Autoverhuur Faro

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Faro

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Faro van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Faro via ons.

Faro gids

Bilutleie Faro
Faro Autoverhuur

Faro is een havenstad in het zuiden van Portugal, meer bepaald aan de kust van de Algarve. Het heeft ongeveer 50.000 inwoners (2010), en wordt vaak beschouwd als de “hoofdstad” van de Algarve.

Naast het toerisme, de dominante industriële route in Faro, spelen ook de visserij- en fruitexport een belangrijke rol. De stad heeft een grote vissershaven.

De meeste historische bezienswaardigheden bevinden zich in de oude stad, maar de oudste gebouwen werden meestal gelegd in ruïnes tijdens een grote aardbeving die het gebied getroffen in 1755.

Attracties

Onder de attracties van Faro zijn het grote natuurgebied Ria Formosa (dat ook een rustgebied is voor een aantal vogelsoorten tijdens de migraties elk voorjaar en de herfst) en het lange strand (dat ongeveer 7 km van het stadscentrum ligt). Het warme, aangename klimaat is ook een belangrijke bijdrage aan het maken van Faro een zeer populaire toeristische bestemming. Ongeveer 5 miljoen bezoekers komen hier elk jaar, voornamelijk op zon en badvakantie.

Het lange zandstrand verleidt veel toeristen om naar Faro te gaan voor zon- en strandvakanties.

Anders is het archeologisch museum “Museu Arqueologico” het beroemdste culturele bezienswaardigheid in Faro. Het is gelegen in de oude stad – in een gebouw uit 1518. In de buurt is de kathedraal van Sé de Faro, die werd herbouwd na de aardbeving van 1755. Van de oorspronkelijke gotische kerk is alleen de toren bewaard gebleven.

Er zijn verschillende interessante musea in Faro, onder anderen. Het Museo Maritimo Maritiem Museum in het havengebied en een etnografisch museum – Museu Etnografico – dat regelmatig tentoonstellingen biedt met betrekking tot de lokale cultuur en ambachtelijke tradities.

Ontdek Faro met autoverhuur

Faro is een geweldige plek om een auto te huren als je op vakantie bent in het zuiden van Portugal. Vanaf hier u vele spannende excursies, en de verscheidenheid tussen hen is groot. Er is veel te zien, zowel langs de kust als in de bergen. Bovendien is het een korte afstand tot de zuidkust van Spanje,en je naar plaatsen als Sevilla,Gibraltar en Marbella. Hier hebben we een aantal voorbeelden van de meest populaire ritten met Faro als uitgangspunt.

De populaire Caldas de Monchique Spa met warmwater

Monchique – Mooi bergdorp

Het kleine bergdorp Monchique is een van de mooiste en groenste van Portugal. Het is slechts een korte rit van Faro en is ideaal voor een dagtocht met de auto. Hier zijn de prachtige huisjes geschilderd in frisse kleuren,de straten zijn gezellig om in te dwalen, de sfeer vriendelijk, en het uitzicht op het landschap prachtig. Binnen het stadscentrum zijn er verschillende goede eetgelegenheden waar lokale specialiteiten. Voor degenen die hun benen een beetje willen gebruiken in de prachtige natuur, zijn er veel paden die geschikt zijn voor zowel wandelen als fietsen. Een van de populaire routes gaat naar Caldas de Monchique, een beroemde spa die warm bronwater biedt.

  • De kortste en snelste weg naar Monchique gaat eerst op de snelweg naar Portimão, alvorens op te stijgen naar de bergen. Dan rijd je ongeveer 85 kilometer, en breng ongeveer 1 uur.
  • Als u meer van de bergen wilt zien, u in plaats daarvan rijden via São Bartolomeu de Messines. De afstand is dan ongeveer 5 kilometer langer, en de rijtijd 1 uur en 20 minuten.

Farol de Sagres – Bezoek het einde van de wereld

De vuurtoren op de landtong ponta de Sagres werd in de oudheid het einde van de wereld genoemd. Dat zie je als je daar staat. De toren staat aan de rand van een meer dan 60 meter hoge klif, met de wilde Atlantische Oceaan schuimen hieronder. Blijkbaar, Henry de Navigator, Portugal prins en belangrijkste ontdekkingsreiziger, wordt gezegd te hebben gepland veel van zijn expedities op Farol de Sagres. De huidige editie van de vuurtoren is deels uit 1846, gebouwd op de grond die ooit een monniksklooster was. Bezoek ook de stad Sagres, die net ten oosten van de vuurtoren ligt. Er zijn veel goede visrestaurants,een levendige jachthaven en goede zwemmogelijkheden. Als u meer grote vuurtorens tegelijkertijd wilt zien, u overwegen om 5 kilometer verder naar het westen te rijden, waar Farol do Cabo de São Vicente zich bevindt.

De vuurtoren staat aan de rand van een meer dan 60 meter hoge klif met de Atlantische Oceaan eronder.
  • Van Faro naar Farol de Sagres is het 118 kilometer, waar ongeveer 80 kilometer van het stuk snelweg is. De rijtijd is ongeveer 1 uur en 35 minuten.
De enige natuurlijke kolonie apen in Europa is te vinden op de bergtop van Gibraltar.

