Autoverhuur Split

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Split

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Split van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Split via ons.

Splitsengids

Bilutleie Split
Split autoverhuur

De kustplaats Split ligt in het zuidwesten van Kroatië, aan de Adriatische Zee, en heeft 211.000 inwoners (2011). De stad ligt op het Dalmatische platteland en is een beroemde toeristische en havenstad.

Split is het economische en administratieve centrum van de regio en is ook een belangrijk vervoersknooppunt. Vanuit de haven van Split zijn er veerboten naaronder andere Dubrovnik, Rijeka, Pescara en Anacona.

Opgericht in de 3e eeuw, de stad staat nu bekend als het culturele centrum van Kroatië. Er zijn veel historische en culturele bezienswaardigheden in Split, en de UNESCO World Heritage Site is een UNESCO World Heritage Site.

Attracties

In de oude stad is Diocletian’s Palace,dat is een belangrijke toeristische attractie. Het paleis werd gebouwd door keizer Diocletianus aan het begin van de 4e eeuw en is een van de grootste bewaard gebleven Romeinse gebouwen in de wereld. Het paleis meet 215 x 181 meter.

Diocletian’s Palace ligt in de oude stad.

Ook de rooms-katholieke splitkathedraal is een bezoek waard. De oudste delen van de kathedraal dateren uit de 4e eeuw, terwijl de rest van het gebouw dateert uit de 12e eeuw. Er is toegang voor het publiek om op te staan in de toren van de kathedraal, en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad.

Andere populaire toeristische attracties in Split zijn de stranden van de kust,het stadsmuseum, een maritiem museum, een dierentuin en twee archeologische musea.

Explore Split met autoverhuur

Kroatië is een spannend land om te verkennen met autoverhuur, en Split is een centraal en goed uitgangspunt. Vanuit deze badplaats u snel historische steden bereiken zoals Dubrovnik, u hebt veerverbindingen naar de beste vakantie-eilanden en het is een korte afstand tot de binnenlandse attracties. In onze gids naar de Split gebied hebben we geplukt uit vijf van de meest populaire ritten.

De hele oude binnenstad van Dubrovnik is omgeven door een vestingmuur.

Dubrovnik – Parel van Kroatië

De historische stad Dubrovnik heeft een welverdiende plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het werd opgericht in de zevende eeuw en was een aparte stadstaat voor enkele honderden jaren, totdat Napoleon veroverde het gebied in 1806. De hele oude stad is omgeven door een vestingmuuren wordt beschouwd als een van de mooiste van Europa. Grote delen van de stad werden vernietigd door bommen tijdens de oorlog op de Balkan in 1991, maar Dubrovnik werd gelukkig snel herbouwd. Naast het ervaren van de oude stad zelf, is het raadzaam om een reis te maken op de top van de berg waar de stad zich bevindt. U lopen, of neem de kabelbaan die net voorbij de hoofdingang naar het fort loopt. Op de top krijg je een onovertroffen uitzicht op de hele stad en de prachtige Adriatische Zee buiten.

  • Het is ongeveer 230 kilometer van Split naar Dubrovnik, en je gaat eigenlijk door een beetje van Bosnië en Herzegovina op de weg. De rijtijd is ongeveer 3 uur als je onderweg niet stopt.
Idyllische Brač is zeer geschikt voor familievakanties.

Hvar og Brač – Twee vakantie-eilanden net buiten Split

Langs de kust van Kroatië zijn er een aantal prachtige eilanden, waarvan Hvar en Brač behoren tot de grootste en meest populaire vakantiebestemmingen. Ze zijn allebei zo uitgebreid in de mate dat het loont om een huurauto mee te nemen als je ze wilt verkennen. Beide zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Split met meer uur auto veerboten en je minder dan een uur doorbrengen op de overtocht. Op de eilanden vindt u prachtige stranden,waarvan sommige mooi zand hebben om zich op te vestigen, wat niet zo gebruikelijk is langs de Kroatische kust. Brač staat bekend als de meest gezinsvriendelijke van deze twee eilanden. Daar vindt u vele historische gebouwen en monumenten,aangename kleine vissersdorpjesen mogelijkheden voor vele leuke natuurervaringen. Hvar wordt beschouwd als levendiger, met festivals en een meer actief nachtleven, maar ook op dit eiland is het heel goed mogelijk om rust en idylle te vinden.

