Autoverhuur Zürich

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Zürich

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Zürich van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Zürich via ons.

Zürich gids

Bilutleie Zürich
Autoverhuur in Zürich

Zürich is centraal gelegen in Zwitserlanden is met zijn ongeveer 390.000 inwoners (2011) de grootste stad van het land. Het is de hoofdstad van het kanton Zürich, en ligt 410 meter boven de zeespiegel – door het Meer van Zürich en de Limmat rivier. Zürich is ook het belangrijkste handels- en financiële centrum van Zwitserland – met hoofdkantoor voor een aantal internationale bedrijven, banken en verzekeringsmaatschappijen. De stad is ook een cultureel centrum voor het Duitstalige deel van Zwitserland.

Zürich werd gesticht door de Romeinen, en ze noemden het Turicum. In de 13e eeuw kreeg de stad een positie als een zogenaamde “vrije staat” – en het vergrootte zijn invloed in de Middeleeuwen.

Attracties

De oude binnenstad (Altstadt) ligt aan beide zijden van de Limmat rivier. Het heeft een onmiskenbaar middeleeuwse sfeer,met zijn smalle, pittoreske straatjes, intieme grasmat,evenals prachtige bruggen en kerken. Een van deze kerken is Grossmünster (gebouwd tussen de 11e en 13e eeuw) en ligt aan de rechteroever van de rivier. Een andere is de Fraumünsterkerk op de linkeroever. Het werd honderd jaar later gebouwd en heeft glas-in-loodramen van de beroemde Marc Chagall in de ramen. Een derde kerk die genoemd moet worden is de Wasserkirche uit de late 15e eeuw. Het bevat ook een apart museum voor de hervormer Ulrich Zwingli.

Zürich heeft vele prachtige kerken. Op de foto zie je links de Fraumünsterkerk.

In het moderne Zürich vinden we culturele instellingen zoals opera, concertzaal en theater – evenals het Landesmuseum en het Kunsthaus van Zürich– die beide zeker een bezoek waard zijn. Er kan worden vermeld dat onder de kunstwerken in het Zürich Kunsthaus verschillende schilderijen van Edvard Munch zijn.

Zürich is ook een geweldige winkelstad – maar bij voorkeur voor mensen met een goed advies, omdat de prijzen over het algemeen hoog zijn. De meest exclusieve winkelstraat van de stad is “Bahnhofstrasse”, waar de juweliers- en kledingwinkels in de buurt zijn.

Verken Zürich met autoverhuur

Een van de grootste voordelen van het hebben van een huurauto bij een bezoek aan Zürich is dat je een korte afstand naar andere steden en plaatsen in het land. Hierdoor u meer unieke ervaringen opdoen dan u anders zou doen. Het land is niet bijzonder groot, de wegen zijn zeer goed en het is veilig om hier te rijden. In onze gids voor Zürich hebben we enkele van de populairste attracties opgenomen.

Neem de trein naar Jungfraujoch – het hoogste treinstation van Europa.

Jungfraujoch – Neem de trein naar de top van Europa

Een van de meest populaire ritten van Zürich gaat naar het dorp Grindelwald. Het dorp ligt aan de voet van de drie bergtoppen Jungfrau, Eiger en Mönch. De beste plek om alle drie de pieken te zien is op het plateau en het treinstation Kleine Scheidegg. Om er te komen, maak je een kleine treinrit de berg op vanaf Grindelwald. Als het prachtige panorama niet genoeg is, u de trein nemen van Kleine Scheidegg en op naar Jungfraujoch. Dan kom je aan bij wat het hoogste treinstation van Europais en op 3454 meter boven de zeespiegel. Het is luid genoeg dat je het op je adem voelt. Het uitzicht is onovertroffen. Op de top u een goede maaltijd in een van de verschillende restaurants en cafés, u een bezoek aan de Sphinx Observatory en gluren in de sterrenkijker,en u een bezoek brengen aan het IJspaleis waar kunstenaars sculpturen van alleen ijs maken.

  • Van Zürich tot Grindelwald is het ongeveer 137 kilometer. De rit daar duurt ongeveer 1 uur en 50 minuten.
De houten brug verbindt de oude stad tegenover ZürichSee.

Rapperswil-Jona – Middeleeuws stadje aan het Zürichseemeer

Rapperswil-Jona is een van de meest populaire plaatsen om naar te reizen onder mensen die in Zürich wonen. De afstand is kort en je hier per boot, trein en auto komen. De stad wordt beschouwd als een van de mooiste in Zwitserland, deels vanwege de vele rozentuinen in het stadscentrum, en niet te vergeten de oude stad gelegen aan de rand van Zürichsee. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Schloss Rapperswil, gelegen op een heuvel achter de stad, verschillende kerken en kloosters, de boulevard aan zee van de staden de houten brug die de oude stad tegenover het meer van Zürich verbindt. Merk op dat er een paar andere plaatsen in Zwitserland die ook wel Rapperswil, en je kan uiteindelijk het besturen van een lange omweg als u kiest voor fouten bij het navigeren op uw manier.

  • Van Zürich tot Rapperswil-Jona, het is ongeveer 40 kilometer als je aan de zuidwestkant van Zürichse rijdt. De rit duurt dan ongeveer 30 minuten.

