Autoverhuur Toulon

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Toulon

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Toulon van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Toulon via ons.

Toulon gids

Bilutleie Toulon
Toulon Autoverhuur

Toulon ligt aan de Middellandse Zee, meer bepaald in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, waar het de hoofdstad is van het var-departement. De afstand ten noordwesten van de metropool Marseille is 65 km. Er wonen ongeveer 162.000 inwoners in Toulon zelf (2010), maar als je rekent op de buitenwijken en de naburige stad Hyères, stijgt de bevolking tot meer dan een half miljoen.

In Toulon werd de allereerste marinebasis van Frankrijk gebouwd, en de stad heeft nog steeds een belangrijke defensieve politieke betekenis als hoofdstation voor de Franse mediterrane vloot. De stad heeft ook een eigen marineacademie – en wordt anders gekenmerkt door een gevarieerde industriële activiteit. De nabijheid van de populaire resorts langs de Franse Rivièra maakt de toeristische stroom naar de stad relatief groot.

Attracties

Grote delen van Toulon werden vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tweede Wereldoorlog, maar een deel van de oude stad is nog steeds bewaard gebleven. Hier u zich gedegradeerd voelen tot de Middeleeuwen wanneer u in de smalle straatjes loopt. Een onderscheidend kenmerk van de oude stad is de vele prachtige fontein, de oudste uit 1668. Ook de prachtige Notre Dame kathedraal (of Toulon Kathedraal) is hier gevestigd. Het begon in de 12e eeuw, maar niet voltooid tot de 19e eeuw.

Fort Saint Louis in Toulon.

De rest van het stadscentrum wordt gekenmerkt door moderne naoorlogse architectuur. Een aantal oudere vestingwerken bevinden zich op de hoogten van de stad, hoewel er ook enkele monumentale 19e-eeuwse gebouwen in de wijk vaak “Baron von Haussmann” (vernoemd naar een van de moderne Toulon’s “vaders”).

Toulon beschikt ook over een aantal interessante musea – waaronder het Wereldbezoek van 2016. een marinemuseum, een paar historische musea en een kunstmuseum.

Ontdek Toulon met autoverhuur

Toulon is een goed startpunt voor het verkennen van de Provence en de Franse Rivièra met de auto. Een van de voordelen is dat er hier minder mensen vliegen in vergelijking met Marseille en Nice, naast het feit dat de stad zeer centraal gelegen is. U korte ritten naar een aantal prachtige dorpen, en ook niet zo lang als je wilt, bijvoorbeeld, Nice en Monaco. Hier zijn enkele suggesties voor de meest populaire ritten van Toulon.

Moustiers staat op de officieuze lijst van de meest pittoreske dorpjes in Frankrijk.

Moustiers-Sainte-Marie – Aardewerkstad in de Provence

Moustiers staat op de officieuze lijst van de meest pittoreske dorpjes in Frankrijk. Het is gelegen bij de ingang van de Gorges du Verdon, die beroemd is een rivierbedding en een kloof beschouwd als een van europa’s mooiste in zijn soort. Het dorp staat vooral bekend om zijn aardewerktradities. Er is een kleine stroom van hoge val door het centrum, waardoor de pottenbakkers de energie die ze nodig hadden om de macht kleine molens. De nederzetting in Moustiers komt vooral uit de Middeleeuwen. De huizen zijn gelegen op plateaus langs de rotswand, en lijken bijzonder mooi in de zonsondergang. Aardewerk is nog steeds onderdeel van het dagelijks leven in het dorp, en u vindt er verschillende kleine ambachtelijke winkels die zowel voorraad en verkopen hun goederen. Er is ook een aardewerk museum in Moustiers dat de moeite waard is om een kijkje te nemen.

  • Het is 76 mijl van Toulon naar Moustiers-Sainte-Marie als je de snelste route rijdt via de A57. De rit duurt dan ongeveer 1 uur en 50 minuten.

