Autoverhuur Stavanger

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Stavanger

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Stavanger van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Stavanger via ons.

Stavanger Gids

Stavanger is de vierde grootste stad in Noorwegen, met ongeveer 135 000 inwoners. De stad en het gebied hebben een belangrijke rol gespeeld in de oudere Noorse geschiedenis, vooral tijdens de Vikingtijd. Sinds 1969 heeft Stavanger zich ontwikkeld tot de oliehoofdstad van Noorwegen. Hier hebben de grootste internationale en Noorse oliemaatschappijen kantoren, samen met verschillende staatsinstellingen verbonden aan de olie-industrie.

De stad heeft ook een universiteit, en de studenten laten een sterke stempel op het nachtleven in Stavanger. Er zijn een aantal spannende en populaire festivals gehouden hier, en vrijwel het hele jaar door.

In Stavanger vindt u een groot aantal musea, galeries, concertzalen en andere culturele instellingen. De stad werd in 2018 gekozen tot culturele hoofdstad van Europa.

Attracties

Het restaurant aanbod en nachtleven in Stavanger behoren ongetwijfeld tot de beste in Noorwegen. Samen met alle concerten en festivals, dit maakt het altijd populair en livat in het centrum van de stad.

Naast het nachtleven en culturele instellingen, is het de natuur die de belangrijkste attractie in dit gebied van Noorwegen. Het is een korte afstand van het stadscentrum tot enkele van de mooiste en beste stranden die je in Noorwegen vindt. Het klimaat in de regio, en het feit dat het op veel plaatsen ondiep is, zorgt ervoor dat de badtemperatuur in de zomer zeer aangenaam is.

Het is ook een korte afstand tot prachtige fjorden en eilanden wanneer u in Stavanger bent. Onder andere de Lysefjord, met de beroemde preikestolen en Kjerag beroemdheden, is slechts een korte auto of boottocht weg.

Ontdek Stavanger met autoverhuur

Velen geloven dat Stavanger de beste stad van Noorwegen is om in te wonen of te bezoeken, en vooral in de zomer. Het is niet alleen te wijten aan de sterke economie van de stad, en dus de cultuur en alles wat er gebeurt in het centrum, maar ook de prachtige omgeving. In dit deel van Noorwegen zijn er unieke natuurervaringen van dichtbij. Bekende bezienswaardigheden zoals Preiekestolen en Kjerag liggen op slechts een klein eindje rijden met de autoverhuur, de pittoreske zuidelijke dorpjes zijn binnen handbereik en u enkele van de mooiste fjorden en bergen ervaren die Noorwegen te bieden heeft. Hier zijn enkele suggesties voor reizen met Stavanger als uitgangspunt.

Op de top van Pulpit Rock krijg je een prachtig uitzicht op de Lysefjord.

Preekstoel Rock – County’s beroemdste attractie

Preikestolen ligt op enige afstand in de Lysefjord,waar je aan het einde ook Lysebotn en Kjerag hebt. De unieke rotsformatie is ook bekend buiten de Noorse grenzen. Een paar jaar geleden, Preekstoel Rock was het toneel van een scène in een van de Mission Impossible films met Tom Cruise. In tegenstelling tot Cruise, hoeft u niet te beklimmen de enorme en steile rotswand, maar kan in plaats daarvan lopen. Bovenaan krijg je een uitzicht op een van de mooiste landschappen van Noorwegen.

Houd er rekening mee dat u niet helemaal rijden. De auto laat u achter op de parkeerplaats van Preikestolhytta, en vanaf daar gaat u verder op gemarkeerde paden. De wandeling te voet duurt ongeveer 2 uur per enkele reis (de afstand is 3,8 kilometer, met een hoogte van ongeveer 330 meter). Vergeet niet om op geschikte kleren en schoenen en krijgen in het op voorhand. Er zijn verschillende plaatsen op de route die geschikt zijn voor een rustpauze, en u vindt goede zwemmogelijkheden op weg naar Preikestolen.

  • Als u een huurauto van Stavanger naar Preikestolen gaat rijden, is het het gemakkelijkst en het snelst om de onderwatertunnel (Ryfast) naar Tau te nemen en vanaf daar verder te rijden via Jørpeland. De afstand is dan 39 kilometer, en je zult ongeveer 40 minuten doorbrengen.