Luzern – Zwitserland op zijn best

Luzern ligt aan het einde van het Vierwaldstätter See en heeft de Reuss door het stadscentrum stromen. De verbinding met de zee en de rivier laat zijn sporen na op de prachtige stad, en Luzern staat vooral bekend om zijn vele bruggen. De bekendste is Kapellbrücke, een houten brug die vermoedelijk gebouwd is in het jaar 1365. Onder verschillende unieke kenmerken is kapellbrücke gebouwd met plafonds, en binnen is het versierd met muurschilderingen uit de 17e eeuw. Naast de beroemde houten bruggen van de stad, zijn er een aantal andere bezienswaardigheden in Luzern die spannend zijn om te zien. De oude stad omvat een prachtig stadhuis uit het begin van de 17e eeuw,wachttorens gebouwd in de 14e eeuw, verschillende prachtige fonteinen en pleinen met prachtige kerkgebouwen.

  • De snelste weg naar Luzern loopt via de A4 en A14. De afstand is dan ongeveer 52 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 35 tot 40 minuten.
Luzern staat vooral bekend om zijn vele bruggen,
Op de top van de berg is er zowel een hotel als verschillende eetgelegenheden.

Pilatus – Bezoek het puntje van de drakenberg

Pilatus is een van de beroemdste bergen in Zwitserland. Het is ook de berg die het meest mythisch is. Hier zullen er zogenaamd draken, als men is om te geloven in de legendes die de bewoners van het gebied graag vertellen over. De berg heeft verschillende pieken, waar Tomlishorn is de hoogste (2128 meter boven de zeespiegel). U Tomlishorn bereiken als u wilt, met ofwel gondel uit het dorp Kriens, net ten zuiden van Luzern. De gondel stopt op een indrukwekkend platform met uitzicht in alle richtingen. U er ook met de kabelbaan van Alpnachstad, die tegenover de berg, zoals gezien vanaf Kriens. Op de top vindt u een hotel als u wilt overnachten, en verschillende eetgelegenheden als je honger krijgt door de frisse berglucht.

  • Van Zürich tot Kriens, het dorp aan de voet van Pilatus, is het 54 kilometer. In het geval van normaal verkeer op de wegen duurt de rit ongeveer 40 tot 45 minuten.
Bern is de hoofdstad van Zwitserland, waar maar liefst een derde van de inwoners buitenlanders zijn.

Bern – De hoofdstad van Zwitserland

Er zijn velen die verkeerd zijn en veronderstellen dat Zürich de Zwitserse hoofdstad is, maar die titel behoort eigenlijk tot Bern. De stad heeft niet meer dan ongeveer 135 000 inwoners, waarvan een derde onderdaan is van andere landen. De meeste van deze zijn aangesloten bij ambassades, internationale bedrijven, de universiteit en diverse instellingen gevestigd in Bern. Hoewel de stad zeer kosmopolitisch en levendig is, is het ook oud en eerbiedwaardig. De hele oude stad Bern staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCOen behoort tot de mooiste van Europa. Het is binnen de oude stad vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden, en ook de meest aangename sfeer.

  • De snelste en kortste route tussen Zürich en Bern is als je rijdt via Baden en Aarau. De afstand is dan 121 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 1 uur en 20 minuten.
In het centrum van Zürich zijn de straten goed bewegwijzerd.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

In Zürich is het alleen toegestaan om te parkeren op gemarkeerde plaatsen in de straten. Hier is het niet altijd gemakkelijk om ruimte te vinden, en op veel plaatsen is er een korte tijdslimiet over hoe lang de auto kan staan. Tussen 08:00 en 21:00 uur geldt voor de meeste parkeerplaatsen een toeslag. U betaalt op automaten die op de trottoirs, en het ontvangstbewijs moet zichtbaar worden gelaten in de voorruit van de auto. De beste optie is, in de regel, om de auto neer te zetten bij een van de 10 parkeergarages in het centrum van de stad. Kijk voor de borden in de straten die laten zien hoeveel beschikbare parkeerplaatsen de parkeerplaats heeft en ook de richting van de ingang aangeeft.

In het centrum van Zürich moet je verwachten dat er veel verkeer is, vooral wanneer mensen van en naar het werk gaan. De straten zijn goed bewegwijzerd, en het is niet moeilijk om de stad te navigeren, maar het kan veel tijd nemen om tussen met de huurauto. Besteed aandacht aan de vele tramsporen,en aandacht besteden aan voetgangers.

Buiten Zürich, en in de rest van Zwitserland, zijn er zeer goede wegen om op te rijden. Dit is ook een van de veiligste landen in de wereld om een auto te rijden in. Echter, er zijn vaak wachtrijen in Zwitserland, ook op de snelwegen. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat het land is klein in een geografische mate, en tegelijkertijd zijn er veel auto’s op de wegen daar. Rijden in de Alpen is ook enigszins uitdagend vanwege de grote hoogteverschillen, en omdat veel van de wegen kronkelend zijn.

Luchthaven

De luchthaven van Zürich heet Flughafen Zürich in Duits-Zwitsers en ligt net ten noorden van het stadscentrum. Het is zeer modern, en wint voortdurend prijzen in ’s werelds beste luchthavens. Hier u rechtstreeks vanuit heel Europa vliegen, en vanuit verschillende steden in de Verenigde Staten, Canada,het Midden-Oosten, de Emiraten,Azië en Afrika. In totaal maken ongeveer 31 miljoen passagiers per jaar gebruik van de luchthaven van Zürich.

De bedrijven die autoverhuur aanbieden op de luchthaven van Zürich zijn verzameld in een apart centrum direct naast de parkeerplaats gemarkeerd P3. Vanaf vandaag u een auto huren bij National, Hertz, Budget, Thrifty, Dollar, Avis, Europcar, Enterprise en Sixt op de luchthaven van Zürich.

  • Vanaf de luchthaven van Zürich naar het stadscentrum is het slechts 9,6 kilometer. De rit duurt ongeveer 10 minuten.