Rayol-Canadel-sur-Mer – Stiltegebied bij St. Tropez

Rayol-Canadel-sur-Mer is een kleine gemeente met twee kleine dorpjes dicht bij elkaar, niet ver van het beroemdere St. Tropez. Naast het feit dat het een rustige omgeving is met een ontspannen sfeer, staan de dorpen bekend om hun vele en prachtige tuinen. De grootste tuin is de eigen botanische tuin van de gemeente. Daar worden bomen en planten gekweekt uit de hele Middellandse Zee, en uit plaatsen als Californië, Australië,Afrika en Zuid-Amerika. Beide dorpen hebben hun eigen strand,waar het zelden druk is met toeristen. Hetzelfde geldt voor de weinige maar goede restaurants vindt u in beide dorpen. Als u een iets minder afschuwelijk deel van de Rivièra wilt ervaren, is dit gebied om te stoppen door.

  • De afstand tussen Toulon en Le Rayol-Canadel is ongeveer 52 kilometer. De rit duurt ongeveer 1 uur en 5 minuten in het normale verkeer.

Les Baux-de-Provence – Een van de mooiste bergdorpen van Frankrijk

Les Baux-de-Provence is ook een van de mooiste bergdorpen in de Provence. Het is gelegen op een rotsachtige heuvel in de kleine bergketen genaamd Alpilles. Het dorp zelf bestaat uit prachtige middeleeuwse kleine huisjes. De overgrote meerderheid van de gebouwen zijn gerestaureerd, en lijken net als ze deden toen ze eeuwen geleden werden gebouwd. De grootste gebouwenvoorraad in Les Baux is een ruïne van een fort gelegen op de bovenste piek. Vanaf daar is het uitzicht het beste, en als het weer het toelaat kijk je helemaal naar de Middellandse Zee. Je ziet de grotere steden Avignon, Nîmes en Arles vanaf hier. Toerisme is de belangrijkste industrie in Les Baux-de-Provence, en er zijn meer dan 1,5 miljoen bezoekers hier per jaar. Er zijn veel goede eetgelegenheden in de kleine stad, waar de menu’s worden gekenmerkt door lekkernijen van de boerderijen in het gebied.

  • Van Toulon naar Les Baux-de-Provence is het ongeveer 153 kilometer. De tour gaat onder andere via Aix-en-Provence. Met geen stops langs de weg, zult u ongeveer 1 uur en 40 minuten doorbrengen.
Het bergdorp Les Baux-de-Provence ligt op een heuvel in de kleine Alpilles bergketen.
Arles was een centrale stad in het Romeinse Rijk die vandaag de dag volgt, zoals het Romeinse Theater.

Arles – De kunstenaarsstad van de Provence

Arles is een van de meest historisch belangrijke steden in de Provence. Het werd waarschijnlijk voor het eerst opgericht ongeveer 800 jaar f.Kr,en later werd een centrale stad in het Romeinse Rijk. Je zult hier nog sporen van zien. Onder andere zijn er ruïnes in de stad van een Romeins amfitheater, een Romeins bad, een paar aquaducten en een watermolen, evenals bijbehorende gebouwen. In de modernere tijd staat Arles bekend als een plek waar grote kunstenaars genoten van een verblijf– waaronder de Nederlandse schilder Vincent van Gogh ende Franse kunstenaar Paul Gaugin van Van Gogh. In Arles vindt u een ontspannen sfeer, veel aangename eetgelegenheden, en meer bezienswaardigheden dan je inhalen, tenzij je hier permanent.

  • Van Toulon naar Arles is het 156 kilometer. De runtime is ongeveer 1 uur en 40 minuten.
In Cannes vindt u enkele van de mooiste stranden van de Rivièra met gouden zand en azurblue zee.