Gibraltar – Een klein stukje Engeland

Het Britse grondgebied van Gibraltar is binnen handbereik als je een andere excursie wilt maken vanuit Faro. Gelegen aan de voet van een rotsachtige bergtop, de nederzetting bevat een aantal spannende bezienswaardigheden, waaronder een Moorse vesting,laat 18e-eeuwse tunnels, een grote kathedraal,verschillende musea en prachtige tuinen. Echter, de grote pull patch is de bergtop. Daar vindt u de enige natuurlijke kolonie apen in Europa. Het uitzicht is onovertroffen, en je kijkt naar Afrika tenzij er slecht weer is.

  • Het is 390 kilometer op de snelweg tussen Faro en Gibraltar. Zonder te stoppen, de runtime is ongeveer 4 uur.

In Loulé zijn er goede winkelmogelijkheden, vooral zaterdag wanneer de grote markt open is.

Loulé – De stad met de beste markt aan de kust van de Algarve

Rijden naar het kleine stadje Loulé duurt een korte tijd van Faro. Daar vindt u een prachtig centrum met goede eetgelegenheden en winkelmogelijkheden. In het midden van de stad heb je ook het kasteel van Castelo de Loulé dat de Moren in de 8e eeuw bouwden. De sfeer is kalm en anders, en niet bijzonder gekenmerkt door toerisme. Het is vooral op zaterdag dat het past bij een rit naar Loule. Dan is er een grote markt, waar lokale producenten en kunstenaars delicatessen, ambachten en kunst verkopen. Maandagen zijn de minst gunstige dag, omdat de meeste bezienswaardigheden gesloten zijn.

  • Van Faro naar Loulé is het amper 18 kilometer. U duurt ongeveer 20 minuten om te rijden.

Sevilla – Geboorteplaats van Spaanse tapas

Sevilla in Spanje is niet langer weg van Faro dat een dagtocht is heel goed mogelijk, maar je moet overwegen om ten minste een overnachting als je eenmaal bent. Dit is een van de meest opwindende steden van Spanje. Sevilla staat bekend om zijn rijke geschiedenis, geweldige architectuuren levendige cultuur. De stad is ook een van de beste plekken om langs te komen als je van heel lekker eten houdt. Velen beschouwen Sevilla als de hoofdstad van de wereld als het gaat om tapas,en uitstekende restaurants zijn overal te vinden. De hartslag van de stad is anders dan we gewend zijn. De bewoners hebben relatief lange siësta, en eten diner laat in de nacht. In Sevilla ga je meestal pas ’s avonds laat naar bed. Kortom, het leven is heel mooi in Sevilla.

  • Het is 195 kilometer tussen Faro en Sevilla, en vrijwel het hele stuk gaat op de snelweg. De tijd doorgebracht met autoverhuur is ongeveer 2 uur. Zorg ervoor dat u bij uw autoverhuurbedrijf nagaat wat de regels zijn voor het overschrijden van de grenzen.
Kleine mensen te zien in het midden van de dag, de bewoners hebben namelijk een relatief lange siësta.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

In de zomer zijn er veel toeristen in de stad en de omgeving. Een groot deel van deze krijgen een huurauto, dus het wordt vaak moeilijker om parkeren te vinden op de straten van het stadscentrum. Gelukkig heeft de stad een aantal parkeergarages en privéparkeerplaatsen. Deze kosten een beetje meer dan de straat parkeren, maar het is makkelijker om er te passen.

In het centrum van Faro zijn er een groot aantal smalle straatjes, en de toegankelijkheid is niet overal overdag zo goed. Tegelijkertijd zijn er niet meer dan 120 000 inwoners in de stad, dus in vergelijking met bijvoorbeeld Lissabonis het relatief gemakkelijk om in Faro te rijden. In het algemeen moet men een beetje extra aandacht besteden aan de wegen in Portugal, en voel je vrij om een beetje defensief rijden.

Het rijden buiten dichtbevolkte gebieden is de afgelopen jaren in Portugal verbeterd. De snelweg A22, die langs de hele kust van de Algarve loopt, is een geschenk voor degenen die efficiënt willen bewegen. Er is weinig verkeer hier omdat de weg ten laste is. Als je het niet erg vindt om de wegenbelasting te betalen, kom je er heel snel en zonder stressvol verkeer.

Het wordt aanbevolen om extra aandacht te besteden aan de wegen in Portugal en voel je vrij om een beetje defensief te rijden. Op de snelweg is er weinig verkeer, omdat de weg belastbaar is.

Algarve Airport is klein en duidelijk.

Luchthaven

Aeroporto Internacional de Faro wordt ook wel Algarve Airport genoemd. De luchthaven is vrij klein en duidelijk,en behandelt niet meer dan ongeveer 6 miljoen passagiers per jaar. Tegelijkertijd is het tussen april en oktober beduidend hectischer op de luchthaven in Faro. Natuurlijk doen de meeste mensen die naar de kust van de Algarve reizen dit in de heetste maanden. Dit kan een goede zaak om te weten of u het huren van een auto tijdens deze periode. Je moet vroeg boeken,en ook ervoor zorgen dat er misschien wat wachtrijen op de drukste dagen.

In de aankomsthal worden de balies van autoverhuurbedrijven verzameld. Vanaf vandaag zijn hier 14 bedrijven aanwezig, maar een aantal van de onderdelen personeel en kantoren. Dit geldt bijvoorbeeld voor Hertz, Thrifty, Dollar en Firefly. Als u een auto huurt bij een van deze bedrijven, ontvangt u de sleutels bij hetzelfde bureau. Andere internationale spelers zijn ook op de luchthaven, waaronder Avis, Budget, Europcar en Sixt.

  • De luchthaven ligt op ongeveer 6 km van het centrum van Faro. Met de auto duurt de reis ongeveer 10 minuten.