Obrestad Lighthouse – Neem een nacht als vuurtorenwachter

Een bezoek aan oude vuurtorens is populair over de hele wereld, zelfs aan de zuidkant van Noorwegen. Er zijn een aantal van degenen die zeer belangrijk zijn geweest voor het scheepsverkeer en de handel langs de Noorse kust. De zee buiten kan grillig zijn, en er zijn veel ongelukkige zielen die zijn gesloopt in de Noordzee. Obrestad Lighthouse is een natuurlijke keuze als je een van de unieke vuurtorenhuizen bezoekt. Het werd gebouwd in graniet in 1873,terwijl een vuurtoren meester residentie en vuurtoren-serviced residence kwam tot een paar jaar later. Het vuurtorenhuis en de omliggende woningen zijn prachtig gelegen op het platteland, op een kleine hoogte direct aan zee. U verblijven in Obrestad Fyr als u van tevoren boekt, die populair is geworden bij verschillende vuurtorens langs de kust van Noorwegen.

  • Het is ongeveer 43 kilometer van het stadscentrum in Stavanger naar Obrestad Vuurtoren via Bryne. De rit duurt ongeveer 55 minuten.
Obrestad vuurtoren en de omliggende woningen zijn prachtig gelegen op het platteland, op een kleine hoogte direct aan zee.
De pier in de oude Hansabyen Bergen.

Bergen – De stad tussen de zeven bergen

De oude Hansabyen Bergen is de tweede grootste in Noorwegen, met ongeveer 285 000 inwoners. De stad zelf is een bezoek waard als je in Stavanger bent en meer van de Noorse westkust wilt zien. Grote delen van het centrum van Bergen zijn prachtig, met de bekende Bryggen als grootste trekpleister. Hier vindt u enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van het land, vele goede eetgelegenheden, winkelmogelijkheden en culturele evenementen en activiteiten voor mensen van alle leeftijden.

De omgeving van de stad is ook iets waar de inwoners over kunnen opscheppen. Het ligt tussen zeven bergen aan de ene kant, en heeft de unieke archipel Øygarden aan de andere kant, een gebied bestaande uit meer dan 1500 eilanden en eilandjes. De reis van Stavanger naar Bergen met autoverhuur is op zich al een geweldige ervaring. Je rijdt langs de kust in een van de mooiste landschappen van Noorwegen.

  • Het is niet meer dan 210 kilometer van Stavanger naar Bergen, maar de rijtijd kan 4 en 6 uur zijn als je de E39 rijdt. De kustweg naar Bergen omvat twee overtochten met de auto veerboot.
Svandalsfossen waterval ligt bijna op de bodem van de Saudafjord.

Svandalsfossen – Natuur en douche in dezelfde klap

Svandalsfossen waterval ligt bijna in het hart van saudafjorden,een vrij gemakkelijke rit van Stavanger met autoverhuur. De waterval is een van de mooiste in Noorwegen, en maakt deel uit van de National Tourist Road Ryfylke. Ondanks het gemak om hier te komen, is het meestal niet vol met bezoekers. Dat maakt de natuur op zich nog beter. De svansalsfossen heeft twee valpartijen van in totaal 180 meter. De waterval is duidelijk zichtbaar vanaf de weg als u Sauda nadert, maar u wordt sterk aangeraden om het van dichterbij te bekijken. Parkeer uw auto bij de snelweg en loop de trap naar het uitkijkpunten loop onder de brug die de waterval kruist. Vanaf het uitkijkpunt u ook de hele fjord zien als er goed weer is, en de dorpen die langs de fjordrand liggen. Vergeet niet om droge kleren en een tafelkleed mee te nemen!

  • Van Stavanger naar Svandalsfossen is het 142 kilometer, en de rijroute loopt via de onderwatertunnel Ryfast.
  • De reis omvat een overtocht met de auto veerboot tussen Hjelmeland en Nesvik. Normaal gesproken zult u ongeveer 2 uur en 45 minuten doorbrengen op het hele stuk.

