Autoverhuur Tenerife

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Tenerife

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur op Tenerife van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Tenerife via ons.

Tenerife Gids

Tenerife is de grootste van de Canarische Eilanden,en ook degene met het hoogste aantal inwoners. Net als op de andere eilanden van de Makaronesië archipel, Werd Tenerife voor het eerst bewoond door de inheemse Los Guanches, een volk dat kwam over de zee uit Noord-Afrika. Na de veroveringen van zowel Romeinen als Moren nam de Spaanse conquistador de heerschappij aan het begin van de 15e eeuw over.

Vandaag de dag is Tenerife een van de grootste toeristische bestemmingen van Spanje en het eiland verwelkomt meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar. Dit is ook de belangrijkste industrie van het eiland, gevolgd door landbouw en visserij. Het klimaat in Tenerife maakt het vooral gunstig om hier bananen, maïs, uien, tomaten, druiven en tabak te telen.

Op de Canarische Eilanden is er het hele jaar door een aangename temperatuur,waardoor de archipel een populaire toeristische bestemming is, zowel in de winter als in de zomer. De meeste mensen reizen naar een van de vele en typische resorts, maar in Tenerife vindt u ook relatief grote steden, waaronder Santa Cruz de Tenerife (188.000 inwoners) en San Cristobal de La Laguna (129.000 inwoners). Er zijn ook veel aangename en kleine vissersdorpjes op het eiland die populair zijn om te bezoeken.

Tenerife verwelkomt meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar, dat is ook de belangrijkste industrie van het eiland,

Attracties

De resorts en grotere steden hebben meestal goede winkelmogelijkheden, en een vrij levendig restaurant en nachtleven bieden. Veel van de beste nachtclubs en bars zijn te vinden in Playa de las Américas, in Puerto de la Cruz, in Los Cristianos, en in Costa Adeje, evenals in de grootste steden. Het eten in de restaurants is typisch Spaans, maar bij voorkeur met een lokale twist. Verse en fijne zeevruchten wordt overal op het eiland geserveerd.

De belangrijkste bezienswaardigheden van Tenerife zijn vele monumenten, zoals de kathedraal van San Cristobal de La Laguna, het fort in het dorp San Andrés, en de Torres de Santa Cruz, de hoogste wolkenkrabber van Spanje. Er zijn ook verschillende spannende archeologische opgravingen op het eiland.

Er zijn verschillende prachtige natuurgebieden in Tenerife, en bijna de helft van het landschap van het eiland is beschermd en uitgeroepen tot een nationaal park.

Veel van de beste nachtclubs en bars zijn te vinden in Playa de las Américas.

Ontdek Tenerife met autoverhuur

Hoewel Tenerife is een vrij klein eiland, met een huurauto hier is een duidelijk voordeel. Degenen die gewoon dicht bij het hotel verblijven en frequent hetzelfde strand, missen op een heleboel spannende dingen. Het eiland heeft vele mooie kleine vissersdorpjes die bezocht moeten worden, en biedt ook unieke natuurervaringen. Hieronder vindt u enkele suggesties voor de meest populaire ritten.

Afstanden en rijtijd in Tenerife

In deze gids nemen we geen afstanden en rijtijd mee voor de voorgestelde excursies. De afstanden zullen afhangen van waar u uw reis toch begint. Echter, nooit zitten in een auto in Tenerife voor een lange tijd. Het duurt bijvoorbeeld nauwelijks 40 minuten om met de auto van het vliegveld in het zuiden (Tenerife South Airport) naar Santa Cruz de Tenerife aan de noordkant van het eiland te komen. Het is onwaarschijnlijk dat het rijden van de hele ronde rond Tenerife meer tijd in beslag neemt dan tussen de 2,5 en 3 uur.

Teide – de grote vulkaan berg in het midden van Tenerife op maar liefst 3.718 meter boven de zeespiegel.

Pico del Teide – Maak een reis naar de top van Spanje

Teide is de naam van de grote vulkanische berg in het midden van Tenerife. De top van de berg is maar liefst 3.718 meter boven de zeespiegel, waardoor het het hoogste punt in Spanje. Wereldwijd wordt Teide beschouwd als de op twee na hoogste vulkaan. De vulkaan wordt ook beschouwd als actief, maar de laatste uitbarsting was meer dan 100 jaar geleden (1909). Teide en het nationale park dat de berg omringt zijn nu een nationaal park, en zijn een UNESCO World Heritage Site. Wanneer u in Tenerife bent, moet u uzelf trakteren op het centrum aan de voet van de berg, of tot aan het uitkijkplatform in de buurt van de top. U er gaan, die u ongeveer 5 uur zal duren, of neem de kabelbaan. De kabelbaan is de meest populaire keuze, en het duurt niet meer dan 8-9 minuten omhoog.

