Autoverhuur Johannesburg

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Johannesburg

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Johannesburg van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Johannesburg via ons.

Johannesburg gids

Bilutleie Johannesburg
Johannesburg Autoverhuur

Johannesburg, de grootste stad van Zuid-Afrika, is de hoofdstad van de provincie Gauteng, gelegen in het noordoosten van het land. De stad heeft ongeveer 3,3 miljoen inwoners (2011), en is het belangrijkste handels- en financieringscentrum van het land, evenals een knooppunt voor het spoor- en wegverkeer.

Johannesburg’s locatie in de Witwatersrand berggebied heeft de stad het centrum van de grote goudvelden in het gebied – en er zijn een aantal grote mijnbouwfaciliteiten rond de stad. Het was ook de goudafzettingen die de schok gaven aan de oprichting van Johannesburg in 1886.

Attracties

Johannesburg is beroemd om zijn vele universiteiten, hogescholen en musea. Deze omvatten een geologisch, etnologisch en militair geschiedenismuseum. Johannesburg heeft ook een eigen spoorwegmuseum.
Van de bezienswaardigheden anders, de dierentuin en een groot planetarium moet worden vermeld.

De centrale wijken worden gekenmerkt door een regelmatig straatpatroon en grote openbare gebouwen. De hoofdstraat Eloff Street is typisch in dat opzicht. Het apartheidssysteem betekende dat deze gebieden van de stad grotendeels door de witte minderheidsbevolking werden gewoond, terwijl de zwarten en de mensen van kleur in hun eigen districten aan de rand leefden. Hoewel de raciale kloof is opgeheven, kenmerkt dit patroon van bewoning nog steeds de grootste stad van Zuid-Afrika. De grootste en beroemdste van de zwarte districten is Soweto.

Er is ook een aparte wijk die grotendeels is gewijd aan culturele activiteiten – voornamelijk podiumkunsten. Het heet Aangrenzend, en hier zijn er een aantal experimentele theaters. Sommigen van hen hebben wortels in het protest en rebellenbewegingen onder apartheidsbewind.

De centrale wijken van Johannesburg worden gekenmerkt door een regelmatig straatpatroon en grote openbare gebouwen.

Verken Johannesburg met autoverhuur

Johannesburg is een zeer goed startpunt voor excursies met autoverhuur. De stad is centraal gelegen tussen een aantal spannende plaatsen, bezienswaardigheden, culturele monumenten en nationale parken. Daarnaast heb je een korte afstand naar andere steden die een bezoek waard zijn en gemakkelijk met de auto te bereiken zijn. Hier is een selectie van enkele van de meest populaire ritten uit Johannesburg.

Drie olifanten in Kruger Park.

Kruger National Park – Een van afrika’s beste safariparken

Kruger Park is een van afrika’s beroemdste, en ook een van de grootste en meest populaire safari parken op het continent. Hier krijg je goede kansen om alle zogenaamde“Five Store”te zien, dat wil zeggen, leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel, evenals vele andere grote diersoorten. Hoewel het mogelijk is om dagtochten te boeken vanaf Johannesburg, is het raadzaam om naar het park te reizen en de safari vanaf daar te beginnen. Een of twee nachten zal veel meer voordeel opleveren, dan een korte dagtocht waar de meeste van de tijd gaat naar het vervoer naar het park. Kruger Park moet zowel worden ervaren in de ochtend, wanneer de dieren zoeken de rivier te drinken, en in de avond, wanneer de zon ondergaat in het majestueuze landschap.

  • Er zijn vele kampen en safari hotels grenzend aan Krugerparken. Het park is ook groot, dus de afstanden zullen sterk variëren.
  • Van Johannesburg naar de Malelane en Crocodile River gebieden, waar een aantal van de beste hotels zijn gevestigd, het is ongeveer 405 kilometer. De rijtijd zonder tussenstop wordt normaal gesproken ongeveer 4 uur en 20 minuten.

Cradle of Humankind – Bezoek de Wieg van de mensheid

In de provincie Guateng, net ten noorden van Johannesburg, is er een gebied van opgravingen waar veel sporen van enkele van de eerste mensen op aardezijn gevonden. De Wieg van de Mensheid is waarschijnlijk niet een zeer nauwkeurige beschrijving, want er zijn andere ontdekkingen in Afrika die ouder zijn. Toch is dit een zeer interessante plek voor degenen die meer willen weten over onze wortels. De vondsten zijn voornamelijk afkomstig van grotformaties in Guateng, zoals Sterkfontein Caves. Onder andere, een fossiel van de menselijke soort Australopithecus Africanus wordt gevonden dat is ongeveer 2,3 miljoen jaar oud. In Sterkfontein worden de vondsten tentoongesteld in een apart centrum, waar u ook rondleidingen krijgen in de grotten.

  • Van het centrum van Johannesburg naar het bezoekerscentrum in Sterkfontein is het ongeveer 63 kilometer. De rijtijd bij normaal verkeer is ongeveer 1 uur.
Pretoria wordt ook wel Jacaranda City gebruikt op de volksmond. Het komt voort uit het feit dat overal in Pretoria zijn er mooie Jacaranda struiken, met paarse bloemen versieren van de straten.

Pretoria – De administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika zijn er technisch drie hoofdsteden, Respectievelijk Kaapstad, Bloemfontein en Pretoria. De laatste dient als administratief centrum van het land. De stad is erg mooi, en wordt gedomineerd door indrukwekkende en monumentale gebouwen,sterk geplaatst in een groene omgeving. Pretoria wordt ook wel Tshwane in de Bantoe talen, evenals jacaranda stad wordt gebruikt in de gemeenschappelijke mond. De laatste tijd, want overal in Pretoria, prachtige Jacaranda struikengroeien – met paarse bloemen versieren van de straten. In Pretoria vindt u ook vele spannende monumenten, musea, culturele centra en andere bezienswaardigheden.

