Autoverhuur Wenen

Vergelijk meer dan 1600 aanbieders van autohuur

Gegarandeerd lage prijzen voor autohuur

We vergelijken meer dan 1600 aanbieders van autohuur om de laagste prijzen te vinden

Kwaliteitsbewuste merken

Vergelijk prijzen van alle bekende bedrijven voor autoverhuur, waaronder Avis, Sixt, Hertz en Europcar.

Onbeperkt aantal kilometers en verzekering

Verzekering en onbeperkte kilometers zijn op de meeste bestemmingen inbegrepen.

Geen verborgen kosten of vergoedingen

We voegen nooit kredietkaart- of verborgen kosten toe.

Gratis annuleren of wijzigen

Gratis annulering tot 48 uur vóór de geplande ophaaltijd. We hanteren geen wijzigingskosten.

Wij zijn altijd beschikbaar

Onze klantenservice is altijd beschikbaar mocht u problemen ondervinden

Auto huren Wenen

Vergelijk de prijzen en vind goedkope autoverhuur in Wenen van bekende en lokale autoverhuurbedrijven. Verzekeringen en onbeperkt aantal kilometers zijn inbegrepen. Bespaar tot 70% op autoverhuur in Wenen via ons.

Wenen gids

Bilutleie Wien
Weense autoverhuur

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk,en is gelegen aan de Donau in het noordoosten van het land. De stad heeft 1,7 miljoen inwoners (2011).
Wenen is het culturele en economische centrum van het land en een belangrijke industriële en wetenschapsstad. De universiteit van de stad werd opgericht in 1365. Wenen is ook een belangrijk vervoersknooppunt en heeft veel toerisme.

Wenen staat bekend als een van ’s werelds belangrijkste centra van klassieke muziek. Hier vindt u musea voor beroemde componisten en musici zoals Haydn, Mozart, Beethoven, Shubert en Strauss – die allemaal korter of langer in Wenen hebben gewoond. De stad is ook beroemd om zijn jaarlijkse muziek- en theaterfestivals.

Attracties

Het historische centrum van Wenen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en er zijn vele prachtige kerken en kloosters. Stephansdomen (gebouwd in de periode 1304 – 1511) is hier een populaire toeristische attractie – met zijn karakteristieke 136,7 meter hoge toren.

Andere attracties in Wenen zijn de 18e-eeuwse “Belvedere”,de “Weense Staatsopera” – het belangrijkste operahuis in de stad uit 1869, de gotische kerk “Ruprechtkirche” uit de 13e eeuw, het Natuurhistorisch Museum – met geologische en botanische collecties en het Museum voor Kunstgeschiedenis – waar onder andere het Natuurhistorisch Museum werd gebouwd in de 13e eeuw. kan kunstwerken van Rembrandt en Rubens zien.

De stad heeft ook een theatermuseum, een museum gewijd aan de psycholoog Sigmund Freud en een dierentuin.

Een beetje ten zuidwesten van het stadscentrum is het paleis “Schönbrunn” uit 1695, dat is een belangrijke toeristische attractie. Het paleis was vroeger een keizerlijk jachtkasteel en zomerresidentie, maar is vandaag de dag een museum. De plaats heeft ook een prachtig park aangelegd in de Franse stijl in 1706. Schönbrunn staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het paleis was vroeger een keizerlijk jachtkasteel en zomerresidentie, maar is vandaag de dag een museum.

Verken Wenen met autoverhuur

Wenen is zeer centraal gelegen in relatie tot verschillende spannende hoofdsteden, waaronder Bratislava, Praag en Boedapest. Het is ook gemakkelijk om een aantal prachtige dorpen en plaatsen van historisch belang te bereiken. De Alpen zijn ook niet ver weg als u een huurauto tot uw beschikking hebt en een reisskiën of te voet in de bergen zal maken. Hier zijn een paar tips voor het rijden met Wenen als uitgangspunt.

Het kasteel is een reconstructie van een kasteel voorheen op de site in de 12e eeuw.

Burg Kreuzenstein – Sprookjeskasteel net buiten Wenen

Het middeleeuwse kasteel Kreuzenstein ligt niet op een lange rit van Wenen en is eigenlijk het meest toegankelijk voor degenen die een autoverhuur hebben. Vervoer naar het kasteel met openbare communicatiemiddelen is omslachtig en duurt lang, terwijl je er met de auto in enkele minuten naartoe bent. Het kasteel is zeer avontuurlijk, waardoor men te denken aan prinsessen, draken en helden. Wat je vandaag ziet dateert uit 1874,maar het was een reconstructie van een kasteel dat stond op dezelfde plaats sinds ergens in de 12e eeuw. Het gereconstrueerde kasteel is ook gebouwd met materialen uit andere middeleeuwse kastelen, daarom heeft Kreuzenstein een vleugje dat het er veel ouder laat lijken dan het in werkelijkheid is. Het kasteel staat netjes gelegen op een heuvel, waardoor het onmogelijk te veroveren totdat het Zweedse leger Kreuzenstein veroverde tijdens de Dertigjarige Oorlog. Je hebt Burg Kreuzenstein misschien al eerder gezien, omdat het is gebruikt als een coup in verschillende films en tv-programma’s– zoals The Witcher die in 2019 op Netflix verscheen.