In de stad Güímar is er een verzameling piramides, gebouwd in lavasteen.

Pirámides de Güímar – Bekijk de piramides van Tenerife

In het stadje Güímar aan de oostkust van Tenerife vindt u een vreemd fenomeen als het gaat om het bouwen van kunst. In wat nu wordt beschouwd als een etnografisch park is er een verzameling van piramides, gebouwd in lavasteen die je overal vinden op het vulkanische eiland. Oorspronkelijk waren er 9 van deze piramides, maar slechts 6 van hen blijven vandaag. Er zijn verschillende theorieën over de reden waarom de piramides werden gebouwd. Een van hen suggereert dat de piramides zijn een willekeurig bijproduct van de normale activiteit op boerderijen in het gebied, terwijl een ander suggereert dat het fenomeen is gekoppeld aan soortgelijke verschijnselen vindt u in, onder andere, Sicilië,in Mexico en in Peru. Wat de waarheid ook is, Pirámides de Güímar is een bezoek waard als je op Tenerife bent. In het park vindt u ook een museum,een auditorium en een aantal mooie botanische tuinen om in te wandelen.

Siam Park – Een van europa’s grootste waterparken

Siam Park is een 10 minuten waterpark gelegen aan de Costa Adeje op het zuidelijke puntje van Tenerife. Het park is een van de meest uitgebreide in Europa, en werd ingehuldigd door de prinses van Thailand zelf. Siam staat bekend als de oude naam van Thailand. Naast eindeloze mogelijkheden om te zwemmen, zijn er ongeveer 15 verschillende attracties in het park. Sommigen van hen zijn bedoeld voor kinderen, terwijl anderen zijn geschikt om u een beetje adrenaline kick. Zoals verwacht, is het hele park thema gerelateerd aan Thailand. In totaal zijn er 25 gebouwen hier, waarvan de meeste zijn restaurants en cafés, die replica’s van typische huizen vindt u in het oude Siam. Het waterpark is het hele jaar geopend, waardoor het de perfecte plek is om af te koelen wanneer de Atlantische Oceaan en de stranden van Tenerife niet verleiden.

Candelaria – Een belangrijk deel van de geschiedenis van de Canarische Eilanden

Het kleine stadje Candelaria ligt aan de oostkust van het eiland, net ten zuiden van Santa Cruz de Tenerife. De stad is voornamelijk een religieus centrum voor het hele eiland. In candelarias basiliek is er een Madonna figuur die is een tussenstop op de bedevaart die loopt over Tenerife, en de stad is de site van een jaarlijkse fiesta in deze context. De Madonna figuur wordt gezegd te zijn gevonden door Guanchefolk. Dit waren de urnen van het eiland die in Tenerife leefden toen Spaanse conquistadores de Canarische Eilanden in de 15de eeuw overnamen. De conquistadores interpreteerden de figuur dat het de madonna vertegenwoordigde en ze bouwden een kleine hermitage om de figuur in te plaatsen. De Hermitage werd later omgebouwd tot de basiliek die er vandaag staat. Candelaria is een populair klein vissersdorp onder degenen die Tenerife bezoeken, ook vanwege de uitstekende restaurants. De omgeving is ook een geweldig terrein om in te lopen. Je passeert onder andere verschillende prehistorische grotten waar de urnen hun overledene begraven en gemummificeerd hebben.

In candelarias basiliek is er een Madonna figuur die is een tussenstop op de bedevaart die loopt over Tenerife
Het zand bij Tejita is gemengde vulkanische as.

Playa de El Médano en Playa de la Tejita

Deze twee stranden worden beschouwd als een van de beste in Tenerife,en zijn dicht bij elkaar. De stranden zijn gescheiden door een landtong waar La Montaña Roja ligt, een kleine vulkanische bergtop die een van de toeristische attracties van het eiland is. Tejita Beach is de plek om je te vestigen als je wilt zwemmen en zonnebaden in een prachtige omgeving. Het zand is hier gemengd vulkanische as,en is zacht en comfortabel. El Médano Beach is populair bij mensen die graag actief blijven als ze aan de waterkant zijn. Ook hier is er zacht en aangenaam zand, maar het strand heeft meer golven en wind dan Tejita. Daarom zie je veel spreads zoals windsurfer en vliegeren in El Médano. De naam is trouwens hetzelfde als het vissersdorp waar het strand ligt. Daar vindt u een aangename sfeer en vele goede eetgelegenheden.

