Autoverhuur Riga

 1. Home
 2. chevron_right
 3. Autoverhuur Latvia
 4. chevron_right
 5. Autoverhuur Riga

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Riga

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Riga van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Riga via ons.

Riga gids

Bilutleie Riga
Riga Autoverhuur

Riga is de hoofdstad van Letland, en is gelegen aan de rivier de Daugava – 15 km ten zuiden van de uitlaat in de Golf van Riga aan de Oostzee. De stad heeft ongeveer 700.000 inwoners (2011), en is het economische en culturele centrum van Letland. Bovendien is de stad een vervoersknooppunt en heeft het een van de belangrijkste havens van de Oostzee.
Vanaf hier zijn er veerboten naar Stockholm,Kiel en Lübeck.

Riga heeft een rijk cultureel leven met theaters, opera, kunstgaleries, musea en een permanent circus (geopend in 1888). Er zijn ook een aantal jaarlijkse muziekfestivals in de stad.

Attracties

Riga’s op de UNESCO-lijst van unesco genoteerde oude binnenstad ligt aan de oostelijke oever van de rivier. De wijk staat bekend om het feit dat het een van europa’s beste collecties van Art Nouveau gebouwen.
Onder de meest populaire bezienswaardigheden hier vindt u de opera uit 1863, het Vrijheidsmonument uit 1935, Fort Riga uit 1340, het Parlementsgebouw uit de jaren 1860, de kathedraal uit 1220 en de Sint-Pietersbasiliek (oorspronkelijk uit de jaren 1300) met zijn 135 meter hoge toren.

Riga heeft ongeveer 50 grote en kleine musea– enkele van de meest bezochte zijn de “Letland Nationaal Historisch Museum” – met tentoonstellingen over de geschiedenis van het land van de ijstijd tot de dag van vandaag, de stad en het maritiem museum, het Bezettingsmuseum, het Volksmuseum en de twee kunstmusea van de stad.

Riga’s Old Town heeft europa’s beste collecties art nouveau gebouwen.

Ontdek Riga met autoverhuur

Het wordt steeds populairder om een huurauto te krijgen wanneer u naar Riga in Letland reist. Je moet niet ver rijden totdat je elkaar ontmoet in kleine steden met middeleeuwse nederzettingen, prachtige kastelen, prachtige bossen, en, niet in het minst, gastvrije stranden. De korte afstanden u veel meer dan het stadsleven te vangen, zelfs als de reis naar Riga duurt slechts een paar dagen. Hieronder vindt u suggesties voor enkele van de meest populaire ritten.

Het kasteel in Cesis werd voor het eerst begonnen al in 1209.

Cēsis – Prachtige middeleeuwse stad in de buurt van Riga

De grote stad Cēsis ligt ten noordoosten van Riga en is gemakkelijk te bereiken met autoverhuur. De stad ligt in een nationaal park genaamd Gauja. Het wordt beschouwd als een van de mooiste in Letland. De belangrijkste attractie van de stad is een kasteel dat voor het eerst werd begonnen terug in het jaar 1209, maar die is uitgebreid en veranderd meerdere malen later. Het centrum van de stad wordt gedomineerd door prachtige huizen uit de Middeleeuwen,een indrukwekkende 13e-eeuwse kerk,een aangenaam plein en een gastvrije sfeer. Hier is het ontspannen om te wandelen in geplaveide straten, terwijl het leren over de Letse cultuur en geschiedenis.

 • Van Riga naar Cēsis is het ongeveer 89 kilometer als u kiest voor de snelste rijroute die over de A2 rijdt. Dan rijd je langs onder andere Sigulda die ook een stop waard is. De rijtijd rechtstreeks naar Cēsis is ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Kolkasrags – De beste plek om de zonsondergang te bekijken

Kolkasrags is de naam van de puntige landtong ten noordwesten van Riga, waar de Oostzee de Golf van Riga ontmoet. Hier reizen mensen om te baden, zonnebaden op de prachtige stranden, kijken naar vogels die in het gebied nestelen, gaan wandelen in het bos en genieten van de rustige natuur. Vlak bij de landtong ligt het dorp Kolka,waar u langs rijdt op weg naar de parkeerplaats. In Kolka zijn er verschillende prachtige gebouwen, waaronder drie beroemde kerken. De stad heeft ook een spannend cultureel centrum en museum dat een bezoek waard is. Het beste wat je daar doen, is echter een maaltijd in een van de leuke restaurants. Daar wordt verse zeevruchten geserveerd door de vissers van het dorp.

 • Van Riga naar Kolkasrags is het ongeveer 157 kilometer. De hele reis loopt langs de kust en duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten als je rijdt zonder te stoppen.
De zonsondergang boven Kolka. Hier reizen mensen om te baden en te zonnebaden op de prachtige stranden.
Al eeuwenlang reizen kunstenaars en schrijvers naar Sigulda om zich te laten inspireren door de prachtige natuur.

Sigulda – Prachtige extreme sport stad Letland

U passeert het prachtige stadje Sigulda als u naar Cēsis rijdt. Hoewel beide worden beschouwd als een van de mooiste in het land, het landschap dat Sigulda omringt is een beetje meer fascinerend. Hier hebben kunstenaars en schrijvers eeuwenlang gereisd om zich te laten inspireren. De stad wordt beschreven als de toegangspoort tot het Gauja National Park,en is verdeeld in twee van de rivier met dezelfde naam. Hier vindt u verschillende prachtige kastelen en forten uit verschillende tijdperken. Sommige zijn gerestaureerd en dienen als musea, terwijl andere oude ruïnes zijn die netjes in het terrein liggen. Sigulda staat ook bekend als een plek voor degenen die graag hun zenuwen uitdagen. Hier kan bobslee lopen,springen in bungee van grote hoogten, vliegen in windtunnels, klimmen hoge bomen en nog veel meer.