Egersund – Mooi zuidelijk dorp bij Stavanger

Er zijn vele mooie en idyllische kleine steden langs de kust van Noorwegen, en misschien vooral in dit deel van het land. Als u een van hen gaat selecteren om een bezoek te brengen, moet Egersund op de lijst staan. De locatie van de stad maakte het geweldig in de visserij-industrie,en uiteindelijk Egersund werd bekend als de plaats waar een aantal van de grootste reders van het land waren gevestigd. De sterke economie van de stad over een lange periode van tijd is iets dat vooral in de goed onderhouden en het behoud van oude stad wordt weerspiegeld. Het stadscentrum wordt gedomineerd door typische wit geschilderde zuidelijke huizen,vindt u een aantal goede hotels en eetgelegenheden daar, en de stad is beroemd om zijn vele galeries en musea die hoge normen houden. Egersund is ook een goed startpunt als je actief wilt worden op je vakantie, bijvoorbeeld met zalmvissen, diepzeevissen,wandelingen in bossen en bergen, zwemmen (een van de mooiste stranden van de regio direct buiten de stad) en andere natuurervaringen.

  • De snelste weg van Stavanger naar Egersund gaat in eigen land op de E39. De afstand is dan ongeveer 75 kilometer, met een rijtijd van 1 uur en 15 minuten.
  • Als u langs de kust wilt rijden, vertrekt u vanaf de E39 en op County Road 44 die richting Bryne loopt. De afstand is dan ongeveer 84 kilometer, met een rijtijd van 1 uur en 35 minuten.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

Het bedrijf Stavanger Parkering exploiteert de meeste parkeerplaatsen in de stad. Als u uw auto op straatniveau wilt achterlaten, moet u gemarkeerde parkeerplaatsen gebruiken. Automaten op de trottoirs zijn in rekening gebracht en kunnen zowel contant geld als kaarten gebruiken. Als je de betaal-app van Stavanger Parkering downloadt, kun je je smartphone gebruiken om mee te betalen. Het voordeel van de app is dat u alleen betaalt voor de werkelijke tijd dat u geparkeerd staat, en u hoeft niet terug te keren naar de auto als u de tijd wilt verlengen dat u zich op de parkeerplaats bevindt. Het bedrijf heeft 7 overdekte parkeergelegenheid in het centrum van de stad. Daar vindt u ook laders voor elektrische auto’s. By the way, er is een gereduceerde prijs voor de betaling voor degenen die rijden elektrische auto’s.

Het besturen van een auto in Noorse steden, Stavanger inbegrepen, is meestal zeer eenvoudig. Hoewel deze stad ook veel eenrichtingsstraten heeft, en een paar gebieden in het stadscentrum die autovrij zijn, heb je nauwelijks problemen. De bewegwijzering is goed, en de andere chauffeurs zijn meestal vriendelijk en kalm. Houd er rekening mee dat in Noorwegen vrijwel alle benodigde om te stoppen voor voetgangers die de straat oversteken voldoet aan de bestelling. De boete voor het niet doen van dit is hoog.

Rijden buiten de steden van Noorwegen is meestal een aangename ervaring daar ook. De meeste automobilisten rijden rustig en volgens de maximumsnelheid. Houd er echter rekening mee dat dieren in de weg kunnen staan, zowel boerderijdieren als wilde dieren zoals elanden en herten.

Luchthaven

De luchthaven buiten Stavanger heet internationale Stavanger Airport. Lokaal wordt Sola Airport vaak gebruikt, omdat de luchthaven is gelegen in sola gemeente. Samen met Trondheim Airport is Stavanger Airport de op twee na grootste luchthaven van Noorwegen, gemeten in het aantal jaarlijkse passagiers (beide bedienen ongeveer 4,5 miljoen passagiers per jaar). Vanaf vandaag heeft de luchthaven directe vluchten in eigen land naar Oslo,Bergen, Trondheim, Sandefjord en Kristiansand. Daarnaast u rechtstreeks van Stavanger naar 10 andere Europese steden vliegen, waaronder Amsterdam, Kopenhagen, Londen en Gdansk.

Stavanger Airport is niet bijzonder groot, en het is gemakkelijk om de bedrijven die autoverhuur bieden er te vinden. Momenteel hebben Sixt, Budget, Avis, Hertz en Europcar tellers en huurauto’s bij Sola. Alle vijf bevinden zich in het gebouw net buiten de terminal. Hun huurauto’s zijn in de buurt geparkeerd en u zult geen vervoer nodig om er te komen.

  • Stavanger Airport ligt ongeveer 17 kilometer ten zuiden van het stadscentrum. De runtime is meestal tussen de 15 en 20 minuten.