  • Van het centrum van Wenen naar Burg Kreuzenstein is het slechts 26 kilometer. U rijdt noordwaarts langs de Donau op de A22 en duurt normaal gesproken 25 tot 30 minuten op de reis.

Melk en Krems in de Wachau vallei

Wachau is de naam van een prachtige vallei en cultureel landschap gelegen ten westen van Wenen. De Donau stroomt door de vallei, waardoor Wachau een vruchtbaar gebied is. De klimatologische omstandigheden betekenen dat Wachau een geschikte plek is voor het kweken van druiven, en er zijn daarom verschillende beroemde wijnproducerende boerderijen hier. Aan elk uiteinde van de vallei vindt u de twee kleine steden Melk en Krems, die beide zijn geweldige plekken om te bezoeken. In Melk vindt u een van de beroemdste en indrukwekkendste kloosters in Oostenrijk,Stift Melk die in 1089 werd opgericht. Er zijn ook verschillende andere bezienswaardigheden van historische betekenis in Melk. Krems is de grootste stad van de twee, en is beroemd om zijn prachtige oude stad in het centrum van de stad. Dit is ook een populaire stad om op shopping trips te gaan, en vooral als je op zoek bent naar goede witte wijnen uit de Wachau-vallei.

  • Van Wenen naar Melk is het ongeveer 88 kilometer. De rijtijd is ongeveer 1 uur en 5 minuten.
  • Als u langs de rivier door de prachtige vallei naar Krems an der Donau wilt rijden, duurt dit ongeveer 35 minuten (de afstand is ongeveer 37 kilometer).
Het klooster stift Melk werd opgericht in 1089.
Boedapest is vol historische gebouwen de moeite waard inhalen.

Boedapest – Twin City in het oosten

Er is een sterke historische band tussen Wenen en Boedapest in Hongarije. De steden deelden de status van hoofdstad van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. De korte afstand heeft er ook toe geleid dat er veel handel en uitwisseling van tradities tussen deze twee regio’s heeft plaatsgevonden. Hoewel de geschiedenis dicteert dat er veel overeenkomsten zijn tussen Boedapest en Wenen, zijn de contrasten ook groot. Het maken van een reis naar Boedapest met autoverhuur is een van de beste en meest populaire excursies die u nemen wanneer u in de hoofdstad van Oostenrijk bent. Hetzelfde geldt als de zaak zou worden teruggedraaid. In Boedapest moet u een bezoek brengen aan enkele van de vele bezienswaardigheden die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan,om nog maar te zwijgen van een van de Romeinse of Turkse baden van de stad. De stad heeft ook veel musea en galeries (meer dan 220 in totaal in het centrum van de stad), een zeer grote opera, en een paar eilanden in de Donau die groene parken en prachtige tuinen bieden.

  • Het is ongeveer 244 kilometer van het centrum van Wenen naar Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Met geen stops langs de weg, zal de rit ongeveer 2 uur en 40 minuten duren.
Als u de huurauto in het centrum van de stad verlaat, u gebruik maken van de tram en een typisch Tsjechische pub bezoeken.

Praag – Gouden Stad van de Tsjechische Republiek

De hoofdstad van De Tsjechische Republiek heeft ook een soortgelijke historische band met Wenen, zoals Boedapest het heeft. De stad speelde een belangrijke rol in de monarchie van Oostenrijk-Hongarije, en grote delen van het stadscentrum hebben architectuur die doet denken aan wat je ziet in Wenen. De tradities en cultuur zijn ook niet anders dan wat je in Oostenrijk vindt. Het is relatief korte afstand naar Praag,en mogelijk om een dagtocht te maken, maar we raden je aan om wat tijd door te brengen in deze prachtige stad. In Praag zijn de bezienswaardigheden dicht bij elkaar, is het betaalbaar om er te verblijven en de stad heeft een spannend cultureel en nachtleven. Als u met de auto komt, overweeg dan om dit van u in de garage van het hotel of iets dergelijks. Praag is het best ervaren te voet (of met de tram / metro), niet in het minst omdat je moet ook stoppen door een Tsjechische pub en proef de goede pilseners.