  • Het is niet meer dan ongeveer 60 kilometer tussen het centrum van Johannesburg en Pretoria. Het grootste deel van het stuk loopt op de snelweg, en je normaal 45 minuten op de rit.
Bij Adventures With Elephants krijg je een unieke ervaring met de olifanten.

Avonturen met olifanten – Unieke ontmoeting met olifanten

Als u een vrij korte rit met autoverhuur ten noorden van Johannesburg, richting Kruger Park, passeert u de stad Bela-Bela, die beroemd is om zijn warmwater. In dat gebied vindt u ook een van afrika’s beste natuur- en dierenervaringen. Het centrum van Adventures With Elephants is het omscholen van olifanten met problematisch gedrag, onderzoek en educatie die zich specifiek richt op het majestueuze dier. Ze verwelkomen bezoekers die een unieke ontmoeting krijgen met de dieren op de boerderij. Bijvoorbeeld, u een bad met de olifanten,krijg je om de dieren te voeden, en je jezelf een safari op de rug van een van de olifanten. In hetzelfde gebied vindt u ook een aantal kampen en hotels die meer uitgebreide safari’s regelen.

  • Het is ongeveer 210 kilometer van het centrum van Johannesburg naar het kamp Adventures With Elephants. U rijdt via Pretoria naar de stad Bela-Bela, en verder van daaruit richting Rooiberg. Zonder te stoppen, duurt de rit ongeveer 2 uur en 20 minuten.
Het kunstmatige meer Hartbeespoort Dam.

Hartbeespoort Dam – Badplaats aan de voet van het Maagdenburgse gebergte

Dit resort stad is een van de verschillende kleine steden gelegen rond het kunstmatige meer Hartbeespoort. Het gebied heeft veel goede hotels en andere accommodatie oplossingen, evenals biedt een aantal spannende ervaringen. U vindt hier verschillende golfbanen, u een boot huren en uitstapjes maken op de vijver, er zijn verschillende centra met wilde dieren die u begroeten, en er zijn hier vooral veel activiteiten die bedoeld zijn voor gezinnen. Een van de meest populaire activiteiten zijn safaritochten te paard,bezoeken aan het slangenpark, bezoeken aan het olifantencentrum en bezoeken aan het centrum waar weesaapjes worden verzorgd.

  • Van Johannesburg naar Hartbeespoort Dam is het ongeveer 85 kilometer. U rijdt meestal op een landweg, en de reis duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten.
Parkeerplaatsen in de straten zijn gemarkeerd, maar het is raadzaam om te parkeren op parkeerplaatsen met veiligheid.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

In het centrum van Johannesburg vindt u veel veilige parkeergarages en buitenparkeerfaciliteiten. De meeste van deze hebben een goede beveiliging, maar er is iets meer te parkeren hier dan langs de straten. Parkeerplaatsen in de straten zijn gemarkeerd, maar hier zijn niet alle plaatsen even veilig. Zoek naar parkeerplaatsen met beveiliging. De meeste winkelcentra zijn ook goede opties om uw huurauto op te zetten. Houd er rekening mee dat het in de winkelcentra gebruikelijk is voor gratis parkeren als u een ontvangstbewijs overleggen dat u in het centrum hebt gewinkeld.

De straten van Johannesburg worden beschouwd als een van de meest overvolle in de wereld,omzeild alleen door Caïro en Kaapstad. Toch is het meestal leuk om er buiten de spits te zijn. Wanneer mensen gaan van en naar het werk zijn er vaak lange wachtrijen, en dan is het meestal het beste om te voorkomen dat in het verkeer.

Het wordt aanbevolen dat u extra voorzichtig bent tijdens het rijden in Zuid-Afrika, hoewel de overgrote meerderheid niets onaangenaams ervaart. De deuren van de auto moeten worden vergrendeld, en de ramen gesloten, vooral in de steden. Ook begrijpen welke gebieden en jassen je moet vermijden.

Luchthaven

De belangrijkste luchthaven in Johannesburg heet O.R. Tambo International Airport. Het is zowel het continent Afrika als het land van zuid-Afrika’s grootste, met meer dan 21 miljoen passagiers per jaar. Omdat de luchthaven is 1.700 meter bovende zeespiegel , en de lucht daarvan is dunner dan in de laaglanden, OK Tambo Airport heeft een van ’s werelds langste start-en landingsbanen. Er zijn zes terminals op de luchthaven. Twee van deze dienen internationale vluchten (A1 en A2), en waar je uiteindelijk hangt af van welke luchtvaartmaatschappij je aankomt met.

De balies van de autoverhuurbedrijven worden verzameld in een aparte ruimte in de buurt van de parkeergarage, op de begane grond van de hoofdterminal. Vanaf vandaag vindt u hier de grootste internationale bedrijven, zoals Hertz, Avis, Thrifty en Europcar, evenals 5-6 lokale en regionale spelers. Alle balies zijn 24 uur per dag geopend.

  • O.R. Tambo International Airport ligt binnen de stadsgrenzen van Johannesburg en ongeveer 14 mi van het stadscentrum. In het normale verkeer bedraagt de rijtijd ongeveer 25 minuten.
O.R. Tambo Airport heeft een van ’s werelds langste start- en landingsbanen!