Cannes en Nice – Glamour aan de Franse Rivièra

Als je genoeg krijgt van kleine, pittoreske dorpjes bij het verkennen van de Provence, misschien Cannes en Nice zijn de juiste geneeskunde. De twee iconische steden liggen relatief dicht bij elkaar en zijn gemakkelijk te bereiken met een huurauto vanuit Toulon. Cannes is de kleinste stad, onder andere bekend om zijn grote filmfestival. Daar kom je een levendig en stedelijk stadsleven tegen,terwijl je tegelijkertijd enkele van de mooiste stranden van de Riviera hebt om aan te spreken. In Nice vindt u nog meer grootstedelijke touch. Hier reizen mensen om te winkelen, gaan naar bars en nachtclubs, dinerenin exclusieve restaurants en bezoeken de vele musea en galerieën van de stad. Hoewel de stranden van Nice rotsachtiger zijn dan in Cannes, is het ook hier leuk om te zwemmen en te zonnebaden.

  • Van Toulon naar Cannes is het 125 kilometer, met een rijtijd van ongeveer 1 uur en 20 minuten.
  • Van Toulon naar Nice is het 149 kilometer, en een rijtijd van ongeveer 1 uur en 40 minuten.
Er is het drukste verkeer in het havengebied waar veerboten naar Sardinië en Corsica zijn.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

In Toulon is het normaal gesproken niet moeilijk om parkeerplaats te vinden in de straten van gemarkeerde plaatsen. Houd een oogje op de borden, zoals veel gebieden hebben speciale beperkingen. Meestal betaalt u een vergoeding tussen 07:00 en 19:00 uur op weekdagen. Op sommige plaatsen moet u een 24-uurs vergoeding betalen, maar dan met een gereduceerde prijs na 19:00 tot 07:00 uur. Er zijn ook een paar parkeerplaatsen in het centrum van de stad u gebruik maken, evenals de garages van enkele van de grootste hotels.

Rijden in Toulon en de omgeving levert meestal geen problemen op. De wegen zijn goed, en de straten zijn recht en mooi in de meeste plaatsen, met uitzondering van toulon’s oude stad. Het dichtste verkeer is meestal in en nabij de haven waar de veerboten naar Corsica en Sardinië gaan. Het verkeer in de stad, en anders aan de Middellandse Zee kust van Frankrijk, is ook aanzienlijk dichter in de zomer, en vooral wanneer er vakantie tijd in het land.

Luchthaven

De officiële naam van de luchthaven in Toulon is Toulon-Hyères Airport,maar lokaal wordt het ook wel Hyères Le Palyvestre Airport genoemd. De luchthaven ligt op bijna 20 kilometer van Toulon, en net buiten de kleinere stad Hyères in de richting van Nice en Cannes. De meeste mensen naar Zuid-Frankrijk en de Provence hebben aankomst en vertrek van ofwel de luchthaven in Nice, of in Marseille. Een kleine selectie van luchtvaartmaatschappijen maakt gebruik van Toulon-Hyères, bij voorkeur vliegen in eigen land met Air France, Transavia of TUI. Daarnaast komen sommige chartervluchten aan op deze luchthaven.

De bedrijven die autoverhuur aanbieden op toulon-Hyères Airport zijn verzameld in een aparte ruimte direct naast de parkeerplaats (P3). Vanaf vandaag u autoverhuur krijgen van Hertz, Thrifty, Avis, Budget, Europcar, Enterprise, Sixt en Virtuo op de luchthaven buiten Toulon.

  • Van toulon-Hyères Airport naar toulon centrum is het 24 kilometer, en een rijtijd van ongeveer 25 tot 30 minuten.
  • Van de luchthaven Toulon-Hyères naar het centrum van Marseille is het 89 kilometer en een rijtijd van ongeveer 1 uur en 10 minuten.
  • Van toulon-Hyères Airport naar Sainte-Maxime is het 55 kilometer, en een rijtijd van ongeveer 1 uur.
  • Van toulon-Hyères Airport naar het centrum van Cannes is het 130 kilometer, en een rijtijd van ongeveer 1 uur en 30 minuten.