  • Van de haven van Split naar Hvar u een auto veerboot naar Stari Grad op hvar eiland. De reis duurt ongeveer 1 uur.
  • Vanuit de haven van Split u een autoveerboot nemen naar Supetar op brač-eiland. De reis duurt ongeveer 50 minuten.
  • Houd er rekening mee dat niet alle veerboten auto’s aan boord nemen en dat u uw plaats van tevoren moet reserveren, ook voor de terugkeer naar Split.

Šibenik – Historische stad met een vleugje Venetië

Šibenik is een van de belangrijkste historische steden in Kroatië, en ook de oudste onder die gelegen aan de kust. Het is een werpbal tussen verschillende heersers en koninkrijken door de geschiedenis heen, die goed in de architectuur en tradities van de stad verschijnt. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Šibenik zijn een aantal gebouwen uit de tijd dat de stad onderworpen was aan de stadstaat Venetië,bijvoorbeeld de kathedraal van Svaty Jakova (de apostel Jacob). De hele oude stad is vol met geweldige architectuur. Tussen de huizen zijn er smalle straatjes bedekt met kasseien, waar u aangename kleine winkels, restaurants en cafés, en een aangename sfeer te vinden. De stad is vooral leuk om te bezoeken in de zomer, mede omdat er een aantal festivals zijn. U bent ook niet ver weg van fijne zwemmogelijkheden bij een bezoek aan Šibenik.

  • De snelste weg tussen Split en Šibenik is als je eerst net noordwaarts rijdt naar Dugopolje, en daar de Europese weg E65 op. De afstand is dan ongeveer 88 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 1 uur.
  • Als u de kustweg naar Šibenik wilt rijden, is de afstand ongeveer hetzelfde (88 kilometer), maar u zult minstens 30 minuten langer op de rit doorbrengen.
De hele oude stad is vol met geweldige architectuur, maar de kathedraal Svaty Jakova onderscheidt zich vooral.
Plitvice Lakes staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Plitvice Lakes National Park – Het mooiste natuurgebied van Kroatië

Plitvice Lakes is een van de belangrijkste toeristische attracties van Kroatië en ligt in het Nationaal Nationaal Park Nacionalni park Plitvička jezera. Het gebied staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In totaal zijn er 16 meren hier,en alle worden beschreven als zeer mooi. De meren zijn met elkaar verbonden door rivieren en watervallen. In de omliggende bossen zijn er wolven, beren, herten, wilde zwijnen en een aantal zeldzame vogelsoorten. Het nationale park is het hele jaar geopend en gemakkelijk te bereiken als je in de Split gebied bent. Hoewel het park veruit de meeste bezoekers in de zomer heeft, is het een bezoek waard, zelfs als het herfst, winter of lente is. U ook in het park verblijven als u er meer tijd wilt doorbrengen. Bij de ingang zijn er drie goede hotels, en een camping met hutten te huur.

  • Van Split naar de ingang van het nationale park waarin Plitevice Lakes zich bevinden is het ongeveer 257 kilometer. Zonder te stoppen, zal de rijtijd ongeveer 2 uur en 40 minuten zijn.

Makarska – Kroatische Rivièra

Het gebied genaamd de Kroatische Rivièra strekt zich uit tussen de steden Gradac en Bela. De centrale stad aan de Rivièra is Makarska, een idyllisch badplaats dat beroemd is om zijn prachtige boulevard aan het water en het bruisende volksleven in de zomer. Hoewel zowel Makarska als het gebied veel bezienswaardigheden te bieden hebben, is het vooral zonnebaden en zwemmen dat mensen hier trekt. De badzones zijn dicht-in- en de infrastructuur rond de stranden is zeer goed. Er is ook meer dan genoeg te doen in Makarska in de avonduren, zowel voor jong als oud. Er zijn overal goede restaurants, en velen zijn van nature gespecialiseerd in verse zeevruchten,vindt u meer dan genoeg pubs en bars, en er zijn een aantal festivals en culturele evenementen in de zomer.