Parkeren in Tenerife

In de steden tenerife, u gratis parkeren in de straten in de meeste plaatsen, maar meestal alleen in gemarkeerde plaatsen. Gele lijnen en witte lijnen betekenen dat u een boete krijgt als u uw auto daar achterlaat. In het ergste geval wordt de auto weggesleept. Blauwe lijnen betekenen dat er getimede parkeergelegenheid is en je moet een vergoeding betalen.

De beste oplossing in steden is normaal gesproken om gebruik te maken van de parkeergelegenheid, of de parkeerplaatsen in verband met de hotels. Je moet de vergoeding betalen, maar in Tenerife zijn de prijzen voor parkeren laag in vergelijking met het grootste deel van Europa.

Verkeer in Tenerife

Rijden in de kleine steden en steden van Tenerife is gemakkelijk, en er zijn meestal niet lange wachtrijen daar. Buiten de steden zijn de wegen over het algemeen in goede staat. Er is een snelweg van Las Machas aan de westkant van het eiland, naar het zuidelijke puntje van het eiland, en helemaal tot aan Santa Cruz de Tenerife aan de noordkant van het eiland. Vanaf daar is er een snelweg tot aan de noordkant van het eiland, en verder langs de kust naar Los Realejos. Het is meestal alleen wanneer u buiten de belangrijkste verkeersaders en in steden gaat, dat u de enigszins inferieure landwegen moet drijven.

Vergeet niet dat in Spanje, ook op de Canarische Eilanden, u worden beboet voor het rijden met naakte torso (en onderlichaam). Zelfs als het warm is en je bent net van het strand, trek je shirt of iets dergelijks aan! U moet ook voorkomen dat het nemen van actie die u kan afleiden tijdens het rijden. U bijvoorbeeld een boete krijgen als u eet of drinkt terwijl de motor draait.

Rijden in de kleine steden en steden van Tenerife is gemakkelijk, en er zijn meestal niet lange wachtrijen daar. Buiten de steden zijn de wegen over het algemeen in goede staat.

Luchthaven

Er zijn twee luchthavens in Tenerife die internationale vluchten afhandelen. De grootste is gelegen aan de zuidkust van het eiland, en heet daarom Tenerife South Airport, of Aeropuerto de Tenerife Sur in het Spaans. De naam Reina Sofía Airport wordt ook lokaal gebruikt. Hier worden ongeveer 11 miljoen passagiers per jaar bediend. De luchthaven is dus de tweede grootste in de Canarische Eilanden, na Gran Canaria Airport. Er zijn hier het hele jaar door lijnvluchten vanuit de meeste grote steden in Europa. Daarnaast is er extra veel verkeer tijdens de drukste seizoenen, vooral chartervluchten.

De kleinste, Tenerife North Airport,is natuurlijk gelegen op het noordelijke deel van het eiland, en direct naast de stad San Cristóbal de La Laguna. Ongeveer 3,7 miljoen passagiers worden jaarlijks bediend. Vanaf deze luchthaven zijn er intern vluchten tussen de Canarische Eilanden, en naar een aantal Spaanse en Europese steden.

De grootste luchthaven in Tenerife ligt aan de zuidkust en heet daarom Tenerife South Airport.

Autoverhuur op Tenerife South Airport

Op tenerife South Airport, autoverhuurbedrijven hebben twee gebieden. Sommige hebben hun balies op de begane grond in de aankomsthal, en sommige hebben hun bureaus in de hal op de verdieping erboven. De bedrijven zijn momenteel Hertz, Europcar, Sixt, Goldcar, Interrent, TopCar, Cicar en Auto Reisen. De huurauto’s staan allemaal geparkeerd in een speciale ruimte, dicht bij het terminalgebouw.

Autoverhuur op Tenerife North Airport

Deze luchthaven is klein en duidelijk, en u vindt alle balies van de autoverhuurbedrijven in de aankomsthal. Vanaf vandaag zijn Cicar, Auto Reisen, Europcar, Goldcar, Budget, Hertz en Avis verkrijgbaar op Tenerife North Airport.