Reykjanes is het schiereiland dat zich uitstrekt ten westen van de hoofdstad, en waar u onder andere de luchthaven Keflavik vindt. In dit gebied vindt u tal van spannende ervaringen en bezienswaardigheden, evenals een uniek landschap. De blauwe lagune de beroemdste plaats op het schiereiland. Daar u het hele jaar door zwemmen in warm wateren misschien uw lichaam verzorgen in een van ’s werelds beste kuuroorden. In het kleine vissersdorp Sandgerði zijn er paren eetgelegenheden die velen geloven dat de beste visrestaurants van IJsland. Als u de westkust vanaf daar volgt, bereikt u Sandvik, waar de Euraziatische en Noord-Amerikaanse continentale platen elkaar ontmoeten. Over de kloof die de continenten scheidt, wordt een kleine brug gebouwd, dus hier kun je technisch gezien een bezoek brengen aan Noord-Amerika. Je moet ook overwegen om het Viking Museum te bezoeken als het buitenste gedeelte van de landtong, een Rock ‘n’ Roll-museum in Keflavik, Hvalsneskirkja uit 1887, het geothermische gebied gunnuhver en de vuurtoren van Reykjanesviti.

De blauwe lagune van IJsland is een populaire bestemming voor toeristen. Hier u het hele jaar door zwemmen in het warme water!

Látrabjarg is ’s werelds grootste kolonie zeevogels.

Fjorden in het noordwesten

Als u enkele van de mooiste landschappen in IJsland wilt zien, overweeg dan een rit naar de fjorden gelegen aan het noordwestelijke einde van het eiland. De Vestfjorden hebben een contrasterende en unieke uitstraling, met hoge kliffen die in de zee duiken. Binnen een aantal van de fjorden vindt u vissersdorpjes die er zijn geweest sinds de eerste mensen aankwamen op het eiland. In de Vestfjords vindt u ook verschillende vogelrotsen, waaronder Látrabjarg, de grootste kolonie zeevogels ter wereld. Deze rots is ook het punt van Europa gelegen in het verre westen. Er zijn verschillende plaatsen in de West Fjorden waar u warmwaterbronnen vindt (u zwemmen in een van de), en het gebied is beroemd om zijn vele prachtige watervallen. Als je geluk hebt, zie je polaire riffen in de ongerepte natuur. Het duurt niet meer dan ongeveer 2 uur en 30 minuten om van Reykjavik naar het begin van de Western Fjorden te rijden. Als je er eenmaal bent, kun je al snel in de verleiding komen om meerdere dagen door te brengen met het verkennen van het prachtige landschap.

Bedrijven waar u een auto van huren in IJsland

Natuurlijk is het aantal huurverhuurlocaties in IJsland lager dan in de meeste andere landen. Het land heeft niet veel inwoners, en de meeste toeristen hebben Reykjavik als hun belangrijkste focus. In de grootste steden en op Keflavik Airport domineren internationale spelers zoals Hertz, Avis, Sixt, Enterprise, Budget, Dollar en Thrifty. Als een kleine plaats biedt autoverhuur, het is meestal ook een dergelijk bedrijf in kwestie. Er zijn ook enkele IJslandse bedrijven die huurauto’s aanbieden, vooral in de regio Reykjavik, waaronder Lagoon Car Rental, Route 1 Autoverhuur, Go Iceland en Reykjavik Auto. Echter, het aantal auto’s die deze bedrijven beschikbaar hebben is meestal laag.

7 veelgestelde vragen over autoverhuur in IJsland

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig in IJsland?

Als u een rijbewijs hebt uit een land binnen de EU, EER, VS of Canada, is uw nationale rijbewijs voldoende. Voor andere landen moet u normaal gesproken een internationaal rijbewijs tonen. Houd er rekening mee dat internationale rijbewijzen alleen kunnen worden afgegeven in het land waar u vandaan komt.

Heb ik een creditcard nodig om een auto te huren in IJsland?

Een geldige creditcard moet op naam van de huurder worden vermeld bij het ophalen van de auto in IJsland. De kaart wordt gebruikt om een borg die alle aftrekbare voor schade aan de auto, boetes en brandstof te dekken. Controleer of uw creditcard geeft u gratis aftrekbare verzekering.

Wat moet ik meenemen als ik de auto heb?

Gasten die een auto ophalen, dienen een geldig rijbewijs (en, indien van toepassing, een internationaal rijbewijs), paspoort of ander goedgekeurd identiteitsbewijs met foto en een geldig creditcard te tonen. Alle documenten moeten op naam van de huurder staan. Extra bestuurders moeten een geldig legitimatiebewijs en rijbewijs opgeven.

Wat is de leeftijdsgrens voor het huren van een auto in IJsland?

De meest voorkomende leeftijdsgrens voor het krijgen van een huurauto in IJsland is 20 jaar. De bestuurder moet ook het rijbewijs voor ten minste 1 jaar hebben gehad. Voor sommige (dure) categorieën auto’s kan de leeftijdseis hoger zijn. Het is ook gebruikelijk dat een vergoeding in rekening wordt gebracht voor alle chauffeurs jonger dan 25 jaar.

Heb ik een SUV of een auto met vierwielaandrijving nodig in IJsland?

Als je gewoon in het gebied rond Reykjavik rijdt, heb je waarschijnlijk niets anders nodig dan een gewone personenauto in IJsland. In de winter is er iets anders, vooral als je buiten de hoofdstad gaat rijden. De wegen kunnen ijzig en besneeuwd zijn, en dan kan een SUV of andere auto met vierwielaandrijving goed zijn om te hebben. Echter, krijgen in het weer en de omstandigheden voordat je op lange ritten.

Is het gebruikelijk voor tolhuisjes in IJsland?

In IJsland hoeft u zich geen zorgen te maken over tolwegen of bruggen en zult u geen tolpoortjes tegenkomen. De uitzondering is de tunnel genaamd Vaðlaheiðargöng, die loopt tussen Fjosladalur en Eyafjordur, net buiten Akureyri. Als u deze afstand rijdt, is het raadzaam dat u vooraf betaalt (ten minste 3 uur van tevoren). Vanaf 2020 is de vooruitbetalingsprijs 1500 ISK, tegenover 2500 ISK wanneer u daar voor het eerst bent.

Met wie moet ik contact opnemen als ik betrokken ben bij een autoverhuurongeval in IJsland?

Het alarmnummer in IJsland voor ambulance, brandweer en politie is 112. U mag dit alleen bellen als u betrokken bent geweest bij een ongeval waarbij persoonlijk letsel is opgelopen, in geval van brand of in andere ernstige gevallen en noodsituaties. Bel dan de autoverhuurmaatschappij en/of verzekeringsmaatschappij die u gebruikt.

Tweede nummer:

 • Politie – 444 100
 • Medische hulp – 1770