De snelste weg van Split naar Makarska is als je eerst naar het noorden rijdt naar Dugopolje, en op de snelweg verder van daar. Ga dan op bij Zagvozd naar de kust en Makarska. De afstand is dan 89 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 1 uur en 5 minuten.

Als u ervoor kiest om te rijden langs de prachtige kust, de afstand is 65 kilometer, en de rijtijd is ongeveer 1 uur en 30 minuten.

De Riviera in Makarska, de badplaats heeft verschillende goede badplekken op een rij en een krioelende volksleven in de zomer.

Parkeren in Split

Een groot deel van het stadscentrum in Split is afgesloten voor autoverkeer,met straten die volledig zijn gereserveerd voor voetgangers. Vandaar is er ook weinig parkeergelegenheid in wat de oude stad vormt, en vooral naar beneden door de haven. Als u een gemarkeerde parkeerplaats op een straat vindt, let dan op in welke zone de straat zich bevindt. Binnen zone 1 is er een 24-uurs vergoeding, terwijl binnen zone 2 moet u een vergoeding te betalen tussen 07:00 en 19:00. De vergoeding zal betalen voor automaten op de trottoirs en de ontvangst moet duidelijk zichtbaar zijn in de voorruit van de auto.

De beste oplossing voor het parkeren van autoverhuur in Split is meestal het vinden van een van de openbaar gerunde parkeergarages in het centrum van de stad. Daar is het relatief betaalbaar om de auto neer te zetten, de capaciteit is goed, en de auto wordt niet zo heet als wanneer hij in de zon staat.

Het kan moeilijk zijn om te rijden in het centrum van Split, maar de stad is niet zo groot, dus je vindt je weg naar het einde.

Verkeer in Split

In het midden van Split is iets moeilijks om je weg vooruit te navigeren. Er zijn veel voetgangersstraten en eenrichtingswegen daar. Het centrum is ook oud en eerbiedwaardig, dat is waarom veel van de straten zijn smal en twisty. Het positieve is dat de stad is niet zo groot, dus in ieder geval vindt u uw weg naar het einde, zonder al te lang doorgebracht.

Rijden buiten de steden van Kroatië is meestal comfortabel. De meeste hoofdwegen zijn in zeer goede staat,en de belangrijkste verkeersjaren hebben relatief nieuwe en moderne snelwegen. Landwegen, vooral de wegen die langs de Adriatische Zee lopen, kunnen erg bochtig en heuvelachtig zijn. Hier moet u extra opletten, zelfs als het wegdek zelf van een hoge standaard is. Het is vaak moeilijk om te zien wat er komt rond de volgende heuveltop of de volgende bocht. Het maakt de zaak niet beter dat de kustweg een prachtig prachtig uitzicht biedt, wat snel de aandacht van de chauffeur kan stelen.

Er is veruit het meeste verkeer op de luchthaven in Split in de zomer.

Luchthaven

De luchthaven heet internationaal Split Airport, terwijl de Kroaten noemen het Zračna Luka Split. Net zoals Split na Zagreb de tweede grootste stad van Kroatië is,is de luchthaven ook de tweede grootste na zagreb airport. In Split worden jaarlijks ongeveer 3,5 miljoen passagiers bediend. Veel van deze reizen naar resorts zoals Makarska en het eiland Hvar. U rechtstreeks vliegen naar Split van een groot aantal Europese steden het hele jaar door. Echter, het aantal bezoekers van deze luchthaven is aanzienlijk hoger in de zomermaanden, en zo veel chartervluchten komen.

De bedrijven die autoverhuur op de luchthaven in Split exploiteren, worden verzameld in de aankomsthal op de begane grond. Het centrum ligt direct naast het hoofdbusstation en de taxihalte. De parkeerplaats waar de huurauto’s staan is ook in de buurt. Vanaf vandaag vindt u hier ongeveer 20 autoverhuurbedrijven, waaronder internationale spelers zoals Hertz, Sixt, Dollar, Thrifty en Europcar. Er is ook een groot deel van de Kroatische autoverhuurbedrijven op de luchthaven.

  • Split Airport ligt op 25 km van de haven in het centrum van de stad. De looptijd ligt normaal gesproken tussen de 25 en 30 minuten.