Autoverhuur Helsinki

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Helsinki

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Helsinki van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Helsinki via ons.

Helsinki gids

Bilutleie Helsinki
Helsinki Autoverhuur

Helsinki, of Helsinki, is de hoofdstad van Finland en ligt in het uiterste zuiden van Finland aan de Golf van Finland, een arm van de Oostzee. De stad heeft een bevolking van 604.380 (2012) inwoners. Zowel Fins als Zweeds zijn officiële talen. Helsinki is de oorspronkelijke naam van de stad en wat het heet in het Zweeds.

Helsinki werd opgericht in 1550, 300 jaar nadat de Zweden het land waren binnengekomen, door de Zweedse koning Gustav Vasa. Maar er was een kleine bevolking in de stad en dit veranderde niet totdat Rusland Finland veroverde in 1808 en Finland onder de Russische tsaar kwam. Finland werd onafhankelijk in 1917 na de Russische Revolutie datzelfde jaar.

Attracties

De stad heeft een reputatie als goed in design,en in 2009 werd de stad gekozen tot World Design Capital in 2012. Het Contemporary Art Museum ontworpen door Steven Holl is een interessant voorbeeld van moderne architectuur. Het is ook populair om de modieuze Nokia-winkel in Aleksandergatan midden in het centrum van de stad te bezoeken.

Velen karakteriseren de stad als“bevrijdend anders”,het is ontspannen met een goed nachtleven, heeft goede winkelmogelijkheden en vele musea. Sauna- en zwemmogelijkheden zijn ook goed, bijvoorbeeld in het prachtige zwembad Yrjönkatu uit 1928.

Net buiten de stad op sommige eilanden ligt het kasteel van Sveaborg, dat is een van ’s werelds grootste kustforten en werd begonnen door de Zweden in 1748. De UNESCO World Heritage Site is een populaire bestemming vooral in de zomer.

Velen karakteriseren Helsinki als bevrijdend verschillend.

Ontdek Helsinki met autoverhuur

Helsinki is een spannende stad om te bezoeken, maar je hebt Finland pas ervaren als je de archipel, bossen, meren en de vele middeleeuwse steden hebt gezien. Met autoverhuur u gemakkelijk vele grote plaatsen in de buurt van de hoofdstad bereiken. Het wegennet is goed ontwikkeld, en de belangrijkste stukken hebben meestal een goede snelweg. Hier zijn enkele suggesties voor het rijden routes wanneer u wilt Suomi verkennen.

De middeleeuwse stad Porvoo werd opgericht aan het einde van de 14e eeuw.

Porvoo – Middeleeuwse stad in de buurt van Helsinki

De middeleeuwse stad Porvoo ligt op korte rijafstand van Helsinki, aan de kust ten oosten van de hoofdstad. Het werd opgericht aan het einde van de 14e eeuw,maar de bewaard gebleven nederzetting zie je vandaag is meestal uit de 18e en 19e eeuw. In het centrum van de prachtige oude binnenstad vindt u een van de mooiste kerkgebouwenvan Finland, de kathedraal van Porvoo uit het jaar 1410. Naast de idyllische kleine straatjes en architectuur, porvoo staat bekend om het hebben van vele aangename eetgelegenheden en cafés, evenals een aantal spannende musea. Als je langskomt, moet je de beroemde Runeberg-taartvan de stad proeven, vernoemd naar de Finse nationale dichter J.L. Runeberg die hier woonde.

  • Het is slechts 51 kilometer van Helsinki naar Porvoo, en je rijdt bijna het hele stuk snelweg. Met een huurauto besteedt u ongeveer 40 tot 45 minuten per enkele reis.
Nuuksio National Park heeft verschillende kleine meren en water, je hebt geluk dat je een vliegende eekhoorn zien!

Nuuksio – Nationaal Park met vliegende korrels en wolven

Nuuksio National Park pronkt met enkele van de mooiste dingen over de Finse natuur. Het is ook zeer dicht bij Helsinki, en is daarom een perfecte plek om te stoppen door als je een beetje weg van het stadsleven willen. In Nuuksio heb je de neiging om te gaan wandelen in de bossen die lopen door de valleien en vetplanten die werden gevormd tijdens de laatste ijstijd. De bomen zijn oud en sprookjesachtig– er zijn veel kleine meren en water daar, en als je geluk hebt zie je een aantal van de dieren die in het Nationaal Park leven. Naast wolven, vossen en elanden zijn er ook vliegende eekhoorns in Nuuksio. Bezoek ook het Natuurcentrum Haltia als je stopt bij het nationale park. Er zijn interessante tentoonstellingen die het leven in het park beschrijven, en een mooi café en restaurant.

  • Van Helsinki tot het Haltia Natuurcentrum in Het Nationale Park Nuuksio, het is 32 km. De reis gaat door de naburige stad Esbo en duurt ongeveer 1 uur en 5 minuten met de auto.
Waterpark Sapokka in Kotka.

Kotka – Een belangrijke stad in de geschiedenis van Finland

Een goede afstand voorbij Porvoo, en oostwaarts van Helsinki, ligt de kustplaats Kotka. Van oudsher wordt Kotka beschouwd als een van de belangrijkste centra van het land voor scheepvaart en handel, en ook als een belangrijke plaats in defensie. Vandaag de dag staan onderwijs en cultuur in een meer centrale positie. Hier vindt u vele spannende musea,het meest gericht op militaire en maritieme geschiedenis. De stad is ook heel mooi. Niet zo oud en eerbiedwaardig als Porvoo, maar met aangename buurten waar u leuke cafés vindt om zich op te vestigen. Bezoek een of meer van de beroemde parken van de stad als je Kotka bezoekt, zoals het Sapokka Water Park,sibeliuspark of katariinapark bij de fortruïnes van het zweedse straatkasteel.