 • Van het centrum van Riga naar het kleine dorpje Sigulda is het ongeveer 54 kilometer. Het grootste deel van de rit rijdt op de snelweg A2 (E77), met een rijtijd van ongeveer 50 minuten.
Rundāles Palace werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw.

Rundāles Pils – Versailles van de Baltische staten

Dit paleis wordt vaak geassocieerd met Versailles buiten Parijs, zowel vanwege de architectuur als de prachtige tuinen rondom het gebouw. Het werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw,toen wat vandaag Letland werd geregeerd door het hertogdom Kurland en Semgallen. In 1795 werd het hertogdom onderdeel van het Russische Rijk, en Catharina II van Rusland besloot dat Rundāles Pils als geschenk moest worden gegeven aan het broertje van haar geliefde, de graaf Valeriaan Zubov. Hij gebruikte het prachtige paleis opnieuw als zomerverblijf, totdat het paleis na Zugovs dood nieuwe eigenaren kreeg. Later heeft Rundāles Pils gediend als veldhospitaal voor het leger,de school, de militaire residentie van Napoleon en als museum. Vandaag de dag is dit een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Letland, naast het paleis dat in officiële contexten wordt gebruikt.

 • Rundāles Pils ligt ongeveer 49 mi ten zuiden van Riga. De beste manier is de Europese route 67 (E67). De rijtijd bedraagt dan ongeveer 1 uur en 5 minuten.
U genieten van veel tijd in Tallinn, zelfs op een dagtocht van Riga.

Tallinn – Rijden door Estland met autoverhuur

De hoofdstad van Estland is niet zo ver weg van Riga, en je bereikt er in een paar uur met de auto. Aangezien beide landen zich binnen het Schengengebied bevinden, is het meestal probleemloos om de nationale grenzen over te steken met een huurauto, maar vraag het autoverhuurbedrijf eerst om er zeker van te zijn. Het stadscentrum van Tallinn is zeer goed bewaard gebleven, met de hele middeleeuwse oude binnenstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is ook niet erg groot, en je jezelf inhalen op een dagtocht vanuit Riga. Niettemin, overwegen het nemen van een overnachting of twee. Een bezoek aan Tallinn vormt een mooi contrast met de hoofdstad van Lativa. Hoewel Riga kan worden omschreven als levendig en kosmopolitisch, Tallin is meer charmant en intiem.

 • Het is ongeveer 310 kilometer van Riga naar Tallinn, en het overgrote deel van de reis zal gaan op de snelweg. Zonder een stop duurt het ongeveer 4 uur om naar de hoofdstad van Estland te rijden.
Binnen het centrum van Riga is er zelden een wachtrij, zelfs tijdens de spits.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

In riga’s oude binnenstad is het meestal erg moeilijk om parkeerplaats te vinden en je moet je huurauto buiten dit gebied achterlaten. Een aantal van de parkeerplaatsen in de straten die dicht bij de oude binnenstad zijn gereserveerd voor mensen die er wonen, en zonder een geldig bewijs van verblijf in de autoruit loopt u het risico dat uw huurauto weggesleept. Als dat zo is, is dit gemarkeerd met borden. Wanneer u gratis parkeren vindt, moet u betalen bij automaten die op de trottoirs staan. De bon moet duidelijk zichtbaar zijn op het dashboard van de auto. Er is een aantal parkeergelegenheid in het centrum van de stad,waaronder geëxploiteerd door Europark. Het is ook mogelijk om de auto te laten bij een aantal van de grootste hotels.

Binnen het centrum van Riga zijn er meestal geen problemen om te rijden met een huurauto. Er is zelden een wachtrij, zelfs tijdens de spits. Op de landwegen wanneer u uit de stad gaat moet u extra aandacht besteden. Helaas is Letland vrij ver op de ongevallenstatistieken in Europa, grotendeels te wijten aan onzorgvuldig chauffeurs. Besteed speciale aandacht aan tegemoetkomende voertuigen in bochten, want er zijn momenten waarop mensen risico’s nemen en rijden langs ook daar. De kwaliteit van sommige wegen is ook niet de beste in de buitenwijken, terwijl de hoofdwegen tussen de grootste steden een fatsoenlijke standaard hebben.

Riga International Airport is de grootste luchthaven in de Baltische landen.

Luchthaven

Riga International Airport is de grootste luchthaven in de Baltische landen. Vanaf vandaag heeft het internationale verbindingen naar bijna 80 bestemmingen, voornamelijk in Europa. Het aantal passagiers per jaar is bijna 8 miljoen, waarvan de meeste afkomstig zijn uit Engeland, Rusland en de Scandinavische landen. De luchthaven is niet zo groot in omvang, en alles wordt verzameld in twee verdiepingen in dezelfde terminal gebouw.

De balies van autoverhuurbedrijven zijn te vinden in de E- en C-sectoren in de aankomsthal. Vanaf vandaag zijn Avis, Budget, Sixt, Hertz, Europcar, Toprent en Greenmotion beschikbaar op Riga International Airport. De huurauto’s zijn in de buurt en u hebt geen pendeldienst nodig van of naar de parkeerplaats.

 • De luchthaven in Riga ligt net buiten het stadscentrum, met een afstand van slechts 11 kilometer. De rit naar de stad duurt ongeveer 15 minuten.