  • Van Wenen naar Praag is het ongeveer 294 kilometer als je de kortste route rijdt via Znojmo en Jihlava in Tsjechië. De rijtijd zonder tussenstop is dan ongeveer 3 uur en 45 minuten.
Overblijfselen uit het Romeinse fort uit de Romeinse stad Carnutum.

Petronell-Carnuntum – Een Romeinse buitenpost

Carnuntum was de naam van een Romeinse vestingstad en nederzetting die teruggaat tot ongeveer 50 e.Kr. In die tijd waren Tiberius en Marcus Aurelius heersers van het Romeinse Rijk. Carnuntum was een strategisch belangrijke basis voor de oorlogen tegen de Markomanners, een Germaans volk dat hier woonde. Deze oorlogen zijn overigens de inspiratie voor de beroemde film “The Gladiator” van Ridley Scott, met Russell Crowe in de hoofdrol. Vandaag de dag is Carnuntum een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Oostenrijk. Hier vindt u overblijfselen van het Romeinse fort,waaronder amfitheater, Romeins bad, gladiatorenschoolen verschillende administratieve gebouwen. Een deel hiervan is gereconstrueerd. De stad heeft ook een spannend museum waar artefacten uit archeologische opgravingen te zien zijn.

  • Van Wenen naar Petronell-Carnuntum is het ongeveer 43 kilometer als je rijdt via de A4 en B9. De rijtijd bedraagt dan ongeveer 35 minuten.
Besteed aandacht aan de tramsporen en stopt bij het rijden in de straten.

Parkeren en verkeer met autoverhuur

In de regel zijn parkeerplaatsen in de straten gemarkeerd met witte strepen in het wijncentrum. Zoek ook naar borden waaruit blijkt dat het is toegestaan om te parkeren. Het bord toont het woord “Gebührenpflichtig” als de parkeerplaats wordt in rekening gebracht. Het zal ook zeggen welke tijd je zal hebben om de vergoeding te betalen. U vindt er natuurlijk een aantal parkeergarages in het centrum van de stad,en de grootste hotels ‘garages zijn ook goede opties bij het zoeken naar parkeerplaats. De meest betaalbare oplossing is het gebruik van Park-And-Ride. Dit zijn geservicede parkeerplaatsen aan de rand van het stadscentrum en zijn altijd in de nabijheid van het openbaar vervoer.

Rijden in Wenen is relatief eenvoudig en eenvoudig, met uitzondering van de oude binnenstad (Innere Stadt). De meeste straten zijn afgesloten voor verkeer. Waar je in deze stad extra aandacht aan moet besteden zijn de vele fietsers en voetgangers in de straten. De wegen hebben vaak hun eigen velden voor fietsers (verwar deze velden niet met parkeerplaatsen). Er zijn ook veel tramsporen in Wenen, en je moet extra voorzichtig zijn bij de tramhaltes. Op de autosnelwegen en landwegen buiten Wenen en in de rest van Oostenrijk is het ongeveer net zo eenvoudig als rijden in Duitsland.

Vienna International Airport ligt op korte termijn buiten Wenen.

Luchthaven

De luchthaven die Wenen dient wordt Wenen International Airportgenoemd, of Flughafen Wien-Schwechat in Oostenrijk. Het ligt op korte weg ten zuidoosten van het centrum van de hoofdstad. In totaal maken ongeveer 27 miljoen passagiers binnen een jaar gebruik van de luchthaven. Het verkeer komt vooral uit Europese steden. U ook rechtstreeks naar Wenen vliegen vanuit Canada, de VS, Thailand, China, Japan, Egypte, Marokko, emiraten en landen in het Midden-Oosten. De luchthaven heeft 4 terminals, waarvan er drie met elkaar verbonden zijn. De vierde, Terminal 1A bevindt zich tegenover Terminal 1. De meeste lijnvluchten met de grootste luchtvaartmaatschappijen komen aan bij Terminal 3, terwijl veel goedkope luchtvaartmaatschappijen Terminal 1A gebruiken.

Op Vienna International Airport worden de bedrijven die autoverhuur aanbieden opgehaald bij een apart centrum bij de uitgang naar parkeerplaats 4 (P4) op de begane grond. Er zijn ook huurauto’s. De aankomsthal van terminals 1,2 en 3 is verbonden met het centrum. De bedrijven die u hier vindt zijn Alamo, National, Avis, Payless, Hertz, Flizzr, Sixt, Thrifty, Enterprise, Buchbinder, Budget en Europcar. Het autoverhuurbedrijf U-Save heeft zijn bureau direct naast de parkeerplaats.

  • Vanaf Vienna International Airport naar het centrum van Wenen is het ongeveer 23 kilometer. De rijtijd is ongeveer 25 minuten in het normale verkeer op de wegen.