  • Van Helsinki naar Kotka is het 133 kilometer, en je rijdt bijna het hele stuk snelweg. De reis duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten per enkele reis.

Hämeenlinna – Beroemde vesting en Sibelius geboorteplaats

Hämeenlinna is een stad net ten noorden van Helsinki, die in het Zweeds Tavastehus wordt genoemd. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste steden van het land op verschillende manieren. Het is ook een van de oudste, en was een centrum al in de Vikingtijd. Toen de Zweden in de Middeleeuwen over Finland regeerden, bouwden ze een indrukwekkend fort op een eiland in de buurt van Tavastehus. In het Fins wordt het fort Hämen Linnagenoemd, vandaar de naam van de stad. Het fort werd later verplaatst naar het Vanajavesimeer, dat net ten noorden van de stad ligt. Het fort wordt beschouwd als een van de beste bezienswaardigheden van het land. Naast het fort is er een groot park, met zwemmogelijkheden en activiteiten geschikt voor mensen van alle leeftijden. Hämeenlinna staat ook bekend als de geboorteplaats van de grote Finse componist Jean Sibelius, en natuurlijk heeft de stad een goed museum voor de muziekliefhebbers.

  • Om van Helsinki naar Hämeenlinna te komen, rijdt u rechtdoor op de snelweg E12. De route is ongeveer 100 kilometer lang en de rit duurt normaal gesproken 1 uur en 5 minuten met de auto.
Het fort Hämen Linna – vandaar de naam van de stad.
Turku was vroeger de hoofdstad van Finland.

Turku – De meest levendige stad van Finland

Turku wordt genoemd in het Zweedse Turku, en was voorheen de hoofdstad van Finland. De stad is ook de oudste van het land. Het kreeg waarschijnlijk de status van de stad ergens in de 13e eeuw, in een tijd waarin dit deel van het land was een werpbal tussen de grote mogendheden Zweden en Rusland. De stad staat bekend als zowel mooi als spannend. Een groot deel van de architectuur van het stadscentrum is uit de Middeleeuwen,er is een grote kathedraal hier, en in Turku zijn er zeer veel festivals,concerten en andere culturele evenementen. Naast een bezoek aan enkele van de vele musea,bezienswaardigheden en goede restaurants van de stad, u kijken naar de mooie omgeving, parken en archipel. Als je kinderen bij je hebt, moet Mumilandet bezocht worden, een eldorado voor iedereen die van Tove Janson’s kinderboeken houdt.

  • Het is 167 kilometer van Helsinki naar Turku. U rijdt vrijwel het hele stuk snelweg en zal normaal gesproken ongeveer 2 uur op de reis doorbrengen.
Er zijn zelden gewelddadige wachtrijen in Helsinki.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Relatief grote steden zoals Helsinki zijn meestal niet de gemakkelijkste om straat parkeren in te vinden. De stad heeft drie zones voor parkeren,waar zones 1 en 2 zijn in het centrum van de stad. De prijs van parkeren is het duurst in zone 1, en wordt verlaagd als u verder weg van het stadscentrum. Zoals in de meeste andere landen en steden, is het alleen toegestaan om te parkeren op gemarkeerde plaatsen. Er is goede bewegwijzering dat u vertelt welke tijden van toepassing zijn op gratis parkeren. U betaalt ofwel bij de automaten die op de trottoirs, of met uw mobiele telefoon. Bij mobiel betalen moet u zich eerst registreren bij een van de bedrijven die deze oplossing aanbieden (EasyPark, eParking, Parkman of Spottery).

Rijden in het centrum van Helsinki is relatief eenvoudig. Er zijn zelden gewelddadige wachtrijen, maar natuurlijk meer dicht verkeer wanneer mensen gaan van en naar het werk. De straten zijn goed bewegwijzerd, maar er zijn een goede deal van eenrichtingsverkeer loopt hier, en het is aan te raden om navigatie in de huurauto.

Luchthaven

Helsinki-Vantaa International Airport ligt net ten noorden van het centrum van de Finse hoofdstad. Dit is veruit de meest drukke luchthaven in het land, met meer dan 20 keer meer passagiers dan de luchthaven in Oulo, die de volgende is op de lijst. Vanuit de meeste grote steden in Europa zijn er directe vluchten naar de hoofdstad van Finland. Helsinki-Vantaa is een goed gerunde en heldere luchthaven. Het wordt herhaaldelijk verkozen tot een van de beste en meest gebruiksvriendelijke in Europa.

Er is ook orde aan de balies en kantoren van de autoverhuurbedrijven. Hertz, Alamo, Budget, Enterprise, Avis, Sixt, National en Europcar zijn verzameld in hetzelfde gebied van de corridor tussen Terminal 1 en Terminal 2. Dit maakt het gemakkelijk voor zowel degenen die autoverhuur zullen leveren, als degenen die de auto zullen ophalen wanneer ze aankomen in Helsinki. De uitzondering is de low-cost vervoerder Rental Cars, die een teller heeft in verband met de parkeerfaciliteiten van de luchthaven.

  • Vanaf het stadscentrum van Helsinki naar de luchthaven is het ongeveer 21 kilometer. De snelste route is wanneer u Europese Route 12 neemt zodra u uit de straten van het stadscentrum stapt. De tijd zal dan ongeveer 40 minuten zijn.
Helsinki-Vantaa International Airport – een vliegtuig gaat neer voor de landing.